Bundesliga - preview 14. kola

06.12.2019, 08:34, aktualizováno 08.12.2019, 08:38
Previews
Týmy ze spodní části tabulky se postarají o dvě dohrávky čtrnáctého kola německé ligy. Paderborn je na poslední příčce a hodily by se mu body z Brém, o moc lépe na tom není ani 1. FC Köln, který se představí na půdě Unionu Berlín...
Union Berlín - 1. FC Köln  (neděle 15:30)
Köln zajíždí v neděli odpoledne k zápasu na půdu dalšího nováčka, Unionu Berlín a nutně potřebuje vyhrát. Stejně jako před dvěma lety, se i letos Köln začíná dostávat do sestupové spirály.

Köln je v tuto chvíli s osmi body předposlední a na barážovou šestnáctou příčku ztrácí čtyři body. O poznání lépe je na tom berlínský Union, který je se šestnácti body jedenáctý a na sestupová pásmo má náskok pěti bodů.

Co se týče poslední formy, je na tom jednoznačně lépe klub z hlavního města Německa. Svěřenci trenéra Fischera vyhráli na začátku listopadu v městském derby 1:0 nad Herthou BSC, když se trefil z penalty Polter, následně si přivezli výhru 3:2 z Mainzu a po reprezentační pauza doma vyhráli 2:0 nad Mönchengladbachem.

Sérii třech vítězných bundesligových zápasů v řadě zastavil až minulý pátek, kdy Union prohrál poměrem 1:2 na půdě Schalke. Gól hostů dal Igvartsen z penalty.

Forma Kölnu není vůbec dobrá. Od konce října klub nedokázal v německé nejvyšší soutěži vyhrát, přičemž na začátku listopadu prohrál 0:2 v Düsseldorfu, o týden později 1:2 s Hoffenheim a následně 1:4 v Lipsku. Minulou sobotu Köln konečně alespoň remizoval, a sice 1:1 s Augsburgem, když alespoň bod zachraňoval v 86. minutě Córdoba.

V zápase však dostal červenou kartu kolínský Czichos a trenéru Gisdolovi tedy v Berlíně k dispozici nebude, stejně jako Hector, který dostal v zápase s Augsburgem pátou žlutou kartu. Z kádru Unionu by měli být v tuto chvíli zranění Dehl a Gogia.
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Friedrich, Hübner, Subotic - Trimmel, Andrich, Gentner, Lenz - Ingvartsen - Ujah, Andersson
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Ehizibue, Bornauw, Sobiech, Katterbach - Verstraete, Skhiri - Drexler, Kainz - Cordoba, Terodde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.54 - 3.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - SC Paderborn  (neděle 18:00)
Paderborn, který je v tabulce Bundesligy s pouhými pěti body úplně poslední, zajíždí do Brém k zápasu s tamním Werderem. Ačkoliv ani Brémy nehrají v životní formě, bude pro Paderborn návrat se ziskem bodů velice těžký.

Sedm bodů - tolik činí ztráta Paderbornu na jistotu záchrany. Před půlkou sezóny ještě situace není nijak kritická, svěřenci trenéra Baumgarta však musí začít bodovat proti týmům z nižších pater tabulky, jako je například Werder.

Ten je v tuto chvíli se čtrnácti body třináctý a v nahuštěné spodní části tabulky má na sestupové pásmo náskok pouhých dvou bodů. V jeho prospěch však hraje poslední forma obou soupeřů.

Brémy na začátku listopadu remizovaly 2:2 s Freiburgem a o týden později prohrály 1:3 v Mönchengladbachu. Po reprezentační pauze sice na vlastním hřišti podlehly 1:2 Schalke, minulou neděli však dokázali přivézt výhru 3:2 z Wolfsburgu, kde se dvakrát gólově prosadil Rashica a jednou Bittencourt.

Paderborn nemá dobré výsledky, v poslední době však dokázal i překvapit. Na začátku listopadu podlehl poměrem 0:3 Hoffenheimu, o týden později 0:1 Augsburgu. Před dvěma týdny však dokázal remizovat 3:3 na půdě silného Dortmundu, a to dokonce o poločasové přestávce 3:0 vedl! Minulou sobotu však přišla prohra 2:3 s Lipskem.

V zápase v Brémách bude navíc Paderbornu chybět zraněný Ritter. Domácí mají na marodce Bartelse, Füllkruga a Sargenta.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - Sahin - Eggestein, Klaassen - Bittencourt, Rashica - Osako
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Zingerle - Jans, Kilian, Schonlau, Collins - Vasiliadis, Gjasula - Pröger, Holtmann - Mamba, Zolinski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 5.00 - 5.97
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Hráči Lipska dál pokračují na vítězné vlně a atakují čelo bundesligy. Nyní jim v cestě stojí Hoffenheim, který se po pětizápasové vítězné sérii poněkud zadrhl, z venkovních zápasů však pravidelně vozí body.

Skvělá forma Lipska je strašákem nejednoho bundesligového celku. Nikdo však není neomylný, o čemž se minulý týden přesvědčil outsider z Paderbornu. Lipsko na jeho hřišti totiž po půli vedlo 3:0 a vše vypadalo na hotovou záležitost. Ve druhém poločase však bundesligový nováček dokázal favorita zatlačit a hosté měli nakonec co dělat, aby udrželi hubené vítězství 3:2.

Každá vítězná série ale jednou končí, o čemž hráči Hoffenheimu ví své. Na přelomu října a listopadu vyhráli pět zápasů v řadě a po slabším startu to vypadalo že budou znovu útočit na evropské poháry. Pak však přišly dvě domácí ztráty, nejprve šokující debakl 1:5 s oslabenou Mohučí a následně remíza s Düsseldorfem, kterou hostům vystřelil útočník Hennings tři minuty před koncem. Na hřištích soupeřů se ale Hoffenheimu daří. S výjimkou porážky ve Frankfurtu v prvním kole se Schreuderovi svěřenci z výjezdů vždy vraceli alespoň s bodem, v posledních třech případech navíc rovnou se třemi.

Proti Lipsku to však bude specifické utkání. Na lavičce domácích totiž bude stát Julian Nagelsmann, kouč, který Hoffenheim zná jako své boty a za jehož působení klub slavil své největší úspěchy. Na opačné straně barikády stál ještě letos na jaře, kdy utkání v Red Bull Areně skončilo 1:1.

Bod tehdy Lipsku v samotném závěru zařídil kapitán Willi Orbán, který však tentokrát bude kvůli zranění chybět. Po kratší pauze se naopak vrací jiný maďarský reprezentant, gólman Gulácsi, který vynechal zápas s Paderbornem. Mimo nadále zůstávají Kampl a Konaté. Hoffenheim nastoupí bez zraněného Belfodila a také záložníka Rudyho, který pyká za pátou žlutou kartu.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Ilsanker, Upamecano, Halstenberg - Laimer, Demme - Sabitzer, Forsberg - Schick, Werner
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Akpoguma, Vogt, B. Hübner - Kaderabek, Grillitsch, Samassekou, Skov - Kramaric - Bebou, Adamyan
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 5.27 - 7.35
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Gladbach v minulém kole napravil porážku od Unionu a nadále vládne bundesligové tabulce. Nyní jej čeká mnichovský Bayern, který naopak poprvé pod trenérem Flickem prohrál.

O tom, že je Gladbach na čele Bundesligy právem se fanoušci mohli přesvědčit minulý týden v zápase s Freiburgem, který nabídl strhující bitvu bohatou na šance i góly. Borussia jich nastřílela o dva víc a po překvapivé ztrátě proti Unionu Berlín se vrátila na vítěznou vlnu. Skvělou formu má hlavně na domácím stadionu, na kterém vyhrála posledních pět zápasů.

Zlomit tuto sérii se nyní pokusí Bayern, který po minulém kole má co napravovat. Po pohádkovém startu do éry trenéra Flicka přišlo domácí vystřízlivění proti Leverkusenu, na body Mnichovanům nestačil ani mocný nápor ve druhém poločasu, přičemž posledních deset minut hráli hosté v oslabení. Soupeři v boji o čelo tabulky tak zase Lewandowskému a spol o něco odskočili, momentálně je Bayern čtvrtý a na Gladbach ztrácí čtyři body. I proto je pro oba celky vzájemný zápas mimořádně důležitý.

Výhodou Bayernu může být fakt, že na rozdíl od domácích nemusí příliš myslet na zápasy v evropských pohárech, které je čekají v týdnu. Mnichované totiž mají první místo ve skupině Ligy mistrů jisté a proti Tottenhamu si tak můžou dovolit pošetřit síly. To Gladbach nemá naopak jisté vůbec nic a ve vyrovnané skupině Evropské ligy jej čeká přímý souboj o postup s tureckým Basaksehirem.

Dá se však čekat, že prioritou mužstva trenéra Roseho bude utkání s Bayernem. V Borussia Parku totiž má tomuto soupeři co vracet, v posledním vzájemném střetnutí letos v březnu totiž Gladbach od Mnichovského klubu utrpěl debakl 1:5. Dvěma góly se pod to podepsal Robert Lewandowski.

Toho budou střelecké boty jistě svrbět i tentokrát, nejlepší střelec Bundesligy se bez gólu musel obejít už v předešlých dvou zápasech, což bude chtít napravit. Po ruce bude mít všechny tradiční parťáky s výjimkou obránců Süleho a Hernandéze, kteří chybí kvůli zranění. Domácím se naopak vrací Matthias Ginter.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt - Zakaria - Benes, Stindl - Herrmann, Thuram - Embolo
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, Javi Martinez, Alaba, Davies - Kimmich - Goretzka, T. Müller - Gnabry, Coman - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.51 - 4.96 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Dortmund - Fortuna Düsseldorf  (sobota 15:30)
Poté co v minulém kole v oslabení ubojovali výhru na hřišti Herthy čeká fotbalisty Dortmundu další souboj s týmem ze spodní části tabulky. Düsseldorf stále marně hledá formu z jara, v posledních týdnech však obírá soupeře o body na jejich stadionech.

Po dvou listopadových ztrátách fotbalisté Borussie opět naplno bodovali, vítězství v Berlíně se však stěží dá označit za přesvědčivé. Budoucnost trenéra Favreho je stále v ohrožení, záležet bude zřejmě na tom, jak se mužstvu povede v posledních prosincových kolech a také zda se na úkor Interu Milán dokáže kvalifikovat do play-off Ligy mistrů. V této soutěži čeká žlutočerné souboj s pražskou Slavií jen tři dny po utkání s Düsseldorfem.

Hosté mají před sebou dva mimořádně náročné zápasy. Body pro Fortunu ze zápasu v Dortmundu i z následného domácího střetnutí s Lipskem by byly překvapením, obrat papírově silnějšího soupeře na jeho stadionu však Düssledorfští umějí. Bod za remízu přivezli z Gelsenkirchenu i z Hoffenheimu, v obou případech vyrovnání zařídil nejlepší střelec Die Flingeraner Rouwen Hennings v posledních minutách zápasů.

Dramatickou koncovku měl také poslední vzájemný zápas těchto týmů. Letos v květnu Dortmund doma Fortunu porazil 3:2. Překvapivý výsledek se zrodil na podzim, kdy Düsseldorf doma uštědřil do té doby nezastavitelné Borussii porážku 2:1. V případě, že by se něco podobného povedlo i tentokrát na hřišti soupeře, šlo by o první vítezství Fortuny v Dortmundu od roku 1986.

Jisté je to, že u toho nebude turecký obránce Ayhan, který má distanc kvůli kartám. Ten se týká i domácího Hummelse, mimo hru jsou i jeho spoluhráči Schmelzer a Delaney.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Akanji, Weigl, Zagadou - Hakimi, Brandt, Witsel, Guerreiro - Reus, Sancho - T. Hazard
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Z. Steffen - M. Zimmermann, Adams, Hoffmann, Gießelmann - Morales, Bodzek, O. Fink - Thommy, Kownacki - Hennings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.83 - 9.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Po skvělém startu do sezóny začínají fotbalisté Freiburgu pomalu ale jistě padat tabulkou směrem dolů. Nyní je čeká domácí utkání s Wolfsburgem, jež ale také neoplývá bůhvíjak skvostnou formou.

Freiburg je rozhodně jedním z největších překvapení podzimní části bundesligové sezóny, v posledních týdnech ale i jemu začíná docházet dech. Z posledních pěti zápasů vyhrál jen dva a je jasné, že s takovouto bilancí s těmi nejlepšími příliš dlouho krok držet nebude. Po porážce na půdě vedoucího Gladbachu z minulého týdne je z toho zatím šesté místo - pro Freiburg i tak stále velmi dobré umístění. Dalším soupeřem je Wolfsburg, který se letos zatím spíše trápí.

A trápí se hlavně v útoku. Patnáct vstřelených gólů ve třinácti zápasech, to je druhá nejhorší bilance v celé lize, méně jich má pouze předposlední Kolín. Na druhou stranu obrana vlků funguje bezvadně, v lize zatím inkasovala jen třináctkrát, což je naopak nejlepší číslo ze všech. V tabulce je z toho prozatím deváté místo, naposledy Wolfsburg prohrál v Brémách, kde v na jeho poměry nezvykle gólově bohatém utkání padl 2:3.

Z Freiburgu jsou ale vlci zvyklí vozit body. Naprázdno tam nevyšli dlouhých osm let, naposledy letos v únoru na Schwarzwaldském stadionu remizovali 3:3. Celková bilance těchto klubů je vyrovnaná. Ze třiceti ligových zápasů se oba z výhry radovaly jedenáctkrát, osmkrát si body rozdělily.

Domácím bude opět chybět gólman Schwolow, zraněný je také střelec Waldschmidt, kvůli karetnímu trestu do utkání nezasáhne italský záložník Grifo.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Gulde, R. Koch, Heintz - Schmid, Haberer, Höfler, Günter - Höler, Sallai - Petersen
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Tisserand, Bruma, Brooks - William, Guilavogui, Arnold, Roussillon - Joao Victor, Mehmedi - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.21 - 3.50 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Augsburg - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Dva zápasy pod novým trenérem stačily, aby si Mohuč vydobyla před svým dalším soupeřem velký respekt. Po sérii špatných výsledků se kormidla ujal Achim Beierlorzer a jeho nový tým deklasoval Hoffenheim a porazil i Eintracht Frankfurt. O třetí výhru v řadě bude Mohuč usilovat v Augsburgu.

Tomu se říká velký impuls! V Porýní-Falci si po angažování Achima Beierlorzera mnou ruce. Premiéra se novému kouči povedla na výbornou, Mohuč deklasovala v Hoffenheimu místní TSG 5:1 a další výhru přidala minulý týden proti ambicióznímu Eintrachtu Frankfurt. Vraťme se ještě k zápasu proti Hoffenheimu. Mohuč v něm stanovila nový rekord Bundesligy, neboť i v oslabení nastřílela čtyři góly.

O třetí výhru v řadě budou hosté usilovat v Augsburgu. "Víme přesně co má přijít a těšíme se na tuto výzvu. Je jasné, že každý hráč teď může vidět, že je možné vyhrát," prohlásil na tiskové konferenci Achim Beierlorzer

Augsburgu se v minulých týdnech také dařilo, navíc v přímých soubojích o záchranu. Bavorsko-švábský tým porazil Paderborn i Herthu BSC a z Kolína si přivezl cenný bod. Další v pořadí je Mohuč, která je také namočena do bojů o záchranu, přestože poslední dva zápasy zvládla s bravurou.

V minulé sezoně se oba celky potkaly třikrát. Ligové duely ovládl vždy domácí celek a v německém DFB-Pokalu se po prodloužení radoval Augsburg.

Augsburg stále trápí poměrně rozsáhlá marodka. Finnbogason, Götze, Gruezo, Framberger, Richter, Córdova i Marek Suchý mají zdravotní problémy. Mohuč je na tom o trochu lépe, i když ani ona nebude kompletní a obejít se musí bez Bella, Matety, Dong-Wona Ji a potrestaného Bakua.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Max, Jedvaj, Gouweleeuw, Lichtsteiner - Vargas, Baier, Khedira, Richter - Niederlechner, Schieber
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Niakhaté, Juste, Fernandes - Kunde, Latza, Böetius, Martín - Öztunali - Onisiwo, Quaison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.81 - 3.21
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Schalke 04  (sobota 18:30)
Přímý souboj o Ligu mistrů se uskuteční v BayAréně, kam zavítá průběžně třetí tým Bundesligy Schalke 04. Fanoušci Königsblauen zpívali po vyhraném utkání nad Unionem Berlín "Jsme nejlepší tým v Porúří" budou mít optimistickou náladu i po zápase v Leverkusenu?

Bayer hraje Ligu mistrů letos a stále může postoupit. Schalke o účast v milionářské soutěži usiluje a aktuálně mu v tabulce patří třetí místo.

Pojďme nejprve na domácí tým. Leverkusen musí bojovat na dvou frontách a zatím se nedá říci, že by nějak zaostával. Pět soutěžních zápasů v řadě neprohrál a v Bundeslize mu patří sedmé místo jen s dvoubodovou ztrátou na čtvrtý Bayern Mnichov. Právě bavorského giganta dokázal v minulém kole v Allianz Aréně překvapivě porazit 2:1, když se dvakrát prosadil Leon Bailey. Leverkusen si rovněž zajistil jarní účast v evropských pohárech, kterou soutěž však bude nakonec hrát se ještě neví. Je pravdou, že postup do další fáze Ligy mistrů nemá ve svých rukou. Potřeboval by totiž ve středu porazit Juventus a doufat v jakoukoliv ztrátu Atlética Madrid proti Lokomotivu Moskva.

Do BayAreny přijíždí mančaft, který má velmi dobrou formu. Trenér David Wagner udělal z Schalke tým, který zase šlape, koneckonců pět ligových zápasů v řadě bez porážky a postup do dalšího kola DFB-Pokalu jsou toho přímým důkazem. Königsblauen mohou v Leverkusenu prokázat svojí působivou formu a dokonce ze třetího místa zaútočit i na druhou pozici, pokud RB Lipsko svůj duel nezvládne.

Schalke je pod Wagnerem daleko ofenzivnější, než tomu bylo pod předchozím trenérem Tedescem, ale paradoxně největší potíže má v útoku. Mark Uth a Guido Burgstaller se v této sezoně ještě střelecky neprosadili a střídající Ahmet Kutucu vstřelil jeden gól. O branky se tak starají převážně záložníci. Jedním z nich je i Daniel Caligiuri. "Abych byl upřímný, vždycky kontroluji tabulku po každém kole. V tuto chvíli to pro nás vypadá skvěle, ale stále jsme odehráli jen 13 zápasů z 34 a všichni víme, že to ještě není konečná tabulka," upozorňuje Caligiuri, jenž v Leverkusenu očekává těžké utkání. "Vyhráli v Mnichově, ne každý to dokáže. Očekávám otevřenou, útočnou hru, protože Leverkusen je v této době také v dobré formě. Já jsem ale přesvědčen, že se domů nevrátíme s prázdnou," dodal záložník Schalke.

Leverkusen se bude muset obejít bez Pohjanpala, Weisera a Taha (karetní trest). Podobná je situace i na druhé straně, kdy Wagner nebude moci počítat s Stamboulim, Saném a Schöpfem. Otazník visí i nad startem Marka Utha.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecky - Wendell, S.Bender, Dragović, L.Bender - Aránguiz, Demirbay - Bellarabi, Havertz, Bailey - Volland
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Kenny, Kabak, Nastasić, Oczipka - McKennie, Mascarell - Serdar, Caligiuri - Raman, Harit
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.84 - 3.41
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - Hertha BSC  (pátek 20:30)
Povstání Herthy pod trenérem Klinsmannem zatím nepřišlo, další šanci budou mít Berlíňané na hřišti Frankfurtu. Ten má poslední dobou také ke spokojenosti daleko a pokud se jeho forma nezlepší, brzy vypadne z nejlepší desítky.

Eintracht v lize už více než měsíc nezískal ani bod. Poté co svěřenci Adiho Hüttera na začátku listopadu pěti góly zničili Bayern jejich forma rapidně poklesla, když prohráli vyhrocený zápas ve Freiburgu, doma i přes převahu nedali gól Wolfsburgu a naposledy v oslabení ztratili duel s Mohučí. Chybí hlavně branky, frankfurtští střelci po kanonádě v Mnichově utichli a jediným gólem za poslední měsíc byl zásah Hintereggera do sítě Mohuče. Jediným pozitivním momentem posledního měsíce tak byla výhra v Evropské lize nad Arsenalem. Díky ní má Eintracht stále situaci ve skupině ve svých rukách a o postup se bude rvát ve čtvrtek proti Guimaraes.

Trápení Frankfurtu je ale stále jen slabým odvarem toho, čím si prochází Hertha. Berlínské mužstvo jako jediné z celé ligy nebodovalo ani v jednom z posledních pěti zápasů a v tabulce neodvratně padá do sestupových vod. Nadějně to vypadalo v minulém kole, kdy hráči Herthy při Klinsmannově premiéře dotahovali náskok oslabeného Dortmundu, nakonec však padli 1:2.

Ve Frankfurtu se jim však v posledních letech daří. Bez bodu odtamtud naposledy odjížděli před téměř šesti lety, od té doby tam čtyřikrát remizovali a jednou zvítězili. Naposledy letos na jaře skončil nepříliš atraktivní duel bezbrankovou remízou. A body by se Hertě hodily i tentokrát, i vzhledem k náročnému programu, který ji v následujících týdnech čeká.

Berlíňané se však budou muset obejít bez zraněného útočníka Leckieho a také gólmana Jarsteina, který si odpykává trest za červenou kartu. Svou brankářskou jedničku stále postrádají i domácí, kteří se bez Kevina Trappa musejí obejít už přes dva měsíce. Kromě něj bude chybět i obránce Abraham, který pyká za svůj exces z utkání proti Freiburgu. Po dvouzápasové vynucené pauze by se naopak v sestavě mohl objevit útočník Dost.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Toure, Hinteregger, Ndicka - Hasebe, Rode - da Costa, Kostic - Sow - Paciencia, Kamada
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Stark, Boyata, Rekik - M. Wolf, Skjelbred, Mittelstädt - Grujic, Darida - Selke, Lukebakio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 4.03 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Mönchengladbach1391328:1528
2.RB Lipsko1383236:1527
3.Schalke 041374224:1625
4.Bayern Mnichov1373334:1824
5.Borussia Dortmund1365228:1923
6.SC Freiburg1364323:1722
7.Bayer Leverkusen1364320:1722
8.TSG Hoffenheim1363418:2021
9.VfL Wolfsburg1355315:1320
10.Eintracht Frankfurt1352622:2017
11.Union Berlín1351716:1916
12.1. FSV Mainz 051350819:3215
13.Werder Brémy1335522:2814
14.FC Augsburg1335518:2514
15.Fortuna Düsseldorf1333716:2412
16.Hertha BSC1332818:2711
17.1. FC Köln1322912:288
18.SC Paderborn13121016:325

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (49)

Přidat komentář
JacoBee

Opravdu se čeká start Schicka? Jestli tak super, snad tam něco dá a sebevědomí půjde nahoru :)

Reagovat
PaYaB

Jeho největší konkurent Poulsen je zraněnej a ani sem nenašel na jak dlouho.

Reagovat
JozkokozleJ

Poulsen uz vcera normalne trenoval. Ale po dvoch vynechanych tyzdnoch to asi nebude na zaklad.

Reagovat
cologneFC

Na toto kolo sa veľmi teším. Na atmosféru na štadióne An der Alten Försterei. Keďže je to malý štadión, tak dostať lístky je problém. Ale máme. Bude aj pyro, keďže náš najväčší fanklub oslavuje výročie založenia. No a snáď budú aj body

Reagovat
JozkokozleJ

Selke svojim rozhodnutim usetril vela nervov fanusikom ceskej reprezentacie.

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

Ako bol Frankfurt pre mna jednu dobu azda najnudnejsi tim, teraz plati opak. Vyborny zapas dnes, ma to drajv

Reagovat
Rudnevs

Boli časy, keď ma nebavili, ale od príchodu Hüttera je to perfektný klub...

Reagovat
Hyrax

Reagovat
stas87

Ten rozpis vymyslela fakt neuveriteľná hlava. Bayern hra v stredu, Gladbach vo štvrtok a oni to dajú na 15:30 v sobotu tak, aby sa to krylo so zápasom RB-TSG. Možno je to ale naopak, že dali dva zápasy v rovnaky čas. Umelé kluby nemajú sledovanosť. Hodnotím to z pozície zahraničného fanúšika, takze to tak môže byt.

Reagovat
cologneFC

V Nemecku bude mať ten zápas veľmi nízku sledovanosť. El Plastico neláka. Ale ten zápas Bayernu som čakal v nedeľu, veď Gladbach hrá zápas o všetko vo štvrtok. Zvláštne.

Reagovat
Rudnevs

Práve preto to je výhodnejšie v sobotu, aby mali oba kluby viac času pripraviť sa na CL resp. EL, nie? Mohli to dať do toho prime time o 18:30, ale myslím, že i takto je to v pohode, nemyslím si, že je to nejak moc kritizovatelné.

Reagovat
cologneFC

Jasné, moja chyba. Ja som debil. Som bol v tom, že hrajú až budúci víkend. Sorry za sprostosť’ už som mysľou v Berlíne

Reagovat
JozkokozleJ

Tak fanusikovia Konferenz si aspon pridu na svoje Mimochodom, mna to, ze je o 15:30 najsledovanejsia neprestalo udivovat. Tak som zistil, ze moznym dovodom (okrem toho, ze fakt moze byt niekto taky ako Rudy, ze to preferuje), je i to, ze SKY svoj program, na ktorom bez Konferenz ponuka aj inym operatorom, kdezto samotne zapasy ponukaju len na svojej platforme.

Tiez by som si rad pozrel RBL - TSG, no Glabach zrejme bude mat prednost. Na druhu stranu, akmi to vyjde, rad sa pozriem od 18:30 na Bayer a M. Diabyho. Dnes tych zaujimavych zapasov je viac.

Reagovat
Rudnevs

Tak ono podla mňa v Nemecku je tých ludí, čo preferujú Konferenz ovela viac než u nás. Tam je to velmi oblúbené. Čo si pamätám, tak i Jörg Wontorra to raz vysvetloval, že jednotlivé zápasy má rád, ale Konferenz je pre neho proste najviac, lebo to má svoje čaro a je to najzaujímavejšie.

Ja by som dnes pozeral tiež Konferenz, ale idem von, čiže nebudem pozerať nič... Bayern - Gladbach podla mňa ani nebude big deal, Flickov Bayern je trochu inde než Kovačov, ale rád sa nechám prekvapiť. Ale večer si pozriem Leverkusen a Schalke.

Reagovat
Euphael

Jedu na zápas Lipsko Hoffenheim, tak tam klidně nakladejte 0:0 dneska

Reagovat
Heresy

no myslim ze tam gol urcite padne nejaky ... komu fandis ?

Reagovat
Euphael

To je trosku ironie protoze ciste prognosticky by to mělo padat fandím spíše Lipsku, když se bude dařit bude i lepsi atmosféra....navíc me Hofde děti i posledni dobu

Reagovat
db18

Fuj, to mohla být i rudá.

Reagovat
QooBo

Isiel do toho skaredo ale Davies tomu straaasne pridal

Reagovat
db18

Kolíkama na koleno... to se měl zapřít a zůstat stát no.

Reagovat
JozkokozleJ

Bénes zacal rovnako ako vcera Duda. Uplne zbytocna zlta hned na uvod. Duda kvoli tomu siel dole v 48. min., lebo cervena visela na vlasku. No a teraz, ked Laszlo nahanal Daviesa a pomahal si rukami... hmm...

Reagovat
smazaný uživatel

Luxusní Schickova přihrávka

Reagovat
db18

Coco ale vypadalo to jen na sval, tak snad nic těžkýho...

Reagovat
SpartaOvenka

Rozdíl mezi oběma je neskutečný, ve 40. minutě Gladbach první střela na bránu, ve 2. půli to s tímhle výkonem vyhrajeme

Reagovat
lajka30

Reagovat
SpartaOvenka

? Takový výkon jak v první půli už jsme nepředvedli a Gladbach začal něco hrát.

Reagovat
stas87

Plánuje sa Gladbach v druhej polke tohto zápasu zúčastniť? Lebo doteraz pôsobí dojmom tímu, ktorý hra spodok tabuľky. Šialene bije do oči technická nekvalita. Bežci vs futbalisti. Dopredu nemajú čím prekvapiť, pretože je to vždy 2 na 4 či 3 na 5 a oni automaticky stratí loptu. Nakopávať nemôžu, pretože útočníci sú od seba kilometer. Ťažké sklamanie pre mna, už to mohlo byt 0-3 v suchom triku.

Reagovat
JozkokozleJ

Ty mas fakt dar otacat zapasy

Reagovat
stas87

Bayern si ten zapas prehral sam, namiesto toho aby dohraval v klude druhu polku tak sa zosypal po gole na 1-1. A to do tej doby Gladbach nemal vobec nic. Rose ich prebudil, museli dostat poriadne za usi.

Reagovat
db18

wow, nádherná spolupráce Thomase a Perišiće... tohle jsem očekávál od Coutinha (asistenci i zakončení)

Reagovat
vladino10

No neviem, podľa mňa to malo byť zakončené už dávno predtým, pri tej prihrávke mullera na Ivana som sa chytal za hlavu, nebola podľa mňa práve ideálna..ale Ivan nakoniec veľmi pekne

Reagovat
Kocour Klapuška

To je fakt debil ten JaviMar, uplně zbytečný

Reagovat
smazaný uživatel

To ten titul fakt vyhraje Leipzig

Reagovat
andrew96

Jak já nesnáším tyto penalty...

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Jardman

Javi prosím, děkuji za 8 let , ale je na čase se rozloučit

Reagovat
Bayern +

Ty kks, toto prehrať vzhladom na priebeh prvého polčasu... to je snáď väčšia hanba ako BVB doma proti Padebornu

Coman napravo nula, Thiago nula, stred nefunkčný, striedanie stoperov pokial sa Boateng sám nepýtal úplne nezmyselné,...

KHR už žhaví telefón, toto už Flick neustojí.

Reagovat
Bastaron

Boateng tam kulhal chvilkama, myslím, že chtěl střídat.

Reagovat
Jardman

Goodbye meisterschalle

Reagovat
Kocour Klapuška

7 bodů, to je fakt nedohnatelná ztráta

Reagovat
Jardman

Podle mě to hlavně ani nebude na škodu, jednou nevyhrát

Reagovat
vladino10

lige a aj samotnému bayernu by to určite pomohlo

Reagovat
20fredy20

Coman je strasne slaby a vzdy bol slaby. Nechapem ako môže stale hravat.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Bastaron

Reagovat
20fredy20

16 golov za 5 sezon, to je skor na smiech a nemam v pamati nejaky zapas kde by vyslovene potiahol, dokaze obist 2-3 hracov co z toho ked center pokazi.

Reagovat
Jardman

Proti Juve byl skvělej

Reagovat
Bastaron

I PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele