čtvrtfinále
12.08.2020 21:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

PSG dvěma góly v nastavení otočilo utkání s Atalantou

Pohádka Atalanty končí. Paris Saint-Germain sice s Italy prohrávalo poměrně rychle a dlouho, když bylo ještě v 90. minutě blízko k vyřazení. Jenže pak se prosadil Marquinhos a ve třetí minutě nastavení rozhodl střídající Choupo-Moting.

Atalanta se stále nehodlá probudit ze snu, kterým pro ni Liga mistrů zcela nepochybně je. Ještě relativně nedávno druholigový italský klub udělal během posledních několika let neuvěřitelný pokrok a teď se s hlavou vzpřímenou postavil proti hvězdám světové kopané. Jen na lavičce začal Kylian Mbappé, jehož zdravotní stav ještě nebyl úplně v pořádku. Atalanta vsadila opět na trio Pašalić, Gómez a samozřejmě Zapata.

Utkání dvou týmů vyznávajících maximálně ofenzivní až agresivní projev slibovalo parádní podívanou a můžeme říct, že jsme ji dostávali od prvních minut. Po 180 vteřinách se jako vítr za míčem pustil hvězdný Neymar a obránce Caldara jej naháněl marně. Před někdejším tahounem Barcelony už stál jen vybíhající brankář Sportiello, jenže Neymar zamířil ve stoprocentní šanci mimo!

Atalanta se ale rozhodně nezalekla mnohem zkušenějšího a kvalitnějšího týmu, který byl sestaven za jediným účelem - vyhrát Ligu mistrů. A hrála svou hru. Papu Gómez naservíroval krásný pas z hloubi pole na hlavu nabíhajícího obránce Hanse Hateboera, který se i přes bránícího Bernata dostal na zadní tyči k zakončení. Brankář Navas musel ukázat hodně mrštnosti, aby jeho hlavičku vytáhl mimo.

Po dalším pasu od vápna a Silvově odvrácení se balon dostal k číhajícímu Freulerovi, který okamžitě vracel před bránu. Tam dobře viděl Caldaru, který se zády k brance pokusil o hlavičku. V radosti mu zabránily dvě věci - skvělý Navasův zákrok a následně pískaný ofsajd. Atalanta rozhodně nehodlala jen bránit a hrála s jasným favoritem vyrovnanou hru bez jakéhokoli strachu.

To ale PSG ignorovalo, takže musel přijít trest. Ve 27. minutě se cpal středem vápna Zapata a míč se k němu dostal na paty. To ale nevadilo, protože přes Kimpembeho se balon dostal k volnému Mariovi Pašalićovi, který na nic nečekal a technickou ranou uklidil míč k tyči!

Bergamaschi vedli o jednu branku a zcela zaslouženě. Ale nemohli složit zbraně předčasně, protože ofenzivní síla Paris Saint-Germain se začala ukazovat. Pouhé dvě minuty po inkasovaném gólu si Neymar pohrál se střelcem první branky, jemuž nasadil jesličky, a tvrdou ranou jen těsně minul Sportiellovu svatyni!

A stejně si vedl ve 42. minutě. Atalanta hrála trochu bohorovně a zpátky na zem ji mohla snadno vrátit chyba Hateboera, který namazal právě sprintujícímu Neymarovi. Brazilský kouzelník ale z úhlu Sportiella nepropálil a mířil nad bránu.

Po změně stran se Pařížanům podařilo dostat Atalantu pod tlak, ale na větší šanci to stále nebylo. Naopak se mohl po deseti minutách hry prosadit Berat Djimsiti. Po centru ze strany na vzdálenější tyč vracel Hateboer míč před bránu, kde z voleje pálil mimo právě obránce italského týmu. La Dea, jak se hráčům Atalanty přezdívá, každopádně po změně stran ubrali nohu z plynu a nechali aktivitu na hráčích trenéra Tuchela.

Ten navíc nasadil do hry Kyliana Mbappého, svoji zbraň hromadného ničení. Mbappé okamžitě začal dravě pronikat skrz obranu Atalanty a první větší šanci si připsal v 74. minutě. To z úhlu postupoval až do vápna, jenže napálil jen brankáře Sportiella! Deset minut před koncem zachránil Atalantu střídající Palomino, který na poslední chvíli tečoval ránu osamoceného Mbappého!

A pak se stalo něco naprosto jedinečného. Střídající Eric Choupo-Moting utekl po straně a naservíroval míč na Neymara, který ho sklepl na Marquinhose. Brazilský univerzál otřel míč o nohu Caldary a srovnal na 1:1. A to stále nebylo všechno, protože ve třetí minutě nastavení posunul Kehrer míč na Mbappého, který se snadno dostal až do vápna, kde si všiml nabíhajícího Choupo-Motinga, který ve skluzu dostal míč do sítě! PSG otočilo utkání s Atalantou v nastaveném čase a postupuje.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (700)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele