14. kolo
07.12.2019 15:30 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund rozmetala Fortunu pěti góly

Fortuna Düsseldorf zažila hodně špatnou sobotu. Její výlet do Dortmundu totiž skončil jasným fiaskem, neboť domácí ofenziva řádila jako utržená ze řetězu. Dvakrát se totiž prosadil Marco Reus, dva góly přidal také Jadon Sancho. A jednou se mezi střelce zapsal také Thorgan Hazard.

Fortuna svému jménu v sobotu nedostála. Ani s pořádnou kopou štěstí by nejspíš proti Borussii nedokázala neinkasovat, protože dneska jí prostě nic nevycházelo. Už při čtení sestav bylo jasné, že se Fortuna pořádně zapotí, jelikož na její obranu se těšil trojlístek Reus, Sancho a Hazard. A výše napsané řádky dávají obavám jejích fanoušků jasně zapravdu. Ale pěkně postupně. O první šanci se v 10. minutě zasloužil veterán Marco Reus. Dostal nabito na hranici šestnáctky, odkud zacílil pod břevno. Velmi dobrý zákrok však předvedl hostující brankář Zack Steffen, který balón vytěsnil na rohový kop.

Borussia obléhala pokutové území soupeře s velkou intenzitou i nápaditostí. Centrovaný míč Hakimiho ještě obrana hostí odvrátila, ale s další hrozbou už měla namále. Dělová rána po zemi od Raphaëla Guerreira totiž zamířila jen těsně vedle tyče. Dělovku Jadona Sancha zase brankář Steffen odklidil jen k Reusovi a před ním musel zasahovat poslední obránce, protože jinak by Reus uklízel míč do prázdné brány.

Gól visel ve vzduchu a bylo jasné, že dřív nebo později se obrana Fortuny zbortí. Stalo se tak ve 42. minutě. Typický gól do šatny byl pohlazením pro duši fotbalového milovníka. Julian Brandt posunul u šestnáctky míč na beka Łukasze Piszczeka, který úžasnou nahrávkou našel Marca Reuse. Ten se nemýlil a amerického brankáře Fortuny prostřelil.

Ten se nenudil ani po změně stran, i když v tomto poločase už mu štěstí docházelo. Hned zkraje mu připomněl svou existenci Dan-Axel Zagadou, který pálil hodně tvrdě z dvaceti metrů. Steffen musel vytáhnout parádní zákrok, aby jeho ránu vyrazil na roh. A pak už se začaly sypat branky. Jadon Sancho nahrál do běhu Thorganovi Hazardovi, který postupoval do vápna. Mohl sice nahrávat na Reuse, ale rozhodl se pálit a dobře udělal.

Jen o pět minut později si mladý supertalent Jadon Sancho vyměnil míč s Reusem, naběhl do vápna a přízemní střelou na vzdálenější tyči zvýšil na jasných 3:0 pro skvěle hrající Borussii.

Domácí se dostali do varu a bavili své fanoušky skvělými akcemi. Za dalších šest minut navýšil skóre na 4:0 Marco Reus, který čerpal míč ze skvělého pasu od Thorgana Hazarda. A druhou branku v utkání dal i Jadon Sancho. Ten uzavřel demolici Fortuny v 74. minutě, když si rychle nahrál s Hakimim, vlétl do vápna a počkal na zpětnou nahrávku. Pak už jen zamířil a nedal soupeřově brankáři žádnou šanci.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:0

Reagovat
johnn

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele