13. kolo
29.11.2019 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Schalke přetlačilo v závěru Union a i nadále se drží v popředí tabulky

Fotbalisté Schalke urvali v předehrávce třináctého kola Bundesligy doma všechny body s v dobré formě hrajícím Unionem a minimálně do sobotního dne se posunuli v tabulce na druhé místo za vedoucí Mönchengladbach, jenž je první jen vlivem lepšího skóre. O osudu utkání rozhodl až čtyři minuty před koncem svým přesným zásahem Suat Serdar.

Domácí měli těžkopádnější vstup do této sezóny, v uplynulých deseti kolech však udržovali konstantní výkonnost, prohráli pouze na půdě Hoffenheimu, a tak neměli důvod si proti svému protivníkovi nevěřit. Jenže nepříjemný nováček soutěže od konce října, započítáme-li do jeho statistik i úspěch v Německém poháru, vyhrál hned čtyřikrát za sebou.

Union si před týdnem dokonce vyšlápl na vedoucí Borussii, kterou skolil před vlastními fanoušky o dvě branky, a i proto byl možná v Gelsenkirchenu nabuzený od samotného začátku. Už ve 4. minutě Ingvartsen vypálil z dobré pozice, jeho pokus ale zastavil stoper Nastasič, o tři minuty později nebezpečnou střelu Bültera polapil gólman Nübel.

Die Königsblauen naopak proměnili hned svou první šanci tohoto zápasu. Oczipka poslal ve 23. minutě centr z levé strany do pokutového území, odtud sklepl Kabak míč pro Ramana, který svou dělovku usměrnil přesně pod břevno. O šest minut později hosté mohli srovnat, Andersson se propracoval k hlavičce, jenže Nübel svou bránu zase skvěle uhájil.

Nakonec se berlínský celek dočkal odměny ve 36. minutě. Pronikajícího Andricha podrazil ve vlastní šestnáctce bránící Nastasič, sudí Schlager ukázal na bílý puntík a kopala se penalta. K té se postavil Ingvartsen, jenž míč nasměroval nekompromisně do šibenice. Ve 40. minutě ohrožoval Nübela ještě Trimmel, avšak v koncovce proti němu neuspěl.

Na sklonku hodiny hry si obě mužstva vytvořila po jedné příležitosti. Na střeleckou listinu se chtěl podruhé zapsat Raman, nicméně jeho zakončení pravačkou vychytal hostující brankář Gikiewicz. O pár chvil později se hlavou snažil posunout skóre kupředu Gentner, neseřídil ovšem svoje mířidla správně, a tak prostor branky jen minul.

V 73. minutě se do slušné možnosti dostal Harit, jenomže Gikiewicze ani on nepřekonal, o čtyři minuty později naopak Union zahrozil zásluhou Anderssona, Nübel ale zaznamenal další pohotový zákrok. Klíčový moment duelu přišel na řadu v 86. minutě. Ke vzdálenější tyči totiž technicky zamířill Serdar, který tak gólově zužitkoval krátkou přihrávku od Harita a rozhodl o vítězství Schalke.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1,4 BY BYLO MOC. Co to zase ta bukwice zkouší -1,69 ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele