Bundesliga - preview 11. kola

08.11.2019, 08:52, aktualizováno 10.11.2019, 08:59
Previews
Mönchengladbach je na čele tabulky a své postavení si může pojistit v souboji s Werderem. Leverkusen cestuje na půdu tabulkového souseda z Wolfsburgu, tečku za celým kolem následně udělá utkání Freiburg - Eintracht Frankfurt...
Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy  (neděle 13:30)
V 11. kole Bundesligy se proti sobě postaví fotbalisté Borussie Mönchengladbach a Werderu Brémy. Domácí se díky dobré formě a klopýtání svých soupeřů už několik kol drží na čele nejvyšší německé soutěže. Brémy poslední dobou sice neprohrávají, ale ani nevyhrávají, proto jejich pozice zdaleka tak příznivá není.

Hříbata jsou v laufu. V lize se jim daří, v posledních sedmi utkání si připsala osmnáct bodů z jedna dvaceti možných, stopku jim vystavil jediný Dortmund. Díky těmto skvělým výkonům se Gladbach může pyšnit průběžnou vedoucí příčkou v lize s náskokem dvou bodů na druhý Hoffenheim, jenž má ovšem své utkání 11. kola už za sebou.

Werder neprožívá zdaleka tak oslnivou sezónu jako jeho nejbližší soupeř. S bilancí dvě výhry, pět remíz a tři prohry se Brémy nacházejí na dvanáctém místě Bundesligy s náskokem pouhých čtyř bodů na sestupové pásmo a se ztrátou sedmi bodů na šestou ligovou pozici, jež jako poslední zajišťuje postup do evropských pohárů.

Ačkoliv se Borussii v domácí ligové soutěži daří nebývale dobře a takřka bezchybně, v Evropské Lize to taková sláva doposud nebyla. Ve čtvrtek, v rámci čtvrtého hracího dne ze šesti, se jejím hráčům povedlo poprvé v tomto ročníku zvítězit na evropské půdě, když mladý střelec Thuram rozhodl v závěru duel s AS Řím a vrátil tak svůj tým do boje o postup do jarní fáze soutěže.

Brémští fotbalisté mají rozjetou velmi neobvyklou sérii. Všech pět výše zmíněných remíz si totiž Brémy připsaly v posledních pěti utkáních, z toho hned čtyřikrát se jednalo o výsledek 2:2.

Oba dva týmy budou postrádat několik svých hráčů. Domácím kvůli zranění nepomohou Bennetts, Doucouré, Embolo, Jantschke, Müsel, Sippel a Villalba. Hosté se musí v tomto souboji ze zdravotních důvodů obejít bez Augustinssona, Bartelse, Füllkruga, Möhwalda a Moisandera.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Ginter, Zakaria, Elvedi - Lainer, Kramer, Hofmann, Bensebaini - Bénes - Stindl, Thuram
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljković, Toprak, Friedl - Sahin - Eggestein, Klaassen - Bittencourt, Rashica - Osako
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 4.05 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen  (neděle 15:30)
Na programu v rámci 11. bundesligového kola bude v neděli duel Wolfsburgu s Bayerem Leverkusen. Vlci budou chtít odčinit svou letošní první ligovou prohru z minulého týdne, Farmaceuti zase už čtyři zápasy v řadě nevyhráli a rádi by tuto nepovedenou sérii konečně ukončili.

Fotbalisté Wolfsburgu v posledních týdnech trochu vypadli z rytmu. V jednu chvíli se drželi těsně za zády prvního Mönchengladbachu, v uplynulých třech kolech však získali pouhé dva body, a tak klesli až na deváté místo v tabulce. Nutno však podotknout, že mají zápas k dobru oproti většině svých rivalů a za příznivé konstelace výsledků by se mohli výhrou vyšplhat až na čtvrtou pozici.

Jestli mužstvo Wolfsburgu vypadlo z rytmu, pak Leverkusenští úplně zapomněli, co slovo rytmus vlastně znamená. Na ligovou výhru čekají už přes měsíc a nezdá se, že by se toto čekání blížilo ke svému konci. V tabulce patří Bayeru desátá příčka se ztrátou dvou bodů na svého nejbližšího soka a čtyř bodů na poslední pohárové místo.

Wolfsburg má nejhorší ofenzivu ze všech týmů první poloviny tabulky a společně s Paderbornem druhou nejhorší ofenzivu celé ligy, neboť jeho hráči doposud vstřelili pouhých jedenáct branek, z nichž hned pět nasázel samotný Weghorst. Na druhou stranu se však domácí mohou s osmi obdrženými brankami pyšnit nejlepší ligovou defenzivou.

Farmaceuti v týdnu poprvé v tomto ročníku poznali, jaká je chuť vítězství na evropské půdě, když v domácím prostředí porazili Atlético Madrid výsledkem 2:1 a připsali si tak své první letošní body v Lize Mistrů.

Wolfsburgu ze zdravotních důvodů budou chybět Camacho, Casteels, Ginczek, Klinger, Mehmedi a Schlager. Hostům v důležitém utkání nebudou pro zranění k dispozici Bender a Sinkgraven, Bailey si odpykává trest za červenou kartu z posledního zápasu.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - Tisserand, Bruma, Brooks - William, Guilavogui, Arnold, Roussillon - Joao Victor, Brekalo - Weghorst.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Weiser, Tah, S. Bender, Wendell - Aranguiz, Demirbay - Bellarabi, Havertz, Volland - Alario.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 3.58 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - Eintracht Frankfurt  (neděle 18:00)
Posledním dílem do skládačky 11. kola Bundesligy bude střet Freiburgu s Frankfurtem. Domácí se překvapivě i po deseti odehraných zápasech stále drží na dosah čela tabulky. Hosté za zvým nejbližším soupeřem o mnoho nezaostávají a jistě budou chtít vytěžit z tohoto vzájemného duelu maximum.

Freiburg zažívá nebývale povedenou sezónu. Z dosavadních deseti odehraných utkání odešel pouze dvakrát poražen a většinu zbylých zápasů vyhrál, proto mu po právu patří průběžné sedmé místo v lize, z něhož by se v případě výhry mohl posunout na úroveň druhého Lipska a třetího Bayernu.

Eintracht má problémy s konzistentností výsledků. Pravidelné ztráty přicházející každý druhý týden mají za následek aktuální osmé místo v lize, odkud ovšem ztrácejí jediný bod právě na Freiburg a jen tři body na čtvrtý Hoffenheim, na nějž by se tedy mohl Frankfurt díky vítězství dotáhnout.

Domácí na svém hřišti v probíhající sezóně prohráli jen jednou, a to s Kölnem (1:2) na konci srpna. Na tomtéž stadionu ovšem dokázali obrat o body třeba Dortmund (2:2) nebo v posledním domácím vystoupení porazit Lipsko (2:1).

Fotbalisté Eintrachtu mají problémy na výjezdech ven. Ve čtyřech utkáních na hřištích soupeřů dokázali bodovat jen jednou, když na konci září porazili Union Berlín těsně 2:1 díky brankám Dosta a Silvy.

Oba týmy trápí absence několika hráčů. Freiburgu budou kvůli zranění chybět Abrashi, Kübler, Schwolow a Tempelmann, Haberer stojí kvůli červené kartě. Frankfurtu ze zdravotních důvodů nepomohou Russ, Trapp a Touré.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - N. Schlotterbeck, Lienhart, Heintz - Schmid, Frantz, R. Koch, Günter - Sallai, Grifo - Petersen.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Abraham, Hasebe, Hinteregger - Fernandes - da Costa, Sow, Rode, Kostić - Dost, Silva.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.84 - 3.69 - 2.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Union Berlín  (sobota 15:30)
Fotbalisté Mohuče mají před sebou důležitý zápas s Unionem Berlín a nejde ani tolik o body, jako o návrat hrdosti. Po výprasku od Lipska si musí "Karnevalsverein" udobřovat své fanoušky a jinak, než dobrým výsledek proti Unionu to zřejmě nepůjde.

Ono to není poprvé, co Mohuč schytala pořádný debakl. Koncem srpna letošního roku to byl Bayern, kdo Mohuči nasázel šest branek, ale minulý týden byl pro příznivce Karnevalsverein ještě víc ponižující. Osm gólů, to je na bundesligový celek opravdu hodně.

Celkově to ze strany Mohuče není žádná sláva, tři vítězství a devět bodů na kontě znamená patnácté místo, tedy těsně nad sestupovou propastí. Trenér Sandro Schwarz zatím zůstává na svém místě, otázkou ale je na jak dlouho. Mohuč potřebuje sbírat body a nejlépe hned proti Unionu, se kterým se potkává po dlouhých patnácti letech.

V historii se dosud oba celky potkaly jen dvakrát, v sezoně 2003/2004, tehdy společně hrály druhou Bundesligu a Mohuč domácí zápas vyhrála 2:1, zatímco v Berlíně se body dělily.

Union postoupil do nejvyšší soutěže teprve letos, ale mezi německou elitou hodlá setrvat. Začátky pro něho byly poměrně krušné, ale od poloviny října se klub zvedl a do tabulky zapsal za dvě výhry šest bodů. To znamená, že je o bod před Mohučí na čtrnáctém místě. Ještě se vraťme k minulému kolu, protože to bylo pro Union obzvláště důležité. Die Eisernen totiž porazili v berlínském derby Herthu 1:0 a to by mělo svěřencům Urse Fischera dodat na sebevědomí.

Domácímu týmu nepomohou zranění Stefan Bell, Jean-Philippe Mateta a Dong-Won Ji, otazník se pak vznáší nad startem Aarona Seydela. Beze ztrát se neobejde ani Union a hrát nebudou Grischa Prömel a Akaki Gogia.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Martín, Juste, Niakhaté, Brosiski - Boëtius, Baku, Kunde, Öztunali - Quaison, Szalai
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Trimmel, Subotić, Friedrich, Lenz - Gentner, Andrich - Ingvartsen, Bütter - Ujah, Andersson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.48 - 3.07
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - Fortuna Düsseldorf  (sobota 15:30)
Schalke prožívalo v říjnu poměrně hlušší období, ze tří ligových kol vydolovalo pouze dva body, nicméně po postupu do další fáze Německého poháru přes Bielefeld a po posledním skalpu Augsburgu jako by znovu nastartovalo nějakou šňůru pozitivních výsledků. Teď se střetne s o záchranu bojujícím Düsseldorfem, proti němuž bude favoritem.

Velkým problémem však může být pro domácí volba úvodní sestavy, především pak v defenzivních řadách. Trenérovi Davidovi Wagnerovi totiž zbyl pouze jeden čistokrevný stoper, a to Ozan Muhammed Kabak. V Revierderby proti Dortmundu se zranil Benjamin Stambouli, po předchozím klání proti Augsburgu vypadl ze hry i Salif Sané.

Přitom oba dva nebudou k dispozici i v několika následujících týdnech, senegalský reprezentant dokonce bude odpočívat čtyři měsíce. A do toho pořád chybí i třetí stoper v pořadí Matija Nastasič. "Usilovně pracujeme na tom, aby se mohl Matija vrátit. A aby stihl následující klání v Brémách v odpovídající kondici," vysvětloval domácí stratég.

O tom, že se Kabak objeví v základní jedenáctce, zřejmě nebudou žádné pochybnosti, vedle něho by se pak měl postavit Weston McKennie. Vypomoci by Wagnerovi měli také někteří obránci z juniorky. "Uvidíme, která možnost bude mít největší smysl. Ale to se ukáže až po závěrečném tréninku. Pak teprve dáme dohromady tým pro zápas," pokračoval.

Ačkoli Die Königsblauen nebudou hrát v optimálním složení, Wagner, jemuž mimochodem bude ještě chybět bek Juan Miranda, přislíbil, že nebude nic měnit na způsobu hry. A proti Fortuně vyrukuje se stejnou taktikou jako v minulých duelech. "Vůbec totiž nejde o to, kdo je na hřišti a proti komu nastoupíme. Chceme zvítězit a oslavovat s fanoušky," zakončil.

Düsseldorf zavítá do Gelsenkirchenu notně povzbuzený o poslední výhru nad Kolínem nad Rýnem v Rheinderby. A protože v půlce října doma skolil taktéž Mohuč, odpoutal se o něco dále od sestupového pásma. Chybět mu budou zranění Michael Rensing, Aymen Barkok, Thomas Pledl, Kenan Karaman i Kevin Stöger, vykartovaný je pak Adam Bodzek.

Hosté mají na svého protivníka poměrně dobré vzpomínky. V předchozím ročníku na jeho hřišti vyhráli na jaře o čtyři góly. "Já se však raději zabývám přítomností. My jsme teď v úplně jiné situaci než tehdy. Schalke navíc letos ukazuje jinou tvář," uvedl düsseldorfský kouč Friedhelm Funkel. "Čeká nás těžký mač. Zatím však pracujeme velmi dobře."
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Kenny, McKennie, Kabak, Oczipka - Omar Mascarell - Caligiuri, Serdar - Harit - Raman, Uth
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Steffen - Zimmermann, Ayhan, Nuhu, Giesselmann - Morales, Bodzek - Zimmer, Fink, Thommy - Hennings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 4.08 - 5.31
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Paderborn - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Paderborn a Augsburg letos pravděpodobně čeká boj o záchranu a o to důležitější mohou být jejich vzájemné souboje. Ten první se uskuteční v sobotu odpoledne na půdě nováčka německé nejvyšší soutěže...

Paderborn do této chvíle posbíral jen čtyři body a jediný triumf zaznamenal koncem října proti Düsseldorfu, v dalších zápasech pak podlehl v Hoffenheimu a Leverkusenu.

"Chceme body, pointou je, že chceme vyhrát. Soupeř má oproti nám jednu výhodu, disponuje spoustou zkušeností s obtížnými situacemi," říká před utkáním domácí kouč Steffen Baumgart.

Do sestavy Paderbornu se po odpykání karetního trestu vrací Gjasula, mimo hru naopak jsou Azzinnari, Brüggemeier, Dörfler, Gueye, Hilßner, Hünemeier, Ratajczak, Reineke, Ritter a Tawiah.

Také Augsburg dokázal letos vyhrát jen jeden bundesligový zápas a v polovině září doma udolal Frankfurt. Pozitivní byly i nedávné remízy s Bayernem Mnichov a ve Wolfsburgu a bodový zisk měli hosté na dosah také před týdnem, proti Schalke ovšem ztratili vedení a nakonec podlehli 2:3.

"Na tým je vyvíjen velký tlak, stejně jako na všechny další, kteří jsou za naší situaci zodpovědní. Všichni to musíme přijmout, ale jako tým proti tomu budeme bojovat a pokusíme se porazit Paderborn," slíbil trenér Martin Schmidt, jemuž nebudou k dispozici Asta, Cheon, Giefer, Götze, Gruezo, F. Jensen, Leneis, Malone, Stanic a Suchý.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Zingerle - Jans, Kilian, Schonlau, Collins - Gjasula - Vasiliadis, Sabiri - Pröger, Holtmann - Mamba.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Lichtsteiner, Jedvaj, Uduokhai, Max - Baier, Khedira - M. Richter, Niederlechner, Vargas - Finnbogason.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.73 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hertha BSC - RB Lipsko  (sobota 15:30)
RB Lipsko vyhrálo poslední tři soutěžní zápasy a v sobotu odpoledne hodlá přidat další triumf. Čtvrtý tým tabulky cestuje do hlavního města, v Berlíně na něj čeká souboj s Herthou...

Hostujícímu týmu nevyšel konec září a prakticky celý říjen, v jeho závěru ovšem přišel vysoký pohárový triumf ve Wolfsburgu a před týdnem osmigólová nadílka do sítě Mainzu. Úspěch následně přišel i v Lize mistrů, po vítězství 2:0 v Petrohradu se Lipsko posunulo do čela své skupiny a sahá po postupu.

Teď Lipsko jede do Berlína a vyloučena není jeho další vysoká výhra. Od postupu do německé nejvyšší soutěže se zde RB daří, vyhrál všechny tři vzájemné zápasy a to vše při skóre 13:3.

"Hertha má svojí tvář, zápas začíná s jistou taktikou a po změně stran svůj styl často mění. Má velmi dobře složený tým, v němž je obrovský potenciál. Od příchodu nového trenéra Anteho Čoviće hraje velmi dobře. Na zápas se těším, určitě bude hodně zajímavý, před reprezentační přestávkou chceme naší formu korunovat další výhrou," vyhlíží duel hostující kouč Julian Nagelsmann.

Hosté budou znovu bojovat s poměrně rozsáhlou marodkou, mimo hru jsou Adams, Bidstrup, Halstenberg, Konaté, Luan Candido, Orban a Wolf, čekání na druhý start v dresu nového zaměstnavatele si ještě protáhne Patrik Schick.

Hertha je hodně nevyzpytatelná a po sérii tří výher v řadě znovu přišly horší výsledky. Po domácí prohře s Hoffenheimem následoval vydřený postup v poháru přes Drážďany a před týdnem zklamání v podobě nezvládnutého derby. Union doma zvítězil 1:0, jedinou trefu zaznamenal v poslední minutě z penalty Sebastian Polter.

Do domácí sestavy se po odpykání karetního trestu vrací Vladimír Darida, k dispozici naopak nejsou Albrecht, Baak, Dardai, Friede, Jastrzembski, Kiprit a Maier.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Klünter, Boyata, Stark - M. Wolf, Skjelbred, Grujić, Mittelstädt - Darida - Lukebakio, Ibišević.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Mukiele, Klostermann, Upamecano, Laimer - Demme, Kampl - Sabitzer, Forsberg - Poulsen, Werner.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.47 - 4.23 - 1.76
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayern Mnichov - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Nejen anglická Premier League má o víkendu na programu velký šlágr, ale také Bundesliga. Bayern Mnichov přivítá v Allianz Aréně svého obávaného soupeře z Dortmundu. Pravda je taková, že ani Bayern a ani Borussia nevedou ligu, což v minulosti nebývalo zvykem. Bavoři po výprasku ve Frankfurtu ztrácejí na čelo čtyři body, hosté pak o jeden méně.

Pořád ale platí, že Bayern i Borussia jsou největšími kandidáty na titul, bez ohledu na aktuální postavení. Výsledky Bayernu možná nejsou tak suverénní jako v předchozích sezonách, ovšem ztráta čtyř bodů není nijak dramatická a v silách Bayernu je toto manko vymazat. Už to ale nebude pod Nikem Kovačem, nýbrž pod dočasným koučem Hansem-Dieterem Flickem. Tedy zatím, neboť mnichovský klub hlavního trenéra stále hledá.

Čtyřiapadesátiletý rodák z Heidelbergu Flick už jeden zápas za Bayern stihl odkaučovat. Ve středu si Bavoři poradili s Olympiakosem Pireus a výhra 2:0 zároveň znamenala postup do osmifinále Ligy mistrů. Povedená premiéra, avšak víkendové střetnutí s Dortmundem představuje náročnější zkoušku. "Čeká nás zápas s vysokou intenzitou. Těší se na to celé Německo. Hrajeme doma a chceme vyhrát," prohlásil před utkáním Hans-Dieter Flick, jenž vzápětí dodává. "Dortmund je v útoku extrémně rychlý. Musíme bojovat. Ve srovnání s Olympiakosem jsou na jiné úrovni, musíme hrát naši hru."

V Lize mistrů zvítězila i Borussia, která fantasticky otočila výsledek proti Interu Milán. BVB po poločase prohrávalo 0:2, ale v žádném případě nesložilo zbraně a po změně stran třikrát udeřilo. Vyhra posunula Dortmund na druhé místo za Barcelonu, avšak situace ve skupině je nadále otevřená a Favreho svěřenci budou muset o postup ještě hodně zabojovat.

Dosavadní bundesligové výsledky jsou pro příznivce Schwarzgelben přeci jen trochu zklamáním. Do sezony vstoupila Borussia opravdu dobře, ale pak se zasekla a z posledních osmi zápasů vyhrála jen tři. Před týdnem si však připsala přesvědčivou výhru nad nebezpečným Wolfsburgem 3:0, což jí vyneslo na druhé místo za vedoucí jmenovkyni z Mönchengladbachu.

Dortmund bude mít v Mnichově o motivaci postaráno, v Allianz Aréně totiž od roku 2014 nezvítězil, tedy alespoň co se ligového zápasu týče. "Je to velmi speciální zápas a důležitý zápas. Během posledních pěti let jsme tu vždycky bojovali. Nemáme co ztratit, k Bayernu máme velký respekt, je to špičkový tým, ale nebojíme se ho," prohlásil Lucien Favre.

Bayernu bude chybět stoperská stálice Jerome Boateng, který byl v zápase s Eintrachtem vyloučen. V zadních řadách budou scházet i Lucas Hernández nebo Niklas Süle a to už pro Flicka znamená komplikaci. Aby toho nebylo málo, tak se zraněním laboruje i Jann-Fiete Arp. Dortmundu zase hrozí, že nebudou hrát opory Marco Reus či Jadon Sancho. Lucien Favre se nechal slyšet, že jejich nasazení zváží až v sobotu.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Davies, Martínez, Alaba, Pavard - Goretzka, Kimmich - Koman, Müller, Gnabry - Lewandowski
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Hummels, Akanji, Schulz - Witsel, Delaney - Hakimi, Brandt, Hazard - Alcácer
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.82 - 5.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Köln - TSG Hoffenheim  (pátek 20:30)
Kolín nad Rýnem v uplynulých deseti kolech prohrál už sedmkrát a v podstatě zaslouženě okupuje předposlední příčku v tabulce. Jeho fanoušci nemohou mít aktuálně žádnou radost, Die Geissböcke totiž v lize prohráli dvakrát v řadě a vypadli také z domácího poháru. Teď v předehrávce přivítají Hoffenheim, jenž je naopak v parádní formě.

Velkou mizérii předvádějí svěřenci trenéra Achima Beierlorzera především v ofenzívě. Jako jediní z celé Bundesligy mají na svém kontě vstřelených branek pouze jednociferné číslo, neskórovali mimochodem ani minulý týden na půdě Düsseldorfu. "Máme příliš málo bodů. Věřím, že doma našeho soupeře můžeme porazit," povídal kolínský šéf lavičky.

Hoffenheim není příliš oblíbeným protivníkem domácího klubu, předloni s ním hned dvakrát prohrál a dokonce od něj inkasoval dohromady celkem devět branek! "Má extrémně nebezpečné hráče," varoval Beierlorzer celou kabinu. "Chceme stavět na říjnovém zápase s Paderbornem. Potřebujeme zapomenout na poslední nepovedená utkání," dodával.

Ne že by Kolínu nad Rýnem vyloženě teklo do bot, Bundesliga nemá za sebou ani třetinu svého programu, pakliže by však pokračoval v získávání podobných negativních rezultátů i nadále, nemusela by se pak situace otáčet v jeho prospěch vůbec snadno. "Nemůžeme zaručit výsledky, ale stoprocentní úsilí ano. Tohle chtějí fanoušci vidět," pokračoval Beierlorzer.

Možná že pro něho může být nynější duel tím klíčovým pro jeho setrvání v současném zaměstnání. Zatím mu vedení vyslovilo důvěru, nicméně není vyloučeno, že by mohl být už po případném dalším neúspěchu ihned odvolán. Proti Hoffenheimu nebude mít stále k dispozici Christiana Clemense a Noaha Katterbacha, fit není ani Florian Kainz.

Hosté sice měli těžkopádnější vstup do nového ročníku, ovšem od té doby, co skolili venku nečekaně Bayern, se nadechli k parádním výkonům. Vyhráli už pětkrát za sebou, a to včetně pohárového mače v Duisburgu. "Cítíme se podobně jako před dvěma nebo třemi týdny. Pořád jsme nabuzení, máme dobrou náladu," mnul si ruce kouč Alfred Schreuder.

Die Kraichgauer budou chybět zranění Ishak Belfodil, Havard Nordtveit a Steven Zuber, zřejmě přitom do hry nezasáhne ani Andrej Kramarič. "Není na tom dobře. Potřeboval by jeden až dva týdny odpočinku," prozradil hostující stratég, jenž by naopak konečně mohl využít služeb Diadiého Samassékoua. "Není vyloučeno, že bude hrát celé utkání."
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Ehizibue, Bornauw, Czichos, Hector - Skhiri, Verstraete - Schindler, Schaub, Drexler - Terodde
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Akpoguma, Vogt, Hübner - Kadeřábek, Grillitsch, Skov - Rudy, Rupp - Bebou, Locadia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.69 - 3.07
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Mönchengladbach1071221:1022
2.Borussia Dortmund1054123:1119
3.RB Lipsko1053225:1018
4.Bayern Mnichov1053225:1618
5.SC Freiburg1053219:1218
6.Schalke 041053217:1118
7.Eintracht Frankfurt1052321:1517
8.VfL Wolfsburg1045111:817
9.TSG Hoffenheim1052314:1317
10.Bayer Leverkusen1043315:1515
11.Hertha BSC1032515:1711
12.Werder Brémy1025317:2111
13.Fortuna Düsseldorf1031612:1610
14.Union Berlín1031610:1510
15.1. FSV Mainz 051030710:279
16.FC Augsburg1014512:247
17.1. FC Köln102179:217
18.SC Paderborn1011811:254

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (56)

Přidat komentář
Kily

no, var proti Wehenu, tohle hodně bolí

Reagovat
REPLIKATOR

Kopyta z Kolína neunášejí závěr

Reagovat
andrew96

Drexler sice se usilovně snažil přesvědčit, že faulovaný byl on, ale v době VARu mu ani válení po zemi nepomohlo.

A Kozli pak teda dobře nezvládali.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to smutný ale poprvé za 35 let co mé fotbalové srdce buší za FC jsem si přál aby prohráli po dnešním velmi slabém výkonu ale vlastně celém podzimu!!!! Snad už se něco začne dít!!! Půlka mužstva si nezaslouží hrát za FC jsou to jen žoldáci ale fotbal se hraje i srdcem!!!! Vše v Kolíně je špatné nic si nesedlo trenér, sportovní ředitel nově příchozí hráči prostě všechno od základu je špatně. No a když se dívám na fotbal tak je mi na Kurva probertese a začněte dělat každý svoji práci. Diváky máme výborné a ti si toto nezaslouží!!!!!!!

Reagovat
Rudnevs

Niečo sa už zmenilo, Veh končí okamžite...

Reagovat
smazaný uživatel

To je jen kapka v moři odchod trenéra je už nutný a půlku hráčů bych přeřadil do B mužstva nebo jim sáhl na peníze!!!! Osobní chyby nás sráží nadno a poslouchat ty jejich zasrany keci že se musíme poučit z chyb a příště už vyhrát mě nebaví.Je to pořád dokola a najednou si možná uvědomí že je 25 kolo a mi už máme jistotu 2 ligy. Potřebujeme aby nás něco nakoplo aproto se něco musí udělat nějaký rázný krok někdo za to musí nést odpovědnost a už musí padat hlavy!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes nejlepsi moznej souper na to se nastartovat..tak to zvladnem.. hlavne pls Couts do zakladu..

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
andrew96

Byla by škoda nevyužít absencí Bayernu. Na druhou stranu kdoví, s čím nakonec bude moct vyrukovat Favre.

Reagovat
smazaný uživatel

Var jako nic?????

Reagovat
JozkokozleJ

Ak myslis Herthu, tak som tomu taktiez neporozumel. Laimer azda zlomil v sestnastke Starkovi laktom nos a do akcie neide VAR?

Reagovat
smazaný uživatel

VAR v tejto forme je jedna velka picovina. Nechapem preco nemoze existovat aj coach challenges podobne ako v hokeji. Takto je to ponechane svojvoli rozhodcu. S tymto nech idu do riti.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, faul jasný a navíc mi i přišlo, že tou rukou snad i zahrál míč, fakt neuvěřitelné, jak tohle může projít

Reagovat
Rudnevs

Podľa expresky opäť príde o reprezentačný debut, ten už má strašnú smolu v tomto...

Reagovat
db18

Neuer - Kimmich, Pavard, Alaba, Davies - Martinez - Gnabry, Goretzka, Müller, Coman - Lewandowski

Ach jo, to bude klepec...

Reagovat
db18

Podle kickeru obrana: Pavard, Martinez, Alaba, Davies

Reagovat
Bayern +

Taká bola aj v stredu

Reagovat
db18

Se u nového trenéra spokojím s tím, že bude znát pozice hráčů...

Reagovat
vladino10

Ak sa budem baviť tak ako doteraz, tak kľudne nech hra stopéra aj Perisic

Reagovat
Bayern +

Ale musíš brať do úvahy, že Olympiakos aj dnes BVB nás nepreverili vôbec. Chcel by som ich vidieť proti Liverpoolu alebo Man City.

Na druhu stranu, aspoň záloha by sa mohla nejak slušne zastabilizovať, zatiaľ to vyzerá sľubne.

Reagovat
vladino10

Ved presne to.iste píšem aj dole

Reagovat
vladino10

..ale za dva zapasy pod Flickom nešla na bránu Bayernu ani jedna strela..to by už mohlo niečo naznačiť..

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Nemá někdo link, který funguje líp než obrana Bayernu?

Reagovat
Bastaron

Nevím no mě přijde že obrana Dortmundu je ještě mnohem horší

Reagovat
20fredy20

Lewa najlepsi hrac na svete momentalne suverenne.

Reagovat
Jardman

Jo

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandovski>Ronaldo

Reagovat
Malresi

Bayern zatiaľ jasne lepší, úplne kontroluje hru a ak sa nič nezmení, tak v pohode vyhrá. Z BVB by som pochválil len Hummelsa.

Reagovat
20fredy20

Davies hra toho obrancu vyborne

Reagovat
Bayern +

ale prvý krát. Ostatne dva zápasy sa mi nepáčil.

Reagovat
vladino10

BVB zatiaľ totálne v lese, snáď sa v 2. polčase zdvihnú a preveria ten Bayern trošku..

Inak teda záloha v tomto zložení smerom dozadu slape neskutočne (uvidíme do budúcna či to je iba tým aké je BVB dnes márne alebo či si to fakt sadlo) - až tak dobre slape, že obrana v tom čudnom zložení zatiaľ nemusela nič riešiť

Reagovat
Malresi

Kimmich nádherná prihrávka

Reagovat
db18

Lewa zkušeně propouštěl. Každopádně BVB neskutečně mimo, a to Bayern nechal fotbalisty na lavičce...

Reagovat
Bayern +

Ale nutno dodať, že v stredu zahrali Kimmich na CM a Müller výborne, čiže nenasadenie Thiaga a Coutinha ma neprekvapilo. Akurát Goretzka trochu prekvapko, ale dnes nesklamal, taká jeho klaiska, aj keď viac sa mi páči v ofenzívnejšej roli.

Reagovat
Liquid

naprosto mizerný Dortmund, aktuálně vypadává v tabulce i ze samotné účasti v LM a to sem tu byl za tento tip před sezónou vysmíván

Reagovat
smazaný uživatel

hodnotit tabulku po 11 kolach + zapase na Bayerne

Reagovat
Bayern +

Mats sympaticky, jeho srdiečko je červené

Reagovat
Heresy

Reagovat
20fredy20

V zalohe okrem Kimmicha nema nikto miesto iste a nemam sance povedat ake je najlepsie zlozenie

Reagovat
Bayern +

Najlepšie je to, že ten koho si tam všetci prajeme (Javi) tam momentálne byť kvôli absenciám v obrane nemôže a zas ten, koho si tam nikto nepraje, pretože to vlani bol dosť možno najlepsi RB na svete, tam hrat musí, lebo tam hra výborne.

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne bayern kde žiadna lopta nieje stratená taký hlad po víťazstve bolo vidno naposledy za Juppa. Konečne!

Reagovat
Frantszek

ach jo....to je fakt frustrace. Jak to ten Bayern dělá. Tohle byla výhra mistrů...bohužel. Gratulace.

BvB nepustili vůbec k ničemu.

Reagovat
REPLIKATOR

Pavlenka ve formě

Reagovat
smazaný uživatel

Benes Hapale uz ho mrdni do toho zakladu

Reagovat
JozkokozleJ

A je po zraze Aspon Laszlo nemusi cestovat kvoli vysedavaniu na tribune.

Reagovat
vladino10

pri troche šťastia nebude pár týždňov musieť cestovať ani na zápasy gladbachu

Reagovat
db18

Když nehraje ani Hrošák...

Reagovat
smazaný uživatel

Sahin ty dement

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavé výsledky v 2. BL. Nürnberg 1:5 Bielefeld a Heidenheim 4:0 Hannover.

Reagovat
Kily

Uwe slušně čaruje, s Némethem jim to hrozně přeju

Reagovat
Majk91

Počas zápasu som si ešte hovoril že bodaj by sa Benesovi vyhýbali zranenia lebo hraje ako z veľkej knihy A ono potom zakročí turecká špína

Reagovat
stas87

Abrahama mam rad ako hraca, je tvrdy, dorazny a ranu rozda ale aj dostane. Co ale predvadza v poslednych desiatich minutach, to je na stopku na 4-5 zapasov. Zacalo to s Hölerom, ktoreho najprv prisliapol a uz tam mal dostat zltu za naslednu reakciu na verdikt Brycha. Potom nezmyselne podkopnutie opät Hölera, tam keby Brych dostane pokyn, tak vytiahne mozno cervenu a usetri si komediu v podobe zrazenia Streicha. Je uplne jedno, co mu Streich povedal, ze sa mu nechcel vyhnut v ceste za loptou..to si hrac nesmie dovolit. Takze dufam v poriadne dlhu stopku a toto nechutne divadlo nech viacej v BL nevidim.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nad tím i mě zůstává rozum stát. Kdyby to bylo Turecko, Polsko, Kolumbie tak ok tam je možné vše, ale k Německu mi to vůbec nesedí...nechápu to

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele