14. kolo
08.12.2019 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Paderborn veze překvapivé tři body z Brém

V posledním duelu 14. kola Bundesligy se proti sobě postavily celky Werderu Brémy a Paderbornu. Pro domácí se mělo jednat o skvělou příležitost ke druhému vítězství v řadě po vyloupení Wolfsburgu, avšak hostující outsider přijel výborně připraven. Paderborn dokázal odvrátit jakékoli snahy domácí ofenzivy o skórování, zatímco sám jednou přesně zamířil a může se radovat z letošního čtvrtého bodového zisku.

Fanoušci na Weserstadionu čekali na první zajímavou situaci necelou půl hodinu. Paderbornský Collins se dostal s míčem do vápna a přihrávkou pod sebe našel Vasiliadise, jehož ránu zlikvidoval dobrým zákrokem připravený Pavlenka. Ve zbytku první půle si ani jeden z týmů nedokázal vytvořit žádnou výraznější šanci, proto se do kabin šlo za stavu 0:0.

V 66. minutě poprvé pořádně zahrozili také domácí, když Eggestein napřáhl levou nohou z hranice vápna a otestoval pozornost Zingerleho, jenž vyrazil míč na roh. Po této akci se však utkání vrátilo do zajetých kolejí, tedy do lítého boje o každý centimetr čtvereční prostoru bez náznaku ohrožení branky ať už na jedné či na druhé straně hřiště.

Už už to vypadalo na konečnou bezbrankovou remízu, když přišla 93. minuta a s ní na první pohled spíše zoufalá střela z dálky v podání jednoho ze záložníků Paderbornu. Do tohoto pokusu však v pokutovém území vložil nohu Mamba, který sklepl míč přímo k nohám Michela, jenž zakončil do odkryté branky překvapeného Pavlenky - 0:1. Hlavní sudí sice nejprve nechtěl gól uznat pro signalizovaný ofsajd, avšak po konzultaci s VAR rozhodl o tom, že se o postavení mimo hru nejednalo a hosté se tak radovali po právu.

Paderborn tedy překvapivě zvítězil na hřišti Werderu nejtěsnějším možným výsledkem a posunul se o skóre před Köln, který tak spadl na samotný chvost tabulky. Werder je čtvrnáctý s náskokem dvou bodů na barážový Düsseldorf.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:1

Reagovat
Rumanowski

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele