Aktuality

Lavička vidí problém v síle kádru Sparty

Pocit uvolněnosti a svobody převládá v trenérovi Vítězslavu Lavičkovi poté, co skončil ve funkci hlavního kouče ve Spartě Praha. Po svém odchodu dnes ale nečekaně prohlásil, že klub takového formátu by si zasloužil při svých ambicích silnější kádr, aby zvládal důstojně domácí i evropské soutěže.

Grygera přijel na sraz v pohodě, doufá, že mu vydrží

Slibnou formu si na sraz fotbalové reprezentace před dvěma zápasy kvalifikace o postup na světový šampionát přivezl obránce Zdeněk Grygera. V Juventusu Turín je stálým členem základní sestavy, v poslední době chyběl jen v jediném utkání a navíc se mu vyhýbají zdravotní potíže, které jeho kariéru už mnohokrát přibrzdily.

Křetínský: Lavička ustoupil z cesty, proto musel odejít

Jako druhý trenér v pořadí uhnul z nastoupené cesty, proto musel Vítězslav Lavička opustit post trenéra fotbalové Sparty Praha. Podobně jako před ním Michal Bílek. Podle šéfa klubu Daniela Křetínského oba představili při svém příchodu výbornou sportovní koncepci a vizi, z níž ale pod tlakem okolností časem ustoupili.

Mourinho mě naučil víc než Capello a Mancini dohromady, říká Ibrahimovič

Zlatan Ibrahimovič si pochvaluje působení v Internu Milán pod trenérem José Mourinhem. Švédský útočník se také tvrdě opřel do Roberta Manciniho a Fabia Capella. Na rozdíl od Mourinha se prý od nich vůbec nic nenaučil!

Lavezzi: Chelsea? Ne, děkuji

Není mnoho fotbalistů na světě, kteří by odmítli přestup do londýnské Chelsea. Řadí se mezi ně, ale argentinský útočník Neapole Ezequiel Lavezzi. Ten na slova o zájmu milionářského klubu reagoval zdvořilým, ale jasným NE.

Ronaldinho věří, že bude zase nejlepší

Ronaldinho si po přestupu z Barcelony do AC Milán zvyká na nové prostředí, sám přiznává, že jeho výkony jsou stále nevyrovnané. Brazilská hvězda nicméně věří, že nalezne svou bývalou formu a bude patřit k nejlepším světovým hráčům.

Češi drží v žebříčku FIFA osmou příčku

Česká reprezentace drží i v říjnovém vydání světového žebříčku FIFA osmou pozici. V čele jsou s velkým náskokem evropští šampioni ze Španělska. Druhá je Itálie a třetí Německo.

Čech je rád, že se s Poláky rozhodne na hřišti

S dobrou náladou díky výsledkům Chelsea dorazil na včerejší sraz reprezentace brankář Petr Čech a rád by se ve stejném rozpoložení vracel do Anglie po nadcházejících kvalifikačních zápasech. Duely v Polsku a se Slovinskem mohou být podle něj důležitým klíčem ke konečnému úspěchu v boji o účast na mistrovství světa v roce 2010.

Chovanec chce dát ve Spartě šanci talentovaným juniorům

Sparta Praha se hodlá dostat ze současné krize tím, že bude dávat větší šance juniorským reprezentantům, kterých má v kádru hned několik. To bude podle všeho největší změna, kterou hodlá udělat nový trenér Jozef Chovanec, který nahradil v úterý večer Vítězslava Lavičku.

Trenérem Viktorie Plzeň se stal Vrba

Novým trenérem Viktorie Plzeň se dnes stal Pavel Vrba. Ve funkci nahradil Jaroslava Šilhavého, který byl odvolán v pondělí. Vrba podepsal v novém působišti kontrakt do 30. června 2010. Jeho asistentem bude Karel Krejčí, který spolupracoval už se Šilhavým a po jeho odvolání mužstvo dočasně vedl, trenérem brankářů zůstal Josef Čaloun.

Xavi na Zlatý míč nemyslí. Jsem týmový hráč, říká

Záložník Barcelony Xavi byl jedním ze strůjců španělského triumfu na Euru. S reprezentací získal zlato, technickou komisí UEFA byl dokonce uvolen nejlepším hráčem šampionátu. Včera převzal další cenu, na Zlatý míč ale Xavi nepomýšlí.

Anglické kluby prý sužují miliardové dluhy

Šéfa anglické Fotbalové asociace (FA) Davida Triesmana znepokojuje zadluženost jednotlivých klubů. Globální bankovní krize by prý mohla způsobit krach elitních týmů, ale podle funkcionáře je nemožné zjistit skutečnou ekonomickou situaci klubů, neboť jejich finance nejsou zveřejňovány.

Slavia je silnější než před třemi lety, varuje David Jarolím

Podruhé během tří let dojde ve Poháru UEFA na souboj mezi trenérem pražské Slavie Karlem Jarolímem a jeho synem Davidem, který obléká dres Hamburku. Kapitán vedoucího celku německé bundesligy věří, že stejně jako v roce 2005 postoupí ze skupiny oba týmy a zároveň varuje, že Pražané jsou nyní silnější.

Fenin doufá v rychlé procitnutí Frankfurtu

Před sezonou se útočník Martin Fenin těšil na to, jak s Frankfurtem zahájí útok na příčky zajišťující start v evropských pohárech. Teď se o to hůř smiřuje s trudnou realitou: ambiciózní Eintracht se krčí až na předposledním místě, že šesti zápasů ani jednou nevyhrál a sleduje, jak mu bundesligová špička uniká.

Lavička rezignoval. Spartu povede Chovanec

Trenér Sparty Praha Vítězslav Lavička den po porážce 1:4 v derby se Slavií rezignoval. Ve funkci ho nahradil generální sportovní manažer klubu Jozef Chovanec. Délku jeho kontraktu v nové funkci klub zatím nespecifikoval, další informace oznámí ve středu dopoledne, kdy se mají vyjádřit i oba trenéři.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele