13. kolo
30.11.2019 15:30 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Schickův gól dopomohl Lipsku k výhře v Paderbornu

Svou premiéru v základní sestavě Lipska oslavil český reprezentant Patrik Schick hned svým prvním gólem v dresu německého klubu, kam letos zamířil na hostování z AS Řím. Spolu se svými spoluhráči nakonec dotáhl utkání do vítězného konce, ačkoli Paderborn hlavně ve druhé půli představoval poměrně nebezpečnou a těžko vyzpytatelnou překážku.

Hosté byli na hřišti posledního celku Bundesligy jednoznačným favoritem. A protože měli možnost alespoň dočasně posunout se na první pozici, neváhali a za svým cílem nakročili již v prvním poločase, po němž vedli hned o tři branky. Po obrátce jako by ale polevili a jeho soupeř snížil na rozdíl jediného gólu. Další, ten vyrovnávací, už ovšem nepřidal.

Hlavně vstup do zápasu byl ze strany Lipska hodně povedený. A pro českého fanouška určitě dobře, že se na něm podílel taktéž Schick, jenž načal skóre tohoto duelu, to když ve 3. minutě z blízkosti po otočce zužitkoval přihrávku Wernera. Dosud mimochodem nastoupil jen k jednomu klání v Lize mistrů a ke dvěma ligovým, pokaždé ale v roli náhradníka.

Jen o minutu později Lipsko svůj náskok navýšilo. Mukiele zachytil míč ve středu pole, sklepl ho pro Sabitzera, který si ho během chvilky narovnal na svou pravačku, a jeho nepříjemně plachtící pokus zapadl přesně pod břevno. Následně mohl na tyhle dva přesné zásahy odpovědět Holtmann, avšak proti němu se vyznamenal pohotový gólman Mvogo.

O moment později Die Roten Bullen přidali na své konto ještě třetí trefu. Podnikli rychlý protiútok, Nkunku zleva uvolnil na druhé straně nabíhajícího si Wernera, jenž vnikl do šestnáctky, položil si brankáře Zingerleho a pohodlně zacílil. Tři minuty před obrátkou se ještě ve slušné možnosti objevil Nkunku, avšak svůj pokus nasměroval kousek vedle.

Jestli se po prvním poločase zdálo, že je o výsledku dávno rozhodnuto, pak druhá půle převážila misky vah na stranu Paderbornu. Ten se ve 47. minutě dočkal snižujícího gólu, a to zásluhou Mamby, radost mu však zkazila nová technologie řídící nejpopulárnější hru světa. Videorozhodčí totiž odhalil, že domácí forvard porušil zásadní pravidlo o ofsajdu.

Každopádně Mamba nakonec přece jenom našel cestu za svým úspěchem. Svou dlouhou přihrávkou ho uvolnil v 62. minutě Jans, obrana Lipska na situaci špatně zareagovala, a vyhotovená střela skončila na bližší tyčce. V 73. minutě skóroval po přihrávce Antwiho-Adjeje svou levou nohou Gjasula, ve zbývajícím čase již však domácí neudeřili.

Nejenže Schick svým dílem přispěl k výhře svého týmu, mohl dokonce třeba svůj brankový účet ještě rozšířit, a to v 52. minutě, nicméně hlavou po rohovém kopu nezamířil do kýženého prostoru brány. Kromě toho, že se mu podařilo rozvlnit síť, vyfasoval také svou první žlutou kartu v Bundeslize. Rozhodčí Steinhaus mu jí udělila čtvrthodinu před koncem.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
tnt03

Jako pěknej golik Schick, jen houšť.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele