11. kolo
09.11.2019 15:30 CET
2 : 3
(0:2)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Union Berlín se raduje z výhry nad Mohučí

Svěřenci Urse Fischera však měli štěstí, že po osmdesáti minutách hry vedli o tři branky. Soupeř totiž dokázal snížit, ale osmou porážku už neodvrátil. Na druhou stranu se nedá tvrdit, že by mohli být hráči klubu z hlavního města před duelem s Borussií Mönchengladbach o dost klidnější.

Mohuč dostala před týdnem v Red Bull Areně v Lipsku osmičku, nicméně se rozhodně nedá tvrdit, že by hráči klubu z Opel Areny šli tentokrát cíleně za vítězstvím od úvodní minuty. Naopak to byli hosté, jmenovitě Christian Gentner a nedlouho po něm Christopher Lenz, kdo jako první vyzkoušel Zentnerovu pozornost.

Teprve ve 20. minutě přinutil Ádám Szalai k výtečnému zákroku Rafala Gikiewitze. Bote Baku potom pálil těsně mimo, takže mohla přijít řada na Union. Po půl hodině hry centroval do vápna Christopher Trimmel a Daniel Brosinski neobratně sklepnul balon do za záda vlastního gólmana - 0:1.

Vyrovnat mohl Robin Quaison, kdyby před mužem v rukavicích poněkud nezazmatkoval. V nastaveném čase úvodní půle se poprvé prosadil Sebastian Andersson, když nekompromisní hlavičkou uklidil do sítě Trimmelův centr od rohového praporku - 0:2. Tohle vypadalo pro Union Berlín hodně dobře.

Po změně stran mohlo být okamžitě ještě veseleji, kdyby Marcus Ingvartsen hlavičkoval přesněji. Mrzet ho to ale mohlo pouhých pět minutek, neboť potom znovu úřadoval Andersson. Jak jinak, než zblízka hlavou po Trimmelově rohu?!? V ten moment vedla Fischerova skvadra o tři branky.

Karim Onisiwo nechal krátce po svém příchodu na hřiště opět vyniknout Gikiewitze. Další střídající hráč Jonathan Burkardt pak hlavičkoval o kousíček vedle. V ten moment se hrálo na jednu bránu a die Nullfünfer toho brzy využili. V 81. minutě totiž po Niakhatého průniku do vápna snížil se štěstím Onisiwo - 1:3.

V poslední minutě řádné hrací doby zahodil svou šanci Alexandru Maxim. Přesto se tým Sandra Schwarze dočkal ještě druhé trefy. Rakušan Onisiwo tentokrát přihrával Danielu Brosinskimu a kapitán Mohuče zamířil do správné brány, když při své přízemní střele spolupracoval s pravou tyčí - 2:3. Na vyrovnání už nebyl prostor, takže se snad podaří další body získat za dva týdny proti Hoffenheimu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele