13. kolo
30.11.2019 18:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Bayern nezvládl další domácí zápas,vyloupil ho Leverkusen

Bayern Mnichov v rámci 13. kola Bundesligy hostil Bayer Leverkusen. Bayern v týdnu rozstřílel CZ Bělehrad, stejnou formu si ale nedokázal přenést i do tohoto utkání a po žalostné efektivitě v zakončení překvapivě přenechal všechny body hostům, kteří naopak své šance dokázali beze zbytku využít.

Diváci na stadionu v Mnichově měli už od začátku duelu o zábavu postaráno. V 9. minutě se ke střele po samostatné akci dostal Gnabry a ke své smůle mířil příliš přesně, orazítkoval totiž tyč branky hostí. O minutu později se do první šance dostali také fotbalisté Leverkusenu a hned se prosadili. Volland v protiútoku vyslal do individuálního úniku Baileyho a ten křižnou střelou pravou nohou na zadní tyč prostřelil Neuera - 0:1.

Po dalších patnácti minutách se pokusil zvýšit vedení svého týmu Diaby, střelou doprostřed si ale na Neuera nepřišel. Ve 34. minutě se hráči Bayernu díky dobrému napadání dostali k míči a okamžitě jej poslali směrem dopředu, kde se nacházel Müller se spoustou volného prostoru. Jmenovec legendárního německého střelce Gerda Müllera se nerozpakoval a levou nohou vyslal skrytý pokus na Hrádeckého, jenž nedokázal včas zareagovat a pustil míč za svá záda - 1:1.

Vyrovnaný stav však netrval dlouho. O pouhé dvě minuty déle byl Bailey vyslán do další příležitosti a znovu se nemýlil, když překonal Neuera opět ranou na zadní tyč, tentokrát svou levou nohou - 1:2. Stejné skóre platilo i o pauze.

Ve druhé půli domácí zvýšili obrátky a snažili se zlomit svědomitou defenzivu Leverkusenu. Ve 46. minutě Goretzka po centru Kimmicha hlavičkoval těsně mimo branku Bayeru. Po hodině hry se domácí dostali do dvojité šance. Nejprve se po náběhu z druhé vlny k nebezpečné střele dostal Lewandowski, avšak nechal jen vyniknout Hrádeckého, jenž dokázal úspěšně zakročit i proti následné Müllerově dorážce.

V 77. minutě se k další hlavičce dostal Goretzka a ačkoliv byl už přesnější, ani tentokrát slavit nemohl, neboť orazítkoval tyč branky Leverkusenu. V 81. minutě se zdálo, že se pro hosty bortí šance na udržení dosavadního vedení. Tah totiž na hranici pokutového území fauloval unikajícího Coutinha a dostal za svůj zákrok červenou kartu. Bayern ovšem nedokázal využít početní převahy a odešel tak z tohoto střetu poražen po výsledku 1:2.

Mnichovští nyní ztrácejí ze čtvrtého místa tři body na aktuálně první Lipsko, pokud však zítra Mönchengladbach vyhraje, bude ztráta bavorského velkoklubu na lídra soutěže ještě značnější. Farmaceuti se díky překvapivé výhře bodově dotáhli na šestý Freiburg, jenž má ale zápas k dobru právě se zmíněným Mönchengladbachem.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
Rich

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

Naše jednička sázková kancelář Tipsport to vidí na pohodovou výhru domácího týmu o 3 a více golu. Nemám duvod jí nevěřit.

Reagovat
smazaný uživatel

To se zase něco těm buzerantum povedlo.

Reagovat
Heresy

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Flick je mág....pojdme kurva....máme formu jako hrom!!! 4 : 0

Reagovat
Rich

Skvělá bilance: 4 zápasy, 4 výhry, žádný obdržený gól s polepenou obranou, která funguje, jak má, do toho 16. gólů za 4 zápasy a nakonec to nejhlavnější, je to opět starý Bayern, na který je radost pohledět.

Reagovat
Ferragamo7

Áno,ta bilancia pod Hansim je skvelá,ale ešte by som počkal s tvrdením,že je to starý dobrý Bayern,dnešný zápas niečo napovie a potom šláger s Monchendladbachom.Ale ten ,,Juppov štýl" hry je evidentný,Bayern upustil od zbytočných prihrávok do šírky a brankárovi,je to dopredu dynamickejšie a aj strelecká efektivita je úžasná.Dúfajme,že to bude už jav trvalý,aj keď samozrejme každá séria sa raz skončí...

Reagovat
johnn

Skúsim prekvapenie 1:1

Reagovat
kammil1203

Trenér Flick se podílel dnes na prohře přeceňovaného Bayernu. Postavil několik hráčů z lavičky a ti se mu za dnešní důvěru hezky odměnili. Ukazuje se, že lavička Bayernu nemá takové parametry, aby mohla zaskočit za hráče základní sestavy. Lewandowski po gala představení v Bělehradě hrál podprůměr. Jsem zvědavý, co předvede Bayern München v dalších kolech LM až narazí na mnohém kvalitnější soupeře než je průměrný Leverkusen. Dnes obrana Bayernu neukázala velkou pozornost a kvalitu. Jamajčan Bailey si s obranou hezký pohrál a dal neškodnému Neuerrovi 2 góly.

Reagovat
Rich

Upřímně ta výhra Leverkusenu byla úplně nezasloužená, to jak ke konci zdržovali, co ke konci přes celý zápas je nechutný. Problém je, že Bayern měl spousta šancí a neproměnil je, měl smůlu. Navíc sestava byla postavená dost silně. Neuer, Davies, Alaba, Martinez, Pavard, Goretzka, Kimmich, Perišič, Muller, Gnabry a Lewa...

K zápasu: Bayern měl několik šancí prostě několikrát nastřelená tyč, břevno, prostě smůla. Problém je s obranou prostě Martinez byl za oba góly zodpovědný... Bayern má slabinu v brejkách a oba góly byly z této situace... Z obrany byl rozhodně nejlepší Davies... Neuer nebyl neškodný, zlikvidoval pár šancí Bayeru. Útok: Lewa se snažil, bylo to to vidět a Mullerem, tam byly nebezpeční nejvíc. Gnabry ten měl několik šancí a neproměnil je... Hlavně ta situace, Gnabry běží, na levé straně má Perišiče, kterého stíhá Bender a napravo Muller, který běží sám... Dá přihrávku Perišičovi a ve výsledku nic... Za mě nepochopitelné střídání, Muller šel dolů a místo něho Coutihno, který nic nepředvedl... Coman se tam snažil, ale taky prostě nic moc... Thiago? Ten je marný a měl by odejít, místo něho bych dal Tolissa, který je daleko lepší..

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele