14. kolo
08.12.2019 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Union si v souboji nováčků poradil s Kölnem

Nedělní program 14. kola Bundesligy otevřelo utkání dvou ligových nováčků, a sice Unionu Berlín a 1. FC Köln. Union v domácím prostředí napravil venkovní prohru se Schalke a i nadále se drží v klidném středu tabulky. Naproti tomu Köln pokračuje v letošní mizérii a po prohře 0:2 i nadále zůstává v sestupové zóně.

První zajímavá situace zápasu přišla ve 24. minutě. Verstraete rozehrál přímý kop nebezpečnou ranou, kterou dobrým zákrokem zlikvidoval Gikiewicz. O tři minuty později Draxler poslal zajímavý centr šajtlí na nabíhajícího Teroddeho, jenž v pádu zakončil těsně vedle levé tyče. Po dalších dvou minutách opět z přímého kopu zahrozil Verstraete, ale ani tentokrát si na Gikiewicze nepřišel.

Po tomto sledu šancí v režii Kölnu se o slovo přihlásili také hráči domácího Unionu - a hned z toho byl gól. Ve 33. minutě Trimmel nacentroval od rohového praporku přímo na hlavu Anderssona, který se ve výskoku razantně opřel do míče a poslal jej za Hornova záda - 1:0. Stejný stav platil i o přestávce.

Po pěti minutách druhé půle byl už rozdíl mezi oběma soupeři dvoubrankový. Gentner dobrou průnikovou přihrávkou vyslal do šance Anderssona, ten udělal kličku Hornovi a po zemi poslal míč za brankovou čáru, odkud se jej vykopl pozdě zasahující Bornauw - 2:0.

Domácí si ve zbytku utkání v klidu pohlídali vedení, neboť hosté nebyli schopni vytvořit si byť jen jednu slibnější šanci. Union Berlín tak porazil Köln 2:0.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele