základní skupiny - skupina H, 3. kolo
05.10.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Benficy (© AFP)

Gólman Vlachodimos vyčaroval kouzla v bráně, i díky němu Benfica uhrála bod s PSG

Doposud oba celky napříč všemi soutěžemi zaznamenaly pouze jedno zaváhání. A teď si na své konto připsaly ve vzájemném střetu druhé v pořadí. Nutno podotknout, že skóre utkání by mohlo vykázat vyšší počet branek, Benfica i PSG si totiž tvořily gólových šancí více než dost. Nakonec padly jenom dva góly, první zřídil Lionel Messi, druhý byl vlastní od Danila Pereiry.

Domácí rozhodně nepůsobili žádným mdlým, bázlivým nebo zaskočeným dojmem. Úvod do tohoto klání patřil jim, proti byl každopádně brankář Donnarumma, jenž si v 8. minutě poradil se samostatným únikem Goncala Ramose. A ve 14. minutě napřáhl solidně opětovně domácí forvard, Donnarumma ovšem znovu využíval své rukavice přesně tak, jak potřeboval, přičemž bravurně polapil taktéž střelu z pravé strany od Davida Nerese, jenž se snažil cílit pod břevno.

Tyto neproměněné možnosti nakonec Benficu šeredně mrzely, jelikož o pár chvil později PSG zužitkovalo okamžitě svou první větší příležitost. Zafungovala pro všechny soupeře obávaná spolupráce tria přezdívaného jako MNM. Messi přihrával balón dopředu na Mbappého, ten ho posunul k Neymarovi, který ho bleskově vrátil Messimu, a ten svůj technický pokus směroval parádně na zadní tyč. Opravdu velmi těžko se mohl gólman Vlachodimos po míči natáhnout.

Lisabonský soubor ale stačil do přestávky srovnat účty, dopomohl mu k tomu obránce Danilo Pereira, který si srazil centr zleva od Fernándeze srazil do vlastní brány. Najednou tedy hosté započali ve druhém poločase tvrdou honbu za další vedoucí trefou. Oním hlavním nepřítelem se jim nicméně stal Vlachodimos. Bylo s podivem, jak likviduje jednu příležitost Pařížanů za druhou. Ve 49. minutě na něj nevyzrál Hakimí, z dorážky Neymar razítkoval nůžkami břevno. V 55. minutě Neymar neuspěl z přímáku, v 61. minutě opět Hakimí se svou dělovkou a o pár chvil později ani Mbappé, jenž mířil ukázkově k tyčce. A poněvadž Benfice neuměl přisoudit vítězství v 81. minutě Rafa, který se neprosadil z blízkosti, konala se zkrátka konečná plichta.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (51)

Přidat komentář
Bastaron

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
ratusek

Vedení pařížského klubu chce, aby se hráči při utkání Ligy mistrů proti Benfice cítili co možná nejpohodlněji, a tak do portugalské metropole vypravilo vlastní prázdný autobus, na nějž je tým dlouhodobě zvyklý při cestování v rámci Ligue 1, a který bude sloužit pouze k přepravě mužstva z letiště na hotel a následně na stadion. Tato skutečnost se nelíbila některým ekologickým aktivistům, protože celkově dopravní prostředek urazí 3600 kilometrů i s cestou zpět do Paříže, aniž by byl jakkoli zaplněný.

Do prdele s ekoteroristama

Reagovat
Benfica

tak, ale toto je naprosto zbytočne..

Reagovat
Benfica

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký vidíš šance Portugalska na MS? Byly by větší bez Santose, nebo podzimního Ronalda?

Reagovat
Benfica

po zápase v Prahe už bolo cítiť, medzi fans, že sa čaká zlato. Aj za ten čas čo nás tam po zápase držali tak sme sa o tom s niekoľkými ľuďmi bavili. Ale má to svoje ale.

1. môžeš ísť do turnaja ako najväčší favorit a vypadnúť v skupine

2. dôležité bude aký hráči budú k dispozícií a v akej forme (našťastie ten výber najmä v útoku a na krajoch obrán je veľmi veľký)

čo sa týka Santosa, tak veľmi veľa fans by chceli, aby odišiel ešte pre MS, lebo ten futbal nie je vždy úplná krása. Avšak na druhej strane tituly sa nevyhrávajú peknou hrou, čiže ja by som mu dal ešte šancu. To, že to na MS/ME už ukázal (tu je, ale otázka, či ho už súperi nebudú poznať až príliš dobre, ale si myslím že za posledný pokus to stojí)

čo sa týka Ronalda, tak si myslím, že on má pozitívny vplyv na výber aj keď nehrá. Je kapitán, je skúsený, je dokonalý príklad profesionála a tí hráči za ním proste idu.. aký veľký podiel by mal na prípadnom úspechu to neviem. On potrebuje sa dostať do hry - tam mu ublížilo to, že nebol v príprave s tímom, ale je ako je. Po zápase v Prahe sa o ňom veľa písalo tuna, no práve v Prahe nehral, zle a vzhľadom na začiatok zápasu, kde po 15 minútach krvácal z kotníka aj z nosa toho ešte celkom dosť odohral (asistencia, vytvoril, šancu z ktorej neskôr bol gól a bavil trikmy) Proti ESP to, už bolo horšie, to je pravda.

Ale ak Portugalsko zlyhá, tak "vinníci" budú títo dvaja. Naši fans pôjdu po Santosovi, Ronaldovi fans pôjdu po Santosovi a všetci ostatní pôjdu po Ronaldovi. Nech už prípadný neúspech pôjde za kýmkoľvek..

Pre mňa je momentálne Portugalsko favorit n1. Žiadna repre proste nemá také hráčske možnosti a kvalitu. Dokonca ani Francúzsko ani Brazília. Ostatní už vôbec. Ale to je prt platné, najväčší favorit takmer nikdy nevyhrá a tlačiť do tejto pozície Portugalsko z toho už som sa tak trocha poučil, čiže to, že Portugalsko je favoriť n1 tu píšem asi 2x, ale naposledy pred MS..

Reagovat
smazaný uživatel

Díky. Já mám k Santosovi delší dobu velké výhrady. Kdyby skončil po ME 2016, považoval bych ho ve svém žebříčku za 3. nejlepšího trenéra historie. Protože konečně dokázal zemi, plnou geniálních hráčů a legend, dovést ke zlatu. A navíc na prokletém Mistrovství Evropy. Jenže potom. Zatímco v Rusku to bylo od druhého zápasu zatím jen vyčpělý. Tak před 2 lety už to bylo vyloženě trápení. Definitivní ztráta nějaké taktické inovace. Kterou Santos v minulosti oplýval. Neschopnost využít další klíčové hráče. Není možný, aby Bernardo, Fernandes na závěrečným turnaji “nehráli”. Byli absolutně neproduktivní. Já si právě myslím, že s tímhle pragmatickým stylem, se naopak šance výrazně snižují. Navíc v Kataru to bude specifické, jako mimo starý kontinent “vždy”, v Japonsku a Koreji nebo Brazílii a může se stát, že zase skončí ve skupině. Nicméně papírové předpoklady je podle mého taky řadí na 1. místo.

Reagovat
Raul=Real

To určite neřadí

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsou to téměř dva měsíce, ale v současném rozpoložení všech adeptů na titul. 1-3 určitě.

Reagovat
roman1978

ne, a ještě jednou ne. portugalsko max. čtvrtfinále. Favorité jsou:

Francie

Španělsko

Brazílie

Argentína

Belgie

Anglie .............................

Portugalsko

Reagovat
Raul=Real

Tiez si osobne myslim ze štvrťfinále, pri veľkej súhre okolností a šťastí max semi...take Španielsko, aj bez vyslovene hviezd, (ako mali niekedy), radim určite vyššie...ak este Enrique doladi finalnu fázu Naopak, Argentinu, Belgicko ci Anglicko by som urcite neradil k favoritom turnaja...to už skôr Nemci prekvapia ako tieto reprezentacie

Reagovat
roman1978

Anglie je poslední finalista Eura a opravdu netuším, jak se jim povede. Klidně semi.

Argentina neprohrála snad 3 roky jediný zápas a vyhrála Copu

Belgie je snad číslo jedna v žebříčku FIFA

Německo jsem nějak opomenul

Nicméně jsem jen chtěl poukázat na to, že Portugalsko ještě nikdy v historii nebylo na žádném turnaji (EURO, MS) považováno za největšího favorita

Reagovat
smazaný uživatel

Tvůj pohled na mezinárodní fotbal, je naivní, neznalý, zcestný. Nicméně, musíme ho respektovat.

Reagovat
roman1978

konkrétně čím?

Reagovat
roman1978

scestný

Reagovat
smazaný uživatel

Ano. Stydím se.

Reagovat
Benfica

2008 islo Portugalsko ako favorit n1.

Anglie od finale Eura nic moc, Argentina neprhrala 3 roky, ale 3 roky mala koho za supera? Mozno tak Brazilia, Taliansko.. Belgie uz nie je n1, btw im uz asi usiel vlak.

Reagovat
Xavi

2008 Portugalsko fakt nebylo favorit č.1. Když už tak 2000.

Reagovat
Benfica

bolo, bolo pred turnajom sa snáď o nikom inom ani nehovorilo.. po vydarených ME a MS + s Ronaldom, ktorý mal zlatú loptu..

Reagovat
Xavi

Teda myslel jsem 2004.

Možná tak v Portugalsku. Určitě měli fajn tým a byli favorit, ale ne č.1.

Reagovat
Benfica

No praveze na Slovensku, v 2008 som na portugalskom nete nebol, teda to este ani velmi tak net nebol

Reagovat
Xavi

No já tady mám registraci 2004.

Reagovat
Benfica

Ja na EF chodim mozno od toho 2008 roku, mozno 2009. Skor mam namysli slovenske media a casopisy + este to bol cas ked som do skoly chodil a tiez sa vela o Portugalsku hovorilo. Prakticky nikoho ineho si nepamatam, len potom po skupinach to bolo Nizozemsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Belgie, Argentina, Anglie?? ani jeden nema lepsi tim, to uz si tam rovno mohol dat aj Italov

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo je můj idol od počátku jeho kariéru ve Sportingu, ale do Santosova fotbalu se mi už nehodí. Ten potenciál vepředu je obrovský a jsou tam už kvalitnější hráči do mezihry. Santose jsem doufal, že odvolají po neúspěchu na euru, ale bohužel se s ním počítá dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

No ja si myslim, ze pragmaticky najskor vyhras titul, ale je pravda, ze Santosovi zacina chybat nejaka inovacia, preto som aj pisal, ze ci uz toto super nepozna az prilis dobre.

Uvidime, tato posledna prehra proti Spanielsku bude snad budicek, ze sa treba vratit na zem a ist od zapasu k zapasu, nie vidiet sa uz s titulom

Reagovat
smazaný uživatel

Pod Santosem pro mě rozhodně favorit nejsou. Ten postaví na závěrečnym turnaji zálohu William Carvalho - Moutinho - Danilo a skončí ve skupině.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily8

To vypadnutie v skupine sa môže stať komukoľvek, ale nikdy nie Brazílii. Brazília VŽDY skupinu vyhrá. Brazílii sa na MS môže nevydariť len 1 zápas, bohužiaľ, to vačšinou znamená stopku, ak to je play off. Ak by ten 1 zápas mala Brazília v skupine, tak ďalšie 2 vyhrá a skončí 2. Opakujem, bude to ako vždy, Brazília skupinu vyhrá, ako vždy, ďalšie tímy to budú mať o aktuálnej forme, šťastí a pod.

Reagovat
Benfica

tak Brazília má aj easy skupinu a takmer vždy aj easy skupinu mala. Btw na priamy zápas Portugalsko vs Brazília tak Brazília končí

Reagovat
Kily8

Ježiš to je zase nezmysel ....easy skupina. Brazília má vždy lahkú skupinu, ostatní majú vždy ťažkú. 2 európske. Švajčiarsko v skupine LN raz porazilo a raz prehralo s Portugalskom. Takže pre Portugalsko sú silný súper, pre Brazíliu slabý, ale Portugalsko je lepšie . Srbsko súverénne vyhralo skupinu, ale pre Brazíliu je slabé. Slabá skupina je trbars tá Francúzska.

Reagovat
Benfica

no max to Švajčiarsko je dobre, to máš pravdu, ale pre Portugalsko sú silný súper iba ak hrajú doma (pozri si históriu zápasov, nebudem to tu rozpisovať)

so Srbskom nesúhlasím oni ani zďaleka suverénne nevyhralo skupinu.. iba vďaka náhodnému gólu na konci posledného zápasu a vďaka obrovskej chybe rozhodcu z prvého zápasu porti Portugalsku na MS vyhoria, to skôr ešte ten Cameroon..

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
Mato178178

Tu bude prekvapko. Tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

"Benfica je klub, který mi dal šanci dostat se až sem," připomínal pařížský záložník Danilo Pereira, že právě v portugalské metropoli se odpíchnul k profesionální kariéře. "Naši soupeři jsou dobří v útoku i obraně, mají dobrý mix zkušených a mladých hráčů. A také mají ty, kteří umějí zápasy rozhodovat. Doposud jsou výsledky Benficy jasným důkazem kvality."

To si teda nepamatuju, že by se odpíchnul do velkého fotbalu v Benfice. V áčku mu šanci nedali.. a musel odejít do Itálie.

Reagovat
smazaný uživatel

Krásně Messi

Reagovat
ADM

Prosim ta, stream? Som na hoteli a neviem sa k ničomu prebojovať, všetko zablokované tak skúsim šťastie ešte takto

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
ADM

Pomohol len prechod z wifi na dáta, ale vdaka

Reagovat
Switchback

geniální

Reagovat
Seydou Doumbia

je neskutečný jak galtier probudil celou tu ofenzivní trojici

Reagovat
ADM

Dosť im zvlhol prach v posledných zápasoch.

Reagovat
Firkraag

Benfica hraje dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný zápas jsem si vybral, ale pokud chce PSG vyhrát LM, tak musí ten svůj styl až do brány změnit.

Reagovat
Lemiux66

Krasnej zapas. Benfica hrozne bavi, radost pohledet. Jinak po dlouhy dobe vidim Leose a nestacim se divit. Ze prej ma formu, ale tohle? Borec je pred MS v neskutecny pohode.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele