10. kolo
03.11.2018 18:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Hertha BSC - RB Lipsko 0:3

RB Lipsko se dostalo do dobré formy, o čemž se nejčerstvěji přesvědčila berlínská Hertha, která na vlastním stadionu vyfasovala třígólový příděl. Nemusí však příliš smutnit, jelikož odstup za pohárovými příčkami zůstává minimální.

Timo Werner toho sice - tak jako celý německý národní tým - na letošním mistrovství světa mnoho nepředvedl, nicméně v Bundeslize opět válí. Už v první minutě tohoto zápasu přinutil k vynikajícímu zákroku Rune Jarsteina. Za dvě minuty ho pořádně zaměstnal Marcel Sabitzer. Teprve na třetí příležitost hostujícího týmu nedosáhnul.

V 7. minutě přiletěl do vápna Staré dámy dlouhý balon, který Willi Orban odhlavičkoval před bránu. Mittelstädt si málem dal vlastní gól, kdyby norská jednička nestačila zasáhnout. Bohužel pro Herthu Werner stál přesně tam, kde stát měl - 0:1. Také další dva pokusy patřily Rudým býkům. Devatenáctiletý Matheus Cunha nastoupil poprvé v základu a na konci úvodní dvacetiminutovky se, jak se později ukázalo, teprve zatřeloval.

Další možnost patřila Wernerovi. Následně na druhé straně neuspěli Salomon Kalou a Vedad Ibišević. V závěru prvního poločasu zafungovala spolupráce obou forvardů téměř dokonale. Druhý jmenovaný se ale musel sklonit před uměním brankáře Pétera Gulácsiho. Lipsko tedy vstupovalo do druhého dějství s menším náskokem.

Ten se navýšil osm minut po startu druhé půle. Znovu v tom měl prsty Timo Werner, který předtím ještě dvě šance neproměnil. Tentokrát se po Brumově přihrávce ocitnul tváří v tvář Jarsteinovi a nutno podotknout, že si jej dokonale vychutnal. Počkal, až se norský gólman pohne, a potom jednoduše lehce nadzvedl míč pravačkou, aby se dokutálel do sítě - 0:2.

Patnáct minut před koncem přišla velká chvíle Matheuse Cunhy. Pro sebe si zpracoval balon, povodil tři obránce, načež zpoza šestnáctky vypálil přesně pod břevno - 0:3. Je fakt, že po tomto výkonu můžou být hráči klubu z hlavního města Německa rádi, že příděl nebyl výraznější. Proti Fortuně Düsseldorf budou mít co napravovat. Die Roten Bullen se zase pokusí sestřelit Bayer Leverkusen.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele