základní skupiny - skupina A, 5. kolo
26.11.2019 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Real ztratil slušný náskok v závěru, s PSG tak remizoval

Konečná remíza mezi španělským a francouzským gigantem definitivně rozluštila otázku prvního místa ve skupině. Protože Real neudržel dvoubrankové vedení proti PSG, které mu zařídil svými dvěma góly Karim Benzema, neboť během dvou minut skórovali Kylian Mbappé a Pablo Sarabia, ze druhého místa se už výše posunout prostě nemůže.

O tom, že oba celky proklouznou dál bez ohledu na to, jak jejich duel nakonec dopadne, bylo předem rozhodnuto, jelikož vpodvečer Bruggy uhrály jen plichtu na půdě Galatasaraye. Šlo tak především o to, jestli ještě Real udrží naděje na uzmutí první příčky. Potřeboval k tomu nutně PSG porazit, měl ke svému cíli slušně nakročeno, jenže závěr zápasu nezvládl.

Oba trenéři, Zinedine Zidane a jeho protějšek Thomas Tuchel, neudělali ve svých sestavách nějaké úplně překvapivé kroky. Možná že oproti předpokladům se nakonec rozhodli dát šanci v útoku někomu jinému, než se očekávalo. A tak v domácím složení se objevil Isco místo Garetha Bala a v hostující jedenáctce nastoupil Mauro Icardi místo Neymara.

První vzájemné klání mezi oběma celky dopadlo jednoznačně ve prospěch pařížského mužstva, jeho soupeř dokonce za celých devadesát minut nevystřelil ani jednou přímo na bránu, nicméně odveta vyznívala lépe pro madridský tým. Alespoň tedy do poslední desetiminutovky, která nakonec rozhodla o dělbě bodů mezi oběma soky.

První branka přišla na řadu v 17. minutě. Po rychlé akci nejprve Isco z vyložené pozice nasměroval míč jen do tyčky, avšak na dorážku byl připravený Benzema, který snadno zamířil za záda gólmana Navase. Navýšit náskok mohl ve 27. minutě Kroos, jenž napřáhl ze střední vzdálenosti svou pravačkou, ovšem jeho dělovku tentokráte Navas zlikvidoval.

PSG si v první půli vytvořilo několik dobrých možností, v branku však nepřetavilo ani jednu z nich. Tuchel moc dobře věděl, proč dát přednost Icardimu před nerozehraným Neymarem, jeho svěřenec, který je v optimální pohodě, totiž zahrozil v 8. i ve 12. minutě, jenže neseřídil svá mířidla přesně. Ve 36. minutě vystřelil Mbappé, avšak brankář Courtois zasáhl.

Na začátku druhé půle mohl Real udeřit podruhé. Znovu si hostující defenzíva nepohlídala Benzemu, který se ocitl na zadní tyčce zcela sám, jenže z blízkosti výtečného Navase nepřekonal. V 61. minutě mohl skórovat taktéž Isco, ani on ale na Navase nevyzrál, jen o pár chvil později po rohovém kopu Varane trefil Navasovu brankovou konstrukci.

Ke změně skóre, ve prospěch domácích, došlo v 79. minutě, to když centr Marcela zužitkoval hlavou Benzema. Už už se zdálo, že o zisku třech bodů je rozhodnuto, PSG se však nevzdalo. A udělalo dobře. Protože v 81. minutě po tečovaném pasu Meuniera doklepával balón do sítě Mbappé a jen o dvě minuty později zamířil parádně do šibenice Pablo Sarabia.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (564)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele