11. kolo
09.11.2019 15:30 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Lipsko odvezlo všechny body z Berlína, Hertha na něj nestačila

Rudí býci z Lipska se po šestém vítězství vyhoupli zpět na druhou příčku tabulky. Na kontě mají stejný bodový zisk jako Bayern Mnichov, přičemž ještě musí počkat, jak si povede Freiburg proti Eintrachtu Frankfurt. Berlínská Hertha pokračuje v nepřesvědčivých výkonech a v tuto chvíli má pouhé dva body náskok na barážovou pozici.

Nagelsmannovi svěřenci se neradi nechávají obrat o balon. Právě proto si první střelu na bránu připsal už v 7. minutě Yussuf Poulsen. Poté domácí spíše bránili, nicméně ve dvaatřicáté minutě se dočkali úvodní branky. Maximilian Mittelstädt si udělal prostor a z nějakých třiadvaceti metrů se trefil přesně k levé tyči - 1:0.

Za šest minut bylo však srovnáno. Karim Rekik zastavil Mukieleho centr před bránu rukou. Rozhodčí Storks celou situace pořádně přezkoumal, a pak ukázal na značku pokutového kopu. Timo Werner střílel po zemi po své levé ruce, zatímco Rune Jarstein skákal na opačnou stranu - 1:1.

Velmi důležitý moment se odehrál v první nastavené minutě úvodního dějství. Poulsen posunul proti noze Marcela Sabitzera, který svou ránu otřel o Rekika a tím pádem dopadla mimo dosah berlínské jedničky - 1:2. Nepopulární "šatňák" byl na světě a Hertha při současné formě rozhodně nepůsobí dojmem skvadry, která by se přesto dokázala rychle vrátit do zápasu.

Po změně stran si hosté víceméně hlídali těsné vedení. V 73. minutě nechtěně praštil Laimer ve vápně Starka do obličeje tak silně, že kvůli tomu musel záložník Herthy střídat a místo něj přišel Selke. Penalta se ovšem nekonala. Nedlouho poté se málem prosadil Christopher Nkunku, jenž chvíli předtím vystřídal dnes málo výrazného Emila Forsberga.

Až v 86. minutě přiběhl do velkého čtverce Kevin Kampl. A protože neviděl lépe postaveného spoluhráče, rozhodl se zaseknout do středu hřiště a následně svou pravačkou zamířil po zemi za Jarsteinova záda. Takovéto skákavé střely se jen obtížně chytají - 1:3.

Závěrečné dva zásahy si borci nechali na nastavený čas. Nejprve zaznamenal jedenáctý gól v sezoně Timo Werner, když zblízka dával do prázdné po vynikající práci Konrada Laimera - 1:4. A ihned po rozehrávce využil nedůrazu obránců Davie Selke. Péter Gulácsi si sice na míč sáhnul, nicméně stejně kapituloval - 2:4.

Lipsko má tedy stále velmi dobře nakročeno na všech třech frontách. V osmifinále DFB-Pokalu bude v únoru dalším soupeřem Eintracht Frankfurt. V Lize mistrů v podstatě stačí v následujících dvou duelech uhrát bod. A v Bundeslize přivítá po reprezentační přestávce v domácí Areně Köln. Stará dáma bude muset zvládnout utkání s Ausgburgem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele