14. kolo
06.12.2019 20:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Eintracht jen remizoval s trápící se Herthou

Páteční předehrávka 14. kola nejvyšší německé ligy přinesla zajímavý duel dvou týmů, které se nacházejí hodně blízko sestupovému pásmu. Hůř je na tom Hertha, která ani se svým dnešním výkonem nemůže být spokojena, protože prohospodařila dvougólový náskok.

V prvních minutách bojovaly oba týmy spíš s nepřesností než proti sobě navzájem, zápas se hodně kouskoval a ani jednomu z nich se nepovedlo držet míč na kopačkách dostatečně dlouho. První větší šanci jsme mohli registrovat ve 20. minutě při rozehrávce rohového kopu. Hlavičkoval Almamy Touré a brankář Kraft musel předvádět skvělý reflexivní zákrok, aby míč vyrazil. Z dorážky se ještě snažil zakončovat dobíhající Silva, ale mířil nepřesně.

Hertha rozhodně nebyla lepším týmem, ale přesto se ujala vedení. Z levé strany se vřítil do šestnáctky Dodi Lukebakio a nikdo ho nezastavil. Mohl sice ještě nahrávat pod sebe, ale rozhodl se pro střelu a dobře udělal. Propálil totiž brankáře Rönnowa a hosté vedli o jednu branku.

Jen o pár minut později se domácím povedlo srovnat, když po faulu na Silvu dostali domácí výhodu. Kostićův centr usměrnil do branky připravený Kamada, jenže jeho radost byla předčasná. Po konzultaci s VARem totiž sudí gól odvolal pro předcházející faul Kostiće.

Druhá půle začala loudavým krokem a tempo utkání se vyznačovalo pasivitou na obou stranách. Hertha se i přes tento stav dočkala další trefy a opět ukázala, že je dnes maximálně efektivní. Dedryck Boyata totiž v 63. minutě poslal míč před bránu, kam si naběhl vysoký záložník Marko Grujić a zblízka navýšil vedení berlínského celku.

To však trvalo jen pouhé dvě minuty. Almamy Touré totiž rozehrál standardní situaci parádním centrem na Martina Hintereggera, který vyskočil ze všech nejvýš a snížil na 2:1. Domácí tímto gólem získali sebevědomí a zatlačili svého soka. Výsledkem byl rohový kop v 86. minutě, který Hinteregger prodloužil za sebe. Tam se včas objevil Sebastian Rode, který Frankfurtu vystřelil vyrovnání - 2:2. Bod ale nemůže příliš těšit ani jednoho ze soupeřů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele