13. kolo
30.11.2019 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Hoffenheim neudržel vedení s Düsseldorfem a jen s ním remizoval v poměru 1:1

Hoffenheim nepotvrdil úlohu favorita proti Düsseldorfu a kvůli inkasované trefě tři minuty před koncem základní hrací doby se s ním rozešel smírně po výsledku 1:1. Přitom velmi brzy se dostal do vedení a hlídal si jednobrankový náskok, nicméně Fortuna se nevzdávala a těsně před koncem nakonec udeřila. TSG tak neodčinilo minulou ostudu 1:5 s Mohučí a v tabulce se nachází na osmém místě s jednadvaceti body. Hosté jsou třináctí s dvanácti body.

Přitom svěřenci trenéra Alfreda Schreudera začali naprosto fantasticky a do vedení se dostali z první vážnější příležitosti již po necelých šesti odehraných minutách. Osmadvacetiletý chorvatský útočník Andrej Kramarić obdržel naprosto parádní oblouček do volného prostoru od Grillitsche a zcela osamocen na levé straně pokutového území nezaváhal, když si počkal na pohyb brankáře Steffena a z mírného úhlu chladnokrevně zakončil k přední konstrukci.

V následujícím průběhu se domácí nikam netlačili a diváci spíše sledovali nudnější průběh. Teprve až v první nastavené minutě úvodního dějství mohl zvýšit náskok Hoffenheimu český krajánek Pavel Kadeřábek, který znovu odehrál celý zápas, ale jeho nadějný tvrdý projektil prosvištěl těsně vedle levé tyče. Po změně stran měli opět mírně navrch domácí, v 53. minutě musel Steffen vytáhnout parádní zákrok proti tvrdé ráně z pravého křídla.

TSG mohlo definitivně odrazit nápor protivníka v 70. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval Kramarić a Steffen musel předvést úžasný reflexivní zákrok jednoruč, dorážející Posch pak ze dvou metrů pouze orazítkoval břevno a závěrečná hlavička Adamjana skončila zhruba půl metru nad hostující brankou. Fortuna v závěrečné čtvrthodině přeci jen přitlačila a vytvořila si dvě solidní příležitosti.

Nejprve zahrozil obránce Ayhan, jenž po přesně načasované přihrávce do šestnáctky protivníka neseřídil svá mířidla přesně a ve stoprocentní šanci trestuhodně přestřelil. Düsseldorf se dočkal kýženého vyrovnání v 87. minutě. Cenný bod pro něj zařídil zkušený dvaatřicetiletý forvard Rouwen Hennings, když po sklepnutí od Moralese stanul zapomenut na levém křídle a po zemi z první uklidil balón přímo do vzdálenějšího spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele