Bundesliga - souhrn 10. kola

02.11.2018, 22:22, aktualizováno 04.11.2018, 19:57
Komentáře a souhrny
Dortmund nejtěsnějším možným rozdílem vyhrál ve Wolfsburgu a na druhý Mönchengladbach, jenž si v neděli poradil s Düsseldorfem, má čtyřbodový náskok. Bayern Mnichov v závěru přišel o vítězství nad Freiburgem a o skóre je třetí. Konečně zabralo Schalke, které si poradilo před vlastními fanoušky s Hannoverem. Utkání Leverkusenu s Hoffenheimem nabídlo pět branek a výhru hostů 4:1, venku uspělo i Lipsko...

1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy 2:1

04.11.2018 18:00

Góly: 25. Jean-Philippe Mateta, 51. Jean-Philippe Gbamin - 78. Claudio Pizarro

Mohuč dokázala přibrzdit rozjeté Brémy a připisuje třetí výhru v sezoně. Naopak tým okolo Theodora Gebre Selassieho a Jiřího Pavlenky má na kontě stejný počet porážek.

Už po deseti minutách zvonilo za českým brankářem břevno. Nicméně i kdyby padl gól, neplatil by kvůli ofsajdu. Po pětadvaceti minutách hry už bylo všechno v pořádku. Brosinskiho centr prodloužil do ideálního prostoru Niklas Moisander a Jean-Philippe Mateta zblízka chladnokrevně zakončoval - 1:0.

Za osm minut mohlo být v Opel Areně ještě veseleji. Pavlenkovu chybu však Danny Latza o kousíček potrestat nedokázal. Werder se v prvním poločase nepředvedl v dobrém světle. Nejpozoruhodnější šanci si vytvořil Yuya Osako, nicméně to by musel být Robin Zentner skutečně velikánský smolař, aby tahle hlavička skončila za jeho zády.

Šest minut po startu druhého dějství přiťukl Brosinski Gbaminovi, jenž procedil míč mezi nohama Philippa Bargfredeho, takže toho bývalý hráč Slavie a Baníku ve svatyni mnoho neviděl. Tahle střela z hranice vápna ho tudíž dokonale nachytala na švestkách - 2:0. Florian Kohfedt tak poslal na trávník čerstvé síly, včetně čtyřicetileté klubové legendy Claudia Pizarra.

V 72. minutě stáhl Moussa Nikhaté ve vápně Johannese Eggesteina, jenomže pro rozhodčího Winkmanna to nebyl důvod z odpískání penalty. Maximilianův mladší bratr si šest minut po tomto incidentu připsal asistenci, protože před bránou našel milimetrově přesně zmíněného peruánského spoluhráče, pro něhož to byl bundesligový gól číslo 194!

Chvíli poté přenechal Harnik kulatý předmět Maxi Krusemu, nicméně ten na Zentnera nevyzrál. Brémy tedy budou napravovat reputaci doma v prestižním klání proti Borussii Mönchengladbach. Die Nullfünfer oproti tomu změří síly s věčně nepředvídatelným Freiburgem. I před reprezentační pauzou tedy bude na co se dívat.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Fortuna Düsseldorf 3:0

04.11.2018 15:30

Góly: 48. Thorgan Hazard (pen.), 67. Jonas Hofmann, 82. Thorgan Hazard

Borussia Mönchengladbach si nedělala žádné problémy a její sílu okusila poslední Fortuna Düsseldorf. Svěřenci Dietera Heckinga tak poskočili na druhou příčku za vedoucí Borussii Dortmund, přičemž před třetím Bayernem jsou pouze zásluhou lepšího skóre.

Začátek byl ze strany obou celků spíše pasivní a vlastně až do dvaatřicáté minuty, kdy Thorgan Hazard ztroskotal na Michaelu Rensingovi, se nestalo vůbec nic zaznamenáníhodného. Na druhé straně sice Dodi Lukebakio hodně zlobil Oscara Wendta, avšak vyložená příležitost z toho nebyla. Těsně před pauzou mohl skórovat Pléa, kdyby ovšem potrestal chybu Kaana Ayhana.

Oba hráči se postarali také o první významný moment druhého poločasu. Ten ve službách Gladbachu střílel, zatímco jeho protihráč ve vápně zasáhnul letící míč rukou. Rozhodčí Felix Brych usoudil, že je to na penaltu. Thorgan Hazard měl při jejím zahrávání obrovskou porci štěstí, jelikož Rensing si na ni sáhl - 1:0. I před druhým zásahem Ayhan zaváhal, takže se na bránu hnala nezastavitelná útočná lavina.

V závěru akce Neuhaus doleva na zcela neobsazeného Jonase Hofmanna, jenž si stihnul zpracovat a následně zakončit pod padajícím gólmanem - 2:0. Ve dvaaosmdesáté minutě ještě převzal přihrávku od Pléy kolega Hazard, před nímž se obránci nepochopitelně rozestoupili, čímž mu dali volný prostor. Na hranici šestnáctky pak vystřelil...

A to byste nevěřili, kdo jeho pokusu pomohl nechtěnou tečí do sítě - 3:0. Jestli hádáte, že to byl Kaan Ayhan, tak hádáte správně. Zanedlouho čtyřiadvacetiletému obránci tento střet vůbec nevyšel. Snad bude mít větší štěstí za týden, kdy se jeho celek potká s berlínskou Herthou. Gladbach čeká cesta na Weserstadion v Brémách.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - RB Lipsko 0:3

03.11.2018 18:30

Góly: 7. Timo Werner, 53. Timo Werner, 75. Matheus Cunha

RB Lipsko se dostalo do dobré formy, o čemž se nejčerstvěji přesvědčila berlínská Hertha, která na vlastním stadionu vyfasovala třígólový příděl. Nemusí však příliš smutnit, jelikož odstup za pohárovými příčkami zůstává minimální.

Timo Werner toho sice - tak jako celý německý národní tým - na letošním mistrovství světa mnoho nepředvedl, nicméně v Bundeslize opět válí. Už v první minutě tohoto zápasu přinutil k vynikajícímu zákroku Rune Jarsteina. Za dvě minuty ho pořádně zaměstnal Marcel Sabitzer. Teprve na třetí příležitost hostujícího týmu nedosáhnul.

V 7. minutě přiletěl do vápna Staré dámy dlouhý balon, který Willi Orban odhlavičkoval před bránu. Mittelstädt si málem dal vlastní gól, kdyby norská jednička nestačila zasáhnout. Bohužel pro Herthu Werner stál přesně tam, kde stát měl - 0:1. Také další dva pokusy patřily Rudým býkům. Devatenáctiletý Matheus Cunha nastoupil poprvé v základu a na konci úvodní dvacetiminutovky se, jak se později ukázalo, teprve zatřeloval.

Další možnost patřila Wernerovi. Následně na druhé straně neuspěli Salomon Kalou a Vedad Ibišević. V závěru prvního poločasu zafungovala spolupráce obou forvardů téměř dokonale. Druhý jmenovaný se ale musel sklonit před uměním brankáře Pétera Gulácsiho. Lipsko tedy vstupovalo do druhého dějství s menším náskokem.

Ten se navýšil osm minut po startu druhé půle. Znovu v tom měl prsty Timo Werner, který předtím ještě dvě šance neproměnil. Tentokrát se po Brumově přihrávce ocitnul tváří v tvář Jarsteinovi a nutno podotknout, že si jej dokonale vychutnal. Počkal, až se norský gólman pohne, a potom jednoduše lehce nadzvedl míč pravačkou, aby se dokutálel do sítě - 0:2.

Patnáct minut před koncem přišla velká chvíle Matheuse Cunhy. Pro sebe si zpracoval balon, povodil tři obránce, načež zpoza šestnáctky vypálil přesně pod břevno - 0:3. Je fakt, že po tomto výkonu můžou být hráči klubu z hlavního města Německa rádi, že příděl nebyl výraznější. Proti Fortuně Düsseldorf budou mít co napravovat. Die Roten Bullen se zase pokusí sestřelit Bayer Leverkusen.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - SC Freiburg 1:1

03.11.2018 15:30

Góly: 80. Serge Gnabry - 89. Lucas Höler

Bayern letos zatím není ten suverénní válec z předchozích let. Proti Freiburgu sice sahal po třech bodech, nicméně Lucas Höler v závěru zajistil, že si obhájce titulu bude muset na sedmou výhru v sezoně minimálně do příštího týdne počkat.

Domácí za celý zápas vyslali dohromady více než dvacet střel. Tu první si na konto připsal James Rodríguez už v 5. minutě. Manuel Gulde však stihnul zblokovat nad břevno. V šestadvacáté minutě se prosadil po výborné individuální akci Robert Lewandowski. Alexander Schwolow pak měl co dělat, aby vykopnul míč do bezpečí.

Další šance patřila Robbenovi, který rovněž ztroskotal na hostující jedničce. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu. Po změně stran se po Günterem rozehrané standardní situaci propracoval k balonu Kleindienst, nicméně protože stál v ofsajdu, svítily na ukazateli skóre stále dvě nuly. O tři minutky později zaúřadovalo na druhé straně video.

Teprve v 80. minutě se vyprodaná Allianz Arena dočkala. Serge Gnabry si to prostě namířil do velkého čtverce. A protože mu obránci věnovali moře prostoru, mohl zakončovat tvrdou přízemní ranou na bližší (pravou) tyč - 1:0. Jenomže v předposlední minutě zaspala pro změnu domácí defenziva, která nezachytila náběh Lucase Hölera, jehož parádně našel svým centrem Christian Günter. Celou situaci pak řešil střelou z první. Manuel Neuer byl zcela bez šance - 1:1.

Více se toho v bavorské metropoli neudálo. A Bayern se teď musí naplno koncentrovat nejen na Ligu mistrů, kde se ve středu utká s AEK Athény, ale také na sobotní ostře sledované klání proti Borussii Dortmund. Oproti tomu Schwarzwald-Stadion uvidí též pozoruhodný zápas mezi domácím Freiburgem a Mohučí.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Hannover 96 3:1

03.11.2018 15:30

Góly: 57. Nabil Bentaleb (pen.), 71. Breel Embolo, 85. Mark Uth - 70. Hendrik Weydandt

Schalke po třízápasovém půstu v Bundeslize naplno bodovalo, ale stále zůstává těsně nad sestupovými vodami. Barážovou příčku zatím obsazuje právě Hannover, který marně hledá formu z minulé sezony.

První šanci si vytvořil v 19. minutě Brazilec Felipe. Balon hlavou však netrefil zcela podle představ. Bobby Wood zase svou střelou z dálky Alexandera Nübela rozhodně nevystrašil. Na druhé straně se sice balon zatřepetal v síti, jenže se ukázalo, že Mark Uth stál v těsném ofsajdu. Posila z Hoffenheimu sehrála důležitou úlohu i po půl hodině hry. Po kontaktu s Josipem Elezem padla ve vápně na zem a rozhodčí Schmidt ukázal na značku pokutového kopu. Jenomže po poradě s videem své rozhodnutí přehodnotil.

Uth měl obrovskou příležitost i v minutě devětatřicáté. Tváří v tvář Tschaunerovi ale volil nepřesné zakončení. V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky se málem prosadil Bebou, což by pro Königsblauen byla veliká čára přes rozpočet. Nestalo se, a tak na ukazateli stále svítil bezbrankový stav.

To platilo až do 57. minuty. Ještě před ní se spíše propagační střelou připomenul Alessandro Schöpf. Pak tedy Tschauner podrazil ve velkém čtverci Utha a sudí tentokrát své rozhodnutí o penaltě neodvolal. Nabil Bentaleb vybral opačnou stranu, než na kterou skákal hannoverský brankář, takže nebylo co řešit - 1:0. Hned poté mohl Breel Embolo přidat pojistku, kdyby nenastřelil přímo muže v rukavicích.

Miiko Albornoz na druhé straně hřiště pro změnu přestřelil. Caligiuri si za dvě minuty počínal úplně stejně, čímž dal Breitenreiterovým svěřencům příležitost k vyrovnání, kterou nepohrdli. Bebou předvedl na pravém křídle výtečný slalom přes tři protihráče, aby mohl nacentrovat před bránu na neobsazeného Hendrika Weydandta, jenž svou razantní hlavičkou nedal Nübelovi pražádnou šanci - 1:1.

Nicméně už za nějakých šedesát sekund bylo zase všechno jinak. Embolova narážečka s Burgstallerem rozhodně nebyla ideální, leč díky zaváhání obránců se první jmenovaný ve vápně znovu dostal k míči a lehoučkým lobem si vychutnal strážce hannoverské svatyně - 2:1. Tenhle okamžik lze bez debat označit za zlomový.

Ve zbytku utkání totiž hrála především Tedescova skvadra. V 85. minutě putoval kulatý předmět po ose Burgstaller-Harit k Marku Uthovi, jenž využil špatného obranného zásahu a pohodlně levačkou po zemi skóroval - 3:1. Do závěrečného hvizdu ještě selhal Sebastian Rudy a Wood si vylámal zuby na Nübelovi.

Schalke si tak připsalo zasloužené vítězství, které však potřebuje potvrdit i za týden, kdy v posledním utkání před reprezentační přestávkou zavítá do Commerzbank-Areny ve Frankfurtu. Kouči Hannoveru Andrému Breitenreiterovi naopak návrat do Veltins Areny poněkud zhořkl. Příště se se svým týmem pokusí vyzrát na Wolfsburg.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim 1:4

03.11.2018 15:30

Góly: 30. Karim Bellarabi - 19. Reiss Nelson, 34. Joelinton, 49. Vincenzo Grifo (pen.), 73. Joelinton

Bayeru Leverkusen zatím sezona hrubě nevychází. Po čtyřbrankové nadílce od Hoffenheimu jsou v Bundeslize jenom tři mužstva, která inkasovala více branek. Naopak TSG si zase o příčku polepší, i když pořád je na čem pracovat.

Domácí přitom začali dobře. Už ve 3. minutě se po rychlém protiútoku mohl prosadit Lars Bender, jenomže ukázal, že na hřišti má obvykle jiné úkoly, než střílet branky. Nagelsmannův tým se probudil až po čtvrt hodině. Nelson našel Grillitsche, nicméně ten jeho přihrávku odmítl přetavit ve vedoucí trefu.

V závěru úvodní dvacetiminutovky rozehrál Vincenzo Grifo roh nakrátko. Balon převzal Reiss Nelson a z úhlu z hranice vápna zacílil naprosto přesně ke vzdálenější tyči - 0:1. Oba celky se dále snažily hrát dopředu, avšak za tuto svou snahu byla odměněna domácí Werkself. Karim Bellarabi převzal na pravé straně balon od Mitchella Weisera, neohroženě si to namířil do šestnáctky a z ještě ostřejšího úhlu dokonale zaskočil Olivera Baumanna - 1:1.

Tribuny BayAreny však už za čtyři minutky zchladil Joelinton. Grillitsch posunul na nabíhajícího Pavla Kadeřábka, jenž z první lehoučce dloubl míč před bránu, kde se do něj opřel hlavou dvaadvacetiletý brazilský útočník - 1:2. Chvíli poté musel z placu zraněný Bellarabi a na jeho místo přišel Leon Bailey. Do konce poločasu zkoušel štěstí už jenom jeho spoluhráč Julian Brandt.

Po změně stran se pro Herrlichovu družinu přivalila další pohroma. Jonathan Tah ve vápně podkopl aktivního Joelintona a kopala se penalta. Vincenzo Grifo volil tvrdou přízemní ránu po své pravé ruce, takže Hradeckymu pranic nepomohlo, že skočil na správnou stranu - 1:3.

Další čtyři slibné pokusy patřily Bayeru. Brandt ale netrefil míč optimálně, Vollandovu hlavičku likvidoval Baumann, stejně si poradil i s Baileyho přímým kopem, aby si v 72. minutě pohlídal prostor u tyče po Vollandově střele z bezprostřední blízkosti. Za minutu udeřilo na opačném pólu. S velkou chutí hrající Joelinton na polovině hřiště převzal přihrávku od Grifa a pelášil k bráně. Před sebou měl jenom jednoho protihráče, se kterým si lehce poradil a svým tvrdým zakončením na vzdálenější (pravou) tyč stanovil konečné skóre na 1:4 z pohledu Leverkusenu.

Tým, který v minulém ročníku skončil těsně za Borussií Dortmund na páté příčce, zůstává v tom současném ve spodní polovině tabulky. Za týden navíc zajíždí do Lipska. Naopak Hoffenheim doma přivítá Augsburg.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - 1. FC Norimberk 2:2

03.11.2018 15:30

Góly: 11. Alfred Finnbogason, 59. Jonathan Schmid - 54. Alexander Fuchs, 88. Lukas Mühl

Norimberk musel proti Augsburgu dvakrát dotahovat ztrátu. Za bod ze soupeřova hřiště tedy nakonec bude rád.

Tohle derby začalo mnohem lépe pro die Fuggerstädter, kteří už po deseti minutách rozehráli parádní akci, v jejímž závěru našel Jonathan Schmid před bránou absolutně neobsazeného Alfreda Finnbogasona, jemuž stačilo akorát nastavit pravačku - 1:0. Der Club se snažil odpovědět po necelých deseti minutách.

Jmenovitě to byl slovenský útočník Adam Zreľák, kdo vyzkoušel z voleje pozornost Andrease Lutheho. Ten byl u své tyče včas i po následné střele Sebastiana Kerka. Pak musel po Matheniově chybce uklízet z brankové čáry Tim Leibold. Gouweleeuw se svou tvrdou ranou také nepochodil, jelikož cílil přímo na rukavice hostujícího gólmana.

Poločas zakončil svou nepřesnou hlavičkou Finnbogason. Hosté vstoupili do druhého poločasu velmi aktivně a hlava Hanna Behrense pořádně zaměstnala Lutheho, který měl kliku, že Virgil Misidjan nasměroval svou dorážku jenom do boční sítě. Pět minut poté bylo k radosti Michaela Köllnera stejně vyrovnáno.

Po Misidjanově centru Zreľak se štěstím posunul na Alexandera Fuchse, jenž tvrdou ranou z hranice malého vápna konečně prostřelil brankáře - 1:1. Jenomže nerozhodný stav platil pouze nějakých pět minutek. Potom si k rozehrávce přímého kopu nějakých pětadvacet metrů od brány stoupnul Jonathan Schmid. A utěšenou placírkou pravé nohy překopnul zeď a vymetl šibenici - 2:1.

Ondřej Petrák svou střelou z dálky nikoho z domácích příznivců nevystrašil a Zreľak potom zazdil slibnou kombinaci. Přesto se nakonec Norimberk ještě jednou prosadil. Dvě minuty před koncem centroval z rohu Leiboid. A jelikož Lucas Muhl vyskočil na malém vápně výše než Caiuby, zajistil hlavou svému týmu alespoň bod za remízu 2:2.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 0:1

03.11.2018 15:30

Góly: 27. Marco Reus

Borussia Dortmund nezaváhala ani v zápase proti Wolfsburgu. Do duelu s Bayernem Mnichov tedy vstoupí se čtyřbodovým náskokem. Vlci naopak zůstávají ve středu tabulky.

V úvodu mohl Bruno Labbadia děkovat Johnu Brooksovi, že dvakrát zažehnal nebezpečí. Pak se z dálky postupně osmělili William, Josip Brekalo a Maximilian Arnold. O jedinou trefu se však postaral v sedmadvacáté minutě Marco Reus. Jadon Sancho z levé strany nacentroval před bránu, kde stál Thomas Delaney. Místo zakončení akci ještě vyšperkoval přihrávkou na o dva roky staršího spoluhráče, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti byla neomylná - 0:1.

Po změně stran nebyly k vidění žádné pozoruhodné příležitosti. Akorát v 54. minutě se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu, jelikož podle jejich tvrzení zastavil Dan Axel Zagadou hlavičku Johna Brookse ve vlastním vápně rukou. Rozhodčí Daniel Siebert na jejich reklamace nicméně nereagoval.

Za čtyři minuty pálil Arnold a míč ke štěstí Romana Bürkiho i celého Dortmundu zamířil těsně vedle brány. O vyrovnání se dále snažili Renato Steffen, Yannick Gerhardt a Marcel Tisserand. A protože na druhé straně neuspěli se svou akcí ani Delaney s Reuse, odváží Černožlutí z Volkswagen-Areny počtvrté za sebou tři body.

Vedle Bundesligy samozřejmě svěřenci Luciena Favreho válčí i na půdě Ligy mistrů. V týdnu zajíždějí do Madridu, kde se v tamní Areně Wanda Metropolitano střetnou s Atlétikem. Uvidíme, jestli také půjde o zcela jednoznačnou záležitost. Jistě si vzpomenete, že první klání opanovali Dortmundští výsledkem 4:0. Wolfsburg pochopitelně evropské poháry v této sezoně znovu neřeší, takže další utkání ho čeká v pátek, kdy bude soupeřem Hannover 96.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 0:3

02.11.2018 20:30

Góly: 11. Sébastien Haller, 32. Ante Rebić, 89. Nicolai Müller

Eintracht Frankfurt pokračuje v dobrých výkonech, díky kterým se udržuje ve hře o příčky zajišťující Ligu mistrů. Tentokrát to odnesl Stuttgart, jenž ne a ne navázat na výsledky z minulé sezony.

Z časomíry neuběhly ještě ani čtyři minuty a Ante Rebić se radoval z gólu. Bohužel předčasně, neboť rozhodčí Sven Jablonski se po poradě s asistentkou u videa rozhodl ho neuznat, jelikož chorvatský útočník přebíral Jovićovu přihrávku v těsném ofsajdu. Další pokus patřil Mariovi Gómezovi, nicméně jeho hlavička se mezi tři tyče nevešla.

V minutě jedenácté se dostal balon přes Rebiće a Joviće až k Hallerovi, jenž ho bleskurychle dopravil na místo určení - 0:1. Následně mohl vyrovnat Nicolás González, nicméně po centru od Dennise Aoga minul. Po půl hodině se přivalilo další nebezpečí od tria Jović-Rebić-Haller. Třetí jmenovaný pálil na Zielera, který vyrážel k tomu prvnímu, jenž udržel míč ve hře a pobídl kolegu Rebiće, jenž hlavou zvýšil - 0:2.

Ve zbytku prvního poločasu se domácí snažili. Thommyho přímý kop skončil těsně mimo. González si za minutu počínal úplně stejně. A Gómez? Ten ve výborné pozici pro sebe překvapivě rovněž selhal. Do druhé půli šli tedy svěřenci Markuse Weinzierla s tím, že musí dohnat dvoubrankové manko. Aktivní González to marně zkusil z dálky.

Na druhé straně začal řádit ještě aktivnější Jović. Příležitosti měl hned čtyři, což se ukázalo býti stejně málo. Ani Haller ve vyložené pozici Ron-Roberta Zielera nepřekonal. A tohoto večera nebylo přáno ani Gómezovi. Před vypršením osmdesáté minuty zkusil štěstí Rebić. Ale definitivní gólovou tečku udělal za tímto duelem až Nicolai Müller.

Ten přišel na hřiště deset minut před skórováním, kdy nahradil svého chorvatského kolegu. Willems převzal na levé straně míč, vběhl s ním až do malého čtverce, aby následně loboval před bránu, kde jeho zmíněný spoluhráč předvedl ukázkové zakončení hlavou - 0:3. Orli se příště střetnou se Schalke. VfB se pokusí přehrát Norimberk.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund1073030:1024
2.Borussia Mönchengladbach1062223:1220
3.Bayern Mnichov1062218:1120
4.RB Lipsko1054119:919
5.Eintracht Frankfurt1052323:1317
6.Werder Brémy1052318:1617
7.TSG Hoffenheim1051422:1416
8.Hertha BSC1044215:1316
9.FC Augsburg1034318:1613
10.SC Freiburg1034314:1613
11.VfL Wolfsburg1033414:1512
12.1. FSV Mainz 05103347:1112
13.Bayer Leverkusen1032516:2111
14.Schalke 04103168:1210
15.1. FC Norimberk1024411:2210
16.Hannover 961013612:216
17.VfB Stuttgart101276:245
 Fortuna Düsseldorf101276:245

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (72)

Přidat komentář
Rudnevs

Freiburg Nieder mit Bayern!

Reagovat
Bastaron

Se vždycky uděláš když Bayern ztratí ne?

Reagovat
Kixi Syhimour

Nezvládáš

Reagovat
Bastaron

Reagovat
vladino10

Nezvladas

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Rudnevs

Bundesligu sledujem od sezóny 2012/13 (samozrejme históriu a všetko okolo toho mám pordobne naštudovanú a mám napozerená staré sezóny zo súhrnov Bundesliga Klassiker na DSF), nikdy som teda zatiaľ nemal možnosť zažiť poriadny boj o titul. Teraz je po rokoch dominancie konečne aspoň šanca, že by k niečomu takému vôbec mohlo dôjsť. Tak mi dopraj trochu radosti, no, Bayern predsa nestráca každý deň, uznávam ale, že som si to mohol odpustiť, písal som ovplyvnený emóciami...

Reagovat
smazaný uživatel

Pozitívne emócie treba dať von

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hovno, dobře jsi to napsal

Reagovat
vladino10

keď raz niekoho nemám rád, tak nechápem čo je zle na tom sa tešiť, keď stratí body..

Reagovat
Gazdo

presne tak netreba byt stale hyperkorektny

Reagovat
Rudnevs

Tiež si myslím... Ale na druhej strane, chápem, že fanúšikovia Bayernu sa pri čítaní takýchto príspevkov necítia zrovna príjemne a už som za to bol kritizovaný opakovane, čiže si v tomto ohľade musím dávať trochu pozor, aby to zasa nedopadlo ako svojho času s Kölnom a RB (hoci od toho mám ešte ďaleko).

Reagovat
Kucka

Reagovat
raduinho

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

A to bych nechtěl vidět,jak by to s Bayernem dopadlo,kdyby mohli hrát Petersen s Niederlechnerem!

Reagovat
smazaný uživatel

To zase byla šílenost. Sračkoidní sestava zahrála ještě pod očekávání. Kovac, Sanches, Gnabry raus, nemám na ně nervy a Robben s Ribérym by mohli mít také rozum a ukončit to, dokud mají ještě nějaké jméno. Kimmicha už také nechci vidět na DM, měl nějak 10% vyhraných soubojů a tolik ztracených míčů... Dík za zkaženou sobotu.

Reagovat
bayern987

Ještě, že sem to dneska nestíhal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Achraf?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako každej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

SCF

Reagovat
Adyss

taka teraz zarezat Bayern

Reagovat
RadekVonCZE

Dortmund!!! Nepodělat to s Bavoráky a vyhrávat co nejvíc a jsme Meistři!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frantszek

Reagovat
raduinho

Kosovo je Kosovo.

Reagovat
Liquid

Lipsko jasná jízda na titul

Reagovat
Frantszek

Reagovat
eleven11

Dnes dostali 5 v Luckenwalde

Reagovat
eleven11

Ja viem,mám rád lipské mužstvá,okrem rb

Reagovat
Rudnevs

Jj, ja taktiež... Chvílu som mal rád i RB, ale až potom som správne pochopil nemeckú mentalitu ohľadom tradícii. Ale zároveň zas necítim nejaku nenávisť alebo tak niečo, stále je to len futbal a cítiť nenávisť k futbalovému klubu je proste divné.

Inak kedysi v 90. rokoch hrával Bundesligu VfB Leipzig, tí hrali ešte na tom obrovskom Zentralstadione (samozrejme bol väčšinou poloprázdny)... V jednom zo zápasov, konkrétne proti Dynamu Dresden remízovali 3:3 a hetrik za Dynamo dal Olaf Marschall - rodák z Leipzigu.

Reagovat
eleven11

Tento rok im to nejde,aj keď dnešná remíza v Nordhausenu potešila-

Reagovat
eleven11

Inak vtedy nechodilo tolko ludí ani indeFC Bayern München 48.176 4,6%

2 BV 09 Borussia Dortmund 42.064 2,7%

3 1. FC Nürnberg 36.124 8,7%

4 FC Schalke 04 35.501 -14,9%

5 1. FC Kaiserslautern 34.462 3,2%

6 SG Eintracht Frankfurt 31.596 24,5%

7 Hamburger SV 31.347 31,9%

8 1. FC Köln 31.065 4,2%

9 VfB Stuttgart 28.365 1,9%

10 VfL Borussia Mönchengladbach 26.959 13,9%

11 SV Werder Bremen 24.400 11,6%

12 Meidericher SV 02 Duisburg 23.299 95,0%

13 Karlsruher SC 22.012 -0,5%

14 Bayer 04 Leverkusen 19.112 12,4%

15 SG Dynamo Dresden 15.984 2,1%

16 SC Freiburg 15.000 68,0%

17 SG Wattenscheid 09 11.912 7,3%

18 1. FC Lokomotive Leipzig 11.876 125,4%

. Total 27.181 3,7%

Reagovat
Rudnevs

To je pravda, odvtedy šla Bundesliga divácky hore... Ale na tom obrovskom štadióne to proste obzvlášť bilo do očí, mohlo tam prísť okolo 30 000 ľudí a i tak to pôsobilo poloprázdne. Ja som niekde čítal, ako ten starý štadión vznikol, tá myšlienka o tak veľkom štadióne prišla za nacistického Nemecka, vtedy tam boli takéto megalománske maniere. Kvôli druhej svetovej vojne sa to vtedy nezrealizovalo, ale zrealizovalo sa to o pár rokov neskôr v časoch DDR, postavilo sa to za 16 mesiacov a nakoniec to bola veľká chvála a výkladná skriňa DDR.

Reagovat
Liquid

bylo by dobré aby do bundesligy postoupili právě i Dynamo Drážďany aby se obnovila letitá rivalita mezi RB Lipskem a Dynamem, je na co navazovat

Reagovat
Rudnevs

Tak nám porozprávaj niečo o tej dlhoročnej rivalite...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oba jsou z Německa, to asi stačí

Reagovat
Kily

že tady v německé sekci tenhle klaun ještě někomu vůbec stojí za reakci

Reagovat
smazaný uživatel

Nejspíš máš na mysli Chemie Leipzig ( Sachsen)

Reagovat
eleven11

Reagovat
eleven11

Však spolu hrali jediný suťažný zápas a to ten nechválne známy DFB Pokal .

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Bayern V derby s nima udělat minimálně bodík a boj o titul bude otevrenej az do konce

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli nás neporazíte v tomhle mrdka stavu, tak si ten titul ani nezasloužíte

Reagovat
vladino10

Ak budú mať po sezóne viac bodov, tak si ten titul zaslúžia hocijak

Reagovat
smazaný uživatel

Tak což o to, pro dobro Bayernu, ať ten titul vyhraje třeba Lipsko

Reagovat
db18

Tak od priste snad zase Kimmich na beku a v zaloze vedle sebe bud Javier s Goretzkou a nebo hrat 4-1-4-1 s Jamesem i Mullerem v sestave...

Reagovat
smazaný uživatel

Včera mě nejvíc pobavil vysmátý trenér Norimberku Michael Köllner po zápase v Augsburgu,jak vyprávěl,že pochází z vesnice Fuchsmühl,takže vlastně střelci gólů byli úplně jasní a měl pravdu,Alexander FUCHS a Lukas MÜHL zařídili hostům bod z derby

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
blaugrana

Posledných 8 striel na bránu Bayernu skončilo gólom. Neuer čaká na úspešný zákrok už 428 minút. Ak ani teraz nebude chytať MArc miesto neho, tak to už je choré.

Reagovat
Bastaron

To je asi stejně relevantní jako statiska De Gey na MS.

Reagovat
Rudnevs

OT: Los ďalšieho kola Pokalu:

Hertha BSC - FC Bayern München

Borussia Dortmund - SV Werder Bremen

Hamburger SV - 1. FC Nürnberg

1. FC Heidenheim - Bayer 04 Leverkusen

FC Schalke 04 - Fortuna Düsseldorf

Holstein Kiel - FC Augsburg

MSV Duisburg - SC Paderborn

RB Leipzig - VfL Wolfsburg

Reagovat
db18

ajaj

Reagovat
smazaný uživatel

Pre vas bude trochu aj zlomovy zapas o tyzden. Ak vyhrate tak sa to zas obrati vsetko na dobre a bude zas velmi blizko k titulu a lepsim vykonom, avsak ak prehrate, tak to len prehlbi tu frustraciu a tento zapas na Herthe potom tiez moze dopadnut fiaskom som fakt zvedavy o tyzden

Reagovat
stas87

Takze nam ostane len BL. Celkom ma to bude stvat, ze BVB dost mozno vyradi oba kluby, ktorym v Nemecku prajem. A este viac to nastve, kedze mali vypadnut uz v prvom kole, kde boli horsi ako Greuther ale haluzacky postupili.

Reagovat
andrew96

Prvoligista, takže to konečně bude pohoda.

Reagovat
stas87

Zaskuzena vyhra FSV, celkom som sa cudoval, ze nepridali skorej treti gol. Je to na zamyslenie, ze od tej vyhry na Schalke isli hraci s formou dole, su tam nedohrate suboje, mensia agresivita a nedari sa poslat kvlaitny center zo strany. Dneska ten druhy gol posral Pavlenka, pretoze taku tazku loptu nemoze poslat. Aut zadarmo, dobra kombinacia domacich a strela pomedzi Bargfredeho nohy. Mozno to tam mohol dohrat aj Augustinsson...ale kazdopadne uplne hlupa strata od Pavlenku a lopta zadarmo pre domacich. A potom tam tiez mal este jednu ci dve tazke lopty pri rozohravke, kde to tiez vyzeralo, ze loptu stratime. Je na nom vidiet, ze nema formu a keby na lavicke nebol neskuseny Plogmann, tak by som ho minimalne na jeden zapas posadil.

Kainz mimo ako vzdy, ten hrac by mal odist prec, pretoze okrem prveho sutazneho zapasu v auguste uz neukazal nic. A cakat na ten jeho dobry jeden zapas a styri priemerne...na to nemam nervov. Rashica je uz teraz lepsi a nepochopitelne sa nedostane ani do zapasovej nominacie. Dnes nebol vidiet ani Osako, ani Max nemal svoj den a domaci nemali problem nas ubranit. Harnik, Claudio aj Johannes to ozivili a piomohli nam do tlaku a ku golu na 1-2. Konkretne u Johannesa si viem predstavit, ze by uz teraz na jesen mohol naskocit od prvej minuty a nie len ako zolik. Dalsi domaci zapas mame proti Gladbachu. Nastastie hrame doma a Gladbach vonku nie je tak nebezpecny. Uz zaciname vypadavat z pozicii co zarucuju europu a tlaci sa tam dalsie kluby. Pre mna nic neocakavane, pretoze pokles formy a prehry som cakal, ale priznam sa, ze prehrat v Mainzi som nechcel. Uvidime, ako sa s tym teraz Kohfeldt vysporiada. Snad mu dnesok otvoril oci a defnitivne pochopil, ze Kainz fakt nieeee.

Reagovat
db18

Franck, Arjen, Mats a Thomas pry vytvorili opozici vuci Nikovi a tlaci na jeho odchod...

Jestli to je pravda, tak doufam ze vedeni zareaguje a kopne prislusne hrace do hajzlu... Jinak to bude furt dokola...

Reagovat
Bastaron

Zrovna kromě Hummelse by ty tři klidně koupnout do hajzlu mohli.

Reagovat
db18

Asi i Hummelse, i kdyz by to znamenalo setrvani Boatenga... Ale jeho letosni pristup i v repre mne docela irituje... I kdyz doufam ze to je jen zvast...

Reagovat
Werkrider

Súhlas

Reagovat
vladino10

neboli to títo istí aj pri ancelottim?

Ale ako ja sa bavím, dvaja hráči ktorí v klube končia túto sezónu idú diktovať čo a ako, pritom už nemajú ani výkonnosť ani nič..

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

To je banda čůráků fakt

Reagovat
Jardman

Na světě jsou 3 druhy lidí píči, prdele a čúráci. Očividně tady ti čtyři jsou prdele, protože chcou všechno posrat!

Reagovat
Rudnevs

Pokiaľ je to pravda, tak najmä Thomas ma sklamal. Akože áno, Robben s Riberym, to sú úprimne prví, od ktorých by som to čakal, ale Thomas...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím tomu protože Niko je výborný trenér ale tým ho musi následovat a plnit jeho požadavky...stejně tomu bylo u nás ve Frankfurt a vše fungovalo výborně..... pokud ne tak chápu nynější problémy Bayernu .....i když mě osobně je to celkem jedno a ba naopak jim přeju ať si rejpnout čumákem do hlíny tak Nika mi je líto a doufám že to nebude mít následky na jeho trenérské kariéře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele