Aktuality

Jsme silní, zvedneme se, říká Čech

Nejhorší výsledek v sezoně zkomplikoval fotbalistům Chelsea cestu do osmifinále Ligy mistrů. Blues v letošním ročníku prestižní klubové soutěže poprvé inkasovali a po prohře 1:3 na stadionu AS Řím zatím museli odložit postupové oslavy. Podle českého brankáře Petra Čecha však londýnský tým úterní neúspěch nepoznamená.

Sanz na Messiho potrestání netrvá

Prezident Malagy Fernando Sanz se překvapivě postavil proti potrestání Lionela Messiho z Barcelony. Ten v utkání se Sanzovým klubem plivnul na Brazilce Dudu. Rozhodčímu celý incident unikl, ale televizní kamery Messiho usvědčily. Sanz si ale myslí, že Argentinec by potrestán být neměl.

FA chce více peněz od Premier League

Předseda anglické Fotbalové asociace Lord David Triesman prohlásil, že Premier League by měla větší část ze svým zisků věnovat také rozvoji na nižších úrovních anglického fotbalu. Také se veřejně zasadil o zákaz přestupů pro hráče pod 18 let.

Denis může být novým Batistutou

Podle agenta Gustava Ghezziho má SSC Neapol v kádru nového Gabriela Batistutu. Útočník German Denis si dal sice v nedělním utkání Serie A s AC Milán nešťastný vlastní gól, ale podle Ghezziho umí střílet góly také do té správné branky.

Petr Čech obhájil vítězství ve Zlatém míči ČR

Brankář Petr Čech se stal již počtvrté za sebou vítězem novinářské ankety Zlatý míč České republiky. V hlasování za sezonu 2007/08 vyhrál s velkým náskokem před Tomášem Rosickým a Markem Jankulovským. Nejlepším trenérem sezony byl kouč fotbalistů Slavie Karel Jarolím, objevem roku jeho svěřenec František Dřížďal.

Udělali jsme příliš mnoho chyb, litoval Scolari

Chelsea si včera v Římě připsala první porážku v letošní Lize mistrů. Domácí AS zvítězil 3:1 a zamotal situaci ve skupině A. Chelsea prohrává málokdy, výhra může nakopnout Římany k zvrácení průběhu dosud nepovedené sezóny.

Sporná penalta rozzuřila Atlético. Liverpool bod bere

Atlético Madrid vedlo do závěrečných minut v Liverpoolu díky gólu Maxiho Rodrigueze. Jenže v nastaveném času pískl rozhodčí penaltu a sám faulovaný Steven Gerrard ji proměnil. Atletiko tak přišlo nejen výhru, ale i o jistý postup do osmifinále Ligy mistrů.

Maradona byl oficiálně jmenován koučem Argentiny

Diego Maradona se včera stal oficiálně trenérem argentinské reprezentace. Oznámil to tamní fotbalový svaz a potvrdil tak informace z minulého týdne. Osmačtyřicetiletá ikona světového fotbalu v nejbližších dnech oznámí nominaci k přípravnému utkání proti Skotsku, které je na programu 19. listopadu.

Nedvěd složil poklonu Lippimu. Jestli skončí, neví

Bude Pavel Nedvěd pokračovat v kariéře? Možná nejlepší fotbalista české historie stále neřekl jasné ano, či ne, jak je ostatně už léta jeho zvykem. Jedno je jisté, Juventus by se prodloužení spolupráce s Grande Paolem nebránil.

Aston Villa v televizi bude, Jarolím chystá změny?

Televizní diváci nakonec přece jen uvidí vstupní utkání Slavie v Poháru UEFA. Duel s Aston Villou bude vysílat Nova Sport. Anglická výprava přiletí do Prahy ve středu po poledni. Kouč Jarolím už má jistě plán, jak na silného soupeře vyhrát. Jen otálí nad složením záložní řady.

Postup do osmifinále Ligy mistrů může ve středu oslavit pět týmů

Až pět týmů se může ve středu večer radovat z postupu do osmifinále Ligy mistrů. Účast v jarních bojích mají před čtvrtým kolem základních skupin na dosah anglické velkokluby Arsenal a obhájce titulu Manchester United, španělský Villarreal, Bayern Mnichov a Juventus Turín.

Scolari si již zamlouvá hotel na finále Ligy mistrů

Hráči londýnské Chelsea dnes nastoupí v Římě ke svému čtvrtému zápasu základní skupiny Ligy mistrů, přesto již plánují, jak se do hlavního města Itálie na jaře vrátí. V květnu se tam totiž bude hrát finále nejprestižnější evropské soutěže, v kterém nechtějí chybět. Trenér Luiz Felipe Scolari dokonce již domlouval rezervaci v místním hotelu.

Dodavatel energie hrozí, že kvůli dluhu odpojí v Edenu proud

Vstupní utkání Slavie Praha v základní skupině Poháru UEFA proti Aston Ville je ohroženo. Dodavatel energie totiž hrozí, že celý multifunkční areál v Edenu odpojí od sítě kvůli nesplacenému dluhu, který u majitele společnosti eviduje. Společnost Moravia Energo dnes uvedla, že jí E Side Property Limited dluží téměř 2,5 milionu korun.

Di Carlo střídá na lavičce Chieva Iachiniho

Nováček italské ligy Chievo Verona má nového trenéra. Dosavadního kouče Giuseppeho Iachiniho vedení klubu odvolalo a na jeho místo dosadilo Domenika Di Carla.

Rory Delap ohromuje Anglii dlouhými a účinnými auty

Standardní situace jsou ve fotbale silnou zbraní, to však většinou jde o rohové či volné přímé kopy. Nováček anglické ligy Stoke však své soupeře ničí dlouhým vhazováním z autu v podání irského krajního záložníka Roryho Delapa.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele