13. kolo
30.11.2019 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Kolín nad Rýnem stihl vyrovnat, s Augsburgem uhrál plichtu

Kolín nad Rýnem si málem připsal svou pátou ligovou porážku v řadě, nakonec ale tuhle blamáž aspoň odvrátil získanou remízou proti nabuzenému Augsburgu. Se svým protivníkem se domácí v minulosti opravdu výrazně trápili, od roku 2012 ho v devíti případech v rámci Bundesligy neskolili ani jednou, přičemž blízko byli své šesté vzájemné prohře.

Hosté vstupovali na RheinEnergieStadion v lepším rozpoložení, neboť v posledních dvou kolech proti Paderbornu a s Herthou urvali plný počet bodů, a po předchozích nevalných rezultátech hodlali ve své sérii pokračovat i v Severním Porýní-Vestfálsku. Vedli sice zásluhou Floriana Niederlechnera, jenže o těsný náskok přišli v 86. minutě.

To se totiž trefil Jhon Córdoba, který určil konečný výsledek tohoto střetnutí, ve kterém v dresu Fuggerstädter chytal Tomáš Koubek a jako střídající hráč naskočil i záložník Jan Morávek. Plno práce měl mimochodem taktéž rozhodčí Tobias Stieler. Nařídil jednu penaltu, udělil celkem jedenáct žlutých karet, z toho dvě proměnil v červené.

Už od úvodních minut se děly na hrací ploše opravdu zajímavé věci. V 5. minutě upadl v soupeřově pokutovém území Drexler po kontaktu s bránícím Frambergerem, jenže penalta se po tomto souboji nekopala. Naopak na druhé straně už pokutový kop byl přisouzen Augsburgu, to když Niederlechnera fauloval ve vlastním vápně nešikovně Czichos.

Jenže s nabídnutou možností Hahn prachbídně naložil a z bílého puntíku nasměroval míč jen do zasahujícího brankáře Horna. Následovala pak první červená karta. Vyinkasoval jí nejprve Czichos ve 39. minutě, který nedovoleně zastavil pronikajícího Niederlechnera, a protože už předtím jednou žlutou kartou napomínán byl, pakoval se předčasně ze hřiště.

Nejenže Niederlechner svým působením na hrací ploše vlastně zařídil hostům přesilovku, zároveň o čtyři minuty později poslal svůj tým do vedení, to když z blízkosti zužitkoval střílenou přihrávku Maxe. O chvilku později však i Augsburg hrál o deseti mužích v poli, neboť Stieler ukázal Hahnovi druhou žlutou a červenou kartu za kopnutí Drexlera.

Die Geissböcke si vytvořili ve druhém poločase některé šance na vyrovnání, dočkali se však své odměny až v závěrečných momentech. Hector vyslal svým dlouhým pasem do brejku střídajícího Córdobu, a protože gólman Koubek proti němu vyběhl ze své brány trochu zbrkle, mohl Kolumbijec zakličkovat ve vápně a poté zamířit snadno za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele