11. kolo
09.11.2019 18:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Šlagr kola vyzněl jednoznačně pro Bayern

Poslední vzájemné klání o Superpokal sice vyšlo lépe Dortmundu, nicméně jakmile má zavítat v rámci Bundesligy do Allianz Areny, obvykle z toho bývá debakl. V součtu s dnešním zápasem je situace taková, že za poslední čtyři cesty do Mnichova drží Borussia krajně nelichotivé skóre 1:19. Horší bilanci má s bavorským gigantem snad jenom Hamburk.

Některá německá média vcelku trefně označila tuhle partii za hru kočky s myší. Během úvodní patnáctiminutovky ještě hosté dokázali držet krok. Jenže v 17 minutě vrátil Pavard balon z pravé strany na hranici malého vápna, kam si naběhl Robert Lewandowski a zcela osamocený nedal Bürkimu pražádnou šanci zasáhnout - 1:0.

Polský kanonýr si během úvodního dějství připsal na konto ještě dvě dobré příležitosti a stejným počtem šancí se prezentoval i jeho útočný kolega Serge Gnabry. Výbornou práci v obraně odváděl Mats Hummels, jenž má zkušenosti s působením v obou klubech. Nebýt něj, mohlo to být pro Černožluté o poločase ještě hrozivější.

Během první pětačtyřicetiminutovky musel ze hřiště kvůli zranění Jadon Sancho, což byla velká rána. Další přišla hned po změně stran, když utekl po levém křídle Thomas Müller, aby předložil před bránu, kam si nabíhali dva jeho spoluhráči. Tím šťastnějším byl nakonec Gnabry, jehož přízemní volej skončil v síti - 2:0.

Rozhodčí Zwayer ještě přezkoumával, jestli nešlo o ofsajd. Nakonec však usoudil, že k porušení pravidel nedošlo. Hra na jednu branku pokračovala a Lewandowski s Gnabrym hrozili dál. Teprve v devětašedesáté minutě centroval Hakimi na Paca Alcácera, jenž z bezprostřední blízkosti selhal.

O důvod více k tomu, aby domácí navýšili skóre. Lewandowski si vyměnil balon s Müllerem a sám před Romanem Bürkim nezaváhal - 3:0. Polský reprezentant tak zaznamenal svůj šestnáctý zářez v jedenáctém utkání, čímž překonal letitý rekord legendárního Gerda Müllera.

Čtyři minutky poté situaci neodhadl Mats Hummels, který se nedohodl se svým brankářem a místo toho, aby nechal míč v poklidu docestovat do jeho rukavic, jej smolně tečoval za čáru - 4:0. Bayern teď bude čekat, jak si povede Borussia Mönchengladbach proti Werderu Brémy.

Mnichovský celek za dva týdny pocestuje do Düsseldorfu a je otázka, jestli u toho bude Hans-Dieter Flick stále v roli prozatímního hlavního kouče. Dortmundští připisují druhou porážku v sezoně (první jim přichystal Union Berlín) a budou doufat, že se proti Paderbornu podaří výsledkově i herně tohle zaváhání odčinit.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stejně jako v sezoně 18-19 i nyní to vidí naše jednička na handicap Bajern -2,5. V minulé sezoně jsem byl o něm přesvědčen. Nyní dám na znalosti bookmakeru.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec to udělal Tipsport lišácky. Kurz 4,7 hcs-2,5 a taky přesně o 2 goly.

Reagovat
smazaný uživatel

02 jak vino

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rich

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra BVB

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Heresy

4:0

Reagovat
Giginek

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

**

Reagovat
Rich

Reagovat
Ferragamo7

Mňa doslova uchvátil v tomto zápase Davies,počínal si ako starý mazák,jeden z mála nealibisticky hrajúcich hráčov Bayernu,výborne bránil a aj dopredu bol skvelý.To je super,keď je futbalista rýchly,z neho raz bude veľká hviezda.

Reagovat
Rich

Musím souhlasit jeho posun je neskutečný, Sancha úplně vymazal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele