semifinále
18.08.2020 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Angel Di María (© AFP)

PSG si bez potíží poradilo s Lipskem a je ve finále

Paris Saint-Germain se konečně dočkalo a zahraje si vytoužené finále Ligy mistrů. Francouzský celek předvedl v semifinále výborný výkon, Lipsku takřka nic nedovolil a sám se prosadil třikrát. Už po třinácti minutách otevřel skóre Marquinhos a další dva zásahy obstarali Ángel Di María a Juan Bernat.

Kouč PSG Thomas Tuchel se mohl od počátku spolehnout na Kyliana Mbappého a vedle něj nechyběl v základní sestavě ani Ángel Di Maria. Začátek zápasu byl zcela jasně v režii francouzského mistra. Po šesti minutách vyslal Mbappé kolmici na Neymara a ten špičkou kopačky píchl do balonu a orazítkoval vzdálenější tyč. Hned vzápětí Mbappé presoval Gulácsiho, přičemž právě od mladíka PSG skončil balón v brance, avšak gól pro hru rukou neplatil. Divoký vstup do utkání Pařížané přeci jenom okořenili gólem, když Di Mariův centr z levé strany zblízka zatloukl hlavou do sítě stoper Marquinhos.

Zaskočené Lipsko se poprvé výrazněji ozvalo ve 25. minutě, kdy dostal pas za obranu Laimer a po jeho pobídce pálil vedle Yussuf Poulsen. Byl to však ojedinělý pokus, protože tempo diktovalo PSG. Neymar v další šanci trefil z přímého kopu podruhé v zápase tyčku a tři minuty před koncem využil nedorozumění Gulácsiho se Sabitzerem Ángel Di María. Paříž ovládla první poločas výsledkem 2:0 a měla směle nakročeno do finále.

Julian Nagelsmann zkusil o přestávce oživit ofenzívu příchody Forsberga a Schicka, nicméně obraz hry byl nadále stejný a v 56. minutě už nebylo o vítězi klání pochyb. Mukiele podklouzl a následný centr Di Maríi zasáhl nejprve Bernat a na brankové čáře jistil gól Neymar. Celou situaci ještě zkoumal sudí u videa, ale žádný prohřešek proti pravidlům nenašel.

Třetí gól znamenal definitivní pečeť za utkáním. Lipsko se sice sympaticky snažilo vykřesat naději, ale francouzské mužstvo mělo zápas pod kontrolou a postup do finále si pohlídalo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (477)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele