Bundesliga - souhrn 11. kola

08.11.2019, 22:34, aktualizováno 10.11.2019, 20:04
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov ve šlágru kola rozstřílel Borussii Dortmund, na kterou má aktuálně dvoubodový náskok. Obhájce titulu však ztrácí čtyři body na Borussii Mönchengladbach, která zdolala Brémy. Opět neuspěl Wolfsburg, jenž doma podlehl Leverkusenu. Další vítězství zaznamenal Freiburg, jenž přetlačil Frankfurt...

SC Freiburg - Eintracht Frankfurt 1:0

10.11.2019 18:00

Góly: 77. Nils Petersen

Freiburg v posledním utkání před reprezentační přestávkou přivítal na své půdě Eintracht Frankfurt. Domácí se stále nacházejí v laufu, což potvrdili i v tomto duelu, když po vyrovnaném průběhu plném dramatických situací dokázali hráče Frankfurtu přetlačit a dojít si pro nejtěsnější možné vítězství.

První šanci utkání měli na svědomí právě hráči Freiburgu. V 8. minutě Höler tvrdě napálil skákavý míč na hranici vápna a Rönnow měl co dělat, aby si s jedovatým projektilem poradil. O pět minut později se do své úvodní šance dostali i hosté, Durm po závaru ve vápně nastřelil břevno domácí svatyně.

Po půl hodině hry hlavní sudí po pádu Paciêncii nařídil penaltu pro Eintracht, po prozkoumání situaci u videa však svůj verdikt odvolal. V nastavení první půle Fernandes hloupě a zbytečně fauloval na polovině hřiště a za svůj zákrok inkasoval druhou a tedy i červenou kartu, čímž poslal Frankfurt do oslabení. V poločase trval bezbrankový stav.

Pět minut po pauze Rönnow skvěle reflexivně zasáhl proti hlavičce jednoho z hráčů Freiburgu. O dvacet minut později to z dálky zkusil střídající Kohr a jen těsně minul branku domácích. V 77. minutě přišel rozhodující moment celého zápasu. Günter si potáhl míč na svou silnější levou nohu a vyslal do vápna skákavý centr, jenž doputoval až k nohám Petersena, který zachoval chladnou hlavu a precizně uklidil míč za zadní tyč do sítě - 1:0.

V 80. minutě bylo málem srovnáno. Durm se fantasticky z voleje opřel do balónu na hranici vápna a Flekken ještě lepším zákrokem pokus německého beka vyrazil. V nastavení druhého poločasu se ještě událo pár zběsilých situací. Nejprve hostující kapitán Abraham dostal červenou kartu, když srazil k zemi domácího trenéra, načež se červený kartónek objevil i před očima již vystřídaného Grifa, který Abrahama při roztržce následující po prvním incidentu udeřil do obličeje. To už však nic nezměnilo na tom, že Freiburg zvítězil nad Eintrachtem v poměru 1:0.

Domácí se díky další výhře bodově dotáhli na druhé RB Lipsko a třetí Bayern Mnichov. Hostům patří před reprezentační přestávkou deváté místo, které je od evropských pohárů vzdálené dva body.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 0:2

10.11.2019 15:30

Góly: 25. Karim Bellarabi, 90+6. Paulinho

Během nedělního odpoledne bylo 24 112 diváků na stadionu Wolfsburgu u prohry domácího mužstva s hostujícím Leverkusenem. Vyrovnaný souboj rozhodla přesnost v zakončení, kterou domácí postrádali a hosté naopak zvládli náležitě zužitkovat.

Úvod utkání zastihl oba týmy dobře připravené, ani jeden ze soupeřů nehodlal dát tomu druhému nic zadarmo. První větší chyby se však dopustili domácí a odnesli ji obdrženou brankou. Bellarabi pronikl od pravé postranní čáry skrz obranu "Vlků" jako nůž máslem, když za sebou nechal hned tři obránce a následně nekompromisně zakončil skrz bezmocného Pervana - 0:1.

Ve 40. minutě se po chybné rozehrávce domácí obrany řítil do šance Amiri, skákavý míč však nedokázal trefit dostatečně tvrdě a poslal ho jen přímo do náručí připraveného brankáře VfL. Do kabin tak šly celky za stavu 0:1.

V 57. minutě se v dobré příležitosti opět ocitl aktivní Amiri. Tentokrát jeho střele nechyběla razance, nýbrž přesnost, výsledek tak zůstal nezměněn. Poté diváci na stadionu a u televizních obrazovek dlouho čekali na nějakou zajímavější situaci, neboť se hra proměnila spíše v lítý boj o střed pole.

Definitivní tečku za utkáním učinil v páté nastavené minutě druhé půle střídající Paulinho, když se při brejku řítil od poloviny hřiště sám na Pervana a střelou k tyči mu nedal šanci zareagovat - 0:2.

Wolfsburg po druhé ligové porážce v řadě klesl na průběžné desáté místo Bundesligy se ztrátou dvou bodů na pohárové příčky. Leverkusen přerušil čtyřzápasovou sérii bez výhry a posunul se na osmé místo s odstupem jediného bodu od šesté Borussie Dortmund.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy 3:1

10.11.2019 13:30

Góly: 20. Ramy Bensebaini, 22. Patrick Herrmann, 59. Patrick Herrmann - 90+3. Leonardo Bittencourt

Nedělní program 11. kola Bundesligy načal duel favorizované Borussie Mönchengladbach s houževnatým Werderem Brémy. Domácí nenechali nic náhodě, už od začátku se do svého soupeře bez respektu pustili a výsledkem je tak jejich pohodlné vítězství, pro nějž si z většiny došli už v první půli.

Jako první paradoxně ohrozili branku svého soupeře hosté. Rashica po třech minutách hry napřáhl z hranice vápna, brankář "Hříbat" Sommer byl však pozorný a pohotově pokus kosovského reprezentanta vyrazil na roh.

Ve 20. minutě se Gladbach dostal do vedení. Bénes dobře nacentroval ze standardky do vápna, kde si míč našel Bensebaini a hlavou jej poslal do sítě - 1:0. Hosté se sotva stihli vzpamatovat, když po dalších dvou minutách inkasovali podruhé. Thuram si naběhl na dlouhý míč za obranu a těsně před vyběhnuvším Pavlenkou ho hlavou jemně posunul doprava na Herrmanna, který si dal na zdánlivě jednoduchém zakončení záležet a poslal míč do odkryté branky - 2:0.

O pouhých pět minut později hosté díky přesnému zásahu Osaka snížili, rozhodčí však na popud VAR gól nakonec, nutno podotknout přísně, neuznal. Ve 36. minutě se v další šanci ocitl střelec první branky Bensebaini, tentokrát ale mířil vedle. Ve 40. minutě Sommer nadvakrát zlikvidoval Rashicovu tvrdou střelu. Pouhé dvě minuty na to se v obrovské šanci zjevil Eggestein, avšak na Sommera se svou razantní hlavičkou nevyzrál. Poločasový stav tak zněl 2:0.

Pět minut po pauze Bensebaini fauloval v pokutovém území Gladbachu jednoho z hráčů Brém. Hlavní sudí si situaci prohlédl na videu a po krátké prodlevě nařídil penaltu pro Werder. Její exekuci si vzal na starosti Klaassen, švýcarský hrdina v brance domácích však jeho tvrdý pokus zneškodnil. V 59. minutě se opět radovala "Hříbata". Herrmann si navedl míč do pokutového území soupeře a přesnou ranou zprava na vzdálenější tyč navýšil vedení svého celku už na 3:0.

Zhruba dvacet pět minut před koncem se Herrmann pokusil o dosažení hattricku střelou z přímého kopu, proti níž Pavlenka tentokrát dokázal včas zasáhnout. Na začátku poslední desetiminutovky měl na kopačce gól Pléa, ani on však českého brankáře ve službách Werderu nepřekonal.

Závěr utkání byl ještě pěkně divoký. Nejprve v 87. minutě obdržel druhou žlutou a následnou červenou kartu za hloupý zákrok Bensebaini, aby v 93. minutě Rashica svou přihrávkou našel Bittencourta, jenž se nerozpakoval a z hranice vápna technickou střelou o zadní tyč připravil Sommera o čisté konto, čímž také stanovil konečný výsledek v poměru 3:1.

Borussia si po poměrně vyrovnaném průběhu zápasu dokráčela pro další tři body a nadále tak vede ligovou tabulku s náskokem čtyř bodů na své nejbližší pronásledovatele. Werder po čtvrté letošní prohře klesl na čtrnácté místo Bundesligy s odstupem pouhých dvou bodů od sestupových vod.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 4:0

09.11.2019 18:30

Góly: 17. Robert Lewandowski, 47. Serge Gnabry, 76. Robert Lewandowski, 80. Mats Hummels (vl.)

Poslední vzájemné klání o Superpokal sice vyšlo lépe Dortmundu, nicméně jakmile má zavítat v rámci Bundesligy do Allianz Areny, obvykle z toho bývá debakl. V součtu s dnešním zápasem je situace taková, že za poslední čtyři cesty do Mnichova drží Borussia krajně nelichotivé skóre 1:19. Horší bilanci má s bavorským gigantem snad jenom Hamburk.

Některá německá média vcelku trefně označila tuhle partii za hru kočky s myší. Během úvodní patnáctiminutovky ještě hosté dokázali držet krok. Jenže v 17 minutě vrátil Pavard balon z pravé strany na hranici malého vápna, kam si naběhl Robert Lewandowski a zcela osamocený nedal Bürkimu pražádnou šanci zasáhnout - 1:0.

Polský kanonýr si během úvodního dějství připsal na konto ještě dvě dobré příležitosti a stejným počtem šancí se prezentoval i jeho útočný kolega Serge Gnabry. Výbornou práci v obraně odváděl Mats Hummels, jenž má zkušenosti s působením v obou klubech. Nebýt něj, mohlo to být pro Černožluté o poločase ještě hrozivější.

Během první pětačtyřicetiminutovky musel ze hřiště kvůli zranění Jadon Sancho, což byla velká rána. Další přišla hned po změně stran, když utekl po levém křídle Thomas Müller, aby předložil před bránu, kam si nabíhali dva jeho spoluhráči. Tím šťastnějším byl nakonec Gnabry, jehož přízemní volej skončil v síti - 2:0.

Rozhodčí Zwayer ještě přezkoumával, jestli nešlo o ofsajd. Nakonec však usoudil, že k porušení pravidel nedošlo. Hra na jednu branku pokračovala a Lewandowski s Gnabrym hrozili dál. Teprve v devětašedesáté minutě centroval Hakimi na Paca Alcácera, jenž z bezprostřední blízkosti selhal.

O důvod více k tomu, aby domácí navýšili skóre. Lewandowski si vyměnil balon s Müllerem a sám před Romanem Bürkim nezaváhal - 3:0. Polský reprezentant tak zaznamenal svůj šestnáctý zářez v jedenáctém utkání, čímž překonal letitý rekord legendárního Gerda Müllera.

Čtyři minutky poté situaci neodhadl Mats Hummels, který se nedohodl se svým brankářem a místo toho, aby nechal míč v poklidu docestovat do jeho rukavic, jej smolně tečoval za čáru - 4:0. Bayern teď bude čekat, jak si povede Borussia Mönchengladbach proti Werderu Brémy.

Mnichovský celek za dva týdny pocestuje do Düsseldorfu a je otázka, jestli u toho bude Hans-Dieter Flick stále v roli prozatímního hlavního kouče. Dortmundští připisují druhou porážku v sezoně (první jim přichystal Union Berlín) a budou doufat, že se proti Paderbornu podaří výsledkově i herně tohle zaváhání odčinit.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Union Berlín 2:3

09.11.2019 15:30

Góly: 81. Karim Onisiwo, 90+4. Daniel Brosinski - 30. Daniel Brosinski (vl.), 45+3. Sebastian Andersson, 51. Sebastian Andersson

Svěřenci Urse Fischera však měli štěstí, že po osmdesáti minutách hry vedli o tři branky. Soupeř totiž dokázal snížit, ale osmou porážku už neodvrátil. Na druhou stranu se nedá tvrdit, že by mohli být hráči klubu z hlavního města před duelem s Borussií Mönchengladbach o dost klidnější.

Mohuč dostala před týdnem v Red Bull Areně v Lipsku osmičku, nicméně se rozhodně nedá tvrdit, že by hráči klubu z Opel Areny šli tentokrát cíleně za vítězstvím od úvodní minuty. Naopak to byli hosté, jmenovitě Christian Gentner a nedlouho po něm Christopher Lenz, kdo jako první vyzkoušel Zentnerovu pozornost.

Teprve ve 20. minutě přinutil Ádám Szalai k výtečnému zákroku Rafala Gikiewitze. Bote Baku potom pálil těsně mimo, takže mohla přijít řada na Union. Po půl hodině hry centroval do vápna Christopher Trimmel a Daniel Brosinski neobratně sklepnul balon do za záda vlastního gólmana - 0:1.

Vyrovnat mohl Robin Quaison, kdyby před mužem v rukavicích poněkud nezazmatkoval. V nastaveném čase úvodní půle se poprvé prosadil Sebastian Andersson, když nekompromisní hlavičkou uklidil do sítě Trimmelův centr od rohového praporku - 0:2. Tohle vypadalo pro Union Berlín hodně dobře.

Po změně stran mohlo být okamžitě ještě veseleji, kdyby Marcus Ingvartsen hlavičkoval přesněji. Mrzet ho to ale mohlo pouhých pět minutek, neboť potom znovu úřadoval Andersson. Jak jinak, než zblízka hlavou po Trimmelově rohu?!? V ten moment vedla Fischerova skvadra o tři branky.

Karim Onisiwo nechal krátce po svém příchodu na hřiště opět vyniknout Gikiewitze. Další střídající hráč Jonathan Burkardt pak hlavičkoval o kousíček vedle. V ten moment se hrálo na jednu bránu a die Nullfünfer toho brzy využili. V 81. minutě totiž po Niakhatého průniku do vápna snížil se štěstím Onisiwo - 1:3.

V poslední minutě řádné hrací doby zahodil svou šanci Alexandru Maxim. Přesto se tým Sandra Schwarze dočkal ještě druhé trefy. Rakušan Onisiwo tentokrát přihrával Danielu Brosinskimu a kapitán Mohuče zamířil do správné brány, když při své přízemní střele spolupracoval s pravou tyčí - 2:3. Na vyrovnání už nebyl prostor, takže se snad podaří další body získat za dva týdny proti Hoffenheimu.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Fortuna Düsseldorf 3:3

09.11.2019 15:30

Góly: 33. Daniel Caligiuri, 67. Ozan Muhammed Kabak, 79. Suat Serdar - 62. Rouwen Hennings (pen.), 74. Rouwen Hennings, 85. Rouwen Hennings

Dvaatřicetiletý útočník Rouwen Hennings prožil ve Veltins Areně na Schalke výborné odpoledne. Fortuna Düsseldorf díky němu v součtu všech soutěží neprohrála třetí zápas v řadě. Die Königsblauen však nemusejí smutnit - z šestého místa ztrácí na druhé pouhé dva body.

Düsseldorfští se chtěli spoléhat především na rychlé protiútoky, s čímž obrana Wagnerova týmu tak nějak počítala. První nemastný neslaný pokus vyprodukoval Benito Raman až v pětadvacáté minutě. Následná akce Schalke už byla gólová. Psala se třiatřicátá minuta, když Raman přiťukn zpátky Caligiurimu, jehož skákavá střela z rohu pokutového území byla mimo Steffenův dosah - 1:0.

Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky se ještě zkoušeli prosadit Kaan Ayhan na jedné a Benito Raman na druhé straně. Po změně stran jako první střílel Andre Hoffmann. A po něm napálil Amine Harit břevno. Velká škoda pro domácí, jelikož díky tomu mohli hosté po hodině hry vyrovnat.

Weston McKennie zastavil při zmatku ve vápně podle všeho balon rukou a po poradě s videem se kopala penalta. Hennings si nedělal problémy a kulatý předmět poslal pod břevno - 1:1.

Jenže tenhle stav vydržel na ukazateli skóre pouhých pět minutek. Bastian Oczipka centroval od rohového praporku milimetrově přesně na hlavu Ozana Kabaka - 2:1.

Zběsilá třiadvacetiminutovka však pokračovala. V jednasedmdesáté minutě šel z trávníku Jean Zimmer a na jeho místo přišel Erik Thommy. Nějakých 180 sekund poté se mohl radovat, jelikož přihrál osamocenému Henningsovi, který se z voleje trefil parádně levačkou, přestože balon nepříjemně skákal - 2:2.

Teď tedy byla znovu řada na die Königsblauen. A opravdu. V devětasedmdesáté minutě se míč odrazil k Suatu Serdarovi, jenž z hranice šestnáctky cílil naprosto přesně k levé tyči - 3:2.

Ovšem poslední slovo patřilo Rouwenu Henningsovi. V 85. minutě pro něho Ayhan vymyslel pěkný oblouček za obranu a forvard z číslem 28 byl u balonu o něco dříve než Alexander Nübel - 3:3. Atraktivní duel tak skončil zřejmě zaslouženou remízou.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - FC Augsburg 0:1

09.11.2019 15:30

Góly: 41. Philipp Max

Fotbalisté Augsburgu přivezli všechny body z Paderbornu po vítězství 1:0. A nutno dodat, že velkou zásluhu na tomhle vítězství měl český brankář Tomáš Koubek. I díky němu tak Fuggerstädter vystoupali nad sestupové pásmo, zatímco Paderborn zůstává poslední.

Ještě během úvodní desetiminutovky Framberger ve vlastní šestnáctce fauloval Streliho Mambu. Rozhodčí Marco Fritz šel všechno přezkoumat k videu, a pak ukázal na značku pokutového kopu. Klaus Gjasula přicupital k balonu a nechal vyniknout Koubka, který skočil po své levé ruce.

Ve 12. minutě musel český brankář zasahovat znovu, když se před ním po Holtmannově přihrávce ocitl Mamba. Přihrávající fotbalista se pak změnil ve střelce, jenže jeho střela z dálky nepatřila k nejnebezpečnějším. Teprve po půl hodině hry se ke slovu dostala ofenziva Augsburgu.

Florian Niederlechner nejprve po Maxově centru mířil z voleje rovnou do Zingerleho náruče, aby o pár desítek sekund později selhal podruhé. O nějakých osm minut ho při přečíslení napodobil kolega Ruben Vargas. V jednačtyřicáté minutě se už ale hosté dočkali. Philipp Max si stoupnul nějakých pětadvacet metrů od brány k rozehrávce přímého kopu a levačkou zacílil parádně k tyči - 0:1.

Po startu druhého dějství se připomenul Vargas a jeho pokusu chyběly centimetry. Steffen Baumgart poslal do hry čerstvé síly, nicméně to nebylo nic platné, třebaže Sabririho přímý kop a Michelova šance se rozhodně proměnit daly. Sabriri pak spálil ještě další dvě možnosti, zatímco Richter ztroskotal na Leopoldu Zingerlem.

Svěřenci Martina Schmidta teď mají na kontě deset bodů, tedy mají náskok přesně jednoho bodíku na barážovou příčku. Po reprezentační přestávce se utkají s trápící se Herthou. Paderborn se pokusí uhrát dobrý výsledek v Signal Iduna Parku, kde pochopitelně nehraje domácí střetnutí nikdo jiný, než Borussia Dortmund.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - RB Lipsko 2:4

09.11.2019 15:30

Góly: 32. Maximilian Mittelstädt, 90+2. Davie Selke - 38. Timo Werner (pen.), 45+1. Marcel Sabitzer, 86. Kevin Kampl, 90+1. Timo Werner

Rudí býci z Lipska se po šestém vítězství vyhoupli zpět na druhou příčku tabulky. Na kontě mají stejný bodový zisk jako Bayern Mnichov, přičemž ještě musí počkat, jak si povede Freiburg proti Eintrachtu Frankfurt. Berlínská Hertha pokračuje v nepřesvědčivých výkonech a v tuto chvíli má pouhé dva body náskok na barážovou pozici.

Nagelsmannovi svěřenci se neradi nechávají obrat o balon. Právě proto si první střelu na bránu připsal už v 7. minutě Yussuf Poulsen. Poté domácí spíše bránili, nicméně ve dvaatřicáté minutě se dočkali úvodní branky. Maximilian Mittelstädt si udělal prostor a z nějakých třiadvaceti metrů se trefil přesně k levé tyči - 1:0.

Za šest minut bylo však srovnáno. Karim Rekik zastavil Mukieleho centr před bránu rukou. Rozhodčí Storks celou situace pořádně přezkoumal, a pak ukázal na značku pokutového kopu. Timo Werner střílel po zemi po své levé ruce, zatímco Rune Jarstein skákal na opačnou stranu - 1:1.

Velmi důležitý moment se odehrál v první nastavené minutě úvodního dějství. Poulsen posunul proti noze Marcela Sabitzera, který svou ránu otřel o Rekika a tím pádem dopadla mimo dosah berlínské jedničky - 1:2. Nepopulární "šatňák" byl na světě a Hertha při současné formě rozhodně nepůsobí dojmem skvadry, která by se přesto dokázala rychle vrátit do zápasu.

Po změně stran si hosté víceméně hlídali těsné vedení. V 73. minutě nechtěně praštil Laimer ve vápně Starka do obličeje tak silně, že kvůli tomu musel záložník Herthy střídat a místo něj přišel Selke. Penalta se ovšem nekonala. Nedlouho poté se málem prosadil Christopher Nkunku, jenž chvíli předtím vystřídal dnes málo výrazného Emila Forsberga.

Až v 86. minutě přiběhl do velkého čtverce Kevin Kampl. A protože neviděl lépe postaveného spoluhráče, rozhodl se zaseknout do středu hřiště a následně svou pravačkou zamířil po zemi za Jarsteinova záda. Takovéto skákavé střely se jen obtížně chytají - 1:3.

Závěrečné dva zásahy si borci nechali na nastavený čas. Nejprve zaznamenal jedenáctý gól v sezoně Timo Werner, když zblízka dával do prázdné po vynikající práci Konrada Laimera - 1:4. A ihned po rozehrávce využil nedůrazu obránců Davie Selke. Péter Gulácsi si sice na míč sáhnul, nicméně stejně kapituloval - 2:4.

Lipsko má tedy stále velmi dobře nakročeno na všech třech frontách. V osmifinále DFB-Pokalu bude v únoru dalším soupeřem Eintracht Frankfurt. V Lize mistrů v podstatě stačí v následujících dvou duelech uhrát bod. A v Bundeslize přivítá po reprezentační přestávce v domácí Areně Köln. Stará dáma bude muset zvládnout utkání s Ausgburgem.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - TSG Hoffenheim 1:2

08.11.2019 20:30

Góly: 34. Jhon Córdoba - 48. Sargis Adamjan, 90+7. Jürgen Locadia (pen.)

Frustrujícím způsobem přišel Kolín o body v zápase s Hoffenheimem. Když už se zdálo, že si oba celky body podělí, přišla role VARu, jenž pomohl hostům k vítězství. Domácí tak po dalším nezdaru zůstávají v tabulce předposlední, zato TSG nakonec potvrdil skvělou formu a po páté výhře v řadě se alespoň do soboty vyšvihl na druhé místo v tabulce 1. Bundesligy.

Pokud někdo do ochozů RheinEnergieStadionu dorazil později, nemusel příliš litovat. Úvodní půlhodina hry totiž moc zajímavou podívanou nepřinesla, pouze několik ostrých zákroků, z nichž některé byly dokonce ohodnoceny žlutou kartou. O to větší překvapení přinesla branka kozlů ze 34. minuty, kdy se po po akci z pravé strany dostal ke střele zpoza pokutového území Córdoba, jenž i s pomocí teče nešťastně bránícího Posche překonal brankáře TSG Baumanna a uvedl domácí příznivce do varu.

To byl však též poslední moment, kdy Kolín slavil. Tři minuty po změně stran totiž domácí chybovali v rozehrávce, na pas za jejich obranu si naběhl Adamjan a střelou z první srovnal skóre zápasu. Krátce poté to Adamjan zkoušel znova, tentokrát ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi. V 55. minutě musel být gólman kozlů Horn znovu ve střehu, když jej střelou ze standardní situace prověřil Grillitsch.

Hoffenheim se začal tlačit za druhou brankou. Po hodině hry mohl skórovat Locadia, o fous však minul. V 77. minutě se k další střele odhodlal Grlillitsch, ale Horn mohl tentokrát zůstat v klidu a nepovedený pokus jen kontroloval. Podobně si za další tři minuty počínal Skov.

V nastaveném čase si Kolín vypracoval zajímavý tlak, z nějž však branka nakonec nepadla. Rozhodnutí tak přinesl až úplný závěr. Drexler byl ve vlastním pokutovém území u míče později než Adamjan, sudí sice nejdříve odpískal faul hráče Hoffenheimu, ovšem po konzultaci s asistentem u videa odpískal penaltu ve prospěch hostí. S tou si poradil Locadia, Horn sice odhadl směr střely, ale nakonec na balón nedosáhl. Domácí hráči se na rozhodčího mohutně rozčilovali, s verdiktem a konečným výsledkem už ale nic neudělali.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Mönchengladbach1181224:1125
2.RB Lipsko1163229:1221
3.Bayern Mnichov1163229:1621
4.SC Freiburg1163220:1221
5.TSG Hoffenheim1162316:1420
6.Borussia Dortmund1154223:1519
7.Schalke 041154220:1419
8.Bayer Leverkusen1153317:1518
9.Eintracht Frankfurt1152421:1617
10.VfL Wolfsburg1145211:1017
11.Union Berlín1141613:1713
12.Hertha BSC1132617:2111
13.Fortuna Düsseldorf1132615:1911
14.Werder Brémy1125418:2411
15.FC Augsburg1124513:2410
16.1. FSV Mainz 051130812:309
17.1. FC Köln1121810:237
18.SC Paderborn1111911:264

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (80)

Přidat komentář
Liquid

Hertha na hlavu poražena a údajně snad už počtvrté v řadě v Berlíně Lipskem, a co víc z Herthy se pomalu stává berlínská dvojka, její rival z NDR Union nejen že jí porazil v derby, ale v tabulce se dostává před ní, těžká rána pro místního Arneho...

Reagovat
JozkokozleJ

Jasne, Arne nemoze spat, kvoli tomu, ze sa Unionu dari a este viac z tvojich exkluzivnych prispevkov.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak keď Covic necháva opory sedieť na lavičke

Reagovat
JozkokozleJ

Nie, zeby som chcel Covica branit, tiez mam o jeho buducnosti na lavicke Herthy pochyby, ale predpokadam, ze dnes vychadzal z toho, ze hra proti velmi dynamickemu muzstvu, preto zrejme posadil dvojicu, ktora dynamiku prilis nema (Grujic a Duda).

Reagovat
Rudnevs

Presne... Dnes to bol Leipzig, proti ktorému sa hrá ťažko, a Liquidove podpichovačky sú trápne. To, že je Union na jedno kolo pred Herthou v tabulke, neznamená vôbec nič. A aj keby bola Hertha beznádejne posledná, tak to podľa mňa žiadna ťažká rana pre nikoho nebude, pretože stále je to len futbal a v živote je kopec dôležitejších vecí. Ale zároveň súhlasím s tými pochybnosťami ohľadom Čovića, to už tam podľa mňa rovno mohol zostať Pál.

Inak, ako vnímaš Windhorsta a Klinsmanna?

Reagovat
JozkokozleJ

Hlavne, ja si nemyslim, ze by Herthania tak nejak vseobecne Unionu nepriali. V rivalite absentuje ten negativny prvok nevrazivosti (furt si myslim, ze tento pristup prevlada), takze myslim, ze po dnesku, ked Union preskocil Herthu v tabulke, ziaden fanusik BSC neskoci do Sprevy.

Windhorst a Klinsamann, to je pre mna otaznik. Ako pozitivum beriem, ze sa v Herthe nieco hybe, lebo podla mna to trosku stagnuje (samozrejme, i to je lepsie, nez v HSV, aktualne v Kölne, ci VfB). Klinsmannovi by tato pozicia mohla sediet a s nim by mohol prist novy vietor do struktur BSC. Ze Windhorst navysil podiel, mi nejak nevadi. Financie vyzeraju byt v Herthe relativne stabilizovane, takze by to nemuselo ist cestou zavislosti typu Kühne - HSV. Sam som na to zvedavy. Hertha sa musi posunut. Najväcsie a hlavne mesto v Nemecku si zasluzi europsky velkoklub

Reagovat
Arne

Ten minulý týden k té rivalitě povede. Nad způsobem, jakým se náš kotel předvedl, opravdu zůstává rozum stát... Docela se mi líbil banner Unionu, že Herthaner mají problém se sebeidentifikací, tak si potřebují najít nějakého nepřítele.

Jinak byl jsem na tom poháru a přál jsem regulérně Dynamu, nemohl jsem si pomoct Jak jsi to měl ty, pokud jsi koukal?

Reagovat
JozkokozleJ

Od detstva fandim Slovanu Bratislava, takze mna blazni z kotla neodradia Navyse ja k Dynamu az taky vztah nemam, hoc im dost prajem. (Mimochodom, nenasiel som poriadny stream, tazke ma zapas nestrhol.)

Na vyvoj vztahu s Unionom som zvedavy. U nprmalnych fanusikov k zmene nedojde. Ine to bude prave u tych, ktorym futbalove fandovstvo napomaha k vlastnej sebeidentifikacii a pocitu dolezitosti. Kolko ich bude, je otazne. Preto reakcia fanusikov Unionu je pre mna sympaticka a snad i naznacuje, ze nemaju v plane vec eskalovat. To by mali radikali Herthy uz druhu jednostrannu rivalitu

Reagovat
Rudnevs

No je to taká zvláštna rivalita, je škoda, ako sa pošlapalo to priatelstvo, čo bolo za čias DDR. Je pravda, že dianie z minulého týždňa napovedalo mnohé. Ale aj tak súhlasím s tebou, že tí normálni priaznivci Herthy to budú zrejme brať trochu s rezervou.

Ja to tiež vnímam ako dobrý krok pre Herthu, dlhodobo je zrejme v pláne hrať trochu vyššie (viz. trebárs motto “die Zukunft gehört Berlin” a stavba vlastného štadióna) a investor by tomu mohol napomôcť. Neviem, čo je ten Windhorst zač, ale zatiaľ nevyzerá, že by to malo byť niečo na spôsob Kühneho alebo Ponomareva. Tú stagnáciu si tiež všímam, navyše je doplnená o ten fádny futbal, podľa mňa fandiť Herthe v súčastnosti musí byť strašná nuda. Možno by to chcelo porozmýšľať i nad pozíciou Preetza. V Eintrachte trebárs tiež Bruchhagen roky držal kasu (čím postavil dobrý základ, to nie že nie) a potom prišiel Bobić, ktorý sa nebál prísť i s nejakymi ambíciami.

Reagovat
JozkokozleJ

Podrobne do toho samozrejme nevidim ani ja, ide skor o pocit, ze to smeruje k pozitivnym zmenam. Dolezite je, ze sa klub zastabilizoval a je sa od coho odrazit.

Co sa tyka toho fadneho futbalu, myslim si, ze atraktivite ubera i samotne prostredie Olympijskeho stadiona (atleticka draha). Vsetko je akosi daleko (divaci, kamera, hraci), a to nepomaha pozitivnemu dojmu pri sledovani. Novy stadion by mohol byt vyznamnou sucastou premeny. Len ma trosku zaraza nizka planovana kapacita. 50 tisic je podla mna na Berlin jednoducho malo.

Reagovat
db18

Jestli to Lewa udrží, tak může atakovat 50 gólů...

Reagovat
Bastaron

To asi ne, ale těch 30-40 by bylo super.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja osobne by som bol radšej keby ho aj trošku pošetrili takymto sposobom bude mat do vianoc 25 gólov a na jar odpadne ako vždy v bayerne.

Reagovat
db18

No, někdy bude mít tu operaci... i když dneska vypadal, že ho vůbec nic netrápí.

Reagovat
smazaný uživatel

To áno ale vraj nezmeška kvôli tomu nič, síce možno nech si aj zaútočí na ten rekord veľké očakávania od tejto sezóny asi mať nemôžeme. Koho myslíš privedú po sezóne na trénera? Ja dúfam že len nie alesiho a z van bommela tiež nemám najlepší pocit hádam vyjde ten haag.

Reagovat
smazaný uživatel

"Alegriho"

Reagovat
db18

Taky bych bral Ten Haaga. MvB by se mi sice líbil, ale až někdy později...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Jean Alesi

Reagovat
smazaný uživatel

sorry f1 je u mňa šport číslo jeden aj autocorrect to vie

Reagovat
Rudnevs

U mňa F1 tiež bola číslo jedna... Teraz už ma to tak nebaví.

Alesiho som navyše poznal i z DTM, kde jazdil za Mercedes.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som jeho kariéru nesledoval len si pamätám ako ho v 95 na nurburgringu MSCH prebehol dva kola pred koncom a potom ho v suzuke viezol na svojom bennetone. Jean vtedy povedal že len presadzoval kone ma aj pamatnu fotku v overale ferrari a sedi na kapote motora bennetonu po sezóne si z michaelom vymenili sedačky.

Jj dnes je tá f1 na zaplakanie dominancia aká ešte v histórii nebola ale znova ťa technológia je fascinujúca.

Reagovat
technecium

S odchodem Schumachera umřela F1

Reagovat
smazaný uživatel

Pre mňa na desaťročie áno teraz som sa už s tým zmieril hahaha

Reagovat
CubONE

*Lewy

Reagovat
Müllered

Thomas Coutinho snad v zimě potáhne, ten nemá na Bayern.

Reagovat
manuelo neuero

dneska coutinho všechno zadrbal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Adyss

a zase ta samá pohádka

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa to do konca sezóny kľudne môže dotrénovať Flick (a možno i potom). Nikdy nebolo pochyb o jeho kvalitách, akurát sa doteraz vždy držal v druhej línii.

BVB by tiež mohlo pouvažovať o zmene, Favreho aura zrejme pomaly dochádza...

Reagovat
Heresy

Flicka by jsem urcite nechal ... ale zajima me kdo do dortmundu misto favreho ?

Reagovat
db18

Robert Kovač, asistent Niko.

Reagovat
Heresy

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Nespomínal sa celkom nedávno v súvislosti s BVB Mourinho?

Reagovat
Heresy

No taky sem neco cetl .. ale realne neverim ze by tam sel ...

Reagovat
Whitemedia

Mourek je momentálně jako Blanc.. spojován úplně s každým..

Reagovat
Rudnevs

Ten tam nepôjde, ten čaká na telefonát od Pereza...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj tiež v to dúfam no keď príde ťažší zápas či bude ok s tým tlakom sa mi zdá že on osobne je radšej v úzadí.

Reagovat
Rudnevs

Pozerám práve Doppelpass a tam v ankete bolo za Flicka ako dlhodobé riešenie tuším 78 %. Ale ako píšeš, ešte sa musí trochu preveriť, sú to len dva zápasy.

Inak, Uli im tam zavolal, aby sa posťažoval, že nadávali na Salihamidzica...

Reagovat
smazaný uživatel

To je euforia fanúšikov ja si radsej počkám. Podľa mňa a aj podľa vyjadrení a histórii napr s ancellotim vidno že kabina bayernu je ochotná zničiť svojho trénera. Teraz s dortmundom bojovali všetci ako o život či im to vydrží po celú sezónu uvidíme ale prečo keď bol hansi asistentom nedal aj vtedy svoje taktické pokyny najavo. Neviem ja by som fakt bol rád keby konečne zariskovali a zobrali mladého trénera čo hraje moderný futbal a nie si ten haaga nechali utiecť ako kloppa. Do konca sezony by ostat mohol ako hlavny tréner.

A uli on tiež nikdy nevie opustiť, nedá sa vyhrať každá bitka ale on bol taký vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

Allianz Arena a BVB.

Reagovat
andrew96

(Nebo spíš Allianz Arena a Favreho BVB)

Reagovat
vladino10

Ono to je nahovno v AA už odkedy odišiel klopp, tam dostal výprask každý tréner čo odvtedy v BVB bol

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se to nevztahuje právě jen na Favreho BVB, od roku 2014 (pokud nepočítáme Pokal) se prostě na Bayernu velmi nedaří. To jsou výsledky:

2:1

5:1

4:1

6:0

5:0

4:0

Ale vypadá to, že to deeskaluje, o pár let později se třeba udělá i remíza...

Reagovat
smazaný uživatel

Nutno dodat, že výsledek 2:1 se ještě udělal za Kloppa (a to byla ta velmi mizerná ligová sezóna 14/15, kdy následně Klopp odešel)

Reagovat
joshuatree

Reagovat
Zark

Hezky gladbach..., dlouhodobe nejsympatictejsi tym v BL pro me

Reagovat
Jardman

Taky Hoffe

Reagovat
Mönchengladbach

Velice pravdivý a kvalitní příspěvek.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Rudnevs

Tie dva kluby, ktoré práve hrajú, by v rebríčku sympatii mohli Gladbachu vážne konkurovať.

Reagovat
Mönchengladbach

Liverpool možná, City kvůli šejkům ani omylem.

Reagovat
Rudnevs

Tak myslel som Frankfurt a Freiburg.

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
Seydou Doumbia

Ani Liverpool je tam přeci Salah, Lovren a Milner

Reagovat
Zark

asi jo, Frankurft jeste z dob A. Meiera

Reagovat
Rudnevs

Práveže teraz sú ešte sympatickejší...

Reagovat
Zark

je to mozne, ale pritom jak sleduju italii a dalsi veci moc casu na osatni ligy nemam.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Monchengladbach v 70 rokoch dominoval v BL. Škoda, že v tej dobe nevyhral PEM a škoda že nasledoval ústup z pozícií. Netzer, Vogts, Wimmer, Bonhof, Heynckes... legendy Borussie, legendy Nemecka!

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek

Reagovat
andrew96

Reagovat
Kincl

Neudrží do konce sezony

Reagovat
vladino10

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Minister

Čo ten Benes? Vyzeralo to vážne?

Reagovat
andrew96

SCF

Reagovat
Adyss

Abrahamovi dobre zajebalo

Reagovat
andrew96

Nevím, jestli na něj Streich něco nezakřičel, každopádně i tak...osel.

Ale líbila se mně reakce lavičky Freiburgu, která okamžitě po Abrahamovi vystartovala a jala se bránit svého kouče. Tak to má být.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci se Abrahama v teto situaci moc zastavat.Nemel by ho takto srazit o tom zadna!Na druhou stranu bezel pro mic aby ho rychle vratil do hry a jak je videt ze zaznamu tak Streich na nej neco kricel a jeste udelal krok a pohyb rukou do strany kde abraham bezel misto aby se mu vyhnul...prislo mi ze si o to tak trochu rekl aby ho srazil.Kazdopadne tohle do fotbalu nepatri.

Reagovat
stas87

Abrahám mal byt vylúčený už po tom druhom faule ba Höleea. Poškodil ho s jasným úmyslom, tam nebola žltá dostatočný trest. Takze ak by bol vonku už vtedy, tak k tej záverečnej klmedii by ani nedoslo. Dúfam že fasne aspoň päť zápasov.

Reagovat
stas87

*podkopol

Nie poškodil. Písanie na mobile je niekedy naozaj za trest.

Reagovat
smazaný uživatel

No ze by to bylo na cervenou...nevim nevim.Videl jsem uz horsi fauly ktery nebyli ani zlutou ohodnoceny....bavime se ale stale formou dohad.Tohle co se stalo melo nejspíš i nejaky duvod,treba jako provokace behem zapasu atd.Rozhodne Abraham neni prototip hrace ktery by provokoval a hral cilene s tim nekomu ublížit....Pokud ho Höle behem zapasu okopaval a jeste neco pronesl na jeho adresu tak asi zahral trochu tvrději no a ten zaverecny blik ten byl tak trochu oboustrany Streich se mel uhnout od hrace a ne do hrace a abraham mel trochu vic premyslet v ten dany moment i kdyz emoce asi meli oteze v moci.Co jsem ale ocenil ze po zapase sel do kabiny Freiburgu a omluvil se jak Streichovy tak si podal ruku s Grifem a zaverecna konference potvrdila ze je vse zapomenuto (ze strany Streicha a hráčů) a jede se dal Nic mene Abraham asi muze pocitat s vyssim trestem zaslouzene ci ne to uz ať posoudí kazdy sam

Reagovat
Rudnevs

Presne, bolo to v zápale boja, ale sa mi páčilo jak to obaja vzali dosť cool... Abraham sa mu ospravedlnil a Streich na tlačovke vtipkoval, že keď už má 54, tak sa holt môže stať, že to s takým mladíkom, ako je Abraham, neustojí.

Reagovat
stas87

V ten daný moment ale išlo vyložene o úmysel. Abrahám dobre vedel, že loptu nema šancu získať atak s dosť veľkou intenzitou a podľa mna aj surovo Hölera nakopol zozadu do lýtka. Samotný faul na žltú, vylúčil by som ho ale za úmysel. Ten bol úplne jasný. Inak neviem či ho Höler nejakým spôsobom neprovokoval, to ale predsa neznamená, že ho nskopnem bez šance zahrať loptu. Čo sa týka Streicha, tak ten nejakú poznámku smerom k Abrahamovi mal a mal aj možnosť sa mu vyhnúť. Gesto po zápase fajn, niečo take by som od Abrahama aj čakal. Nie je to zákerný hráč, ak si pamätám, tak je to snáď jeho prvý väčší skrat. Bohužiaľ, dosť hlúpy skrat a na disciplinarke mu to zrátajú.

Reagovat
Whitemedia

Trest přijít samozřejmě musí, ale ten trenér sebou taky švihl dost lacině..

Reagovat
Werkrider

Freiburg super "vtipné" je že prehrali len s Unionom a Kozlami.

Wolfsburg : Leverkusen fotbal jednookého s kuľhavým s podpriemernou návštevnosťou

Havertz zranený, Bailey zranený ... Leverkusen je jediný tým ktorého letné posili ešte nedali gól, držíme loptu v priemere 65% akurát nič z toho. Paulinho sa konečne presadil, on MUSÍ dostať viac priestoru (jeden z dôvodov prečo ho nikto zatiaľ nehral je, že vraj je nulový v defenzíve).

A Lautern konečne nejaké bodíky, bolo na čase, snáď to nie je len osamotená lastovička.

Reagovat
Rudnevs

Lautern vraj už minule mal nejake náznaky, tak je fajn, že sa to konečne prelomilo... Ale zas bol to Uerdingen, ktorý je v riti ešte viac (a s ešte kvalitnejším kádrom), ale aj tak som rád.

Reagovat
Werkrider

No jo, hlavne ale musia zamakať na obrane. Lautern s najhoršou obranou v tretej lige to je moc silné kafe.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele