osmifinále - odvety
06.03.2019 21:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Man Utd v odvetě zaskočil PSG a po výsledku 3:1 postupuje

Neuvěřitelný obrat předvedl Manchester United, který v Parc des Princes vyhrál 3:1, čímž odčinil porážku z domácího utkání a postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů. Zlepšený výkon z posledních týdnů potvrdil kanonýr Romelu Lukaku a rozhodující trefu z pokutového kopu zaznamenal Rashford...

Manchester United si v Parku princů nemohl přát lepší začátek a francouzskému šampionu vstřelil hned ve 2. minutě první gól, čímž si vytvořil základ pro pozdější fantastický obrat. Pravda, PSG ho ďáblům samo nabídlo, protože Kehrer vyrobil při přihrávce dozadu obrovskou chybu a Romeu Lukaku, poté co se zbavil kličkou Buffona, zakončil do prázdné branky.

Paříž okamžitě přešla do ofenzivy a výsledkem jejího tlaku bylo rychlé vyrovnání. Deset minut po úvodním gólu předvedlo PSG pohlednou akci, kterou po přihrávce Mbappého zakončil k tyči Juan Bernat - 1:1!

Ole Gunnar Solskjaer se na tiskové konferenci nechal slyšet, že by raději vyhrál 4:2, než hrát na výsledek 2:0 a jeho prorocká slova začínala nabývat reálných kontur. Paříž každopádně odmítla prodloužení a převzala iniciativu, byť místy působila hodně nervózně. Po další chybě Kehrera mohl zakončovat Rashford, ale obrana PSG situaci zvládla.

Ve 30.minutě zažil Park princů další dokonalý šok. Velezkušený Gianluigi Buffon neudržel v náruči střelu Rashforda a dorážející Romeu Lukaku měl snadnou úlohu. Belgický forvard poslal United znovu do vedení a Pařížanům se začínal v hlavách připomínat slavný zkrat v utkání s Barcelonou. Manchesteru v tu chvíli scházel na postup jediný gól.

O šest minut později musel Solskjaer řešit nepříjemnost v podobě dalšího zranění, tentokrát rozšířil marodku Eric Bailly a na plac musel Diogo Dalot. PSG bylo po druhém gólu hodně opařené, Man Utd zvládl výsledek do poločasu udržet a francouzskou metropoli čekala velmi zajímavá druhá polovina.

Po změně stran byl mírně aktivnější domácí celek a příznivci PSG se mohli v 56. minutě zaradovat po brance Ángela Di Marií, nicméně sudí odhalil ofsajd, takže United stále drželi nadějné vedení, ale potřebovali ještě jednou skórovat. Anglický celek se dlouho nemohl dostat k většímu náporu a v závěrečných minutách měl štěstí, když De Gea výtečně vychytal Mbappého a Bernat z druhé vlny orazítkoval tyčku! Mohlo být hotovo, ale připraven byl jiný scénář.

V první minutě nastavení se dostal ke střele Dalot, načež Kimpembe zahrál rukou a slovinský sudí Damir Skomina odpískal pro Manchester pokutový kop! Verdikt byl pro PSG velmi krutý, ovšem zcela v rámci pravidel. Atmosféra se v tu chvíli dala v Parku princů krájet.

Tíhu okamžiku se na sebe rozhodl vzít teprve jedenadvacetiletý Marcus Rashford a vypjatý moment zvládl. Buffon sice správně tipnul stranu, ale Rashford dal střele razanci a poslal Manchester United do čtvrtfinále. Noční můra z před dvěma lety pro PSG ožila, francouzský celek opět nezvládl skvěle rozehraný dvojzápas a s Ligou mistrů se loučí. Ole Gunnar Solskjaer pak zaznamenal už devátou venkovní výhru Manchesteru United v řadě.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1754)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele