Bundesliga - souhrn 14. kola

06.12.2019, 22:26, aktualizováno 08.12.2019, 19:58
Komentáře a souhrny
Mönchengladbach otočil zápas s Bayernem a nadále se drží na čele tabulky před Lipskem, které si poradilo s Hoffenheimem. Dortmund rozstřílel Düsseldorf, Freiburg si poradil s Wolfsburgem a Leverkusen bere body z duelu se Schalke. Union Berlín v souboji nováčků porazil Köln...

Werder Brémy - SC Paderborn 0:1

08.12.2019 18:00

Góly: 90. Sven Michel

V posledním duelu 14. kola Bundesligy se proti sobě postavily celky Werderu Brémy a Paderbornu. Pro domácí se mělo jednat o skvělou příležitost ke druhému vítězství v řadě po vyloupení Wolfsburgu, avšak hostující outsider přijel výborně připraven. Paderborn dokázal odvrátit jakékoli snahy domácí ofenzivy o skórování, zatímco sám jednou přesně zamířil a může se radovat z letošního čtvrtého bodového zisku.

Fanoušci na Weserstadionu čekali na první zajímavou situaci necelou půl hodinu. Paderbornský Collins se dostal s míčem do vápna a přihrávkou pod sebe našel Vasiliadise, jehož ránu zlikvidoval dobrým zákrokem připravený Pavlenka. Ve zbytku první půle si ani jeden z týmů nedokázal vytvořit žádnou výraznější šanci, proto se do kabin šlo za stavu 0:0.

V 66. minutě poprvé pořádně zahrozili také domácí, když Eggestein napřáhl levou nohou z hranice vápna a otestoval pozornost Zingerleho, jenž vyrazil míč na roh. Po této akci se však utkání vrátilo do zajetých kolejí, tedy do lítého boje o každý centimetr čtvereční prostoru bez náznaku ohrožení branky ať už na jedné či na druhé straně hřiště.

Už už to vypadalo na konečnou bezbrankovou remízu, když přišla 93. minuta a s ní na první pohled spíše zoufalá střela z dálky v podání jednoho ze záložníků Paderbornu. Do tohoto pokusu však v pokutovém území vložil nohu Mamba, který sklepl míč přímo k nohám Michela, jenž zakončil do odkryté branky překvapeného Pavlenky - 0:1. Hlavní sudí sice nejprve nechtěl gól uznat pro signalizovaný ofsajd, avšak po konzultaci s VAR rozhodl o tom, že se o postavení mimo hru nejednalo a hosté se tak radovali po právu.

Paderborn tedy překvapivě zvítězil na hřišti Werderu nejtěsnějším možným výsledkem a posunul se o skóre před Köln, který tak spadl na samotný chvost tabulky. Werder je čtvrnáctý s náskokem dvou bodů na barážový Düsseldorf.

Více informací k zápasu

Union Berlín - 1. FC Köln 2:0

08.12.2019 15:30

Góly: 33. Sebastian Andersson, 50. Sebastian Andersson

Nedělní program 14. kola Bundesligy otevřelo utkání dvou ligových nováčků, a sice Unionu Berlín a 1. FC Köln. Union v domácím prostředí napravil venkovní prohru se Schalke a i nadále se drží v klidném středu tabulky. Naproti tomu Köln pokračuje v letošní mizérii a po prohře 0:2 i nadále zůstává v sestupové zóně.

První zajímavá situace zápasu přišla ve 24. minutě. Verstraete rozehrál přímý kop nebezpečnou ranou, kterou dobrým zákrokem zlikvidoval Gikiewicz. O tři minuty později Draxler poslal zajímavý centr šajtlí na nabíhajícího Teroddeho, jenž v pádu zakončil těsně vedle levé tyče. Po dalších dvou minutách opět z přímého kopu zahrozil Verstraete, ale ani tentokrát si na Gikiewicze nepřišel.

Po tomto sledu šancí v režii Kölnu se o slovo přihlásili také hráči domácího Unionu - a hned z toho byl gól. Ve 33. minutě Trimmel nacentroval od rohového praporku přímo na hlavu Anderssona, který se ve výskoku razantně opřel do míče a poslal jej za Hornova záda - 1:0. Stejný stav platil i o přestávce.

Po pěti minutách druhé půle byl už rozdíl mezi oběma soupeři dvoubrankový. Gentner dobrou průnikovou přihrávkou vyslal do šance Anderssona, ten udělal kličku Hornovi a po zemi poslal míč za brankovou čáru, odkud se jej vykopl pozdě zasahující Bornauw - 2:0.

Domácí si ve zbytku utkání v klidu pohlídali vedení, neboť hosté nebyli schopni vytvořit si byť jen jednu slibnější šanci. Union Berlín tak porazil Köln 2:0.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Schalke 04 2:1

07.12.2019 18:30

Góly: 15. Lucas Alario, 81. Lucas Alario - 82. Benito Raman

Přímý souboj o Ligu mistrů vyzněl lépe pro domácí Bayer Leverkusen, který díky dvěma brankám Alaria skolil Schalke 2:1. Leverkusen se tak na svého soupeře bodově dotáhl, ale ten i přes porážku udržel postavení v první čtyřce. Boj o titul, potažmo o umístění zaručující Ligy mistrů je v Německu nebývale vyrovnaný.

Příznivci Schalke se po vyhraném utkání nad Unionem Berlín hrdě pasovali do role nejlepšího týmu v Porúří, však po 14. kole to zase neplatí, neboť je konkurenční Borussia Dortmund zase přeskočila. Königsblauen ale dobře věděli, že je v Leverkusenu nečeká nic jednoduchého.

Farmaceuti dostali svého soupeře okamžitě pod tlak, když v 15. minutě rozehrál rohový kop Bailey. Nübel na centr nedosáhl a Lucas Alario vsítil vedoucí gól utkání. Bayer dál pokračoval v náporu, Bellarabi z dobré pozice trefil jen brankáře a o chvíli později překazil Baileyho gólovou dorážku odmávaný ofsajd. Schalke se poprvé připomnělo ve 27. minutě, kdy Serdar našel Burgstallera a ten trefil jen vyběhnutého Hrádeckyho. Bayer měl přeci jen více ze hry a v prvním poločase zazdil ještě jednu tutovku. Alario sám před Nübelem neuspěl a Bailey pro změnu trefil postaveného Caligiuriho.

Po změně stran Schalke vyrovnalo, ale gól také neplatil kvůli ofsajdu. Další minuty nabídly vyrovnanou podívanou a bohužel pro oko diváka už se nehrál tak líbivý fotbal. Diváky zvedla ze sedadel až závěrečná desetiminutovka, která přinesla další dvě branky. Nejprve v 81. minutě zvýšil na 2:0 po zpětné přihrávce Aránguize Lucas Alario, ale Königsblauen okamžitě snížili. Hezkou kombinaci zakončil střelou do prázdné branky Benito Raman. Zbývající minuty se hosté snažili o nápor, ale vyrovnat už nedokázali.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - TSG Hoffenheim 3:1

07.12.2019 15:30

Góly: 11. Timo Werner, 52. Timo Werner (pen.), 83. Marcel Sabitzer - 89. Ermin Bičakčić

Lipsko se v Red Bull Areně mohlo opět spolehnout na svého kanonýra numero uno. Timo Werner se prosadil dvakrát a měl lví podíl na tom, že se Lipsku utkání povedlo. Celkm tři branky znamenaly pro Lipsko tři body a díky nim se ambiciózní celek drží na skvělém druhém místě.

Domácí šli do utkání s jasnou aurou favorita, přeci jen se jim povedlo vyhrát čtyři duely v řadě a brousili si zuby na pátý úspěch. Obranu Hoffenheimu čekal náročný test, protože v útoku domácích mělo řádit duo Schick - Werner. Pro českého diváka byl tenhle souboj zajímavý i z toho důvodu, že jedním z obránců hostí se stal Pavel Kadeřábek. A domácí celek začal od prvních minut mačkat svého soupeře.

Lukas Klostermann nacentroval na zadní tyč, kde číhal Emil Forsberg, jehož pokus z voleje stačil na poslední chvílí nad branku tečovat Bičakčić. Obdobná situace se udála o pár minut později, když si Werner chystal míč na pravačku a tvrdě vypálil. Tentokrát pomohl brankáři Oliveru Baumannovi Kevin Akpoguma, který se vrátil a míč zablokoval. Sílící tlak domácí ekipy se musel zákonitě projevit i na skóre a netrvalo to dlouho. V 11. minutě se na pravé straně ujal balonu, narazil si s Patrikem Schickem a tomu se i pomocí elegantních jeslí obránci povedlo mu balon vrátit do gólové pozice. Pak už Werner propálil Baumanna a mohl slavit.

Hostující brankář si na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat. Po dvaceti minutách jej vyzkoušel pálící Werner a z dalšího rohového kopu mířil hlavičkující Upamecano do míst, kam se Baumann stihl vrátit. Pak se ještě musel zotavovat po ráně Forsberga, která ho nejspíš pořádně štípala. Zkrátka byl v jednom kole a obránci mu moc nepomáhali.

Přesto mohli hosté zničehonic srovnat. Pět minut před koncem první půle totiž mizernou rozehrávku domácího brankáře Gulácsiho vystihl Kadeřábek a po jeho sklepnutí pálil Dennis Geiger. Za maďarského brankáře však zaskočila tyč, která míč odrazila pryč.

Druhá půle už byla mnohem živější. Posch v pokutovém území nedovoleně atakoval Tima Wernera a sudí po chvíli kontrolování nařídil penaltu. Tu v 52. minutě proměnil suverénním způsobem Werner a Lipsko vedlo o dvě branky.

Pak nastala hluchá a méně záživná pasáž utkání, která skončila až v 80. minutě. Baumanna nepropálil Werner a po něm ani Nkunku. V 83. minutě však Nkunku táhl rychlý brejk do otevřené obrany hostí a i když si Baumann s jeho zakončením poradil, dorážku Marcela Sabitzera už mít nemohl - 3:0. Čistý štít nakonec domácí neudrželi a v 89. minutě se po rohovém kopu prosadil Ermin Bičakčić, ale to byla opravdu jen kosmetická úprava.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 2:1

07.12.2019 15:30

Góly: 60. Ramy Bensebaini, 90+2. Ramy Bensebaini (pen.) - 49. Ivan Perišić

Šlágr kola skončil dramatickou koncovkou a ze tří bodů se radovala domácí Borussia Mönchengladbach i přesto, že v utkání prohrávala. Jako první se totiž prosadil Ivan Perišić, ale na jeho gól odpověděl dvěma trefami netradiční střelec Rami Bensebaini.

Situace na čele se nemění, Borussia Mönchengladbach je stále na první místě s bodovým odstupem od druhého Lipska. Postarala se o to jeho dnešní výhra, i když to dlouho nevypadalo růžově. Jako první se totiž krátce po změně stran prosadil Chorvat Ivan Perišić a Bayern začal věřit ve výhru. Jenže po hodině hry srovnal Rami Bensebaini, který dokonal perfektní obrat ještě v samém nastavení po proměněné penaltě. Gladbach chválí nového hrdinu, Bayern se opět propadá tabulkou až na současné sedmé místo.

Přitom Bayern začal aktivněji a domácí v prvních minutách moc nevěděli, kam dřív skočit. Po centru z levé strany zakončoval Tolisso, jeho ránu ještě chtěl sklepnout Müller, míč ale skončil těsně vedle. Do šance se pak dostal i obávaný kanonýr Ligy mistrů Robert Lewandowski, který zakončoval z první přihrávku po rychlém ataku. Ani tato střela se ale mezi tři tyče nevešla a zamířila o pár centimetrů vedle.

V 16. minutě udělal útok Bayernu ze soupeřových obránců opět solné sloupy a znovu se do šance dostal nabíhající Robert Lewandowski. Zkušený veterán zakončoval nacvičený signál obloučkem nad branku a kdyby měl více štěstí, tak se brankář Yann Sommer za míčem jen bezradně ohlíží. Zkušený brankář se ve 27. minutě stal hrdinou, protože ránu Kimmicha, kterou trochu nečekaně propustil, stihl znovu zastavit těsně před tím, než míč úplně překročil čáru.

Bavorský celek se prezentoval velmi silným útokem, kterému však zoufale chyběla přesnost a produktivita. Domácí naopak zůstávali daleko za očekáváním a brankář Neuer v podstatě neměl práci. Ještě veseleji mohlo v kádru Bayernu být v minutě 49., kdy Müller sklepl míč na Ivana Perišiće a chorvatské křídlo střelou z otočky prostřelilo brankáře Sommera - 1:0.

Jenže vedení Bayernu dlouho nevydrželo a opět se prokázala jeho slabší obrana. Na rohový kop Hofmanna si naskočil obránce Rami Bensebaini a přesnou hlavičkou překonal brankáře Neuera!

Náhle dostalo utkání nový náboj a Borussia pochopila, jak na Bayern. S končícím utkáním se pak domácí dostávali stále častěji k ohrožení branky.

V 80. minutě zakončoval zprava Stindl a mířil na zadní tyč. Tam se o sklepnutí snažil Embolo, kterému však chyběl krok! Když už se zdálo, že se body budou dělit, Javi Martínez skočil ve vápně pod nohy Thuramovi a sudí bez rozmýšlení pískal penaltu. Martíneze navíc po druhé žluté vyloučil. Odpovědnost na sebe vzal dnes již jednou úspěšný střelec Bensebaini a ukázal, že mu to jde i z penalty - 2:1.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Fortuna Düsseldorf 5:0

07.12.2019 15:30

Góly: 42. Marco Reus, 58. Thorgan Hazard, 63. Jadon Sancho, 70. Marco Reus, 74. Jadon Sancho

Fortuna Düsseldorf zažila hodně špatnou sobotu. Její výlet do Dortmundu totiž skončil jasným fiaskem, neboť domácí ofenziva řádila jako utržená ze řetězu. Dvakrát se totiž prosadil Marco Reus, dva góly přidal také Jadon Sancho. A jednou se mezi střelce zapsal také Thorgan Hazard.

Fortuna svému jménu v sobotu nedostála. Ani s pořádnou kopou štěstí by nejspíš proti Borussii nedokázala neinkasovat, protože dneska jí prostě nic nevycházelo. Už při čtení sestav bylo jasné, že se Fortuna pořádně zapotí, jelikož na její obranu se těšil trojlístek Reus, Sancho a Hazard. A výše napsané řádky dávají obavám jejích fanoušků jasně zapravdu. Ale pěkně postupně. O první šanci se v 10. minutě zasloužil veterán Marco Reus. Dostal nabito na hranici šestnáctky, odkud zacílil pod břevno. Velmi dobrý zákrok však předvedl hostující brankář Zack Steffen, který balón vytěsnil na rohový kop.

Borussia obléhala pokutové území soupeře s velkou intenzitou i nápaditostí. Centrovaný míč Hakimiho ještě obrana hostí odvrátila, ale s další hrozbou už měla namále. Dělová rána po zemi od Raphaëla Guerreira totiž zamířila jen těsně vedle tyče. Dělovku Jadona Sancha zase brankář Steffen odklidil jen k Reusovi a před ním musel zasahovat poslední obránce, protože jinak by Reus uklízel míč do prázdné brány.

Gól visel ve vzduchu a bylo jasné, že dřív nebo později se obrana Fortuny zbortí. Stalo se tak ve 42. minutě. Typický gól do šatny byl pohlazením pro duši fotbalového milovníka. Julian Brandt posunul u šestnáctky míč na beka Łukasze Piszczeka, který úžasnou nahrávkou našel Marca Reuse. Ten se nemýlil a amerického brankáře Fortuny prostřelil.

Ten se nenudil ani po změně stran, i když v tomto poločase už mu štěstí docházelo. Hned zkraje mu připomněl svou existenci Dan-Axel Zagadou, který pálil hodně tvrdě z dvaceti metrů. Steffen musel vytáhnout parádní zákrok, aby jeho ránu vyrazil na roh. A pak už se začaly sypat branky. Jadon Sancho nahrál do běhu Thorganovi Hazardovi, který postupoval do vápna. Mohl sice nahrávat na Reuse, ale rozhodl se pálit a dobře udělal.

Jen o pět minut později si mladý supertalent Jadon Sancho vyměnil míč s Reusem, naběhl do vápna a přízemní střelou na vzdálenější tyči zvýšil na jasných 3:0 pro skvěle hrající Borussii.

Domácí se dostali do varu a bavili své fanoušky skvělými akcemi. Za dalších šest minut navýšil skóre na 4:0 Marco Reus, který čerpal míč ze skvělého pasu od Thorgana Hazarda. A druhou branku v utkání dal i Jadon Sancho. Ten uzavřel demolici Fortuny v 74. minutě, když si rychle nahrál s Hakimim, vlétl do vápna a počkal na zpětnou nahrávku. Pak už jen zamířil a nedal soupeřově brankáři žádnou šanci.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - VfL Wolfsburg 1:0

07.12.2019 15:30

Góly: 85. Jonathan Schmid

Na Schwarzwald stadionu ve Freiburgu to dlouho vypadalo na bezgólovou nudu, tedy do té doby, než utkání rozhodl jedinou brankou Jonathan Schmid. Stalo se tak až pět minut před koncem a Freiburg se díky tomu posunul na páté místo. Wolfsburg naopak klesl na devátou příčku.

Letos bojuje o pohárové příčky překvapivě i Freiburg, takže zápas s Wolfsburgem byl přímou konfrontací o Evropu.

Od začátku ale oba soupeři nepřipomínali týmy, které se chtějí ucházet o účast v evropských pohárech pro příští rok. První poločas byl se dal shrnout do jednoho slova - nuda. Opravdu k vidění nebyla jediná výrazná šance a jediné, co se dá zmínit, je jedna střela na branku. Na druhou stranu utkaly se dva vyrovnané týmy a postupem času bylo čím dál jasnější, že jedna chyba rozhodne.

Ani ve druhém poločase se obraz hry dlouho neměnil. Mírně větší držení balónu bylo na straně Freiburgu, ale až do 85. minuty tato statistika nic neznamenala. Málokdo na stadionu Schwarzwald věřil, že v utkání ještě padne gól, ale přesně to se pět minut před koncem stalo. Jonathan Schmid se postavil k volnému přímému kopu a parádní ranou překonal brankáře Casteelse.

Wolfsburg měl na vyrovnání málo času, přesto se mohl William stát spasitelem, kdyby zblízka trestuhodně neminul. Vlci dostali k dispozici ještě tři minuty nastaveného času, ale během nich si Freiburg výsledek pohlídal.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - 1. FSV Mainz 05 2:1

07.12.2019 15:30

Góly: 41. Marco Richter, 65. Florian Niederlechner (pen.) - 15. Levin Öztunali

Augsburg vylepšil svojí nepříliš lichotivou pozici a porazil v duelu dvou týmů z dolní poloviny tabulky Mohuč 2:1. V sestavě vítězů nechyběl brankář Tomáš Koubek, který inkasoval jen jednou z kopačky Levina Öztunaliho. Mohuč sice rychle vedla, ale výsledek nedokázala udržet a nakonec se z Bavorska vrací s nepořízenou. Vyrovnání bavorského celku zařídil ještě do poločasu Marco Richter a vítěznou branku vstřelil z pokutového kopu Florian Niederlechner.

Domácí začali velice aktivně a už po 120 sekundách mohli otevřít skóre utkání. Jensen posunul balón na Vargase, jenomže ten ke smůle Augsburgu minul branku. O několik minut později byl ještě blíž vedoucí trefě Marco Richter a šance, kterou zahodil se nejspíše stane hitem silvestrovských sestřihů. Po obrovské chybě nastala situace tři na brankáře a celou akci měl zakončit do prázdné branky Marco Richter, jenomže ten jí netrefil!

A potom přišel trest. Levin Öztunali levačkou zaskočil brankáře Koubka a Mohuč vedla ve WWK Aréně 1:0. Ve 26. minutě se na hřiště podíval i další český krajánek David Morávek, jenž nahradil zraněného Raniho Khediru. Augsburg byl i přes nelichotivý průběh dál aktivnější a pět minut před koncem se dočkal vyrovnání. Niderlechner vytvořil pro Marca Richtera další loženku a hráč domácích tentokrát konečně uspěl a srovnal na 1:1.

Druhý poločas byl zcela otevřený a nakonec rozhodl moment z 65. minuty. Malongův faul na Vargase sudí posoudil jako penaltový a Florian Niederlechner tvrdou a umístěnou ranou rozhodl. Zentner sice vystihl směr, ale penalta byla kopnutá dobře. Mohuč měla ještě půlhodinu na vyrovnání, ale Augsburg výborně bránil a až do závěrečného hvizdu svému soupeři nic nepovolil.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 2:2

06.12.2019 20:30

Góly: 65. Martin Hinteregger, 86. Sebastian Rode - 30. Dodi Lukebakio, 63. Marko Grujić

Páteční předehrávka 14. kola nejvyšší německé ligy přinesla zajímavý duel dvou týmů, které se nacházejí hodně blízko sestupovému pásmu. Hůř je na tom Hertha, která ani se svým dnešním výkonem nemůže být spokojena, protože prohospodařila dvougólový náskok.

V prvních minutách bojovaly oba týmy spíš s nepřesností než proti sobě navzájem, zápas se hodně kouskoval a ani jednomu z nich se nepovedlo držet míč na kopačkách dostatečně dlouho. První větší šanci jsme mohli registrovat ve 20. minutě při rozehrávce rohového kopu. Hlavičkoval Almamy Touré a brankář Kraft musel předvádět skvělý reflexivní zákrok, aby míč vyrazil. Z dorážky se ještě snažil zakončovat dobíhající Silva, ale mířil nepřesně.

Hertha rozhodně nebyla lepším týmem, ale přesto se ujala vedení. Z levé strany se vřítil do šestnáctky Dodi Lukebakio a nikdo ho nezastavil. Mohl sice ještě nahrávat pod sebe, ale rozhodl se pro střelu a dobře udělal. Propálil totiž brankáře Rönnowa a hosté vedli o jednu branku.

Jen o pár minut později se domácím povedlo srovnat, když po faulu na Silvu dostali domácí výhodu. Kostićův centr usměrnil do branky připravený Kamada, jenže jeho radost byla předčasná. Po konzultaci s VARem totiž sudí gól odvolal pro předcházející faul Kostiće.

Druhá půle začala loudavým krokem a tempo utkání se vyznačovalo pasivitou na obou stranách. Hertha se i přes tento stav dočkala další trefy a opět ukázala, že je dnes maximálně efektivní. Dedryck Boyata totiž v 63. minutě poslal míč před bránu, kam si naběhl vysoký záložník Marko Grujić a zblízka navýšil vedení berlínského celku.

To však trvalo jen pouhé dvě minuty. Almamy Touré totiž rozehrál standardní situaci parádním centrem na Martina Hintereggera, který vyskočil ze všech nejvýš a snížil na 2:1. Domácí tímto gólem získali sebevědomí a zatlačili svého soka. Výsledkem byl rohový kop v 86. minutě, který Hinteregger prodloužil za sebe. Tam se včas objevil Sebastian Rode, který Frankfurtu vystřelil vyrovnání - 2:2. Bod ale nemůže příliš těšit ani jednoho ze soupeřů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Mönchengladbach14101330:1631
2.RB Lipsko1493239:1630
3.Borussia Dortmund1475233:1926
4.Schalke 041474325:1825
5.SC Freiburg1474324:1725
6.Bayer Leverkusen1474322:1825
7.Bayern Mnichov1473435:2024
8.TSG Hoffenheim1463519:2321
9.VfL Wolfsburg1455415:1420
10.Union Berlín1461718:1919
11.Eintracht Frankfurt1453624:2218
12.FC Augsburg1445520:2617
13.1. FSV Mainz 051450920:3415
14.Werder Brémy1435622:2914
15.Hertha BSC1433820:2912
16.Fortuna Düsseldorf1433816:2912
17.SC Paderborn14221017:328
18.1. FC Köln14221012:308

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (108)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Je tady vyhlášení výsledků 3.ročníku soutěže o největšího dementa EF.

Oproti minulém roku bylo méně hlasujících a i to možná způsobilo, že letos byl vítěz brzy jasný. Z hlediska statistiky, celkem přišlo 153 hlasů, vítěz získal celkem 103 bodů. Z loňské TOP 10 zůstalo 6 stejných jmén. Vybranou smetánku opustili Replikator, kiwwi, Liquid a moje maličkost. Nováčky naopak je Rolf, Sheldon, trevorFCB a Cukroušek.

Skokanem roku směrem dolů rozhodně Liquid - ze 4.místa na 20. Naopak nováčky v anketě a hned místo v TOP 10 získali Rolf a Sheldon. gratuluju.

A teď už k celkovým výsledkům. 10. místo s 23 body CHONG, 9.místo a 8.místo mají stejně bodů, ovšem díky více umístěním na prvním místě přeskočil Nr.nobody Sheldona. 7.místo? To je předlonsky vítěz Owny a 28 bodů. Mezi 6. a 4. mistem byl velký boj. Někteří se snažili do poslední chvíle získat každý bod a tady se to vyplatilo.

6.místo - 43 bodů Zenthuras, 5.místo - 44 bodů Rolf, 4.místo - 45 bodů trevorFCB

A jdeme slavnostně na bednu. Loni se zastřeloval ale letos to již vyšlo. Na 3.místě se umístil CukroušekFCB s 51 body. Druhé místo pak obsadil fantom diskusí la ligy technecium a 57 bodů.

No a vítězem se s obrovským náskokem a celkově 103 získanými body stává loňský vítěz valloire!!

Děkuji všem za zúčastnění a budu se těšit zase příští rok. Uvidíme, jestli přivítáme znovu nováčky a jestli valloire dosáhne na zlatý hattrick a čestný titul vrchního dementa EF.

https://files3.uloziste.com/df98f76f4d5084df/ - Celkové výsledky

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
smazaný uživatel

valloire na staré kolená valcuje

Reagovat
pantondavo

U Zenthurase si zapomnel na nulu u toho cisla, ne?

Reagovat
Dufan

Y.N.W.A a jeho super reakce

https://ibb.co/G5cbyVm

Reagovat
smazaný uživatel

Nicméně takto to samozřejmě nefunguje. Pokud by se nominoval sám na první tři místa, obdržel by jen tři body za první místo.

Reagovat
Dufan

ale pobavil

Reagovat
db18

Nestoper udělal na pozici stopera chybu? O jaké pěkvapení. Nechápu, co se během druhého poločasu stalo...

Reagovat
stas87

Gladbach sa uz tolko nenechal nachytat pri kombinaciach Bayernu a nenechaval diery na kridlach. Takze Coman ani Davies uz nemali tolko priestoru na vytvaranie sanci ci precisleni. Defenzivne to odohrali ovela lepsie, toto podla mna ide za Rosem. A ten gol Perisica Bayernu zrejme uskodil, pretoze od tej doby pridali na aktivite domaci a nakoniec sa im to vyplatilo. v podstate vsetci hraci hostov isli s vykonom dole, nedokazali uz hrat v takom pohybe bez lopty a neponukali sa tolko. Ono to ani nejde vydrzat cely zapas...respektive ide, ak si efektivny v utoku a mas naskok o dva ci tri goly. Vyuzit tie sance z prvej polky, tak sa bavime o tom, ze bod je nic a mozno este do konca jesene je Bayern prvy v tabulke.

Reagovat
andrew96

SCF Ti musí v budoucnu za to podzimní štěstí tvrdě narazit.

Reagovat
smazaný uživatel

Žiadne také :)

Reagovat
smazaný uživatel

A jen ať to trvá dál!

Reagovat
andrew96

Rozhodně. Je ale opravdu pozoruhodné, kolik bodů udělali v závěru zápasu. V posledních patnácti minutách vybojovali výhry nad Mohučí, Düsseldorfem, SGE a Wolfsburgem, navíc těsně před koncem udělali remízy s BVB a Werderem (plus vítězný gól proti Lipsku taky padl až v 90. minutě, byť RB skórovali na 2:1 až pak). V závěru tedy místo dělby bodů udělali 4 výhry a místo prohry 2 remízy, to je v součtu 10 bodů "navíc". Streich se asi upsal ďáblu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si před každým zápasem říkám,že už není možný,aby měli takový štěstí,že už se to jednou musí otočit,ale furt nic Mám radost a čím dýl se bude SCF,Gladbach nebo Schalke držet na špici,tím líp!

Reagovat
JozkokozleJ

Ono sa to praveze otocilo, V sezone 14/15, ked Freiburg zostupil, ak by neinkasoval goly v poslednej pätminutovke, tak nielen, ze nezostupi, ale hraje o EL.

Reagovat
Rudnevs

Ano, to si úplne pamätám, vtedy mali strašnú smolu a pritom ešte celý čas to vyzeralo, že sa udržia, ale nakoniec v závere sezóny sklzli na zostupovú pozíciu. Pričom HSV s Hannoverom vtedy predvádzali strašné veci a ostali v lige. Freiburg bol velmi silní zostupujúci, ostatne hneď po postupe späť sa dostali do EL.

Reagovat
Müllered

Hra je dobrá, Thomas boduje, Countinho nehraje... Já jsem spokojený. A čím méně bodů bude, tím bude větší pravděpodobnost, že se rozbije prasátko.

Reagovat
db18

Vyhodilo se z okna 200 mega a k ničemu to nebylo... maximálně si Kalle buchne do stolu, přijde Tuchel a všichni budou ještě vzpomínat, jak to za Nika/Carla bylo super...

Reagovat
Müllered

Je potřeba přivádět německou kvalitu.

Reagovat
db18

Jo, to nehrozí, když je u kormidla Kalle a Uli je přitom odklizený...

Reagovat
Rudnevs

Treba za tie peniaze nakúpiť správne, keby prišiel taký Havertz či Sane, tak by to bolo v pohode. Naopak Hernandez sa za tie peniaze zatial podla mňa moc nevyplatil.

Reagovat
db18

To musí nejdřív odejít Brazzo...

Reagovat
Bayern +

Neviem, radšej by som bral zapis do histórie v podobe 10 Meisterschale v rade ako takéto rozbíjanie prasiatok s Brazzom na lavičke

Presne ako píše Willi, rozjebali sme 130 mega do obrany a nakoniec zistime, že v nej musí hrat prerobený kridelnik, ľavý bek mimo svoj post, Boateng, ktorý už tretí rok odchádza a pokial berieme Kimmicha už ako CM, tak vlastne odveci úplne všetci štyria.

Koho by si chcel z nemeckých hráčov? Najlepsi nákup by bol Werner ale pre aktuálny Bayern paradoxne najmenej potrebný. Sane rok nehral futbal, Havertz miesto Coutinha ok, ale sám to nespasí.

A hra je dobrá? Po góle Perisica teda solídny hnus.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď dnes Leverkusen zvládne zápas so Schalke a odsunie Bayern na 7. miesto. Aspoň na jeden týždeň by si to po tých rokoch zaslúžili.

Pred pár týždňami som písal, že pre Flicka bude kľúčové obdobie, kde ho budú postupne čakať Leverkusen, Gladbach a Tottenham a ak to zvládne, tak s veľkou pravdepodobnosťou dotrénuje sezónu do konca. Nezvládol, absolútne. A to ešte kľudne môže prísť prehra s Tottenhamom, ktorý sa dostal do veľkej formy, aj keď to už nič pre Bayern v kontexte LM riešiť nebude.

Nový favorit na titul je pre mňa Leipzig, Nagelsmann je neskutočne skvelý a vyzerá to tak, že si už tím na neho zvykol, hrajú výborný futbal a kvalitatívne sú na vyššej úrovni, ako Gladbach, ktorý bude podľa mňa viac strácať. Bayernu už v tejto sezóne neverím, tá obrana je totálne žalostná.

Reagovat
Jardman

Obrana žalostná... Víceméně jediný post, do kterýho se investovalo... To je hodně smutný!

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, přesně tak obrana Bayernu je otřesná, Bayern měl vždy výborný útok, obranu moc neřešil teď se zúročilo, jak se posílení obrany velice podcenilo.

Reagovat
Rudnevs

Myslíte, že by mali ešte niekoho kúpiť do obrany? (prípadne koho)

Reagovat
vladino10

To je podľa mňa neriešiteľná situácia, kúpili sme obrancu za 80 mega o ktorom sa vedelo že ma problémy so zraneniami..a čo teraz, predas ho za polovicu?

Môžeš dúfať, že ho tie zranenia prejdú..a inak ako neviem čo chceme, Pavard je stopér a aj tak tam hrá alaba..

Reagovat
smazaný uživatel

Roben a Ribbery v Bayernu se těžko nahrazují, samožrejmě věk je neúprosný někdy skončit museli. To samé platí o Philipovi Lahmovi tyto hráče těžko někdo nahradí. Bayernu chybí přímočarý hráč, jako byl Robben a hráč na standartky tymu Kroose co dokázal tvrdě a přesně vystřelit. Současný Bayern je bohužel v marastu nic bych nezazlíval trenérům, podle mě tam je mnoho hráčů tmavé pleti namísto pravých Němců, jak to bylo v minulosti, ale je to věc názoru, pokud s nimi dokáží vyhrávat nebude problém, ale nějak jim to neklape. Což mě bohužel moc mrzí a Bayern je v krizi 6. místo je ostuda.

Reagovat
RadekVonCZE

No minule byly taky tak nějak podobně nízko a byly majstři

Reagovat
Mönchengladbach

THIS IS GLADBÁŠEK!!!

Reagovat
Heresy

to takovou sracku hrajete porad ?

Reagovat
Mönchengladbach

Ne, proti lepším soupeřům je to jiné.

Reagovat
andrew96

Reagovat
godwood

Ano

Reagovat
bobis21

Gladbach teda letos hraje atraktivnější fotbal než Bayern...

Reagovat
Heresy

a ty sledujes fotbal nebo jen tak placas ?

Reagovat
bobis21

Sleduji, Bayern letos nemít Lewu tak nehraje ani o LM. Nejhezčí fotbal v BL hraje letos podle mě Lipsko, pak Dortmund s Gladbachem a až pak někde Bayern...

Reagovat
Heresy

stacilo rovnou rict ze nesledujes a trolovani si nechat pro nekoho jineho .. jediny kdo se bayernu muze rovnat je lipsko , dneska to byla dost nahodna prohra jak s leverkusenem minuly tyden ale zivot jde dal ..

Reagovat
bobis21

Spíš to zní, žes viděl první zápas... Ano, dneska Gladbach hlavně první poločas nic moc, ale za celou sezónu je to fakt jiný příběh.

Reagovat
Heresy

ano videl proto sem se ho ptall ...

Reagovat
bobis21

A když ti někdo odpoví, tak začneš urážet...

Reagovat
Heresy

nemam dobrou naladu z toho zapasu .. kdyby sme byli aspon horsi tak se stim lepe smiruje ... takze se nediv ze tvuj komentar beru jako troling

Reagovat
Rudnevs

Čiže Bayern bol lepší? Odohral dobrý zápas? (seriózne sa pýtam, zápas som nevidel) Podla mňa je horšia taká prehra, pri ktorej je ten tvoj tím na ihrisku horší. V prípade, že Bayern prehral i napriek tomu, že boli lepší, je to v pohode, pretože mali síce smolu, ale sú dobrí a vzhladom na to, že je Bundesliga dlhodobá súťaž, nemusí ich takáto smolná prehra mrzieť. Naopak keby prehrali tak, že boli naozaj horší, tak to môže byť i dlhodobejší problém, pretože to neni len o smole, ale nesedel ani výkom.

Reagovat
JozkokozleJ

Ako pisal Stas pod preview, prvy polcas bol Bayern dominantny. Ale nepreniesol to do druheho polcasu, kde uz bol zapas vyrovnany a Gladbach mal viacero pasazi, v ktorych Bayern zatlacil. Kritika vykonu M´gladbachu od Heresyho je na mieste za prvy polcas, za druhy vobec.

Reagovat
Heresy

tak prvni polocas mohl byt 0:4 a nic se nedelo ... a nvm jestli je lepsi prohrat kdyz si horsi , to ti tak nepride mavnes na tim rukou a reknes si priste to bude lepsi treba (to uz mam z fandeni baniku )... ale kdyz jsi uz po 2 za sebou lepsi a vis ze navic musis vyhrat abys tu ztratu snizil na ne mi pride horsi teda ... nekteri z fandu bayernu tady pisou ze by bylo lepsi letos nevyhrat titul a podobne ale s timhle se fakt nestotoznuju , jsem velky fanda bayernu i nemeckeho fotbalu a nefandim kvuli tomu abych se podival jak hrajem super fotbal a stejne prohrajem ...

Reagovat
godwood

Reagovat
vladino10

A preco nie keď im to stačí na prvé miesto?

Reagovat
Heresy

me jen zajimalo jestli takhle hrajou porad nic vic nic min ..

Reagovat
Gimme

Proti Římu hráli dvakrát bídu a získali 4 body

Reagovat
bobis21

V EL je to horší no. Největší hrůza byl ale domácí zápas s těma rakušákama.

Reagovat
montaigne33

Velká GRATULACE Gladbachu!!!

Reagovat
andrew96
Reagovat
smazaný uživatel

Nie je to všetko o individuálnej kvalite a nutnej potrebe nákupu drahých hráčov s veľkou reputáciou. Stačí pozrieť na RB, kde polovicu základnej zostavy a kostry tímu tvoria hráči, ktorí sú v tom klube prakticky od druhej ligy a pred rokmi o nich nikto vôbec nič nevedel. Gulacsi, Orban, Halstenberg, Klostermann, Demme, Forsberg, Poulsen... a určite som ešte niekoho zabudol. To sú nákupy, ktoré boli robené pred rokmi, kedy bol klub v druhej lige a všetci títo hráči boli takmer neznámi a zrejme nikto by od nich nečakal, že o 4-5 rokov budú stále v klube hrať o titul v BL. A druhá časť hráčov, ktorí prišli z rakúskej ligy, kde taktiež top kluby príliš nakupovať nezvyknú. Títo hráči postupne rástli s klubom a dnes je celé RB kvalitatívne na podobnej úrovni, ako Bayern, čo je absolútne neskutočné vzhľadom k tomu, že sa na tú pozíciu dostali prakticky výlučne vďaka famóznemu skautingu a práci s hráčmi v tom klube.

Taktiež výber trénera je na ohromne dôležitý. Napriek tomu, že by si mohli dovoliť zaplatiť nejakého hviezdneho odborníka s veľkým menom, radšej zoberú ľudí ako Hasenhuttl či Nagelsmann, ktorí im sedia do koncepcie. Ten klub funguje ako švajčiarske hodinky.

Jasné, klub je umelý a ten raketový vzostup je neštandardný a rozhodne nie sympatický z pohľadu fanúšika tradičného futbalu, ale treba uznať, že by mohli dávať školenia drvivej väčšine iných tímov z hľadiska manažérskych rozhodnutí, skautingu, nákupov, tréningov a práci s hráčmi. Fakt to vyzerá tak, že túto sezónu už môžu reálne získať titul a to prakticky bez nákupu hviezdnych posíl, čomu by som pred rokmi, keď vstupovali do BL vôbec neveril...

Reagovat
Rudnevs

Ralf Rangnick je génius. Toto je z velkej časti jeho zásluha, rovnako i v Salzburgu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Ta adoracia RB je prehnana, bol by som opatrnejsi. Suhlasim v tom, ze v pomere cena/vykon im to dlhodobo vychadza a su tak aj v ramci europy ojedielym klubom, ktory maximalne vyuziva svoj tim odbornikov na vyscoutovanie potencialne zaujimavych hracov, ktori uspeju aj v europe a nie len v BL. Napriklad Halstenberga som ja osobne pred par rokmi velmi chcel do Werderu, v tom case bol hrac St. Pauli a jeho zisk nebol nerealny. U mna je ale este o stupienok vyssie v tomto Salzburg. Ten ma velky handicap v tom, ze hra vo vyrazne slabsej lige, aj cez to ale dokaze kupit a nasledne zhodnotit hracov vo velkom style. A takisto je za tym dlhodoby koncept a v drvivej väcsine uspesne rozhodnutia managementu. Ale je v tom aj ten hlavny problem...

Ono na druhu stranu nie je zlozite, postavit infrastrukturu, treningove ihriska, zaplatenie doktorov a neviem coho vsetkeho este za predpokladu, ze toto vsetko ide formou dotacie od vlastnika. Ovela väcsi respekt by u mna taky klub mal, ak by sa to podarilo vybudovat v takom Schalke. Ak to ale mozem porovnat s Werderom, HSV, Schalke ci Stuttgartom, tak v tychto kluboch dlhu dobu nemali defacto ziadny koncept ani viziu toho, ako by tie kluby mali v rastucej konkurencii fungovat tak, aby mali nejaky dlhodobejsi uspech. A vsetky kluby za poslednych desat rokov rozhadzali miliony, o titule mozu snivat a u niektorych je uspechom len to, aby hrali BL dlhsi cas po sebe.

Skratka mi pride na jednu stranu fajn to, co popisujes ale musis povedat aj druhu stranku veci. Ze ten klub nebol nikdy odkazany na to, aby sa musel postarat sam o seba a platit za svoje chyby. Keby RB malo o polovicu mensiu uspesnost na transferovom poli a museli by nie len nakupovat ale aj predavat, tiez by nemali take vysledky. Na futbal Salzburgu aj Leipzigu sa pozriem rad, ta pachut ale nezmizne nikdy ked si uvedomim, ako ma umetenu cesticku ma ten klub vdaka koncernu a aku vyhodu mu to dava.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď ja netvrdím, že je to niečo, kvôli čomu treba tomu klubu fandiť a ani im fandiť zrejme nikdy nebudem. Ja len obdivujem to, ako efektívne dokážu fungovať a narábať s tými peniazmi, ktoré majú k dispozícii. Je to úplný protiklad väčšiny iných bohatých klubov, ktoré naopak fungujú totálne neefektívne. Ja som pred rokmi čakal, že to bude niečo podobné, ako svojho času Chelsea, City, PSG či Monaco na nemecký spôsob, ale oni fungujú úplne ináč a nespadli do toho bezhlavého míňania a nakupovania drahých hráčov. Ani ja nie som fanúšikom toho spôsobu, akým sa dostali hore a nebudem vôbec rád, keď začnú vyhrávať aj trofeje či nebodaj vládnuť nemeckému futbalu, ale musím sa na ten klub pozerať aj optikou toho, akým famóznym spôsobom je vedený a nad tým nemám problém vyjadriť obdiv.

A presne ako píšeš, aj iné kluby majú alebo mali dosť peňazí, ale vôbec ich nedokázali využiť a nemali nijakú víziu a koncept a po manažérskej stránke boli často vedené až diletantským spôsobom.

Reagovat
stas87

Tak to ja vobec necakal, ze budu dalsie City, cukotka ci PSG. Jednoducho preto, lebo v ramci ligy nebudu davat 40+ za hracov, pretoze to nedava ani Bayern. A aby rozjeli financne dostihy s Bayernom, tak na to by dlhodobo doplatili. Takze to, ze budu tahat hracov prevazne z Rakuska a sem tam uchmatnu velkemu klubu nespokojneho mladika, to sa cakat dalo. Co sa mi na nich paci, tak to je prave nakup Halstenberga. Dovtedy druhiligovy hrac s potencialom hrat vyssie a on to naozaj dokazal. Casom tie peniaze za prestupy dvihnu a dvihnu aj platov. lenze s Nagelsmannom mozu mat istotu 4-5 sezon po sebe, kde kvalitou skonci v prvej stvorke a budu mat prijmov z hrania v CL a za TV prava. Na druhu stranu je to sanca pre hracov, ktori nebudu mat kvalitu na Bayern, respektive Bayern nebude mat o nich zaujem a tak pojdu do RB radsej.

No, mne VfB ani HSV luto velmi nie je. Mali kopu casu a dost peniazi k tomu, aby sa poucili z chyb a neurobili tak. Fluktuacia trenerov, hracov aj funkcionarov v tych kluboch nic nepriniesla, skor sa po financnej stranke zapykali na dalsie roky. A mozu mat rovnake starosti, ake ma teraz Köln a mozu z nich byt jo-jo kluby uplne v klude.

Reagovat
andrew96

Reagovat
JozkokozleJ

Treba ale dodat, ze v takom Lipsku, ci Hoffenheime sa futbal robi lahsie, nez v Bayerne, ci inych dlhodobo v lige usadenych timov. Tlak na vysledky je tam uplne iny. Vzdy mi k tomu napadne pripad HSV, kde si neboli ochotni pripustit, ze uz nie su v BL top a treba hladat novu cestu.

Kazdopadne to, ako sa robi samotny futbal v Lipsku, je parada.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, to som chcel v tom príspevku spomenúť (že taký Bayern to má s nákupmi a podobnými vecami, ktoré zdobia práve RB oveľa ťažšie), ale nejako mi to nakoniec vypadlo. Vďaka za doplnenie

Reagovat
pistacik11

Prečo striedal Benes tak skoro? Zranenie, či mu to dnes nešlo?

Reagovat
smazaný uživatel

V tom čase bol jediný hráč Gladbachu so žltou kartou a potrebovali posilniť ofenzívu, keďže prehrávali.

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
JozkokozleJ

Ja som sa hlavne obaval druhej zltej karty, pretoze parkrat v prvom polcase mu tam Davies usiel a volalo to po zachrannej brzde. Potom, cca. od 30. min., zmenil Gladbach rozostavenie, Bénes siel doprostred a tam uz nebol tak zamestnany v defenzive a mal aj par dobrych veci. Celkovo bol ale dnes viacmenej vypojeny z hry.

Reagovat
Werkrider

Pekne Werkself

Zo Schalke som ale prekvapený, urobili mega pokrok a zaslúžia si byť tam kde sú, hlavne ich pohyb je podľa mňa top v lige. Klobúk dole za druhý polčas.

Reagovat
JozkokozleJ

Nic jednoduche porazit takto organizovane a kvalitne pripravene Schalke. Ale vyhra Bayeru zasluzena. Inak, dnesne vykony L. Bendera a zvlast Aranguiza uplne fantasticke.

Reagovat
Werkrider

Súhlas, toto Schalke má budúcnosť, pokiaľ dobre predaju Nubela a tie peniaze otočia, tak za rok za dva by mohli hrať to čo už dlho nie. Tešil som sa na Ramana, Lebo som v ňom videl veľký potenciál, nesklamal, ale ani nenadchol. Bude to chcieť doplniť stred poľa a nemôžem si pomôcť, ale veľmi by mi tam pasoval Mateta. Asi budem Schalke trochu viac sledovať, lebo takto sa mi naposledy zapáčil Frankfurt minulý rok.

Aranguíz najlepší zápas za poslednú dobu a prekvapivo som dnes nehejtoval celú dobu na Baumgartlingera.

Reagovat
JozkokozleJ

Baugartlinger posledne dva zapasy tiez velmi dobre vykony. On nema pod tlakom prehlad a klud, ale v tychto zapasoch loptu stratil malokedy a aj konstruktivne rozohral.

Reagovat
Rudnevs

U Nübela je najmä bohužial dosť velká šanca, že pôjde zadarmo.

Reagovat
Rudnevs

Paráda, že sú obaja Benderovci zdraví a nastupujú spolu v základnej zostave. Naozaj sympatickí a dobrí hráči. Minulé kolo predviedol Lars ten parádny zákrok v AA, keď to šmýkačkou na poslednú chvílu vypichol Perišićovi, vtedy keď šli traja hráči Bayernu na bránu. Neven Subotić potom v Doppelpasse vravel, že pre obrancu je takáto šmýkačka lepšia než dať gól nožnicami.

Schalke mi túto sezónu páči, je to taký návrat do normálu po tej minulej sezóne. Podla mňa idú trochu i nad plán, ten káder nemá takú kvalitu a vezú sa na vlne pozitívnej atmosféry, trochu ako v prvej sezóne pod Tedescom. Dúfam, že to budúcu sezónu nebude také, ako v druhej sezóne pod Tedescom. Ale myslím si, že Wagner, Schneider a spol. majú dobrý koncept a sú dostatočne pri zemi na to, aby tomu zabránili.

Reagovat
JozkokozleJ

Suhlasim s tym, ze kvalita kadra je nizsia, nez aktualne umiestnenie. A zda sa to byt Wagnerova vizitka. Su treneri, ktori dokazu robit hracov lepsimi, maju oko na pozitivne stranky konkretneho hraca a zasadit to cele do herneho konceptu (Nagelsmann, Klopp, ci domaci priklad Trpisovsky) a Wagner na mna zatial posobi tym dojmom. Urcite vytrhol z letargie Harita a taky Kabak, ci Kenny sa mi tiez velmi pozdava.

Reagovat
Rudnevs

Zrovna Harit, Kabak a Kenny sú podla mňa hráči, čo tou kvalitou naozaj disponujú. Ale súhlasím, že Wagner je skvelý tréner a dosť hráčov zlepšil.

Mimochodom, už i štruktúry klubu sú lepšie vystužené. Predtým tam bol Heidel, ktorý bol svojou pozíciou preťažený. Teraz tam je Schneider, Reschke a Riether... To bude dôležité pre koncepciu a plánovanie.

Reagovat
JozkokozleJ

Narazal som hlavne na Harita, ktory v minulej sezone stagnoval.

Reagovat
andrew96

Benderovci mají na skvělé zákroky čich:

https://youtu.be/qOKqXyWq7PQ

Reagovat
Rudnevs

Na to som si tiež hneď spomenul...

Reagovat
smazaný uživatel

Dôležité 3 body proti ťažkému súperovi, navyše Volland si oddýchol a Alario dokonale využil svoju pozíciu v základe. Je fantastické mať takúto dvojicu útočníkov, obom to strieľa a obaja hrajú dobre. Volland je navyše skvelý aj v medzihre a dosť gólov vytvorí, ako pred týždňom Baileymu.

Vidím pozitívum v tom, že Bosz trochu zmiernil to brutálne držanie lopty a to neuveriteľné množstvo krátkych prihrávok, tím hrá trochu priamočiarejšie a nie je to na škodu. Treba udržať túto formu aj naďalej a hlavne vyhrať aj o týždeň v derby v Kolne.

Aranguiz hrá opäť skvele, netuším, čo bude robiť Leverkusen bez neho, keď odíde, zmluva mu končí v lete a je dosť možné, že hrá v Európe poslednú sezónu. Jeho nahradiť bude obrovský problém. Demirbay sa zatiaľ vôbec nechytá a to je najdrahšia posila v histórii klubu.

Reagovat
Werkrider

Aranguiza vystrieda Palacios a bude to v pohode. Menej skúseností, ale väčší potenciál. Uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

O tom hráčovi neviem vôbec nič, ale nemyslím si, že hneď po príchode bude teenager z Argentíny ťahať klub ako Leverkusen. Zrejme bude potrebovať nejaký čas na adaptáciu, ale snáď sa chytí. Nie vždy to výjde, dobrým príkladom je Paulinho, ktorý prišiel podobne mladučký z JA za veľké peniaze a už je v klube dosť dlho a zatiaľ z neho nie je žiadny osoh.

Reagovat
RadekVonCZE

Palacios už hrál za seniorskej nároďák Argentiny.

Reagovat
Werkrider

Ja len toľko, že po ňom už druhým rokom prahol Real Madrid :D

Reagovat
JozkokozleJ

Ak by bolo i len trosku realne predlzenie kontraktu s Aranguizom, Bayer to musi urobit. Neda sa hrat lne s mladymi, ktorych vykonnost byva casto velmi nevyrovnana.

Reagovat
popltak

Gladbach easy Herečky z Mnichova nemůžou mít štěstí do nekonečna

Reagovat
manuelo neuero

bayern měl někdy štěstí?

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Rudnevs

Túto sezónu možno nie, ale v minulosti určite... Veď na to vytvorili i osobitný pojem Bayern-Dusel.

Reagovat
Pharrell

Bayern

Reagovat
vladino10

Koncovka v tých posledných dvoch zápasoch je totálne mizerná, hráči buď sebčia alebo otalaju so strelou, ale nevyberajú správne riešenia..dobrý príklad je ten dnešný gól, Muller sám na šestnástke a posiela totálne nezmyselnú prihrávku na perisica ktorá ani nebola úplne dobrá. Druhá vec je to, že perisic to nejak dostal za sommera, ale to je situácia v ktorej padne takto z otočky gól v jednom z 50 prípadov..Lewa proti leverkusenu tiež sebčil, gnabry pokazil v koncovke snáď totálne všetko, šance tam sú, ale riešenia sú mizerne..

Možno by bolo ok trochu poprehadzovat zostavu, Goretzka nebol vôbec viditeľný, mullerovi tiež tieto posledná dva zápasy na rozdiel tých predtým nevyšli, nabudúce zrejme dostane šancu coutinho..

A obrana, to neviem čo je, máme k dispozícii 2 stopérov- jedného dáme na kraj obrany (pavard) a stopéra hra krajný obranca- dokonca to vyzerá že ho tam Flick preferuje, mohol postaviť javiho s boatengom alebo ideálne pavarda..

Reagovat
db18

Pavarda! Javi patří do zálohy (což včera taky ukázal )

Reagovat
Rudnevs

Inak Lautern štvrtá výhra po sebe...

Reagovat
smazaný uživatel

A to byl Schommers na hraně vyhazovu

Reagovat
Rudnevs

Zo začiatku som mu neveril vôbec no...

Teraz sa ale celkovo dosť zdvihla nálada na Betzenbergu, po športovej stránke dosť pomohol Pokal s Nürnbergom, to sa následne podarilo ukázať i v lige a teraz je to už taká slušná séria... A dosť pozitívny je i odchod Badera, Klatta, Banfa a spol. a príchod Markusa Merka a spol. Teraz nedávno prišiel i nový generálny manažér Soeren Oliver Voigt.

Reagovat
smazaný uživatel

Já počítal s tím,že to neustojí... Ale jak říkáš,zlomem byl ten pohár s Norimberkem,nevím,co se stalo,ale od té doby je mužstvo jako vyměněné,výborně hraje Pick,který dává hodně důležitých gólů a herně je úplně někde jinde.Bojím se,že ho vedení dlouho neudrží.

Snad k pohodě v týmu přispěje i noví lidé ve vedení,už by to po těch letech turbulencí a výměnách lidí konečně trochu klidu a koncepční práce.

Netuším,jak to teď bude s Beccou,něco jsem zaznamenal,že si stěžoval přes noviny,že se s ním nikdo nebaví,ale že prý má času dost... Tak nevím,jestli to není jen nějak uměle vytvořená novinářská bublina.Do pokladny ještě nevložil ani euro a má jen plnou hubu řečí.

Reagovat
Rudnevs

Ja som zvedavý na toho Soerena Olivera Voigta, vraj má nahradiť Klatta i Badera v jednej osobe. Na fanstránke je z neho nadšenie, že vraj že 12 rokov pracoval v Braunschweigu, čo znamená, že s ním príde kontinuita a blablabla... Potom som ale na Transfermarkte čítal koment nejakeho fanúšika Braunschweigu, ktorý písal, že za celých 12 rokov nikto poriadne nevedel, čo tam Voigt robí a že sa mu furt nejak v tichosti predlžovali zmluvy a že všetci si tak nejak mysleli, že tam je tak nejak dosadený a niekto ho chráni. Čiže uvidíme...

A s tým Beccom to snáď nejak dopadne, no...

Reagovat
Werkrider

Cologne, Cologne ...

Reagovat
REPLIKATOR

Brémy

Reagovat
cologneFC
Reagovat
JozkokozleJ

Jedine, co mi napada, tak, ze to nebolo v sestnastke, To by VAR potom hru nevracal. Inak jasna... Tento rok si to Köln vyziera.

Reagovat
cologneFC

Ten domáci hráč stojí oboma nohami v 16-tke. Ja to posudzovanie nechápem. Naozaj tomu nerozumiem.

Reagovat
JozkokozleJ

Lava noha je otazna. A posudzovalo sa to teda? Nevidel som zapas.

Reagovat
cologneFC

Neposudzovalo. Minimálne to mali riešiť. Lebo ak to nebola penalta, tak to boli milimetre. Ale podľa postavenia obrancu to penalta bola.

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě jasná penalta ale výkon některých hráčů katastrofa!!!! Ehizibue na pravý záloze nevěděl která bije apsolutne mimo hru dále Hoger ten jestli bude hrát v základu tak hrajeme vždy o 10 hráčích no a co předvedl Terode to je výkon který si říká na základ v B mužstvu!!! Je to taky věc trenéra ale jako laik bych takto základní sestavu nikdy nepostavil!!!

Reagovat
db18

tak jako předchozí ročník, kdy byly v BL

Reagovat
Spalovač šancí

Za simulace před vápnem se červené karty nedávají.

Reagovat
pistacik11

Nebude to tým, že ten obranca najprv trafil loptu?

Reagovat
cologneFC

Veď obranca sa lopty ani nedotkol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele