13. kolo
01.12.2019 15:30 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Mönchengladbach se vrátil na vrchol Bundesligy po výhře nad Freiburgem

Borussia Mönchengladbach přivítala v rámci 13. kola Bundesligy na svém stadionu Freiburg. Diváci na stadionu se rozhodně nenudili, protože viděli dohromady šest branek. Šťastnější byli nakonec příznivci domácích, kteří se se svým týmem mohli radovat hned čtyřikrát.

Divoký průběh utkání naznačil již jeho úvod. Ve 3. minutě se totiž Thuram dostal k dorážce na malém vápně po hlavičce jednoho ze svých spoluhráčů a poslal Mönchengladbach do brzkého vedení - 1:0. Hráči Freiburgu ovšem nenechali nic náhodě a za pouhé dvě minuty vyrovnali. Schmid se postavil k exekuci přímého kopu na hranici pokutového území a precizní ranou přes zeď nedal Sommerovi šanci - 1:1.

Ve 20. minutě vstřelil další branku domácích Embolo, ta však nebyla pro předcházející ofsajd uznána. O pět minut později pro změnu Thuram orazítkoval levou tyč branky hostí. Ve 30. minutě se z úhlu na Flekkena řítil Herrmann, ani on ale neuspěl. Do kabin tak šly týmy za stavu 1:1.

Pokud byla první půle zajímavá, pak pro druhou neexistuje vhodné adjektivum. Už ve 46. minutě se "Hříbata" dostala opět do vedení, když Herrmann poslal Embolovi přihrávku před odkrytou bránu a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil - 2:1. Po dalších třech minutách mohl Embolo přidat svůj druhý gól, když zahrával po faulu na svou osobu penaltu - ale neproměnil.

To však Gladbach nemuselo příliš dlouho mrzet, už v 51. minutě navýšil jejich vedení Herrmann. Gólovou pozici mu připravil Embolo, oba fotbalisté si tak navzájem vyměnili role z předchozí gólové akce - 3:1. V nekončícím nedělním dramatu pokračoval v 58. minutě Höler, když se prosadil razantní hlavičkou po Günterově centru z přímého kopu - 3:2. O čtyři minuty později bylo málem vyrovnáno, hráči Freiburgu ale nebyli schopni využít závaru v pokutovém území domácích.

Definitivní podobu výsledku stanovil v 71. minutě jeden z hlavních aktérů dnešního duelu Embolo, když využil chyby Kocha, obral jej o míč, naběhl si na Neuhausovu přihrávku a jemným dloubáčkem zakončil přes Flekkena - 4:2. Všechny tři body tak zůstaly v Borussia Parku.

"Hříbata" se díky výhře vrátila na čelo tabulky, na němž má náskok jednoho bodu na druhé RB Lipsko. Freiburg zůstává šestý, avšak nyní má stejně bodů jako sedmý Leverkusen.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Max Eberl sní o titulu. Lekl jsem se , že letos. Prý někdy v budoucnu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele