základní skupiny - skupina A, 6. kolo
11.12.2019 21:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Hvězdy PSG si zastřílely, Galatasaray odjíždí z Paříže s debaklem

Fotbalisté Paris Saint-Germain podtrhli suverénní učinkování v základní skupině Ligy mistrů výhrou 5:0 nad Galatasarayem. Hosté ještě měli šanci obsadit třetí místo a zajistit si jarní účast v Evropské lize, nicméně po výprasku to zůstalo jen zbožným přáním. Kouč Thomas Tuchel nechal hrát všechny ofenzivní hvězdy a ty se mu odvděčily gólem, prosadili se Icardi, Sarabia, Neymar, Mbapé i Cavani.

Paříži už v zápase o nic nešlo, přesto jakákoliv bodová ztráta bývá v Parku princů neodpustitelná. Galatasaray měl mnohem větší motivaci, jakýkoliv získaný bod ho vracel do hry o Evropskou ligu, ale jak se nakonec ukázalo, byla to jen utopická představa. Na hřišti jasně dominoval jen jeden tým - PSG.

Francouzi neměli s Galatasarayem žádné slitování a už od začátku prvního poločasu spustili svojí palbu. V první velké šanci Muslera zlikvidoval střelu Sarabii a Icardiho gólový oblouček nemohl být kvůli ofsajdu uznán. Pařížané mačkali svého soupeře a po půlhodině hry se naprosto po zásluze ujali vedení. Mbappé po přesné kolmici nastartoval rychlé nohy a posunul balón před prázdnou branku, kde měl Mauro Icardi snadnou úlohu. Hned o tři minuty později podniklo PSG další útok, Sarabia uvnitř šestnáctky vypálil přes Marcaa a domácí vedli 2:0. Opravdu šlo o jednostrannou záležitost, na hřišti byl jen jeden tým, který naprosto dominoval a do šaten si klidně mohl odnést vyšší brankový rozdíl.

Thomas Tuchel byl na rozdíl od svého protějšku Fatiha Terima velmi spokojen a jeho svěřenci ani po přestávce nepolevovali. Ve 47. minutě si vyměnili balón Mbappé s Neymarem a brazilský míčový kouzelník přízemní ranou zvýšil na 3:0. Po hodině hry si oba aktéři vyměnili role, Neymar průnikovou přihrávkou vyzval Mbappého a Muslera inkasoval čtvrtý gól. Skóre vyznívalo pro hosty hrozivě, to ovšem domácí zahodili spoustu dalších šancí. Poslední branku večera obstaral v závěrečné desetiminutovce Edinson Cavani. Po faulu v pokutovém území se kopala penalta a Cavani obdržel od Neymara balón k exekuci a následně nezaváhal. PSG vystřelilo na Muslerovu branku desetkrát, zatímco Galatasaray na tu Ricovu ani jednou. Turecký celek se pro letošek s pohárovou Evropou loučí, PSG se může těšit na osmifinálový los.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

4:0

Reagovat
Elmas

5:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

7-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
fabec1222

omg, tak první dám Real, bez komentáře, tak přepnu na tohle, španělskej komentář....

Reagovat
fabec1222

Tak už na Realu je

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele