Bundesliga - preview 13. kola

29.11.2019, 08:39, aktualizováno 02.12.2019, 08:32
Previews
Mainz vyměnil trenéra, v minulém kole překvapivě vysoko vyhrál v Hoffenheimu a nyní chce tyto tři body potvrdit doma proti Frankfurtu. Ten v lize dvakrát padl, ve čtvrtek si ovšem vylepšil sebevědomí triumfem na půdě Arsenalu...
1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt  (pondělí 20:30)
V rámci dohrávky jedenáctého bundesligového kole se v pondělí večer představí Frankfurt na půdě nedalekého Mainzu. Oba týmy jsou ve spodní polovině tabulky a mírným favoritem zápasu jsou hosté.

Hosté z Frankfurtu jsou v tuto chvíli se sedmnácti body desátí a na evropské poháry mají ztrátu pěti bodů, naopak na sestupové pásmo mají náskok šesti bodů. Přesně pět bodů za Frankfurtem je v tabulce německé nejvyšší soutěže Mainz - na čtrnáctém místě s dvanácti body a náskokem pouhého jednoho bodu na nepopulární baráž.

Roli však může hrát i únava. Frankfurt totiž, na rozdíl od Mainzu, hraje základní skupinu Evropské ligy a ve čtvrtek sehrál těžký duel na půdě londýnského Arsenalu, kde dokázal zvítězit 2:1 díky dvěma gólům Kamady.

V 1. Bundeslize už to však v poslední době ze strany Frankfurtu taková sláva není. Na začátku listopadu sice frankfurtský Eintracht dokázal překvapivě zvítězit nad Bayernem Mnichov 5:1, od té doby si však v rámci nejvyšší německé soutěže nepřipsal ani bod - nejdřív prohrál 0:1 ve Freiburgu a poté minulou sobotu 0:2 doma s Wolfsburgem.

Mainz na začátku listopadu prohrál v Lipsku hrozivým poměrem 0:8 a o týden později podlehl na vlastním hřišti nováčkovi soutěže Unionu Berlín poměrem 2:3. Minulou neděli si však svěřenci trenéra Beierlorzera alespoň částečně napravili reputaci, když zvítězili 5:1 na půdě Hoffenheimu.

V zápase s TSG však obdržel červenou kartu záložník Mainzu Baku, který tedy nebude k dispozici pro zápas s Frankfurtem, stejně jako zranění Bell a Mateta. Na straně Frankfurtu pak určitě neuvidíme suspendovaného Abrahama, ani zraněné Russe a Trappa.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - St. Juste, Fernandes, Niakhaté - Öztunali, Kunde, Latza, Aaron - Boetius - Onisiwo, Quaison
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Toure, Hasebe, Hinteregger - da Costa, Sow, Rode, Kostić - Kamada - Dost, Paciencia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.86 - 3.68 - 2.48
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg  (neděle 15:30)
Nedělní program 13. kola Bundesligy fotbalovým fanouškům nabídne mimo jiné duel dvou největších (pozitivních) překvapení probíhající ligové sezóny. Na jedné straně stojí Borussia Mönchengladbach, která má ambice vrátit se do čela soutěže, na straně druhé je pak Freiburg, jenž pokukuje po účasti v Lize Mistrů.

Hříbata se ještě před tímto kolem vyhřívala na samém vrcholu Bundesligy, po výhře Lipska v tomto kole se ale propadla na druhou pozici, dva body za vedoucí klub ze Saska. Pokud však ve svém následujícím zápase získá všechny tři body, vyhoupne se zpět do čela.

Freiburgští fotbalisté se po posledních kolísavých výsledcích mírně propadli tabulkou, avšak stále se drží na působivé šesté příčce. Navíc se jejich postavení v tabulce může do konce probíhajícího kola ještě výrazně zlepšit, v případě vyloupení Borussia Parku by se totiž Freiburg bodově dotáhl právě na svého nejbližšího soupeře a na třetí Schalke.

Mönchengladbach minulý týden nečekaně prohrál na půdě úplného nováčka Bundesligy, a sice Unionu Berlín, v poměru 2:0. Na svém hřišti je ale Borussia od konce srpna stoprocentní a z celkových šesti domácích utkání hned čtyřikrát svého soupeře dokázala zdolat.

Freiburg v posledním kole venku čelil Leverkusenu a odvezl si z jeho hřiště cenný bod za remízu 1:1, kterou hostům vystřelil brzkou brankou Höler. V uplynulých týdnech se celkově Waldschmidtovi a spol. na venkovních hřištích příliš nedaří, když od začátku října z možných devíti bodů získali jen dva.

Oba celky se potýkají s absencí několika hráčů. Za domácí nenastoupí zranění Doucoré, Müsel a Poulsen. Hostům k zisku dobrého výsledku ze zdravotních důvodů nepomohou Kath, Kübler, Tempelmann a Waldschmidt, trest za červenou kartu si odpykává Grifo.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini - Kramer, Zakaria - Neuhaus - Herrmann, Pléa, Thuram
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Lienhart, Koch, Heintz - Schmid, Haberer, Höfler, Günter - Höler, Sallai - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.47 - 6.01
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Werder Brémy  (neděle 18:00)
V dalším zápase 13. kola Bundesligy přivítá Wolfsburg na svém stadionu Werder Brémy. Domácí před týdnem porazili Frankfurt a nyní by se rádi vrátili na pohárové příčky, zatím co Werder se v lize trápí a nachází se nebezpečně blízko sestupových vod.

Vlci podávají "nekonzistentně konzistentní výkony" - v dosavadním průběhu sezóny zaznamenávají různé série výsledků, jednou se jedná o výhry, poté pro změnu o remízy, avšak žádná z těchto minisérií netrvala déle než tři zápasy. I proto se Wolfsburg nyní nachází na devátém místě s vyrovnaným skóre 13:10 a ztrátou dvou bodů na šestý Freiburg.

Brémy už osm zápasů čekají na výhru. Tato negativní série má za následek velmi špatnou patnáctou pozici týmu v tabulce se stejným počtem bodů, jako má na svém kontě šestnáctá Hertha Berlín.

Domácí si v týdnu zajistili postup do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy, když dokázali zvítězit na půdě ukrajinské Oleksandrije Weghorstovým gólem z pokutového kopu. Za necelé dva týdny budou Vlci usilovat o první místo ve skupině v domácím závěrečném skupinovém utkání proti Saint-Étienne.

Werder minulý víkend na svém hřišti přišel o všechny body na úkor Schalke po výsledku 1:2. Jedinou branku Brém vsítil Osako, když pouze zkorigoval skóre na začátku poslední desetiminutovky. Od půlky září Werder získal pouhých pět bodů díky pěti po sobě jdoucím remízám.

Na straně Wolfsburgu budou kvůli zranění absentovat Camacho, Klinger a Malli, za červenou kartu si trest odpykává Tisserand. Za Brémy se ze zdravotních důvodů nepředstaví Bartels, Füllkrug, Möhwald, Moisander a Toprak.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Knoche, Bruma, Brooks - William, Guilavogui, Arnold, Roussillon - Mehmedi, João Victor - Weghorst
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljković, Groß, Augustinsson - Sahin - Eggestein, Klaassen - Bittencourt, Rashica - Osako
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.66 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - Fortuna Düsseldorf  (sobota 15:30)
Hoffenheim po sérii výher v minulém kole utrpěl debakl s Mohučí, který se pokusí odčinit v dalším domácím zápase proti Düsseldorfu. Forma hostů má k ideálu daleko, po dvanácti kolech mají na kontě jen jedenáct bodů a krčí se u dna bundesligové tabulky.

Události z minulé neděle by v Hoffenheimu nejspíš všichni nejraději zapomněli. Mužstvo, které předtím vyhrálo pět zápasů v řadě šokujícím způsobem nezvládlo duel proti Mohuči, a přestože celý druhý poločas hrálo v přesile, padlo vysoko 1:5. Jestli to na psychice hráčů zanechalo nějakou stopu se dozvíme v utkání s Düsseldorfem, jasné je, že trenér Schreuder bude mít co dělat, aby odvrátil recesi, která by tým mohla stát účast v boji o pohárovou Evropu.

To hosté mají úplně jiné starosti. I oni v minulém kole doma prohráli o čtyři branky, byť proti Bayernu se o žádnou senzaci nejednalo. Z dosavadních dvanácti zápasů Fortuna vyhrála jen tři a v současnosti jí patří až šestnácté místo. A to i přesto, že má jednoho z nejlepších střelců soutěže. Dvaatřicetiletý útočník Rouwen Hennings nastřílel v posledních osmi zápasech osm gólů a v tabulce produktivity se řadí na třetí místo za Lewandowského a Wernera.

A že si na Henningse budou hráči Hoffenheimu muset dávat velký pozor dokládá i vzájemná historie. Byl to totiž právě on, kdo zkraje druhého poločasu únorového střetnutí v PreZero Areně skóroval a vyrovnal na konečných 1:1.

O jeho bránění se nebudou moci starat zranění Belfodil, Zuber, Ribeiro nebo Ochs. Hostům se naopak vrací další útočník Karaman, který chyběl od půlky října.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Akpoguma, Vogt, B. Hübner - Kaderabek, Grillitsch, Skov - Rudy, Kramaric - Bebou, Locadia
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Z. Steffen - Ayhan, Hoffmann, Adams - M. Zimmermann, Gießelmann - Morales - Thommy, Suttner - Hennings, Kownacki
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.97 - 4.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Dortmund se v posledních týdnech trápí a spravit chuť si bude chtít v Berlíně na hřišti Herthy, kterou čeká premiéra pod vedením Jürgena Klinsmanna.

Borussia začala sezónu skvěle, jedinou kaňkou bylo dlouhou dobu selhání na hřišti druhého berlínského celku Unionu. Jenže v polovině listopadu se vše zlomilo, přišel čtyřgólový výprask v Mnichově následovaný zápasem, v němž žlutočerní doma proti poslednímu Paderbornu po poločase prohrávali 0:3 a blamáž odvraceli až v posledních minutách nastavení, v nichž vybojovali alespoň bod za remízu. V týdnu pak v Lize mistrů vyšli bodově naprázdno v Barceloně, které podlehli 1:3. Do toho se na povrch dostávají informace o sporech mezi vedením klubu a Jadonem Sanchem - jedním z klíčových hráčů Borussie, který mimochodem obstaral jedinou branku na Camp Nou. A aby to nebylo málo, podle mnohých spekulací je v ohrožení také pozice trenéra Favreho. Je tak jasné, že nálada v týmu má k dokonalosti daleko a pokud se nepodaří porazit Herthu, dost možná budou v Dortmundu padat hlavy.

Inspirovat se Borussia může třeba právě v Berlíně, kde hlavy padaly během uplynulého týdne. Odnesl to chorvatský trenér Ante Čović, kterého na lavičce Herthy vystřídal bývalý mistr světa Jürgen Klinsmann. A důvod ke změnám skutečně byl. Hertha má se ziskem jediného bodu z posledních pěti zápasů momentálně nejhorší formu z celé bundesligy a to ji v následujících zápasech čekají samé týmy z popředí tabulky.

Pro Dortmund ideální příležitost vrátit se na vítěznou vlnu, pro Herthu ideální příležitost udělat dojem na nového trenéra a nakopnout se k lepším zítřkům. Že by mohlo jít o vyrovnaný duel napovídá i bilance z posledních tří vzájemných zápasů. V březnu tohoto roku Borussia v Berlíně vyhrála až díky gólu Marca Reuse ze druhé minuty nastavení, předchozí dva souboje pak skončily remízami.

Na rozdíl od těchto zápasů ale tentokrát Hertě nepomůže gólman Jarstein, který se v minulém kole v Augsburgu nechal vykartovat. Naopak k dispozici by měl být obránce Rekik, který předešlý zápas kvůli drobnému zranění vynechal. Hosté zase přijedou i s uzdraveným Alcácerem, nadále však chybí záložník Delaney.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Klünter, Stark, Torunarigha, Mittelstädt - Darida, Grujic - M. Wolf, Duda, Dilrosun - Lukebakio
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Hakimi, Akanji, Hummels, N. Schulz - Witsel, Weigl - Sancho, Reus, T. Hazard - Brandt
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.49 - 4.12 - 1.79
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Köln - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Fotbalisty Augsburgu čeká třetí zápas proti týmům ze dna tabulky v řadě. Z předchozích dvou si připsali plný počet bodů a tuto bilanci jedou potvrdit na hřiště předposledního Kolína.

A nebýt toho, že další nováček z Paderbornu je v ještě zoufalejší situaci, bylo by pro Kolín ještě horší. I tak, pouhých sedm bodů z dvanácti zápasů je rozhodně za očekáváním, tým trenéra Markuse Gisdola má navíc nejhorší útok v soutěži, když dosud soupeřům nastřílel jen jedenáct branek. To však není vina Gisdola, který tým vede teprve od minulého týdne. Jeho zatím jediné utkání na lavičce Die Geißböcke skončilo porážkou 1:4 na hřišti silného Lipska a první velká zkouška proti tabulkově blízkému soupeři tak přichází až nyní.

Nebýt posledních dvou utkání, byl by v tabulce Augsburg Kolínu mnohem blíž. Katastrofální start do sezóny se ale týmu Martina Schmidta podařilo alespoň lehce vyvážit dvěma po sobě jdoucími výhrami v Paderbornu a doma nad Berlínskou Herthou. Díky nim se Augsburští v tabulce vyšplhali na dvanáctou příčku a alespoň na čas se tak odpoutal od sestupového pásma. Utkání v Kolíně a následný souboj s Mohučí jim navíc dávají další naděje na tabulkový posun.

Do karet jim hraje i fakt, že s Kolínem neprohráli už osm let. Když se tomu tak stalo naposledy, v roce 2011 výhru Kolína vystřílel tehdy šestadvacetiletý Lukas Podolski. Od té doby vzájemné duely vyznívaly převážně ve prospěch Augsburgu, naposledy v lednu minulého roku fanoušci na Kolínském RheinEnergieStadionu viděli remízu 1:1.

Co ale hostům může způsobit lehké vrásky na čele je jejich marodka. Na tu k dlouhodobě zraněnému Markovi Suchému a Carlosi Gruezovi přibyl také islandský střelec Alfred Finnbogason. Domácí se budou muset obejít bez španělského obránce Merého, jinak by trenér Gisdol se sestavováním základní jedenáctky větší problémy mít neměl.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Ehizibue, Bornauw, Czichos, Hector - Skhiri, Verstraete - Drexler, Schaub, Kainz - Terodde
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Framberger, Gouweleeuw, Jedvaj, Max - Khedira, Baier - Hahn, Vargas - Niederlechner - Cordova
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.77 - 3.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Paderborn - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Poslední tým bundesligy Paderborn na domácím stadionu čeká zápas, ve kterém může jen překvapit. Proti druhému Lipsku na papíře nemá sebemenší šanci, podobných senzací však letošní sezóna už několik nabídla.

Ze dvanácti zápasů jediná výhra, celkem pět nastřádaných bodů. Příběh fotbalového Paderbornu z posledních let je inspirující, po návratu do bundesligy do něj však zatím přibývá jen další temná kapitola. Svěřencům trenéra Steffena Baumgarta se od začátku sezóny nedařilo takřka nic, malý záblesk naděje vysvitl v posledním měsíci, během kterého si připsali první výhru nad Düsseldorfem. Velký poprask pak způsobili také minulý týden, kdy během prvního poločasu v Signal Iduna Parku nastříleli Dortmundu tři branky. O výhru pak sice v nastavení přišli, ukázali však, že navzdory všem předpokladům dokážou favority potrápit.

Zdali jejich další obětí může být i Lipsko je otázka, mužstvo pod vedením Juliana Nagelsmanna každopádně šlape a nic nenasvědčuje tomu, že by se to v blízké budoucnosti mělo změnit. V lize Lipsko vyhrálo poslední tři zápasy, během kterých nastřílelo ohromujících šestnáct branek, což je mimochodem víc, než kolik jich Paderborn dal za celou dosavadní sezónu. V týdnu navíc Nagelsmannovi svěřenci vybojovali historický úspěch, když si díky remíze 2:2 s Benficou Lisabon poprvé v historii zajistili postup do play-off Ligy mistrů.

Historie vzájemných zápasů bůhvíjak vypovídající není, kluby se potkaly pouze v sezóně 2015/16 v 2. bundeslize, kde obě utkání ovládlo Lipsko.

Sestavy obou mužstev však tehdy byly samozřejmě úplně jiné, hlavně ta Lipská se změnila k nepoznání. Do Paderbornu ale nepřijede zdaleka kompletní. V utkání s Benficou se zranil gólman Gulácsi, který tak na marodce doplnil již dříve nedostupné obránce Orbána a Konatého a záložníka Kampla. Do sestavy by se naopak mohli vrátit uzdravení Halstenberg a Poulsen, poprvé v základnu by mohl nastoupit i Patrik Schick.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Zingerle - Dräger, Kilian, Schonlau, Collins - Gjasula, Vasiliadis - Pröger, Holtmann - Mamba, Zolinski
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Mvogo - Klostermann, Ilsanker, Upamecano, Halstenberg - Demme, Laimer - Sabitzer, Nkunku - Werner, Schick
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.16 - 5.95 - 1.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen  (sobota 18:30)
Bayern pod trenérem Flickem září a dotahuje se zpět na čelo tabulky. Další v cestě je devátý Leverkusen, který se po katastrofálním říjnu vrací do formy.

Od chvíle kdy na lavičce Bayernu skončil Niko Kovač a na jeho místo nastoupil caretaker Hans-Dieter Flick jsou Mnichované jako vyměnění. Ve čtyřech utkáních ve všech soutěžích získali plný počet bodů, neinkasovali ani gól a sami nastříleli v průměru čtyři na zápas. V lize čtyřgólové příděly uštědřili Dortmundu a Düsseldorfu, v Lize mistrů pak v týdnu vyplenili Bělehrad šesti zásahy. To vše v režii polského kanonýra Roberta Lewandowského, kterému v Bělehradě na čtyři góly stačila čtvrthodina, a v současnosti neohroženě vládne tabulkám střelců jak v Champions League, tak v bundeslize. Dohromady v obou soutěžích nasbíral už šestadvacet zářezů.

Toho si jistě jsou vědomí i v Leverkusenu. Bayer po slabém říjnu, během kterého nasbíral všehovšudy dva body, opět získává zpět ztracenou formu i sebevědomí. V lize naposledy doma remizoval 1:1 s Freiburgem, úspěchy si však konečně připisuje také v Evropě, kde díky výhrám nad Atléticem Madrid a Lokomotivem Moskva stále drží teoretickou naději na postup do play-off Ligy mistrů.

Úspěch v zápase s Bayernem by pro Leverkusen byl jistě další vítanou vzpruhou. Třeba tak, jako na jaře, kdy jej domácí výhra 3:1 nad tímto soupeřem nakopla do úspěšné jízdy za postupem do nejslavnější evropské klubové soutěže. Allianz Arena je ale pro Bayer zakletá. Naposledy tam body získal před sedmi lety, kdy ještě pod vedením Samiho Hyypii zvítězil 2:1.

O tom, že obrana Bayernu je v posledních zápasech nedobytná jsme už mluvili, nebrání tomu ani fakt, že v ní chybí zranění Süle a Hernandéz. Na uzdě se tentokrát bude muset držet i Kimmich, kterému hrozí, že v případě žluté karty přijde o důležitý zápas proti Mönchengladbachu. Leverkusen bude postrádat záložníka Weisera, po vynucené dvouzápasové pauze by se naopak mohl vrátit Kai Havertz
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, Javi Martinez, Alaba, Davies - Kimmich - Tolisso, T. Müller - Gnabry, Coman - Lewandowski
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, Tah, S. Bender, Wendell - Aranguiz, Demirbay - Bellarabi, Amiri, Diaby - Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 7.14 - 11.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - Union Berlín  (pátek 20:30)
Ve Veltins Areně v Gelsenkirchenu se utkají dvě mužstva, která se v posledních týdnech pyšní skvělou formou. Domácí Schalke se v případě úspěchu může alespoň na čas dotáhnout na čelo tabulky, hosté z Berlína zase mají šanci nahlédnout do elitní desítky.

Fanoušci Schalke mohou být s dosavadním průběhem sezóny spokojení. Katastrofální průběh minulé sezóny jako by byl zapomenut a modrobílí se opět nacházejí tam, kde jsou jejich příznivci zvyklí - v boji o nejvyšší příčky bundesligové tabulky. Tým pod vedením Davida Wagnera šlape, o čemž svědčí i fakt, že z posledních deseti zápasů prohrál pouze jednou. Nyní ale před sebou má náročný program. Ještě do Vánoc Schalke čekají těžké zápasy proti Leverkusenu, Frankfurtu, Wolfsburgu a také letos zatím ve skvělé formě hrajícímu Freiburgu. Po zimní přestávce navíc svůj program zahájí souboji s Mönchengladbachem a Bayernem. Vítězství nad Unionem by tak byla perfektní vzpruha před startem této těžké série.

Avšak nenechte se mýlit, Berlínský nováček zdaleka není takovým otloukánkem ligy, jak před sezónou leckdo očekával. Po rozpačitém začátku se rozjel do fantastické fazóny, během které kosí jednoho favorita za druhým. Na outsiderovi si tak už rozlámal zuby Dortmund, Freiburg a minulý víkend také lídr soutěže Mönchengladbach. A není to náhoda. Z posledních pěti ligových zápasů Union padl jen s Bayernem, ze zbývajících čtyř klání vždy bral tři body.

O to, aby si nějaké odvezl i z Gelsenkirchenu se dost možná pokusí stejná sestava, jaká před týdnem zdolala Gladbach. Absentovat budou stejně jako minule Gogia, Prömel, Abdullahi, či Mees. Lazaret ale mají zaplněn také domácí. Za ty totiž ještě nějakou dobu nebudou moci nastoupit Bentaleb, Boujellab, Langer, Sané, Schöpf a Stambouli.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Kenny, Kabak, Nastasic, Oczipka - Mascarell - Caligiuri, S. Serdar - Harit - Burgstaller, Raman
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Friedrich, K. Schlotterbeck, Subotic - Trimmel, Andrich, Gentner, C. Lenz - Ingvartsen - Ujah, Andersson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.85 - 5.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Mönchengladbach1281324:1325
2.RB Lipsko1273233:1324
3.Bayern Mnichov1273233:1624
4.SC Freiburg1264221:1322
5.Schalke 041264222:1522
6.Borussia Dortmund1255226:1820
7.VfL Wolfsburg1255213:1020
8.TSG Hoffenheim1262417:1920
9.Bayer Leverkusen1254318:1619
10.Eintracht Frankfurt1252521:1817
11.Union Berlín1251615:1716
12.FC Augsburg1234517:2413
13.1. FSV Mainz 051240817:3112
14.Werder Brémy1225519:2611
15.Hertha BSC1232717:2511
16.Fortuna Düsseldorf1232715:2311
17.1. FC Köln1221911:277
18.SC Paderborn1212914:295

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (85)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Pro ty, co ještě nehlasovali připomínám

Rok se s rokem sešel a je tady třetí ročník soutěže o největšího dementa. Někteří se celý rok pracně snažili o to, aby zvýšili svoje šance, a tak jsem sám zvědav, jak dopadne tento ročník.

Hlasování je jednoduché, stačí, když napíšete tři největší dementy na EF dle Vašeho uvážení. Toho, co umístíte jako prvního, dostane 3 body, druhý dva body a třetí bod.

Svrhne někdo loňského vítěze valloireho? Třeba předloňský šampion Owny? Je to na vás.

https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/70100/

Reagovat
Rudnevs

Chybné rozhodnutie, toto nemala byť penalta. Andrich spadol podľa mňa bez dotyku.

Reagovat
monty25

Koukám, že nejenom u nás je ten VAR k hovnu.

Reagovat
JozkokozleJ

Nechapem, co tam robi ten rozhodca pri videu. Tiez je pravda, ze hlavny od toho bol tri metre.

Inak ale Schalke velka bieda. Az na ten paradny gol, velmi slabe.

Reagovat
Rudnevs

VAR občas no comment. Ale aj tak asi som rád, že to zaviedli, lebo pri viacerých situáciách to aj fakt pomôže.

Atraktivny futbal sa ani čakať nedal, tradičná piatková nuda. Od Schalke túto sezónu beriem ako taký návrat do normálneho života po tej minuloročnej katastrofe s tým, že tá nadstavba i v podobe zaujímavejšej hry zrejme príde až v ďalších sezónach.

Reagovat
cologneFC

Podľa mňa priniesol VAR viac škody ako osohu. Niektoré rozhodnutia sú nepochopiteľné. Ďalšie sú minimálne sporné. Je strašne veľa takých rozhodnutí, že v jednom zápase rozhodnú inak ako v druhom. Pri identickej situácii. Potom je tam obrovsklý alibizmus u rozhodcov. Nechávajú sa dohrávať situácie (napr. pri ofsajdoch) a Po skončení akcie sa odpíska. Emócie sa úplne vytratili. Fanúšikovia sa neradujú z gólov, čakajú či náhodou sa nejde pozerať video. Som za to, aby malo každé mužstvo jednu možnosť za zápas použiť VAR. Ale v súčasnej podobe je to pre mňa projekt, ktorý zlyhal. Raz ťa zoberiem do Kolína a spoznáš ľudí, ktorí stoja v kotli zápas čo zápas. Ktorí žijú s klubom každý deň. A to nie iba v Kolíne. To je tak všade. Možno pre nezainteresovaného fanúšika je VAR výborná vec, lebo “odstraňuje” nespravodlivosť. Ale nie je to tak. Odkedy VAR zaviedli, tak je pocit krivdy u fanúšikov oveľa väčší ako predtým. A zničil to, čo mal futbal predtým - tie krásne emócie. Bohužiaľ.

Reagovat
vladino10

Tak pozri, možno to treba trochu brat aj tak, že ta technológia je v plienkach a ešte asi bude trvať kým sa do vyladi- ale nevyladis to bez tých úvodných chýb..

Čo sa ale týka zlých rozhodnutí, veď to bolo aj s klasickými fanúšikmi..

A keď šiel rozhodca pozerať video v zápase Kolín hoffe v 96. Minúte ohľadom penalty pre hoffe, necítil si nejakú emóciu?

Reagovat
cologneFC

Nepochopil si o čom píšem...

Reagovat
vladino10

Reagovat
Kily

jak jsme se minulý týden chvíli bavili o Štorovi, tak dneska jsem mu počítal statistiky - míč měl 10x, jednou trefil centrem prvního obránce, jednou míč vyvezl, jednou přihrál přesně zpátky na obránce, šestkrát si míč nedokázal zpracovat a jednou si ho zpracoval, ale vycestoval přitom do autu

Reagovat
Rudnevs

Dík za rozbor. To je škoda. Keď prichádzal, tak som čítal, že v Prvej Lige v Slovinsku bol celkom nádejný a že to je zaujímavá posila.

Pozerám, že Dynamo je teraz už úplne posledné v tabulke...

Reagovat
Kily

pořád je mladý, ale doopravdy bije do očí, když si hráč ve druhé německé lize neumí ani zpracovat míč něco se musí změnit, dneska snad odvolají Fiéla. Jen v zimě to bude složitější, hráčům se do SGD moc chtít nebude (a když, tak smlouvy na půl roku, nebo na rok a půl s klauzulí o ukončení smlouvy v případě sestupu) a prvoligové kluby si třikrát rozmyslí, než pošlou nějakého kluka hrát s takovými dřeváky

Reagovat
Rudnevs

Fiélo je už preč. Kto za neho?

Reagovat
Kily

vůbec nemám ponětí, vlastně mi bude stačit, když ten nový trenér nebude hrát na tři stopery a nebude se jmenovat Walpurgis každopádně se nedá čekat velké jméno, z mého pohledu je to stejné jako hokej v Pardubicích, nikdo nebude chtít riskovat reputaci, takže někdo mladý, nebo kdo už v klubu pracuje a bude to brát jako povýšení

Reagovat
Rudnevs

Jj, Walpurgis by to byť nemusel, no... Ten na to nemal, neodviedol dobrú prácu v Ingolstadte ani v Dyname. Podla mňa sa dá nájsť i kvalitné externé riešenie, len to chce dostatok kreativity. Dynamo ešte neni úplne nahrané, ešte nie sme ani v polovici sezóny a zostáva dostatok času, stačí dobrá séria a sú z toho vonku. Navyše v SGD sa dá dlhodobo niečo budovať, vedenie je celkom rozumné, nie su tam dlhy, nemá imidž takého toho nenapravitelného chaos klubu ako trebárs kedysi TSV 1860 München, Kaiserslautern či HSV.

Z hlavy mi napadá trebárs Bierofka, ktorý nedávno skončil v TSV.

Reagovat
Pipo123

Ten rozhodca je inak mimo

Reagovat
smazaný uživatel

lipsko nagelsmann patrik

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej gól

Reagovat
adoxx

Reagovat
smazaný uživatel

Žeby RBL na titul? Inak Nagelsmann je vyslovene TOP tréner, to je pre RBL hotový jackpot.

Reagovat
smazaný uživatel

Favre dneska přeskupil formaci a hrajeme 3-5-2. Klinsmanna tím slušně zaskočil a nevypadá to zatím špatně.

Reagovat
db18

Darida

Reagovat
JozkokozleJ

V poslednom obdobi asi najlepsi Herthaner.

Reagovat
manuelo neuero

už 3 redky

Reagovat
db18

Se to dneska pěkně červená teda...

Reagovat
icka

James hraje paradne Z nej roste top bek

Reagovat
JozkokozleJ

Ten Selke vie tak zrat nervy... Ale vycitat dnes mu nemozno nic, lebo urobil obe zlte Hummelsa.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
vladino10

Reagovat
db18

Reagovat
andrew96

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund Hummels išiel neskutočne dole...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to neuznali napokon ako vidím. Ale tá časť o Hummelsovi platí, on bude v kabíne stále dôležitý, ale na ihrisku to už zďaleka nie je čo bývalo, a myslím že BVB sa musí rozhliadať po hráčovi na jeho pozíciu.

Reagovat
andrew96

Teď má výpadek, ale zkraje měsíce a ještě nedávno dominoval. Soudy po 2-3 zápasech jsou zbytečné.

Reagovat
JozkokozleJ

Stale plati, ze Hummels je urcite najlepsi stoper BVB v tejto sezone a nejake posielanie do dochodku absolutne nie je na mieste.

Reagovat
smazaný uživatel

V LM mi tiež neprišiel najistejší tak možno som prehnane ovplyvnený tým.

Reagovat
andrew96

Proti Interu mu to nevyšlo a cca od té doby se zhoršil, ale pořád je to krátké období na vyvozování obecných závěrů.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda. Hovorím stále je to dôležitá osobnosť v kádri.

Reagovat
db18

Neuer - Pavard, Martinez, Alaba, Davies - Kimmich - Gnabry, Müller, Goretzka, Perišić - Lewandowski

Tím pádem už asi všichni (až na maroda Arpa a dvojku Ulreicha) pod Flickem začínali v základu.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Bayern +

Dobrá, na nemeckú stredovú trojku som zvedavý, naposledy hrali super

Reagovat
Minister

Klinsmann hneď odpísal Dudu... že nebol ani na lavičke?

Reagovat
db18

Táta Köpke tam potřeboval protlačit synátora...

Reagovat
db18

(docela vtipný, jak po příchodu Covice přestal na lavičce sedávat Palko Dardai, a jednou tam nacpal Maurice... teď už má asi taky smůlu )

Reagovat
Rudnevs

Pamätám si, keď som čítal článok o tom, že Hertha má nádejnú mládež a že sú tam synovia legiend - Maurice Čović, Jonathan Klinsmann, Pálko Dardai a Pascal Köpke. Kto by to bol povedal, že za tak krátku dobu sa na lavičke Herthy prestriedajú všetci ich otcovia.

Reagovat
JozkokozleJ

Nerobil by som vsak este nejake zavery, hoc pre Dudu celkom drsny uvod pod Klinsmannom. Snad ho to nastve pozitivne a nie naopak, ze by vyplakaval ako Sancho. To by jeho kariere nepomohlo.

Reagovat
db18

co jsem četl reakce, tak Dudu celkem fanoušci chápali, míň už ale Löwena, a spíš je akorát štvalo, že se tam dostal zrovna Köpke (jestli koukam správně, tak v regionální lize má jen jeden start )

Reagovat
Rudnevs

Köpke kedysi hrával celkom solídne 2. Bundesligu za Aue a strielal góly, Hertha za neho dokonca zaplatila 2 mio. €, akurát tam sa potom zasekol.

Reagovat
Agent z Melmacu

Baileys

Reagovat
vladino10

Tak Muller na rozdiel od posledných zápasov zatiaľ dosť tragický, takže to asi bolo jasné že tam nejaký podobný prepracovaný gól pretlačí

Reagovat
Bayern +

No a Bailey je úžasný

Reagovat
Agent z Melmacu

Baileys noch einmallllllllllllllllllllllll

Reagovat
Müllered

Thomas a chudák JaviMar jak musel Baileyho nahánět

Reagovat
db18

Ukazuje se, co jsem čekal. Proti kvalitnějším týmům je ta obrana nahraná.

Reagovat
Müllered

Reagovat
vladino10

vpravo kimmich, stopéri pavard, boateng/javi, alaba a tá obrana by hneď vyzerala lepšie, poskladať sa to dá- oproti tomu v zálohe je pretlak, nie je nevyhnutné aby v nej za momentálnej situácie hral aj kimmich, do obrany by sa teraz hodil oveľa viac..

Reagovat
db18

Kimmich RB a v záloze bych místo něj zkusil Coca.

Reagovat
vladino10

Gnabry tam už s lewom ani nešiel, vedel že šanca že dostane loptu je nulova

Reagovat
smazaný uživatel

Lars Tak to bol snáď obranný zákrok sezóny

Reagovat
Agent z Melmacu

načo mu prihrával?

Reagovat
vladino10

Spálil dve šance predtým kde prihrávať mohol, keby to poserie aj dotretice sebcenim a zlým zakončením..ja mu aj rozumiem

Skôr si ale mohol vybrať mullera vpravo ak by ho videl, ten bol úplne sám..

Reagovat
JozkokozleJ

Suboje Diaby - Davies, to je velka futbalova parada

Reagovat
Werkrider

Bender Bailey

Mohlo to byť 3:2 ... som zvedavý, či sa v druhom polčase zase nerozsypeme ako cigánske hračky, máme to vo zvyku. Ešte pár gólov padne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež neverím, že by tá obrana dokázala udržať polčas bez inkasovaného gólu. Aj remíza z AA by bola krásna.

Reagovat
Agent z Melmacu

TAK NIE, nepadol ani jeden

Reagovat
Agent z Melmacu

Lewa sa vystrieľal

Reagovat
JozkokozleJ

Diaby je uplne paradny hrac. Dost mi pripomina vstup Comana a D. Costu do BL. Tiez takto na motorke lietali po lajne.

Reagovat
Rudnevs

Dnes som bohužial žiadne zápasy nevidel, ale minimálne za minulé kolo potvrdzujem. Videl som v Bundesliga Pur zostrih proti Freiburgu a celé to bolo o ňom, skoro pri každej akcii, furt lietal hore dole. Až som sa čudoval, že tu o ňom a celkovo o tom šialenom zápase nebola ani zmienka.

Inak, ako dnes Hertha pod Jürgenom? Bolo vidieť zlepšenie oproti Čovićovej hre?

Reagovat
JozkokozleJ

V zostrihu zo zapasu proti Freiburgu som si tiez vsimol, ze Diaby bol pri vsetkom dolezitom. Pozeral som aj v tyzdni polcas proti Lokomotivu Moskva a aj tam mal velmi dobre veci. Preto som bol dnes na neho zvedavy a tie jeho suboje s Daviesom (dalsim superrychlikom) boli uzasne. Jeho rychlost a kontrolu lopty v nej, na to sa skvele pozera. Je efektny a efektivny.

Pocinanie PSG nechapem, kupuju hracov ako Kehrer a Bernat; a pustaju Diabyho a Nkunkuho...

Na badatelnu zmenu pod Klinsmannom je prilis skoro, zvlast, ked fakticky nezmenil zostavu. Pätclenna zaloha rovnaka. A mna teda dost prekvapila nenominacia Dudu. V prvom polcase mi na ihrisku chybal prave podhrotovy hrac, ktory by podrzal loptu. Druhy presilovkovy polcas bol trosku fiasko. Nevypracovali si nic. Az v uplnom zavere v nadstavenom case prisla po nakope velka sanca. Ale bolo to malo a BVB vyhralo zasluzene.

Reagovat
Rudnevs

PSG nechápem tiež, ale to je normálne, je to komický klub...

Pozeral som zostrih a ten bol postavený tak, že Hertha mala možno i viac šancí než BVB a že pod Klinsmannom boli hráči namotivovaní.

Inak, vraj sú fanúšikovia Herthy celkom nespokojní s Preetzom, včera tam bol vraj nejaky transparent proti nemu...

Reagovat
JozkokozleJ

Tak v prvom polcase toho obojstranne prilis nebolo (efektivita BVB a sanca Lukebakia a potom nieco po rohu). Druhy polcas hral Dortmund oslabovku a tam si Hertha nevypracovala takmer nic, takze na nejaku pochvalu to nebolo. Ale nekritizujem Klinsmanna, za tych par dni s tym vela urobit nemohol... hoc som asi cakal, ze urobi nejake zmeny v zalohe.

Reagovat
JozkokozleJ

Transparent proti Preetzovi som si nevsimol. Ale vnimam, ze v poslednej dobe nie kazdy je nadseny z Preetza, naopak. Pozeral som TK, ked predstavovali Klinsmanna a zdalo sa mi, ze na niektore otazky ohladom buducnosti odpovedal Preetz trosku neisto.

Reagovat
Rudnevs

Tiež by som nad pozíciou Preetza minimálne uvažoval, neurobil vyložene zlú prácu, po Dieterovi Hoeneßovi dostal klub opäť do stabilnej finančnej situácie, ale pokial sa chce Hertha stať veľkým klubom, tak by to chcelo ambicióznejšieho manažéra. Neviem čo a ako plánuje Klinsmann robiť po sezóne (peňazí má viac než dosť a pri pohodlnom živote na pláži v Orange County celkom chápem, že sa mu nemusí chcieť dlhodobo odísť od rodiny pracovať na iný kontinent), ale teoreticky si ho viem predstaviť i na pozícii Preetza. Možno by bol i lepší manažér než tréner.

Reagovat
Agent z Melmacu

jááj Lewa, v jednom zápase najebeš 5 gólov a potom nedáš ani piču

Reagovat
vladino10

To zakončenie dnes, to bol horor

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Werkrider

Mega smola na oboch stranách. Bayern asi tri krát trafil tyčku a my sme v podstate striedali len zranených hráčov. Za najväčšie plus beriem že sme ubránili toho herca z reklamy na Head & Shoulders.

Reagovat
Rudnevs

Teraz som videl zostrih, zo strany Leverkusenu sa o smole nedá hovoriť, tí mali neskutočnú smolu s Freiburgom, ale teraz si to vynahradili a mali neskutočné šťastie...

Pre Bayern síce prehra, ale nevadí. Pod Kovaćom prehrávali častokrát i tak, že boli horší, teraz aj keď prehrali, tak hrali dobre, len mali strašnú smolu.

Reagovat
Heresy

bylo to na jednu branku , hradecky predvedl zivotni vykon s brankovou konstrukci ...

Reagovat
Werkrider

Neviem či si môj príspevok čítal, ale píšem v druhej vete akú smolu mal Bayern a akú Bayer.

Reagovat
vladino10

Bránenie leverkusenu bolo asi podobne mizerne ako zakončenie bayernu..

Reagovat
vladino10

..zápas zábavný, ale spokojná asi nemôže byť ani jedna strana..

Reagovat
Seydou Doumbia

První poločas Mainz lepší, ale největší tutovky měl Eintracht. Dvě šance a jeden gól. Před koncem poločasu červená karta pro hosty. Ve druhé polovině zatím domácí buší co se jen dá. Zatím 2:1, ale jeden gól ještě zrušil VAR po centru, který už byl za čárou a druhou šanci skvěle kryl Ronnow, který napravil svou chybu při první střele, ale reflexivním zákrokem to napravil. Při druhém gólu Rode solidně podcenil situaci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele