13. kolo
30.11.2019 15:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Dortmund v oslabení ubránil těsnou výhru na půdě Herthy Berlín

Hertha Berlín přivítala na svém hřišti Borussii Dortmund ve speciálním utkání, neboť v něm úplně poprvé usedl na domácí lavičku nově angažovaný trenér Herthy Jürgen Klinsmann. Na svou premiéru u kormidla berlínského klubu však nebude vzpomínat v dobrém. Jeho tým i přes početní převahu trvající celý druhý poločas nedokázal otočit nepříznivé skóre z první půle a připsal si tak na své konto už osmou letošní ligovou prohru.

Borussii se náramně povedl úvod zápasu. Už v 15. minutě Brandt po zisku míče uprostřed hřiště skvělou průnikovou přihrávkou vyslal do samostatného úniku Sancha, jenž úspěšně obstřelil Krafta na zadní tyč - 0:1.

O pouhé dvě minuty později dostal Hakimi na pravé straně míč za obranu, navedl si jej k velkému vápnu a přihrál před bránu nabíhajícímu Hazardovi, který z prvního doteku zakončil ke vzdálenější tyči, mimo dosah Kraftových rukavic - 0:2.

Po půl hodině hry si Lukebakio na pravé straně dortmundského vápna pohrál se Zagaduem a vyslal na Bürkiho nepříjemnou ránu z úhlu, s níž si ale švýcarský brankář dokázal poradit. Ve 34. minutě se fotbalistům Herthy podařilo snížit. Lukebakio se znovu procpal ke střele, která tentokrát nevypadala tak nebezpečně, na poslední chvíli do ní však strčil špičku své kopačky Darida a překonal brankáře Borussie - 1:2.

Ve 45. minutě si Selke šikovně hodil míč okolo Hummelse, ten jej neohrabaně fauloval a inkasoval žlutou kartu - problémem bylo, že tato žlutá byla pro německého obránce v tomto utkání už druhou v pořadí, takže posléze uviděl i kartónek červené barvy a zamířil předčasně do sprch. Do kabin tak šli oba týmy za stavu 1:2, ovšem hosté měli před sebou celou druhou půli v oslabení.

Po čtyřech minutách druhého poločasu se domácím podařilo vyrovnat, avšak k jejich smůle se autor branky Selke nacházel před svým zakončením v ofsajdu, proto tento gól nebyl nakonec uznán. Ačkoliv měla Hertha ve zbytku zápasu výraznou převahu v držení míče, nedokázala si vypracovat žádnou další brankovou příležitost, a tak doma podlehla Dortmundu 1:2.

Další nepříznivý výsledek odsunul berlínský klub na šestnáctou pozici, jež by znamenala účast v baráži o udržení. Borussia Dortmund po třech soutěžích zápasech konečně vyhrála a vyhoupla se na průběžné páté místo, zatím ale není jisté, že se na něm udrží do konce probíhajícího kola.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
manuelo neuero

3:1 a konec Favreho

Reagovat
smazaný uživatel

Klinsmann je teda "mág". Pekarík a Duda sa pod jeho taktovkou nedostali ani do zápasovej nominácie, slabý Selke opäť v útoku... Adekvátne tomu to aj dopadlo a Hertha opäť doma stratila body. Tú ignoráciu Dudu vôbec nechápem, v minulej sezóne ich svojimi výkonmi ťahal a teraz ho takto bezdôvodne odpíšu? Herthe pod Klinsmannovým vedením želám vypadnutie do druhej ligy a Onrovi prestup do klubu, v ktorom si ho budú viac vážiť.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele