Další články

Vindahl mi ještě za zákrok nepoděkoval, vtipkoval obránce Ross

Hned při prvním startu v základní sestavě fotbalistů Sparty se dánský stoper Mathias Ross výrazně podílel na vítězství 2:0 na hřišti irského týmu Shamrock Rovers v úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů.

Friis si vážil toho, že Sparta po 14 letech vyhrála venkovní zápas v předkole LM

Trenéra Sparty Larse Friise potěšila nejen výhra 2:0 na hřišti irského týmu Shamrock Rovers v úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů, ale i fakt, že Pražané triumfovali ve venkovním utkání kvalifikace "milionářské" soutěže poprvé od roku 2010.

Sparta ukončila černou sérii z předkol, postup v Dublinu přiblížil prvním evropským gólem Wiesner

Sparťané vyhráli v Dublinu úvodní zápas 2. předkola Ligy mistrů proti irskému mistrovi Shamrock Rovers 2:0 a vytvořili si dobrou pozici pro domácí odvetu, která se hraje příští úterý. První český pohárový zástupce v této sezoně tak ukončil svou 17 zápasů dlouhou sérii bez výhry na hřištích soupeřů v předkolech evropských pohárů.

Změny v pohárech a o co se bude hrát? Evropské koeficienty na začátku sezony

Zatímco se v Německu dohrávalo EURO, na mnoha místech Evropy v tichosti vypukla kvalifikace klubových pohárů. Do druhého předkola již vstupují i tři české týmy a po loňské, historicky rekordní sezóně jsou očekávání veliká.

Friis před Shamrockem: Cítím tlak, protože musíme vyhrávat, ale to máme rádi

Trenér Sparty Lars Friis před úterním úvodním zápasem 2. předkola Ligy mistrů na hřišti irského týmu Shamrock Rovers řekl, že cítí tlak, jelikož působí v největším českém klubu. Na tiskové konferenci ale prohlásil, že si ho užívá.

Dýchlo na mě kouzlo ostrovního fotbalu. Shamrock má krásný stadion, vyprávěl Sadílek

Na záložníka Lukáše Sadílka po příchodu na stadion irského týmu Shamrock Rovers, kde Sparta rozehraje v úterý 2. předkolo Ligy mistrů, okamžitě dýchla atmosféra ostrovního fotbalu. Na tiskové konferenci uvedl, že touha vrátit letenský tým po 19 letech do hlavní fáze soutěže je obrovská.

Slavia vyzve Union Saint-Gilloise, Sparta může narazit na FCSB nebo Maccabi Tel Aviv

Hráči Slavie se ve 3. předkole Ligy mistrů utkají s belgickým týmem Union Saint-Gilloise. Dvojzápas začnou 6. nebo 7. srpna doma, odvetu odehrají o týden později venku. Druhý celek z pražských "S" Sparta v případě postupu z 2. předkola přes Shamrock narazí na vítěze duelu mezi rumunským FCSB a Maccabi Tel Aviv. Úřadující český šampion by rovněž začal doma. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském sídle UEFA v Nyonu.

Postup do Ligy mistrů po 19 letech? Chuť je veliká, věřím, že to zvládneme, uvedl Wiesner

Hráči Sparty jedou do Dublinu k úternímu úvodnímu zápasu 2. předkola Ligy mistrů na hřišti Shamrocku Rovers s pozitivní náladou a s cílem předvést dobrý výkon a zvítězit. V rozhovoru s novináři to před odletem řekl záložník Tomáš Wiesner. Mrzí ho, že s týmem neodcestoval kapitán Filip Panák.

Pětice českých zástupců v pohárech se dozví soupeře, na koho mohou narazit?

Cesta do milionářské Ligy mistrů bývá velmi spletitá. Zatímco Sparta na ní musí překonat hned tři překážky, Slavia "jen" dvě. Sešívaní jsou totiž nasazení přímo ve třetím předkole nejslavnější pohárové soutěže, k němuž se může už v úterý v Irsku výrazně přiblížit i úřadující český mistr.

Sparťané rozehrají v úterý proti irskému Shamrocku 2. předkolo LM

Jako první z pěti českých zástupců vstoupí do kvalifikace evropských pohárů fotbalisté Sparty. Pražané se v úterním úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů představí na hřišti irského týmu Shamrock Rovers.

Sparta ve 2. předkole Ligy mistrů narazí na Shamrock. Díváme se na sebe, chceme postoupit, uvedl Panák

Irský Shamrock je podle nového kapitána pražské Sparty Filipa Panáka příjemnějším soupeřem pro 2. předkolo Ligy mistrů ohledně cestování, než by byl Víkingur Reykjavík. Trenér Sparty Lars Friis na dnešní tiskové konferenci uvedl, že analytici již pečlivě studují oba zápasy 1. předkola.

Chceme titul a do Edenu vrátit Ligu mistrů, zaznělo na tiskové konferenci Slavie

Po třech druhých místech za sebou vstupuje Slavia do nadcházejícího ročníku s jasným cílem získat první ligový titul od sezony 2020/21. Tým z Edenu chce zároveň projít do hlavní fáze Ligy mistrů, do níž se tentokrát přímo kvalifikuje i vítěz nejvyšší soutěže.

Araújo musí se stehenním svalem na operaci, mimo hru bude minimálně čtyři měsíce

Barcelona na trhu mlčí a zatím nezískala žádnou letní posilu, místo toho naopak o jednoho hráče přišla. Dlouhodobě bude mimo hru Ronald Araújo, uruguayský obránce si nedávno poranil stehenní sval a problém je mnohem vážnější, než se na první pohled zdálo.

UEFA rozhodla: Manchesterské týmy mohou stejně jako jejich sesterské kluby do Evropy

Manchester City i Manchester United budou moci hrát Ligu mistrů, respektive Evropskou ligu společně se svými sesterskými celky Gironou a Nice, uvedla v pátek první komora Finančního kontrolního orgánu klubů UEFA (CFCB).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele