10. kolo
03.11.2018 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Augsburg - 1. FC Norimberk 2:2

Norimberk musel proti Augsburgu dvakrát dotahovat ztrátu. Za bod ze soupeřova hřiště tedy nakonec bude rád.

Tohle derby začalo mnohem lépe pro die Fuggerstädter, kteří už po deseti minutách rozehráli parádní akci, v jejímž závěru našel Jonathan Schmid před bránou absolutně neobsazeného Alfreda Finnbogasona, jemuž stačilo akorát nastavit pravačku - 1:0. Der Club se snažil odpovědět po necelých deseti minutách.

Jmenovitě to byl slovenský útočník Adam Zreľák, kdo vyzkoušel z voleje pozornost Andrease Lutheho. Ten byl u své tyče včas i po následné střele Sebastiana Kerka. Pak musel po Matheniově chybce uklízet z brankové čáry Tim Leibold. Gouweleeuw se svou tvrdou ranou také nepochodil, jelikož cílil přímo na rukavice hostujícího gólmana.

Poločas zakončil svou nepřesnou hlavičkou Finnbogason. Hosté vstoupili do druhého poločasu velmi aktivně a hlava Hanna Behrense pořádně zaměstnala Lutheho, který měl kliku, že Virgil Misidjan nasměroval svou dorážku jenom do boční sítě. Pět minut poté bylo k radosti Michaela Köllnera stejně vyrovnáno.

Po Misidjanově centru Zreľak se štěstím posunul na Alexandera Fuchse, jenž tvrdou ranou z hranice malého vápna konečně prostřelil brankáře - 1:1. Jenomže nerozhodný stav platil pouze nějakých pět minutek. Potom si k rozehrávce přímého kopu nějakých pětadvacet metrů od brány stoupnul Jonathan Schmid. A utěšenou placírkou pravé nohy překopnul zeď a vymetl šibenici - 2:1.

Ondřej Petrák svou střelou z dálky nikoho z domácích příznivců nevystrašil a Zreľak potom zazdil slibnou kombinaci. Přesto se nakonec Norimberk ještě jednou prosadil. Dvě minuty před koncem centroval z rohu Leiboid. A jelikož Lucas Muhl vyskočil na malém vápně výše než Caiuby, zajistil hlavou svému týmu alespoň bod za remízu 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele