základní skupiny - skupina H, 5. kolo
25.10.2022 21:00 CET
7 : 2
(4:1)

Reportáž

Vykutálená pařížská trojka v oslavách (© AFP)

PSG proklouzlo do osmifinále Ligy mistrů, Maccabi Haifa dostalo nafackováno sedmkrát

Dva góly a dvě asistence pro Lionela Messiho, ten samý počin také pro Kyliana Mbappého. A i jeden gól pro jejich dalšího parťáka z útoku Neymara. Takový je jednoduše bleskový sumář ofenzivního trojzubce se známým označením MNM v duelu proti Maccabi Haifa, jenž přispěl PSG s předstihem k postupu do osmifinále Ligy mistrů. Jisté první místo však i nadále nemá.

A nebude se ve finále jednat pro Les Parisiens za týden o jednoduchou záležitost, poněvadž se v souběžně hraném utkání povedlo Benfice též podruhé skolit Juventus, takže má portugalský celek shodný počet bodů jako ten francouzský. Zatímco PSG pocestuje do Turína, Benfica se venku střetne s Maccabi, tedy papírově nejslabším účastníkem skupiny. Trumfy každopádně pořád drží družina z Paříže, která solidně zlepšila po nynějším zápasu i skóre, evidentně jí ale, pokud lisabonský celek očekávaně uspěje v Izraeli, nebude stačit na Apeninském poloostrově remíza, aby první příčku v tabulce uhájila. Vítězství prostě bude nutným a kýženým artiklem.

Ačkoli Maccabi schytalo tvrdý výprask, stále může živit naději na pokračování na evropském poli pro jarní část. Jemu totiž naopak porážka Juventusu nahrála do karet, jelikož je zatím tím horším mančaftem jen vlivem horšího poměru vstřelených a inkasovaných branek. Je jasné, že s takovou záležitostí se po samotném losu tohoto uskupení nepočítalo, protože ovšem Stará dáma působí jako hodně slabý kompars PSG i Benfice, tvrdě se o třetí příčku bude muset rvát.

Do přestávky se domácí prosadili gólově čtyřikrát. V 19. minutě Mbappé stačil prostrčit míč k Messimu, který elegantní šajtlí zacílil parádně na vzdálenější tyčku. Ve 32. minutě následně k tomu samému prostoru brány zamířil taktéž sám Mbappé, znovu se přitom marně natahoval po tomto zakončení gólman Cohen. A ve 35. minutě se uvedl na listinu střelců taktéž Neymar, který lehce zužitkoval pobídku od Messiho. Čtvrtý přesný zásah PSG měl na svědomí Messi, jenž si vyměnil merunu s Mbappém a zpoza šestnáctky vyprodukoval přesný přízemní pokus.

V 64. minutě podruhé v utkání zaúřadoval také Mbappé, ten si tentokráte parádně počínal po Hakimího dlouhém pasu z pravé strany a placírkou nasměroval balón na zadní tyč. Rozhodně ne takovým způsobem, jaký by chtěl, se do statistik zápasu uvedl hostující obránce Goldberg, který si nešťastně srazil v 67. minutě merunu do vlastní sítě po počínání Neymara. A pařížský gólový účet pak uzavřel Carlos Soler premiérovou trefou v dresu PSG po Messiho asistenci.

Maccabi umělo alespoň nějak mírnit následky finální porážky, přičemž paradoxně se dvakrát prosazoval úspěšně Seck, jehož primární ambicí je v obecné rovině bránění. Trefil se v obou poločasech, v tom prvním po standardce, kterou zahrával Atzili, ve druhém poté, co skóroval po závaru, Pierrot přitom zapisoval gólovou nahrávku, a v obou případech tomu bylo hlavou.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat
Championship

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
Pharrell

4:1

Reagovat
Jacks11

LEO je hroznej kůň

Reagovat
herold

Chudák Ronaldo, musí hrozně moc trpět.

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Phillipinho

Tomu se normalne musi hroutit svet

Reagovat
Kenneth

Myslel sem vcera na to samy.

Reagovat
Salfovic

Už jen 11 gólů

Reagovat
Visca el barca

To Leo smázne jak nic.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele