14. kolo
07.12.2019 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Lipsko si doma poradilo s Hoffenheimem, dvakrát se prosadil Werner

Lipsko se v Red Bull Areně mohlo opět spolehnout na svého kanonýra numero uno. Timo Werner se prosadil dvakrát a měl lví podíl na tom, že se Lipsku utkání povedlo. Celkm tři branky znamenaly pro Lipsko tři body a díky nim se ambiciózní celek drží na skvělém druhém místě.

Domácí šli do utkání s jasnou aurou favorita, přeci jen se jim povedlo vyhrát čtyři duely v řadě a brousili si zuby na pátý úspěch. Obranu Hoffenheimu čekal náročný test, protože v útoku domácích mělo řádit duo Schick - Werner. Pro českého diváka byl tenhle souboj zajímavý i z toho důvodu, že jedním z obránců hostí se stal Pavel Kadeřábek. A domácí celek začal od prvních minut mačkat svého soupeře.

Lukas Klostermann nacentroval na zadní tyč, kde číhal Emil Forsberg, jehož pokus z voleje stačil na poslední chvílí nad branku tečovat Bičakčić. Obdobná situace se udála o pár minut později, když si Werner chystal míč na pravačku a tvrdě vypálil. Tentokrát pomohl brankáři Oliveru Baumannovi Kevin Akpoguma, který se vrátil a míč zablokoval. Sílící tlak domácí ekipy se musel zákonitě projevit i na skóre a netrvalo to dlouho. V 11. minutě se na pravé straně ujal balonu, narazil si s Patrikem Schickem a tomu se i pomocí elegantních jeslí obránci povedlo mu balon vrátit do gólové pozice. Pak už Werner propálil Baumanna a mohl slavit.

Hostující brankář si na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat. Po dvaceti minutách jej vyzkoušel pálící Werner a z dalšího rohového kopu mířil hlavičkující Upamecano do míst, kam se Baumann stihl vrátit. Pak se ještě musel zotavovat po ráně Forsberga, která ho nejspíš pořádně štípala. Zkrátka byl v jednom kole a obránci mu moc nepomáhali.

Přesto mohli hosté zničehonic srovnat. Pět minut před koncem první půle totiž mizernou rozehrávku domácího brankáře Gulácsiho vystihl Kadeřábek a po jeho sklepnutí pálil Dennis Geiger. Za maďarského brankáře však zaskočila tyč, která míč odrazila pryč.

Druhá půle už byla mnohem živější. Posch v pokutovém území nedovoleně atakoval Tima Wernera a sudí po chvíli kontrolování nařídil penaltu. Tu v 52. minutě proměnil suverénním způsobem Werner a Lipsko vedlo o dvě branky.

Pak nastala hluchá a méně záživná pasáž utkání, která skončila až v 80. minutě. Baumanna nepropálil Werner a po něm ani Nkunku. V 83. minutě však Nkunku táhl rychlý brejk do otevřené obrany hostí a i když si Baumann s jeho zakončením poradil, dorážku Marcela Sabitzera už mít nemohl - 3:0. Čistý štít nakonec domácí neudrželi a v 89. minutě se po rohovém kopu prosadil Ermin Bičakčić, ale to byla opravdu jen kosmetická úprava.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvoječka? Zapomente , pánové majitelé sázkovek.

Reagovat
PaYaB

3-1

Reagovat
PaYaB

EZ

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
DidusIneptus

5:3

Reagovat
johnn

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele