11. kolo
09.11.2019 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Augsburg nejtěsnějším možným rozdílem přehrál Paderborn

Fotbalisté Augsburgu přivezli všechny body z Paderbornu po vítězství 1:0. A nutno dodat, že velkou zásluhu na tomhle vítězství měl český brankář Tomáš Koubek. I díky němu tak Fuggerstädter vystoupali nad sestupové pásmo, zatímco Paderborn zůstává poslední.

Ještě během úvodní desetiminutovky Framberger ve vlastní šestnáctce fauloval Streliho Mambu. Rozhodčí Marco Fritz šel všechno přezkoumat k videu, a pak ukázal na značku pokutového kopu. Klaus Gjasula přicupital k balonu a nechal vyniknout Koubka, který skočil po své levé ruce.

Ve 12. minutě musel český brankář zasahovat znovu, když se před ním po Holtmannově přihrávce ocitl Mamba. Přihrávající fotbalista se pak změnil ve střelce, jenže jeho střela z dálky nepatřila k nejnebezpečnějším. Teprve po půl hodině hry se ke slovu dostala ofenziva Augsburgu.

Florian Niederlechner nejprve po Maxově centru mířil z voleje rovnou do Zingerleho náruče, aby o pár desítek sekund později selhal podruhé. O nějakých osm minut ho při přečíslení napodobil kolega Ruben Vargas. V jednačtyřicáté minutě se už ale hosté dočkali. Philipp Max si stoupnul nějakých pětadvacet metrů od brány k rozehrávce přímého kopu a levačkou zacílil parádně k tyči - 0:1.

Po startu druhého dějství se připomenul Vargas a jeho pokusu chyběly centimetry. Steffen Baumgart poslal do hry čerstvé síly, nicméně to nebylo nic platné, třebaže Sabririho přímý kop a Michelova šance se rozhodně proměnit daly. Sabriri pak spálil ještě další dvě možnosti, zatímco Richter ztroskotal na Leopoldu Zingerlem.

Svěřenci Martina Schmidta teď mají na kontě deset bodů, tedy mají náskok přesně jednoho bodíku na barážovou příčku. Po reprezentační přestávce se utkají s trápící se Herthou. Paderborn se pokusí uhrát dobrý výsledek v Signal Iduna Parku, kde pochopitelně nehraje domácí střetnutí nikdo jiný, než Borussia Dortmund.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele