11. kolo
10.11.2019 13:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Mönchengladbach si poradil s Brémami a nadále vévodí Bundeslize

Nedělní program 11. kola Bundesligy načal duel favorizované Borussie Mönchengladbach s houževnatým Werderem Brémy. Domácí nenechali nic náhodě, už od začátku se do svého soupeře bez respektu pustili a výsledkem je tak jejich pohodlné vítězství, pro nějž si z většiny došli už v první půli.

Jako první paradoxně ohrozili branku svého soupeře hosté. Rashica po třech minutách hry napřáhl z hranice vápna, brankář "Hříbat" Sommer byl však pozorný a pohotově pokus kosovského reprezentanta vyrazil na roh.

Ve 20. minutě se Gladbach dostal do vedení. Bénes dobře nacentroval ze standardky do vápna, kde si míč našel Bensebaini a hlavou jej poslal do sítě - 1:0. Hosté se sotva stihli vzpamatovat, když po dalších dvou minutách inkasovali podruhé. Thuram si naběhl na dlouhý míč za obranu a těsně před vyběhnuvším Pavlenkou ho hlavou jemně posunul doprava na Herrmanna, který si dal na zdánlivě jednoduchém zakončení záležet a poslal míč do odkryté branky - 2:0.

O pouhých pět minut později hosté díky přesnému zásahu Osaka snížili, rozhodčí však na popud VAR gól nakonec, nutno podotknout přísně, neuznal. Ve 36. minutě se v další šanci ocitl střelec první branky Bensebaini, tentokrát ale mířil vedle. Ve 40. minutě Sommer nadvakrát zlikvidoval Rashicovu tvrdou střelu. Pouhé dvě minuty na to se v obrovské šanci zjevil Eggestein, avšak na Sommera se svou razantní hlavičkou nevyzrál. Poločasový stav tak zněl 2:0.

Pět minut po pauze Bensebaini fauloval v pokutovém území Gladbachu jednoho z hráčů Brém. Hlavní sudí si situaci prohlédl na videu a po krátké prodlevě nařídil penaltu pro Werder. Její exekuci si vzal na starosti Klaassen, švýcarský hrdina v brance domácích však jeho tvrdý pokus zneškodnil. V 59. minutě se opět radovala "Hříbata". Herrmann si navedl míč do pokutového území soupeře a přesnou ranou zprava na vzdálenější tyč navýšil vedení svého celku už na 3:0.

Zhruba dvacet pět minut před koncem se Herrmann pokusil o dosažení hattricku střelou z přímého kopu, proti níž Pavlenka tentokrát dokázal včas zasáhnout. Na začátku poslední desetiminutovky měl na kopačce gól Pléa, ani on však českého brankáře ve službách Werderu nepřekonal.

Závěr utkání byl ještě pěkně divoký. Nejprve v 87. minutě obdržel druhou žlutou a následnou červenou kartu za hloupý zákrok Bensebaini, aby v 93. minutě Rashica svou přihrávkou našel Bittencourta, jenž se nerozpakoval a z hranice vápna technickou střelou o zadní tyč připravil Sommera o čisté konto, čímž také stanovil konečný výsledek v poměru 3:1.

Borussia si po poměrně vyrovnaném průběhu zápasu dokráčela pro další tři body a nadále tak vede ligovou tabulku s náskokem čtyř bodů na své nejbližší pronásledovatele. Werder po čtvrté letošní prohře klesl na čtrnácté místo Bundesligy s odstupem pouhých dvou bodů od sestupových vod.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Gladbach to zrovna dneska pokazí a z tří bodů bude jen jeden nebo nic. Chci aby Gladbach vyhrál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele