11. kolo
10.11.2019 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Leverkusen vyloupil Volkswagen Arenu a po měsíci slaví ligovou výhru

Během nedělního odpoledne bylo 24 112 diváků na stadionu Wolfsburgu u prohry domácího mužstva s hostujícím Leverkusenem. Vyrovnaný souboj rozhodla přesnost v zakončení, kterou domácí postrádali a hosté naopak zvládli náležitě zužitkovat.

Úvod utkání zastihl oba týmy dobře připravené, ani jeden ze soupeřů nehodlal dát tomu druhému nic zadarmo. První větší chyby se však dopustili domácí a odnesli ji obdrženou brankou. Bellarabi pronikl od pravé postranní čáry skrz obranu "Vlků" jako nůž máslem, když za sebou nechal hned tři obránce a následně nekompromisně zakončil skrz bezmocného Pervana - 0:1.

Ve 40. minutě se po chybné rozehrávce domácí obrany řítil do šance Amiri, skákavý míč však nedokázal trefit dostatečně tvrdě a poslal ho jen přímo do náručí připraveného brankáře VfL. Do kabin tak šly celky za stavu 0:1.

V 57. minutě se v dobré příležitosti opět ocitl aktivní Amiri. Tentokrát jeho střele nechyběla razance, nýbrž přesnost, výsledek tak zůstal nezměněn. Poté diváci na stadionu a u televizních obrazovek dlouho čekali na nějakou zajímavější situaci, neboť se hra proměnila spíše v lítý boj o střed pole.

Definitivní tečku za utkáním učinil v páté nastavené minutě druhé půle střídající Paulinho, když se při brejku řítil od poloviny hřiště sám na Pervana a střelou k tyči mu nedal šanci zareagovat - 0:2.

Wolfsburg po druhé ligové porážce v řadě klesl na průběžné desáté místo Bundesligy se ztrátou dvou bodů na pohárové příčky. Leverkusen přerušil čtyřzápasovou sérii bez výhry a posunul se na osmé místo s odstupem jediného bodu od šesté Borussie Dortmund.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
johnn

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele