10. kolo
04.11.2018 18:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy 2:1

Mohuč dokázala přibrzdit rozjeté Brémy a připisuje třetí výhru v sezoně. Naopak tým okolo Theodora Gebre Selassieho a Jiřího Pavlenky má na kontě stejný počet porážek.

Už po deseti minutách zvonilo za českým brankářem břevno. Nicméně i kdyby padl gól, neplatil by kvůli ofsajdu. Po pětadvaceti minutách hry už bylo všechno v pořádku. Brosinskiho centr prodloužil do ideálního prostoru Niklas Moisander a Jean-Philippe Mateta zblízka chladnokrevně zakončoval - 1:0.

Za osm minut mohlo být v Opel Areně ještě veseleji. Pavlenkovu chybu však Danny Latza o kousíček potrestat nedokázal. Werder se v prvním poločase nepředvedl v dobrém světle. Nejpozoruhodnější šanci si vytvořil Yuya Osako, nicméně to by musel být Robin Zentner skutečně velikánský smolař, aby tahle hlavička skončila za jeho zády.

Šest minut po startu druhého dějství přiťukl Brosinski Gbaminovi, jenž procedil míč mezi nohama Philippa Bargfredeho, takže toho bývalý hráč Slavie a Baníku ve svatyni mnoho neviděl. Tahle střela z hranice vápna ho tudíž dokonale nachytala na švestkách - 2:0. Florian Kohfedt tak poslal na trávník čerstvé síly, včetně čtyřicetileté klubové legendy Claudia Pizarra.

V 72. minutě stáhl Moussa Nikhaté ve vápně Johannese Eggesteina, jenomže pro rozhodčího Winkmanna to nebyl důvod z odpískání penalty. Maximilianův mladší bratr si šest minut po tomto incidentu připsal asistenci, protože před bránou našel milimetrově přesně zmíněného peruánského spoluhráče, pro něhož to byl bundesligový gól číslo 194!

Chvíli poté přenechal Harnik kulatý předmět Maxi Krusemu, nicméně ten na Zentnera nevyzrál. Brémy tedy budou napravovat reputaci doma v prestižním klání proti Borussii Mönchengladbach. Die Nullfünfer oproti tomu změří síly s věčně nepředvídatelným Freiburgem. I před reprezentační pauzou tedy bude na co se dívat.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele