10. kolo
03.11.2018 15:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim 1:4

Bayeru Leverkusen zatím sezona hrubě nevychází. Po čtyřbrankové nadílce od Hoffenheimu jsou v Bundeslize jenom tři mužstva, která inkasovala více branek. Naopak TSG si zase o příčku polepší, i když pořád je na čem pracovat.

Domácí přitom začali dobře. Už ve 3. minutě se po rychlém protiútoku mohl prosadit Lars Bender, jenomže ukázal, že na hřišti má obvykle jiné úkoly, než střílet branky. Nagelsmannův tým se probudil až po čtvrt hodině. Nelson našel Grillitsche, nicméně ten jeho přihrávku odmítl přetavit ve vedoucí trefu.

V závěru úvodní dvacetiminutovky rozehrál Vincenzo Grifo roh nakrátko. Balon převzal Reiss Nelson a z úhlu z hranice vápna zacílil naprosto přesně ke vzdálenější tyči - 0:1. Oba celky se dále snažily hrát dopředu, avšak za tuto svou snahu byla odměněna domácí Werkself. Karim Bellarabi převzal na pravé straně balon od Mitchella Weisera, neohroženě si to namířil do šestnáctky a z ještě ostřejšího úhlu dokonale zaskočil Olivera Baumanna - 1:1.

Tribuny BayAreny však už za čtyři minutky zchladil Joelinton. Grillitsch posunul na nabíhajícího Pavla Kadeřábka, jenž z první lehoučce dloubl míč před bránu, kde se do něj opřel hlavou dvaadvacetiletý brazilský útočník - 1:2. Chvíli poté musel z placu zraněný Bellarabi a na jeho místo přišel Leon Bailey. Do konce poločasu zkoušel štěstí už jenom jeho spoluhráč Julian Brandt.

Po změně stran se pro Herrlichovu družinu přivalila další pohroma. Jonathan Tah ve vápně podkopl aktivního Joelintona a kopala se penalta. Vincenzo Grifo volil tvrdou přízemní ránu po své pravé ruce, takže Hradeckymu pranic nepomohlo, že skočil na správnou stranu - 1:3.

Další čtyři slibné pokusy patřily Bayeru. Brandt ale netrefil míč optimálně, Vollandovu hlavičku likvidoval Baumann, stejně si poradil i s Baileyho přímým kopem, aby si v 72. minutě pohlídal prostor u tyče po Vollandově střele z bezprostřední blízkosti. Za minutu udeřilo na opačném pólu. S velkou chutí hrající Joelinton na polovině hřiště převzal přihrávku od Grifa a pelášil k bráně. Před sebou měl jenom jednoho protihráče, se kterým si lehce poradil a svým tvrdým zakončením na vzdálenější (pravou) tyč stanovil konečné skóre na 1:4 z pohledu Leverkusenu.

Tým, který v minulém ročníku skončil těsně za Borussií Dortmund na páté příčce, zůstává v tom současném ve spodní polovině tabulky. Za týden navíc zajíždí do Lipska. Naopak Hoffenheim doma přivítá Augsburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele