10. kolo
03.11.2018 15:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Hannover 96 3:1

Schalke po třízápasovém půstu v Bundeslize naplno bodovalo, ale stále zůstává těsně nad sestupovými vodami. Barážovou příčku zatím obsazuje právě Hannover, který marně hledá formu z minulé sezony.

První šanci si vytvořil v 19. minutě Brazilec Felipe. Balon hlavou však netrefil zcela podle představ. Bobby Wood zase svou střelou z dálky Alexandera Nübela rozhodně nevystrašil. Na druhé straně se sice balon zatřepetal v síti, jenže se ukázalo, že Mark Uth stál v těsném ofsajdu. Posila z Hoffenheimu sehrála důležitou úlohu i po půl hodině hry. Po kontaktu s Josipem Elezem padla ve vápně na zem a rozhodčí Schmidt ukázal na značku pokutového kopu. Jenomže po poradě s videem své rozhodnutí přehodnotil.

Uth měl obrovskou příležitost i v minutě devětatřicáté. Tváří v tvář Tschaunerovi ale volil nepřesné zakončení. V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky se málem prosadil Bebou, což by pro Königsblauen byla veliká čára přes rozpočet. Nestalo se, a tak na ukazateli stále svítil bezbrankový stav.

To platilo až do 57. minuty. Ještě před ní se spíše propagační střelou připomenul Alessandro Schöpf. Pak tedy Tschauner podrazil ve velkém čtverci Utha a sudí tentokrát své rozhodnutí o penaltě neodvolal. Nabil Bentaleb vybral opačnou stranu, než na kterou skákal hannoverský brankář, takže nebylo co řešit - 1:0. Hned poté mohl Breel Embolo přidat pojistku, kdyby nenastřelil přímo muže v rukavicích.

Miiko Albornoz na druhé straně hřiště pro změnu přestřelil. Caligiuri si za dvě minuty počínal úplně stejně, čímž dal Breitenreiterovým svěřencům příležitost k vyrovnání, kterou nepohrdli. Bebou předvedl na pravém křídle výtečný slalom přes tři protihráče, aby mohl nacentrovat před bránu na neobsazeného Hendrika Weydandta, jenž svou razantní hlavičkou nedal Nübelovi pražádnou šanci - 1:1.

Nicméně už za nějakých šedesát sekund bylo zase všechno jinak. Embolova narážečka s Burgstallerem rozhodně nebyla ideální, leč díky zaváhání obránců se první jmenovaný ve vápně znovu dostal k míči a lehoučkým lobem si vychutnal strážce hannoverské svatyně - 2:1. Tenhle okamžik lze bez debat označit za zlomový.

Ve zbytku utkání totiž hrála především Tedescova skvadra. V 85. minutě putoval kulatý předmět po ose Burgstaller-Harit k Marku Uthovi, jenž využil špatného obranného zásahu a pohodlně levačkou po zemi skóroval - 3:1. Do závěrečného hvizdu ještě selhal Sebastian Rudy a Wood si vylámal zuby na Nübelovi.

Schalke si tak připsalo zasloužené vítězství, které však potřebuje potvrdit i za týden, kdy v posledním utkání před reprezentační přestávkou zavítá do Commerzbank-Areny ve Frankfurtu. Kouči Hannoveru Andrému Breitenreiterovi naopak návrat do Veltins Areny poněkud zhořkl. Příště se se svým týmem pokusí vyzrát na Wolfsburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele