10. kolo
03.11.2018 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 0:1

Borussia Dortmund nezaváhala ani v zápase proti Wolfsburgu. Do duelu s Bayernem Mnichov tedy vstoupí se čtyřbodovým náskokem. Vlci naopak zůstávají ve středu tabulky.

V úvodu mohl Bruno Labbadia děkovat Johnu Brooksovi, že dvakrát zažehnal nebezpečí. Pak se z dálky postupně osmělili William, Josip Brekalo a Maximilian Arnold. O jedinou trefu se však postaral v sedmadvacáté minutě Marco Reus. Jadon Sancho z levé strany nacentroval před bránu, kde stál Thomas Delaney. Místo zakončení akci ještě vyšperkoval přihrávkou na o dva roky staršího spoluhráče, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti byla neomylná - 0:1.

Po změně stran nebyly k vidění žádné pozoruhodné příležitosti. Akorát v 54. minutě se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu, jelikož podle jejich tvrzení zastavil Dan Axel Zagadou hlavičku Johna Brookse ve vlastním vápně rukou. Rozhodčí Daniel Siebert na jejich reklamace nicméně nereagoval.

Za čtyři minuty pálil Arnold a míč ke štěstí Romana Bürkiho i celého Dortmundu zamířil těsně vedle brány. O vyrovnání se dále snažili Renato Steffen, Yannick Gerhardt a Marcel Tisserand. A protože na druhé straně neuspěli se svou akcí ani Delaney s Reuse, odváží Černožlutí z Volkswagen-Areny počtvrté za sebou tři body.

Vedle Bundesligy samozřejmě svěřenci Luciena Favreho válčí i na půdě Ligy mistrů. V týdnu zajíždějí do Madridu, kde se v tamní Areně Wanda Metropolitano střetnou s Atlétikem. Uvidíme, jestli také půjde o zcela jednoznačnou záležitost. Jistě si vzpomenete, že první klání opanovali Dortmundští výsledkem 4:0. Wolfsburg pochopitelně evropské poháry v této sezoně znovu neřeší, takže další utkání ho čeká v pátek, kdy bude soupeřem Hannover 96.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele