základní skupiny - skupina H, 2. kolo
14.09.2022 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Lionel Messi a Kylian Mbappé (© AFP)

Messi, Mbappé a Neymar se o góly spravedlivě podělili, PSG venku skolilo Maccabi Haifa

Bezpochyby se teď PSG neprezentovalo tím nejlepším způsobem, jaký by si z dlouhodobého hlediska samo představovalo. Druhé vítězství v Lize mistrů ovšem uzmulo na své konto, byť proti Maccabi Haifa hlavně v prvním poločase nenacházelo samo sebe. Naštěstí pro něj, jako už několikrát v této sezóně, zabrali v pravou chvíli Lionel Messi, Kylian Mbappé a Neymar.

Když už ve 2. minutě od levé lajny pláchl Mbappé bránícímu Sundgrenovi, který evidentně tempu francouzského útočníka vůbec nestačil, zdálo se, že PSG bude mít duel od A do Z plně ve své režii. Jenže následné zakončení, které vyrazil do zámezí brankář Cohen, jako by trochu předpovědělo, že vsítit branku podceňovanému soupeři nebude pro hosty tak snadné. Takovou skutečnost trochu potrhl i fakt, že se nebojácný protivník uměl osmělit a prověřit připravenost hostujícího brankáře Donnarummy, jenž třeba v 11. minutě musel dávat pozor na střelu Abua Faniho. A ve 24. minutě dokonce došlo na dost nečekanou událost, Donnarumma totiž musel lovit balón z vlastní sítě. Stěží mohl něco udělat s Cheryho střelou z voleje, a to po parádním pasu Hazizy, který ho našel ve správný čas a na správném místě na hranici brankového území.

Pařížané byli jako opaření, budiž příkladem například 34. minuta, kdy se Neymar chopil kopu z rohu, a ten zahrál tak mizerně, že jeho slabý přízemní centr skončil pouze na boční síti. Ve 37. minutě nicméně již došlo na nápravu situace ze strany favorita tohoto souboje. Mbappého znovu neudržel na uzdě Sundgren, prudkou přihrávku k bližší tyčce srazil stoper Batubinsika pouze k nohám Messiho, který bez problémů překonával Cohena. V závěru prvního dějství se však zase musel mít na pozoru Donnarumma, dělovkou se ho totiž snažil opět přelstít Chery.

Zkraje druhé půle čelili Les Parisiens i nadále velké odvaze outsidera tohoto duelu, několik jeho šancí přežili, a následně začínali přece přebírat otěže do svých rukou. Hned dvakrát se po půlhodině hry ozval Messi, Cohen si každopádně s jeho pokusy ještě poradil. V 69. minutě již ale PSG přetavilo svůj počínající tlak v přesný zásah. A jednalo se o typickou akci Mbappého, jemuž jenom stačilo si sběhnout na kolmici, tentokráte produkovanou Messim, a zaměřit s tou největší přesností ke vzdálenější tyči. V 88. minutě pak hosté svou výhru definitivně pojistili díky Neymarovi, jenž se nalevo ocitl zcela nehlídaný a lehce skóroval po Verrattiho pobídce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Bastaron

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
DidusIneptus

2:4

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:7

Reagovat
Theft90

0:4

Reagovat
ladyboy arsenal

1:2

Reagovat
dextroza_m

2:7

Reagovat
Beči

Messi zatím v deseti zápasech 5+8, to už vypadá mnohem líp, než loni.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele