Messi, Real, MS klubů...

07.12.2011, 12:37
Aktuality
Motory se zahřívají, tlak prudce stoupá, "Horečka sobotní noci" je za dveřmi. Derby, nebo lépe řečeno "El Clásico", znovu, jako každým rokem a dokonce několikrát, hýbe fotbalovým světem.

Obavy nejlepšího současného hráče Barcelony, a podle všech těch různých anket také světa, jsou na místě. Případná prohra na Santiago Bernabéu by totiž znamenala ránu pod pás pro šance Barcy na obhájení titulu. A pozor! Také by se jednalo o citelný zásah do sebevědomí svěřenců trenéra Guardioly. Messi dokonce řekl, že případná prohra by znamenala ztrátu dobré nálady pro zbytek roku.

"Prohra s Realem Madrid a následující cesta na mistrovství světa klubů? Bez šance postavit se znovu na nohy, odpočinout si, před tak důležitým měřením sil? Já jsem na 100% přesvědčen, že proti Realu odehrajeme výborný zápas. A právě tak tomu bude v Japonsku!" říká Messi a pokračuje: "Víme o našich schopnostech, víme co budeme hrát. Před námi je hodně zápasů, náročných na fyzické a psychické síly, není snadné hrát tolik utkání v řadě. Není to jednoduché, zejména na té úrovni, která se od nás očekává. Hodně se toho povídá o situaci v Barceloně, ale kdo by měl lépe vědět, jak na tom jsme, než my, hráči! Jsme v klidu, v pohodě, připraveni!"

Od 8. do 18. prosince 2011 se bude hrát MS klubů v japonských městech Toyota, dříve Koromo, a Jokohama. Barcu čekají jen dva zápasy a podle všech předpokladů se ve finále střetne s brazilským Santosem. I když Monterrey z Mexika není možno odepisovat ještě před zahájením turnaje... Od azulgrana se čekají jen a jen vítězství a s tím spojené tituly, nejinak tomu bude v tomto případě. Na dotaz, jak se projeví dlouhá cesta a časový rozdíl na připravenosti hráčů, Messi odpověděl: "Myslím si, že budeme mít čas připravit se, zvyknout si. Letíme den před zápasem, nejedná se o něco nového, já a moji spoluhráči jsme zvyklí cestovat do Argentiny, Brazílie, celé Jižní Ameriky. Tady problém nevidím."

A co takhle 3-4-3, specialita z posledních utkání, kterou naordinoval "doktor" Pep Guardiola? "Mít balon v naší moci co nejvíc, je smyslem onoho čtvrtého hráče ve středu pole. Dělá to problémy našim soupeřům a oni nemají tolik šancí škodit nám. Všechno je pak mnohem jednodušší! Guardiola ví, co dělá. Nejedná se pouze o každodenní přípravu, je zde jeho schopnost analyzovat soupeře před každým zápasem, motivovat nás po celou sezonu."

Messi a Zlatý míč? Třetí v řadě? "Individuální tituly jsou velice důležité, mají obrovskou cenu pro každého hráče. Ale nikdy nesmí převýšit zájem o úspěch kolektivu. Tým, za který hrajeme, je první v řadě. Výhra v každém utkání, tituly. Nic není důležitější!"

Také díky Messimu, je fotbal tou nejkrásnější hrou na světě!

Autor: Vilém Hodr / fifa.com

Komentáře (340)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele