základní skupiny - skupina C, 6. kolo
11.12.2018 21:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

PSG si se Zvezdou poradilo a proklouzlo do play-off z první příčky

Pařížané zvládli svou povinnost ve skupinové fázi, na rozdíl od Neapole a Liverpoolu v Bělehradě zvítězili, a to poměrně velkým rozdílem, a zařídili si postup do osmifinále dokonce z prvního místa. Crvena Zvezda skončila po téhle porážce poslední v tabulce, za své celkové působení v Lize mistrů se ale rozhodně nemusí stydět.

Hostující stratég Thomas Tuchel nasadil na hřiště všechny svoje ofenzivní trumfy, představili se tak Edinson Cavani, Neymar, Ángel Di María i Kylian Mbappé, akorát že zvolil pro Les Parisiens trochu netradiční klasické rozestavení 4-2-2. Tenhle strategický tah nakonec nebyl pro PSG žádnou překážkou, především první půli mělo jasně pod kontrolou.

Ani domácí stratég Vladan Milojevič se zvolením základní jedenáctky nijak výrazně nepřekvapil. El Fardou Ben Nabouhane, Marko Marin a Veljko Simič měli co nejvíce podporovat jediného typického forvarda Milana Pavkova, jenže útočná aktivita Zvezdy nebyla proti dominantnímu soupeři taková, jakou by si asi představovala.

Před vlastními fanoušky předvedl srbský celek, v kontextu zápasů s Neapolí a Liverpoolem, asi nejbázlivější výkon. A rozhodně mu na klidu nedodala první poměrně brzká inkasovaná branka z 9. minuty. Mbappé pláchl po levé straně obránci Stojkovičovi, předložil přihrávku do malého vápna na nabíhajícího si Cavaniho, a ten snadno zacílil.

Hosté drželi v tu chvíli míč na svých koupačkách, hlídali si nejtěsnější možné vedení, a ve 31. minutě ho mohl navýšit Di María, leč svůj pokus poslal pouze těsně vedle brány. O devět minut později již přece PSG udeřilo podruhé. Neymar po nahrávce od Mbappého vnikl do šestnáctky, se zakončením počkal na správný moment a překonal brankáře Borjana.

Domácím se přece jenom povedlo tohle střetnutí ještě zdramatizovat. V 56. minutě snižoval nepříznivý stav Gobeljič, jenž se v pokutovém území dostal k odvrácenému balónu a tvrdým pokusem propálil gólmana Buffona. Tenhle moment ale nakonec Pařížany nijak výrazněji nevykolejil, nezpanikařili ve zbývajícím čase druhého dějství a zajistili si kýžený úspěch.

V 62. minutě se ještě nepodařilo skórovat Kehrerovi, jehož vychytal bravurně Borjan, čtvrthodinu před koncem už ale skóroval Marquinhos, který zužitkoval centr ze standardky od Di Maríy. V nastavení se ještě na střeleckou listinu zapsal Mbappé, jehož parádně uvolnil Neymar, a následná střela propadla Borjanovi mezi nohama do sítě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 PSG a nemusí se na nikoho ohlížet.Nemusí stačit ani remíza,kdyby Liverpool vyhrál tak mají všichni tři 9 bodů.Liverpool musí vyhrát o 2 goly,protože má nejhorší skore ze všech tří a na vzájemné zápasy by na tom byl nejhůř.Na vzájemné zápasy je na tom nejlíp Neapol.

Reagovat
Bender Rodriguez

Jestli budou všechny 3 týmy na 9 bodech, tak Liverpoolu stačí na 1. místo jakákoliv výhra... A nejenže nebude mít nejhorší skoré, ale hlavně bude mít nejvíce bodů v minitabulce ;-)

PSG by pak tudíž na 2. flek stačila plichta (aby postoupila Neapol, musela by prohrát na Anfieldu max. o gol výsledkem 3-2 a vyšším).

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
mxyzptllk

I přesto, že Neapol i Liverpool tady ztratili, věřím, že nezaváháme a povezeme domů tři body. Budeme navíc snad v plné sestavě, někteří hráči odpočívali proti Štrasburku, takže snad nehrozí, že bychom to podcenili.

3:0

Reagovat
mxyzptllk

*samozřejmě 0:3

Reagovat
mxyzptllk

Jinak chválím autora článku za nalezení nového tvaru v češtině - "pokud-li"... S tím jsem se ještě nesetkal

Reagovat
mxyzptllk

Zatím parádní výkon, Neymarův gól = lahůdka

Ta atmosféra je tam ale parádní.

Reagovat
mxyzptllk

Super výkon, zasloužený postup z prvního místa, tak snad nám to letos k něčemu bude, a nevylosujeme si zase Real nebo Barcelonu

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, jen Atlety. V Paříži to bude 0:0 a v Madridu 1:0 Griez v 80 minutě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele