základní skupiny - skupina D, 5. kolo
26.11.2019 18:55 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
RZD Arena, Moskva

Reportáž

Bayer uspěl v Moskvě a v Evropě bude pokračovat, Lokomotiv končí

Bayer Leverkusen narušil nepříznivou bilanci německých výletů do Rusi. Svěřenci kouče Petera Bosze porazili moskevský Lokomotiv o dvě branky a pro jarní část sezóny si zajistili pokračování v Evropě. Zda to bude v play off Ligy mistrů nebo Evropské ligy, odpoví teprve poslední kolo, ve kterém bude německý celek na dálku bojovat s Atléticem Madrid. Lokomotiv se naopak s mezinárodními střetnutími po podzimu rozloučí.

V sedmé minutě se poprvé vážněji ukázala dvojčata Mirančukova. Přihrávající Anton vyslal dopředu Alexeje, který sice překonal brankáře Hrádeckého, nicméně branka nebyla správně uznána kvůli ofsajdu. Tři minuty poté potvrdil dobrý vstup Lokomotivu do utkání Krychowiak, s jehož tvrdou ránou si Hradecky poradil až nadvakrát. Jenže hned za okamžik šli za kuriózních okolností do vedení hosté. Rohový kop Bayeru chtěl do bezpečí odkopnout Éder, trefil však pouze spoluhráče Žemaletdinova, od nějž se míč nešťastně odrazil do domácí svatyně.

Ve čtrnácté minutě si první vážný zákrok připsal gólman Lokomotivu Guilherme, který musel likvidovat nepříjemný pokus Demirbaye z přímého kopu. Po hlušší pasáži měli domácí ve 26. minutě obrovskou šanci na vyrovnání. Ze skrumáže v pokutovém území vyplaval balón přímo k Antonu Mirančukovi, jenž však tváří v tvář ztroskotal na vynikajícím Hrádeckém.

Ani Leverkusen ale nezanevřel na veškerou útočnou aktivitu. Volland ve 34. minutě na hranici postavení mimo hru vysunul Baileyho, jenž chtěl obehrát Guilhermeho kličkou, avšak na strážce svatyně Leverkusenu si nepřišel a jeho herecká snaha o penaltu vyšla taktéž vniveč. Za dalších pět minut oslovil Bailey Bellarabiho, jehož pohotové zakončení div že nezapadlo k tyči. Nedlouho poté vypálil z dálky domácí Éder, byl však o fous nepřesný. V nastavení první půle ještě musel Guilherme zasahovat proti střele Diabyho, následná snaha Vollanda o zakončení již přišla vniveč kvůli ofsajdu.

Také úvod druhého poločasu vyšel Bayeru na jedničku. Aránguiz po rozehrávce standardní situace v 53. našel obloučkem Svena Bendera, jenž se do míče parádně opřel z první a překonal Guilhermeho střelou na zadní tyč. Následně hosté kontrolovali výsledek a Lokomotiv měl velké problémy vůbec vymyslet nějakou kloudnou akci.

Až v 74. minutě se dopředu dostal Éder, jenže jeho nebezpečný pokus na poslední chvíli ztlumil bránící Tah a Hrádecký následně balón v klidu sebral. Osm minut poté nebezpečně hlavičkoval Kulikov, ovšem přesně do míst, kde stál gólman soupeře. V 85. minutě rozběhl Alexej Mirančuk Barinova, jenž před bránou hledal Smolova, který ale dostal přihrávku na paty. Výsledek už nezměnil ani hostující Alario, jenž se v závěru několikrát dostal do zakončení.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Vpered Lokomotiv!!!

Reagovat
Seydou Doumbia

2:1

Reagovat
Heresy

1:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
johnn

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lol, to byl na 0:1 Jak z Fortuna ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Gol

Reagovat
andrew96

Reagovat
Stannis Baratheon

Skvělý zápas zatím.

A oba brankáři

Reagovat
Heresy

Bender to teda trefil

Reagovat
smazaný uživatel

Lokomotiv nic moc nepředvedl, přitom začátek zápasu jim vyšel parádně, hlavně oba Mirančukové byli skvělí, no ten smolný inkasovaný gól s celým týmem docela zamával.

Z Lokomotivu vyloženě nezklamal Rybus, Krychowiak, Barinov a Žemaletdinov. Oba Mirančukové byli jako vždy skvělí s míčem, no chyběla jim výraznější podpora od ostatních. Eder byl až neuvěřitelně tragický. Se Smolovem to bylo hned jiné.

Leverkusen hrál takovou holomajznu, která nakonec na dnes nevýrazný Lokomotiv stačila.

Rozhodčí byl k smíchu, spousta věcí by se v ruské lize vůbec nepískala a on ještě bude vytahovat žluté karty.

Fanoušci parádní, tak to má vypadat.

Komentátor mi přišel po většinu zápasu v pohodě, no ke konci mu asi ujeli nervy a nezvládl to...

Reagovat
Stannis Baratheon

Konec jsem neviděl, co tam komentátor předvedl?

Reagovat
smazaný uživatel

No, zas nic moc velkýho, ale řečmi typu "šel si asi vydělat nejaký rublík", "zápasy proti Tambovu jsou pro jeho nentalitu vítěze málo" nebo "Evropská liga je pro Lokomotiv velká motivace" si to docela pokazil. Říkám, nic zásadního, no nemuselo to být.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele