11. kolo
09.11.2019 15:30 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

Hennings pomohl Düsseldorfu hattrickem k remíze proti Schalke

Dvaatřicetiletý útočník Rouwen Hennings prožil ve Veltins Areně na Schalke výborné odpoledne. Fortuna Düsseldorf díky němu v součtu všech soutěží neprohrála třetí zápas v řadě. Die Königsblauen však nemusejí smutnit - z šestého místa ztrácí na druhé pouhé dva body.

Düsseldorfští se chtěli spoléhat především na rychlé protiútoky, s čímž obrana Wagnerova týmu tak nějak počítala. První nemastný neslaný pokus vyprodukoval Benito Raman až v pětadvacáté minutě. Následná akce Schalke už byla gólová. Psala se třiatřicátá minuta, když Raman přiťukn zpátky Caligiurimu, jehož skákavá střela z rohu pokutového území byla mimo Steffenův dosah - 1:0.

Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky se ještě zkoušeli prosadit Kaan Ayhan na jedné a Benito Raman na druhé straně. Po změně stran jako první střílel Andre Hoffmann. A po něm napálil Amine Harit břevno. Velká škoda pro domácí, jelikož díky tomu mohli hosté po hodině hry vyrovnat.

Weston McKennie zastavil při zmatku ve vápně podle všeho balon rukou a po poradě s videem se kopala penalta. Hennings si nedělal problémy a kulatý předmět poslal pod břevno - 1:1.

Jenže tenhle stav vydržel na ukazateli skóre pouhých pět minutek. Bastian Oczipka centroval od rohového praporku milimetrově přesně na hlavu Ozana Kabaka - 2:1.

Zběsilá třiadvacetiminutovka však pokračovala. V jednasedmdesáté minutě šel z trávníku Jean Zimmer a na jeho místo přišel Erik Thommy. Nějakých 180 sekund poté se mohl radovat, jelikož přihrál osamocenému Henningsovi, který se z voleje trefil parádně levačkou, přestože balon nepříjemně skákal - 2:2.

Teď tedy byla znovu řada na die Königsblauen. A opravdu. V devětasedmdesáté minutě se míč odrazil k Suatu Serdarovi, jenž z hranice šestnáctky cílil naprosto přesně k levé tyči - 3:2.

Ovšem poslední slovo patřilo Rouwenu Henningsovi. V 85. minutě pro něho Ayhan vymyslel pěkný oblouček za obranu a forvard z číslem 28 byl u balonu o něco dříve než Alexander Nübel - 3:3. Atraktivní duel tak skončil zřejmě zaslouženou remízou.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1,54 je moc . Co zase ta bukwice zkouší?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele