13. kolo
01.12.2019 18:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Brémy vyloupily Wolfsburg a uťaly tak osmizápasovou sérii bez výhry

Wolfsburg ve 13. kole hostil Werder Brémy. Utkání s divokým průběhem nakonec lépe zvládl Werder, jehož dnešním hrdinou se stal Rashica, který vstřelil dvě branky svého týmu, přičemž jedna z nich byla ta úplně rozhodující.

První zajímavý moment zápasu přinesla 11. minuta. Guilavogui zahrál ve vápně rukou a hlavní sudí po konzultaci s VAR nařídil penaltu pro hosty, kterou Rashica s přehledem proměnil - 0:1. Už v 17. minutě mohlo být vyrovnáno nebýt skvělého reflexivního zákroku Pavlenky proti pokusu Joãa Victora.

Ve 36. minutě se domácí přece jen dočkali vstřeleného gólu. Mehmedi rozehrál roh, jeho centr hlavou sklepl Brooks přímo k nohám Weghorsta, jenž se z blízka nemýlil - 1:1. Brémy se však po pouhých třech minutách vrátily do vedení. Augustinsson nacentroval z levé strany do pokutového území, kam si naběhl Bittencourt a razantní hlavičkou do protipohybu Casteelse poslal míč do sítě - 1:2. Tento stav trval i o pauze.

Ve druhém poločase se o slovo opět přihlásil VAR - a to hned dvakrát. Nejprve v 62. minutě zrušil vyrovnávací branku Brumy pro ofsajd, aby o čtyři minuty později pomohl hlavnímu sudímu odhalit, že zákrok Gebre Selassieho na Weghorsta nebyl z kategorie penaltových. V 70. minutě se po centru dostal k nebezpečnému zakončení William, Pavlenka ale opět předvedl výborný reflexivní zákrok.

V 73. minutě došlo k dalšímu souboji Williama s Pavlenkou a tentokrát byl úspěšnější hráč Wolfsburgu, když technickou střelou z hranice vápna srovnal skóre zápasu - 2:2. O deset minut později Maximilian Eggestein skvělou uličkou vybídl ke skórování Rashicu a ten tváří v tvář Casteelsovi nezpanikařil a poslal míč ke vzdálenější tyči - 2:3. Domácím se už vyrovnat nepodařilo, a tak Werder slaví důležitou výhru 2:3.

Wolfsburgu tak po neúplném 13. kole patří devátá příčka se ztrátou dvou bodů na šestý Freiburg. Brémy se vzdálily od sestupové zóny na rozdíl šesti bodů.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele