14. kolo
07.12.2019 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Leverkusen v přímém souboji o poháry porazil Schalke 2:1

Přímý souboj o Ligu mistrů vyzněl lépe pro domácí Bayer Leverkusen, který díky dvěma brankám Alaria skolil Schalke 2:1. Leverkusen se tak na svého soupeře bodově dotáhl, ale ten i přes porážku udržel postavení v první čtyřce. Boj o titul, potažmo o umístění zaručující Ligy mistrů je v Německu nebývale vyrovnaný.

Příznivci Schalke se po vyhraném utkání nad Unionem Berlín hrdě pasovali do role nejlepšího týmu v Porúří, však po 14. kole to zase neplatí, neboť je konkurenční Borussia Dortmund zase přeskočila. Königsblauen ale dobře věděli, že je v Leverkusenu nečeká nic jednoduchého.

Farmaceuti dostali svého soupeře okamžitě pod tlak, když v 15. minutě rozehrál rohový kop Bailey. Nübel na centr nedosáhl a Lucas Alario vsítil vedoucí gól utkání. Bayer dál pokračoval v náporu, Bellarabi z dobré pozice trefil jen brankáře a o chvíli později překazil Baileyho gólovou dorážku odmávaný ofsajd. Schalke se poprvé připomnělo ve 27. minutě, kdy Serdar našel Burgstallera a ten trefil jen vyběhnutého Hrádeckyho. Bayer měl přeci jen více ze hry a v prvním poločase zazdil ještě jednu tutovku. Alario sám před Nübelem neuspěl a Bailey pro změnu trefil postaveného Caligiuriho.

Po změně stran Schalke vyrovnalo, ale gól také neplatil kvůli ofsajdu. Další minuty nabídly vyrovnanou podívanou a bohužel pro oko diváka už se nehrál tak líbivý fotbal. Diváky zvedla ze sedadel až závěrečná desetiminutovka, která přinesla další dvě branky. Nejprve v 81. minutě zvýšil na 2:0 po zpětné přihrávce Aránguize Lucas Alario, ale Königsblauen okamžitě snížili. Hezkou kombinaci zakončil střelou do prázdné branky Benito Raman. Zbývající minuty se hosté snažili o nápor, ale vyrovnat už nedokázali.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ted jen potvrdit tu výhru z minulého kola. Nebo bylo vše jinak?

Reagovat
DidusIneptus

1:1

Reagovat
johnn

2:0

Reagovat
johnn

Jaj Dragovič nemehlo dúfam že niečo zas nepokazi

Reagovat
Werkrider

Dragovič v obrane znamená že minimálne dva dostaneme. Útok ale dá tri.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele