11. kolo
10.11.2019 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Pohádka stále trvá, Freiburg si poradil i s Frankfurtem

Freiburg v posledním utkání před reprezentační přestávkou přivítal na své půdě Eintracht Frankfurt. Domácí se stále nacházejí v laufu, což potvrdili i v tomto duelu, když po vyrovnaném průběhu plném dramatických situací dokázali hráče Frankfurtu přetlačit a dojít si pro nejtěsnější možné vítězství.

První šanci utkání měli na svědomí právě hráči Freiburgu. V 8. minutě Höler tvrdě napálil skákavý míč na hranici vápna a Rönnow měl co dělat, aby si s jedovatým projektilem poradil. O pět minut později se do své úvodní šance dostali i hosté, Durm po závaru ve vápně nastřelil břevno domácí svatyně.

Po půl hodině hry hlavní sudí po pádu Paciêncii nařídil penaltu pro Eintracht, po prozkoumání situaci u videa však svůj verdikt odvolal. V nastavení první půle Fernandes hloupě a zbytečně fauloval na polovině hřiště a za svůj zákrok inkasoval druhou a tedy i červenou kartu, čímž poslal Frankfurt do oslabení. V poločase trval bezbrankový stav.

Pět minut po pauze Rönnow skvěle reflexivně zasáhl proti hlavičce jednoho z hráčů Freiburgu. O dvacet minut později to z dálky zkusil střídající Kohr a jen těsně minul branku domácích. V 77. minutě přišel rozhodující moment celého zápasu. Günter si potáhl míč na svou silnější levou nohu a vyslal do vápna skákavý centr, jenž doputoval až k nohám Petersena, který zachoval chladnou hlavu a precizně uklidil míč za zadní tyč do sítě - 1:0.

V 80. minutě bylo málem srovnáno. Durm se fantasticky z voleje opřel do balónu na hranici vápna a Flekken ještě lepším zákrokem pokus německého beka vyrazil. V nastavení druhého poločasu se ještě událo pár zběsilých situací. Nejprve hostující kapitán Abraham dostal červenou kartu, když srazil k zemi domácího trenéra, načež se červený kartónek objevil i před očima již vystřídaného Grifa, který Abrahama při roztržce následující po prvním incidentu udeřil do obličeje. To už však nic nezměnilo na tom, že Freiburg zvítězil nad Eintrachtem v poměru 1:0.

Domácí se díky další výhře bodově dotáhli na druhé RB Lipsko a třetí Bayern Mnichov. Hostům patří před reprezentační přestávkou deváté místo, které je od evropských pohárů vzdálené dva body.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele