Bundesliga - souhrn 13. kola

29.11.2019, 22:25, aktualizováno 02.12.2019, 22:36
Komentáře a souhrny
Patrik Schick dal první branku za Lipsko a pomohl svému týmu k dočasnému posunu na první místo tabulky. To si vzal ale v neděli zpátky Mönchengladbach, který přehrál Freiburg. Bayern nečekaně padl doma s Leverkusenem a klesl a na čtvrté místo za Schalke. Ještě méně radosti měl Vladimír Darida, jeho trefa jen mírnila prohru Herthy BSC s Dortmundem. Brémy vezou cenné body z Wolfsburgu. Mainz vyhrál dohrávku s Frankfurtem...

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 2:1

02.12.2019 20:30

Góly: 50. Karim Onisiwo, 69. Ádám Szalai - 34. Martin Hinteregger

Mainz vyhrál díky dvěma gólům ve druhé půli regionální derby s Eintrachtem Frankfurt. Hosté sice po půli vedli, minutu před koncem však obdržel červenou kartu jejich Kohr a domácí zápas otočili.

A výhra zamíchala i s pořadím v tabulce nejvyšší německé soutěže. Mainz se díky zisku tří bodů posunul na dvanáctou příčku, kde se v tuto chvíli nachází s patnácti body. Frankfurt zůstává se sedmnácti body desátý a na evropské poháry ztrácí pět bodů.

Do první velké šance zápasu se dostali ve 13. minutě hosté, když Kostić centroval do pokutového území a osamocený Kohr střílel z dobré pozice pouze vedle. O přibližně dvacet minut později už se však skóre zápasu měnilo. K odraženému míči v bezprostřední blízkosti brány hostů se dostal Hinteregger a ten už neměl s překonáním brankáře Zentnera problém.

Velký problém pro hosty však přišel ve 44. minutě, když Kohr, jakožto poslední hráč v poli Frankfurtu necitlivě fauloval a sudí mu tedy okamžitě udělil za zmaření zjevné brankové příležitosti červenou kartu.

Do druhého poločasu nastoupili domácí v mnohem větším nasazení a to se jim vrátilo již po necelých pěti minutách, když vyrovnal na 1:1 po teči střely St. Justeho Onisiwo. Vítězný gól přidal Mainz v 69. minutě, tentokrát se trefil po skvělé přihrávce Onisiwa Szalai.

Zápas výsledkem 2:1 i skončil a domácí si připisují cenné tři body ze zápasu regionálního derby. Na hosty z Frankfurtu dolehla kromě oslabení s největší pravděpodobností i únava - ve čtvrtek totiž hráli těžký zápas Evropské ligy na půdě Arsenalu.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Werder Brémy 2:3

01.12.2019 18:00

Góly: 36. Wout Weghorst, 73. William - 13. Milot Rashica (pen.), 39. Leonardo Bittencourt, 83. Milot Rashica

Wolfsburg ve 13. kole hostil Werder Brémy. Utkání s divokým průběhem nakonec lépe zvládl Werder, jehož dnešním hrdinou se stal Rashica, který vstřelil dvě branky svého týmu, přičemž jedna z nich byla ta úplně rozhodující.

První zajímavý moment zápasu přinesla 11. minuta. Guilavogui zahrál ve vápně rukou a hlavní sudí po konzultaci s VAR nařídil penaltu pro hosty, kterou Rashica s přehledem proměnil - 0:1. Už v 17. minutě mohlo být vyrovnáno nebýt skvělého reflexivního zákroku Pavlenky proti pokusu Joãa Victora.

Ve 36. minutě se domácí přece jen dočkali vstřeleného gólu. Mehmedi rozehrál roh, jeho centr hlavou sklepl Brooks přímo k nohám Weghorsta, jenž se z blízka nemýlil - 1:1. Brémy se však po pouhých třech minutách vrátily do vedení. Augustinsson nacentroval z levé strany do pokutového území, kam si naběhl Bittencourt a razantní hlavičkou do protipohybu Casteelse poslal míč do sítě - 1:2. Tento stav trval i o pauze.

Ve druhém poločase se o slovo opět přihlásil VAR - a to hned dvakrát. Nejprve v 62. minutě zrušil vyrovnávací branku Brumy pro ofsajd, aby o čtyři minuty později pomohl hlavnímu sudímu odhalit, že zákrok Gebre Selassieho na Weghorsta nebyl z kategorie penaltových. V 70. minutě se po centru dostal k nebezpečnému zakončení William, Pavlenka ale opět předvedl výborný reflexivní zákrok.

V 73. minutě došlo k dalšímu souboji Williama s Pavlenkou a tentokrát byl úspěšnější hráč Wolfsburgu, když technickou střelou z hranice vápna srovnal skóre zápasu - 2:2. O deset minut později Maximilian Eggestein skvělou uličkou vybídl ke skórování Rashicu a ten tváří v tvář Casteelsovi nezpanikařil a poslal míč ke vzdálenější tyči - 2:3. Domácím se už vyrovnat nepodařilo, a tak Werder slaví důležitou výhru 2:3.

Wolfsburgu tak po neúplném 13. kole patří devátá příčka se ztrátou dvou bodů na šestý Freiburg. Brémy se vzdálily od sestupové zóny na rozdíl šesti bodů.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 4:2

01.12.2019 15:30

Góly: 3. Marcus Thuram, 46. Breel Embolo, 51. Patrick Herrmann, 71. Breel Embolo - 6. Jonathan Schmid, 58. Lucas Höler

Borussia Mönchengladbach přivítala v rámci 13. kola Bundesligy na svém stadionu Freiburg. Diváci na stadionu se rozhodně nenudili, protože viděli dohromady šest branek. Šťastnější byli nakonec příznivci domácích, kteří se se svým týmem mohli radovat hned čtyřikrát.

Divoký průběh utkání naznačil již jeho úvod. Ve 3. minutě se totiž Thuram dostal k dorážce na malém vápně po hlavičce jednoho ze svých spoluhráčů a poslal Mönchengladbach do brzkého vedení - 1:0. Hráči Freiburgu ovšem nenechali nic náhodě a za pouhé dvě minuty vyrovnali. Schmid se postavil k exekuci přímého kopu na hranici pokutového území a precizní ranou přes zeď nedal Sommerovi šanci - 1:1.

Ve 20. minutě vstřelil další branku domácích Embolo, ta však nebyla pro předcházející ofsajd uznána. O pět minut později pro změnu Thuram orazítkoval levou tyč branky hostí. Ve 30. minutě se z úhlu na Flekkena řítil Herrmann, ani on ale neuspěl. Do kabin tak šly týmy za stavu 1:1.

Pokud byla první půle zajímavá, pak pro druhou neexistuje vhodné adjektivum. Už ve 46. minutě se "Hříbata" dostala opět do vedení, když Herrmann poslal Embolovi přihrávku před odkrytou bránu a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil - 2:1. Po dalších třech minutách mohl Embolo přidat svůj druhý gól, když zahrával po faulu na svou osobu penaltu - ale neproměnil.

To však Gladbach nemuselo příliš dlouho mrzet, už v 51. minutě navýšil jejich vedení Herrmann. Gólovou pozici mu připravil Embolo, oba fotbalisté si tak navzájem vyměnili role z předchozí gólové akce - 3:1. V nekončícím nedělním dramatu pokračoval v 58. minutě Höler, když se prosadil razantní hlavičkou po Günterově centru z přímého kopu - 3:2. O čtyři minuty později bylo málem vyrovnáno, hráči Freiburgu ale nebyli schopni využít závaru v pokutovém území domácích.

Definitivní podobu výsledku stanovil v 71. minutě jeden z hlavních aktérů dnešního duelu Embolo, když využil chyby Kocha, obral jej o míč, naběhl si na Neuhausovu přihrávku a jemným dloubáčkem zakončil přes Flekkena - 4:2. Všechny tři body tak zůstaly v Borussia Parku.

"Hříbata" se díky výhře vrátila na čelo tabulky, na němž má náskok jednoho bodu na druhé RB Lipsko. Freiburg zůstává šestý, avšak nyní má stejně bodů jako sedmý Leverkusen.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 1:2

30.11.2019 18:30

Góly: 34. Thomas Müller - 10. Leon Bailey, 35. Leon Bailey

Bayern Mnichov v rámci 13. kola Bundesligy hostil Bayer Leverkusen. Bayern v týdnu rozstřílel CZ Bělehrad, stejnou formu si ale nedokázal přenést i do tohoto utkání a po žalostné efektivitě v zakončení překvapivě přenechal všechny body hostům, kteří naopak své šance dokázali beze zbytku využít.

Diváci na stadionu v Mnichově měli už od začátku duelu o zábavu postaráno. V 9. minutě se ke střele po samostatné akci dostal Gnabry a ke své smůle mířil příliš přesně, orazítkoval totiž tyč branky hostí. O minutu později se do první šance dostali také fotbalisté Leverkusenu a hned se prosadili. Volland v protiútoku vyslal do individuálního úniku Baileyho a ten křižnou střelou pravou nohou na zadní tyč prostřelil Neuera - 0:1.

Po dalších patnácti minutách se pokusil zvýšit vedení svého týmu Diaby, střelou doprostřed si ale na Neuera nepřišel. Ve 34. minutě se hráči Bayernu díky dobrému napadání dostali k míči a okamžitě jej poslali směrem dopředu, kde se nacházel Müller se spoustou volného prostoru. Jmenovec legendárního německého střelce Gerda Müllera se nerozpakoval a levou nohou vyslal skrytý pokus na Hrádeckého, jenž nedokázal včas zareagovat a pustil míč za svá záda - 1:1.

Vyrovnaný stav však netrval dlouho. O pouhé dvě minuty déle byl Bailey vyslán do další příležitosti a znovu se nemýlil, když překonal Neuera opět ranou na zadní tyč, tentokrát svou levou nohou - 1:2. Stejné skóre platilo i o pauze.

Ve druhé půli domácí zvýšili obrátky a snažili se zlomit svědomitou defenzivu Leverkusenu. Ve 46. minutě Goretzka po centru Kimmicha hlavičkoval těsně mimo branku Bayeru. Po hodině hry se domácí dostali do dvojité šance. Nejprve se po náběhu z druhé vlny k nebezpečné střele dostal Lewandowski, avšak nechal jen vyniknout Hrádeckého, jenž dokázal úspěšně zakročit i proti následné Müllerově dorážce.

V 77. minutě se k další hlavičce dostal Goretzka a ačkoliv byl už přesnější, ani tentokrát slavit nemohl, neboť orazítkoval tyč branky Leverkusenu. V 81. minutě se zdálo, že se pro hosty bortí šance na udržení dosavadního vedení. Tah totiž na hranici pokutového území fauloval unikajícího Coutinha a dostal za svůj zákrok červenou kartu. Bayern ovšem nedokázal využít početní převahy a odešel tak z tohoto střetu poražen po výsledku 1:2.

Mnichovští nyní ztrácejí ze čtvrtého místa tři body na aktuálně první Lipsko, pokud však zítra Mönchengladbach vyhraje, bude ztráta bavorského velkoklubu na lídra soutěže ještě značnější. Farmaceuti se díky překvapivé výhře bodově dotáhli na šestý Freiburg, jenž má ale zápas k dobru právě se zmíněným Mönchengladbachem.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Fortuna Düsseldorf 1:1

30.11.2019 15:30

Góly: 6. Andrej Kramarić - 88. Rouwen Hennings

Hoffenheim nepotvrdil úlohu favorita proti Düsseldorfu a kvůli inkasované trefě tři minuty před koncem základní hrací doby se s ním rozešel smírně po výsledku 1:1. Přitom velmi brzy se dostal do vedení a hlídal si jednobrankový náskok, nicméně Fortuna se nevzdávala a těsně před koncem nakonec udeřila. TSG tak neodčinilo minulou ostudu 1:5 s Mohučí a v tabulce se nachází na osmém místě s jednadvaceti body. Hosté jsou třináctí s dvanácti body.

Přitom svěřenci trenéra Alfreda Schreudera začali naprosto fantasticky a do vedení se dostali z první vážnější příležitosti již po necelých šesti odehraných minutách. Osmadvacetiletý chorvatský útočník Andrej Kramarić obdržel naprosto parádní oblouček do volného prostoru od Grillitsche a zcela osamocen na levé straně pokutového území nezaváhal, když si počkal na pohyb brankáře Steffena a z mírného úhlu chladnokrevně zakončil k přední konstrukci.

V následujícím průběhu se domácí nikam netlačili a diváci spíše sledovali nudnější průběh. Teprve až v první nastavené minutě úvodního dějství mohl zvýšit náskok Hoffenheimu český krajánek Pavel Kadeřábek, který znovu odehrál celý zápas, ale jeho nadějný tvrdý projektil prosvištěl těsně vedle levé tyče. Po změně stran měli opět mírně navrch domácí, v 53. minutě musel Steffen vytáhnout parádní zákrok proti tvrdé ráně z pravého křídla.

TSG mohlo definitivně odrazit nápor protivníka v 70. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval Kramarić a Steffen musel předvést úžasný reflexivní zákrok jednoruč, dorážející Posch pak ze dvou metrů pouze orazítkoval břevno a závěrečná hlavička Adamjana skončila zhruba půl metru nad hostující brankou. Fortuna v závěrečné čtvrthodině přeci jen přitlačila a vytvořila si dvě solidní příležitosti.

Nejprve zahrozil obránce Ayhan, jenž po přesně načasované přihrávce do šestnáctky protivníka neseřídil svá mířidla přesně a ve stoprocentní šanci trestuhodně přestřelil. Düsseldorf se dočkal kýženého vyrovnání v 87. minutě. Cenný bod pro něj zařídil zkušený dvaatřicetiletý forvard Rouwen Hennings, když po sklepnutí od Moralese stanul zapomenut na levém křídle a po zemi z první uklidil balón přímo do vzdálenějšího spodního rohu.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Borussia Dortmund 1:2

30.11.2019 15:30

Góly: 34. Vladimír Darida - 15. Jadon Sancho, 17. Thorgan Hazard

Hertha Berlín přivítala na svém hřišti Borussii Dortmund ve speciálním utkání, neboť v něm úplně poprvé usedl na domácí lavičku nově angažovaný trenér Herthy Jürgen Klinsmann. Na svou premiéru u kormidla berlínského klubu však nebude vzpomínat v dobrém. Jeho tým i přes početní převahu trvající celý druhý poločas nedokázal otočit nepříznivé skóre z první půle a připsal si tak na své konto už osmou letošní ligovou prohru.

Borussii se náramně povedl úvod zápasu. Už v 15. minutě Brandt po zisku míče uprostřed hřiště skvělou průnikovou přihrávkou vyslal do samostatného úniku Sancha, jenž úspěšně obstřelil Krafta na zadní tyč - 0:1.

O pouhé dvě minuty později dostal Hakimi na pravé straně míč za obranu, navedl si jej k velkému vápnu a přihrál před bránu nabíhajícímu Hazardovi, který z prvního doteku zakončil ke vzdálenější tyči, mimo dosah Kraftových rukavic - 0:2.

Po půl hodině hry si Lukebakio na pravé straně dortmundského vápna pohrál se Zagaduem a vyslal na Bürkiho nepříjemnou ránu z úhlu, s níž si ale švýcarský brankář dokázal poradit. Ve 34. minutě se fotbalistům Herthy podařilo snížit. Lukebakio se znovu procpal ke střele, která tentokrát nevypadala tak nebezpečně, na poslední chvíli do ní však strčil špičku své kopačky Darida a překonal brankáře Borussie - 1:2.

Ve 45. minutě si Selke šikovně hodil míč okolo Hummelse, ten jej neohrabaně fauloval a inkasoval žlutou kartu - problémem bylo, že tato žlutá byla pro německého obránce v tomto utkání už druhou v pořadí, takže posléze uviděl i kartónek červené barvy a zamířil předčasně do sprch. Do kabin tak šli oba týmy za stavu 1:2, ovšem hosté měli před sebou celou druhou půli v oslabení.

Po čtyřech minutách druhého poločasu se domácím podařilo vyrovnat, avšak k jejich smůle se autor branky Selke nacházel před svým zakončením v ofsajdu, proto tento gól nebyl nakonec uznán. Ačkoliv měla Hertha ve zbytku zápasu výraznou převahu v držení míče, nedokázala si vypracovat žádnou další brankovou příležitost, a tak doma podlehla Dortmundu 1:2.

Další nepříznivý výsledek odsunul berlínský klub na šestnáctou pozici, jež by znamenala účast v baráži o udržení. Borussia Dortmund po třech soutěžích zápasech konečně vyhrála a vyhoupla se na průběžné páté místo, zatím ale není jisté, že se na něm udrží do konce probíhajícího kola.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - FC Augsburg 1:1

30.11.2019 15:30

Góly: 86. Jhon Córdoba - 43. Florian Niederlechner

Kolín nad Rýnem si málem připsal svou pátou ligovou porážku v řadě, nakonec ale tuhle blamáž aspoň odvrátil získanou remízou proti nabuzenému Augsburgu. Se svým protivníkem se domácí v minulosti opravdu výrazně trápili, od roku 2012 ho v devíti případech v rámci Bundesligy neskolili ani jednou, přičemž blízko byli své šesté vzájemné prohře.

Hosté vstupovali na RheinEnergieStadion v lepším rozpoložení, neboť v posledních dvou kolech proti Paderbornu a s Herthou urvali plný počet bodů, a po předchozích nevalných rezultátech hodlali ve své sérii pokračovat i v Severním Porýní-Vestfálsku. Vedli sice zásluhou Floriana Niederlechnera, jenže o těsný náskok přišli v 86. minutě.

To se totiž trefil Jhon Córdoba, který určil konečný výsledek tohoto střetnutí, ve kterém v dresu Fuggerstädter chytal Tomáš Koubek a jako střídající hráč naskočil i záložník Jan Morávek. Plno práce měl mimochodem taktéž rozhodčí Tobias Stieler. Nařídil jednu penaltu, udělil celkem jedenáct žlutých karet, z toho dvě proměnil v červené.

Už od úvodních minut se děly na hrací ploše opravdu zajímavé věci. V 5. minutě upadl v soupeřově pokutovém území Drexler po kontaktu s bránícím Frambergerem, jenže penalta se po tomto souboji nekopala. Naopak na druhé straně už pokutový kop byl přisouzen Augsburgu, to když Niederlechnera fauloval ve vlastním vápně nešikovně Czichos.

Jenže s nabídnutou možností Hahn prachbídně naložil a z bílého puntíku nasměroval míč jen do zasahujícího brankáře Horna. Následovala pak první červená karta. Vyinkasoval jí nejprve Czichos ve 39. minutě, který nedovoleně zastavil pronikajícího Niederlechnera, a protože už předtím jednou žlutou kartou napomínán byl, pakoval se předčasně ze hřiště.

Nejenže Niederlechner svým působením na hrací ploše vlastně zařídil hostům přesilovku, zároveň o čtyři minuty později poslal svůj tým do vedení, to když z blízkosti zužitkoval střílenou přihrávku Maxe. O chvilku později však i Augsburg hrál o deseti mužích v poli, neboť Stieler ukázal Hahnovi druhou žlutou a červenou kartu za kopnutí Drexlera.

Die Geissböcke si vytvořili ve druhém poločase některé šance na vyrovnání, dočkali se však své odměny až v závěrečných momentech. Hector vyslal svým dlouhým pasem do brejku střídajícího Córdobu, a protože gólman Koubek proti němu vyběhl ze své brány trochu zbrkle, mohl Kolumbijec zakličkovat ve vápně a poté zamířit snadno za brankovou čáru.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - RB Lipsko 2:3

30.11.2019 15:30

Góly: 62. Streli Mamba, 73. Klaus Gjasula - 3. Patrik Schick, 4. Marcel Sabitzer, 26. Timo Werner

Svou premiéru v základní sestavě Lipska oslavil český reprezentant Patrik Schick hned svým prvním gólem v dresu německého klubu, kam letos zamířil na hostování z AS Řím. Spolu se svými spoluhráči nakonec dotáhl utkání do vítězného konce, ačkoli Paderborn hlavně ve druhé půli představoval poměrně nebezpečnou a těžko vyzpytatelnou překážku.

Hosté byli na hřišti posledního celku Bundesligy jednoznačným favoritem. A protože měli možnost alespoň dočasně posunout se na první pozici, neváhali a za svým cílem nakročili již v prvním poločase, po němž vedli hned o tři branky. Po obrátce jako by ale polevili a jeho soupeř snížil na rozdíl jediného gólu. Další, ten vyrovnávací, už ovšem nepřidal.

Hlavně vstup do zápasu byl ze strany Lipska hodně povedený. A pro českého fanouška určitě dobře, že se na něm podílel taktéž Schick, jenž načal skóre tohoto duelu, to když ve 3. minutě z blízkosti po otočce zužitkoval přihrávku Wernera. Dosud mimochodem nastoupil jen k jednomu klání v Lize mistrů a ke dvěma ligovým, pokaždé ale v roli náhradníka.

Jen o minutu později Lipsko svůj náskok navýšilo. Mukiele zachytil míč ve středu pole, sklepl ho pro Sabitzera, který si ho během chvilky narovnal na svou pravačku, a jeho nepříjemně plachtící pokus zapadl přesně pod břevno. Následně mohl na tyhle dva přesné zásahy odpovědět Holtmann, avšak proti němu se vyznamenal pohotový gólman Mvogo.

O moment později Die Roten Bullen přidali na své konto ještě třetí trefu. Podnikli rychlý protiútok, Nkunku zleva uvolnil na druhé straně nabíhajícího si Wernera, jenž vnikl do šestnáctky, položil si brankáře Zingerleho a pohodlně zacílil. Tři minuty před obrátkou se ještě ve slušné možnosti objevil Nkunku, avšak svůj pokus nasměroval kousek vedle.

Jestli se po prvním poločase zdálo, že je o výsledku dávno rozhodnuto, pak druhá půle převážila misky vah na stranu Paderbornu. Ten se ve 47. minutě dočkal snižujícího gólu, a to zásluhou Mamby, radost mu však zkazila nová technologie řídící nejpopulárnější hru světa. Videorozhodčí totiž odhalil, že domácí forvard porušil zásadní pravidlo o ofsajdu.

Každopádně Mamba nakonec přece jenom našel cestu za svým úspěchem. Svou dlouhou přihrávkou ho uvolnil v 62. minutě Jans, obrana Lipska na situaci špatně zareagovala, a vyhotovená střela skončila na bližší tyčce. V 73. minutě skóroval po přihrávce Antwiho-Adjeje svou levou nohou Gjasula, ve zbývajícím čase již však domácí neudeřili.

Nejenže Schick svým dílem přispěl k výhře svého týmu, mohl dokonce třeba svůj brankový účet ještě rozšířit, a to v 52. minutě, nicméně hlavou po rohovém kopu nezamířil do kýženého prostoru brány. Kromě toho, že se mu podařilo rozvlnit síť, vyfasoval také svou první žlutou kartu v Bundeslize. Rozhodčí Steinhaus mu jí udělila čtvrthodinu před koncem.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Union Berlín 2:1

29.11.2019 20:30

Góly: 23. Benito Raman, 86. Suat Serdar - 36. Marcus Ingvartsen (pen.)

Fotbalisté Schalke urvali v předehrávce třináctého kola Bundesligy doma všechny body s v dobré formě hrajícím Unionem a minimálně do sobotního dne se posunuli v tabulce na druhé místo za vedoucí Mönchengladbach, jenž je první jen vlivem lepšího skóre. O osudu utkání rozhodl až čtyři minuty před koncem svým přesným zásahem Suat Serdar.

Domácí měli těžkopádnější vstup do této sezóny, v uplynulých deseti kolech však udržovali konstantní výkonnost, prohráli pouze na půdě Hoffenheimu, a tak neměli důvod si proti svému protivníkovi nevěřit. Jenže nepříjemný nováček soutěže od konce října, započítáme-li do jeho statistik i úspěch v Německém poháru, vyhrál hned čtyřikrát za sebou.

Union si před týdnem dokonce vyšlápl na vedoucí Borussii, kterou skolil před vlastními fanoušky o dvě branky, a i proto byl možná v Gelsenkirchenu nabuzený od samotného začátku. Už ve 4. minutě Ingvartsen vypálil z dobré pozice, jeho pokus ale zastavil stoper Nastasič, o tři minuty později nebezpečnou střelu Bültera polapil gólman Nübel.

Die Königsblauen naopak proměnili hned svou první šanci tohoto zápasu. Oczipka poslal ve 23. minutě centr z levé strany do pokutového území, odtud sklepl Kabak míč pro Ramana, který svou dělovku usměrnil přesně pod břevno. O šest minut později hosté mohli srovnat, Andersson se propracoval k hlavičce, jenže Nübel svou bránu zase skvěle uhájil.

Nakonec se berlínský celek dočkal odměny ve 36. minutě. Pronikajícího Andricha podrazil ve vlastní šestnáctce bránící Nastasič, sudí Schlager ukázal na bílý puntík a kopala se penalta. K té se postavil Ingvartsen, jenž míč nasměroval nekompromisně do šibenice. Ve 40. minutě ohrožoval Nübela ještě Trimmel, avšak v koncovce proti němu neuspěl.

Na sklonku hodiny hry si obě mužstva vytvořila po jedné příležitosti. Na střeleckou listinu se chtěl podruhé zapsat Raman, nicméně jeho zakončení pravačkou vychytal hostující brankář Gikiewicz. O pár chvil později se hlavou snažil posunout skóre kupředu Gentner, neseřídil ovšem svoje mířidla správně, a tak prostor branky jen minul.

V 73. minutě se do slušné možnosti dostal Harit, jenomže Gikiewicze ani on nepřekonal, o čtyři minuty později naopak Union zahrozil zásluhou Anderssona, Nübel ale zaznamenal další pohotový zákrok. Klíčový moment duelu přišel na řadu v 86. minutě. Ke vzdálenější tyči totiž technicky zamířill Serdar, který tak gólově zužitkoval krátkou přihrávku od Harita a rozhodl o vítězství Schalke.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Mönchengladbach1391328:1528
2.RB Lipsko1383236:1527
3.Schalke 041374224:1625
4.Bayern Mnichov1373334:1824
5.Borussia Dortmund1365228:1923
6.SC Freiburg1364323:1722
7.Bayer Leverkusen1364320:1722
8.TSG Hoffenheim1363418:2021
9.VfL Wolfsburg1355315:1320
10.Eintracht Frankfurt1352622:2017
11.Union Berlín1351716:1916
12.1. FSV Mainz 051350819:3215
13.Werder Brémy1335522:2814
14.FC Augsburg1335518:2514
15.Fortuna Düsseldorf1333716:2412
16.Hertha BSC1332818:2711
17.1. FC Köln1322912:288
18.SC Paderborn13121016:325

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
monty25

VAR je někdy slepý, spravedlnost ne.

Reagovat
Rudnevs

Nakoniec to bolo v 2. polčase zaujímavejšie a s dobrým koncom pre Schalke. Navyše v Kicktippe za štyri body, čiže spokojnosť.

Inak zaujal ma ten štýl komentátora, celý čas som si vravel, že kto to komentuje... Nakoniec som pozeral, že to je nejaka legenda na dôchodku, bývalý kultový rádiový komentátor, ktorý sa vrátil na jeden zápas. Vraj i od DAZN dostal zvolenie komentovať s optikou fanúšika Schalke.

Reagovat
bobis21

Schickův gól nádherný a za druhý poločas zaslouží pochvalu Paderborn, byli jasně lepší

Reagovat
adoxx

Schickinho pěknej gól

Reagovat
Müllered

Schick už začíná dohánět Lewu

Reagovat
Pablos

Schickův gól ....alias Patrick Chic

https://www.youtube.com/watch?v=oA62dqzhFT8

Reagovat
smazaný uživatel

hm, jak brazilskej Ronaldo zamlada, parada, jen tak dal

Reagovat
JacoBee

Schick!

Ten kluk je skvělý, hlavně ať se zranění vyhnou

Reagovat
smazaný uživatel

Schick nejlepsi utocnik na svete

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern?

Reagovat
jack_donaghy

Bayern skoda. Pozeral som iba 2. polcas a super fotbal celkovo. Bayern sa mi velmi pacil, akurat mali smolu, co sa obcas stava (niekedy to proste nejde). Mozno by nebolo na skodu nechat to Flicka dotrenovat do konca sezony a ak aby sa im darilo stael prezentovat takymyto vykonmi, tak by som ho nechal.

Reagovat
Euphael

Hoffenheim katastrofa

Příští týden jedu na Lipsko - Hoffenheim, tak snad je byci ponizi ty kriply

Reagovat
Rudnevs

Pokazený tiket?

Reagovat
Euphael

jo, jediny zapas... Sere me ale, ze to je uplne zbytecny kriz...zapas meli pod kontrolou a nepromenili spoustu sanci...proste matlaci

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko

Sympatické město, co se týče klubu jako takového, tak se mi líbí, že dávají hodně šance mladým hráčům a mají to na mladých postavené.

Snad se bude Schickovi dařit i dál, dnes hezký gól.

Reagovat
mul

mesto fakt sypmpaticke

Reagovat
Kincl

Letos nejvyrovnanejsi liga

Reagovat
vladino10
Reagovat
Rudnevs

Šialený svet.

Tá baba akože tiež... Najprv Lagerblom, potom Özil a potom Arnautović. To je snáď unikát, aspoň z Bundesligy si nespomínam na žiadnu “Spielerfrau”, čo chodila až s troma hráčmi.

Reagovat
vladino10

..a nakoniec si chúďa vyberie konečne niekoho kto s Werderom nič nemá a aj tak jej naložia

Reagovat
Spalovač šancí

Schick dotáhne Lipsko k vytouženému titulu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele