základní skupiny - skupina F, 2. kolo
30.09.2014 20:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Famózní přestřelku s Barcelonou nakonec ovládlo PSG

Až do úterního večera Barcelona v letošní sezoně neinkasovala jediný gól, ovšem v druhém zápase Ligy mistrů na půdě PSG se poroučí s divokou prohrou 3:2. Nutno dodat, že šlo o oku lahodící střetnutí, jehož kvalitu rovnou měrou určovaly obě strany.

PSG do utkání vlétlo patřičně nažhavené a agresivní hrou působilo Barceloně značné potíže. Netrvalo dlouho a rychlý útok vpřed po zisku míče ve středu pole našel i své zakončení, byť v podání padajícího Motty značně nepřesné. I tak se ovšem domácí krátce nato za svou snahu dočkali odměny. Lucasův přímý kop zaskočil letargickou defenzivu barcelonských, již uvnitř šestnáctky si centrovaný míč zpracoval David Luiz a z dalšího doteku s míčem vytěžil přesné zakončení za záda bezmocného Ter Stegena - 1:0.

Kdo by čekal, že snad Barcelonu brzký inkasovaný gól rozhodí, šeredně se zmýlil. Od Luizova zásahu totiž neuběhly ani celé dvě minuty a bylo znovu vyrovnáno. Perfektní týmovou kombinaci mezi Neymarem a Iniestou na jeden dotek, tak typickou pro katalánského giganta, zakončil Lionel Messi. Jeho rána placírkou na zadní tyč nechala Sirigua jen marně proletět vzduchem.

Neuvěřitelný úvod zápasu málem korunoval Edinson Cavani, jenž využil Mathieuho hrubice v rozehrávce a dostal se k ráně zpoza šestnáctky. Naneštěstí pro všechny příznivce pařížského klubu však prudká střela uruguayského kanonýra mířila příliš vysoko. Ani pak se ovšem fanoušci na stadionu nenudili. Zatímco Neymar po perfektní lobované přihrávce Messiho z těžké pozice neuspěl, PSG se podruhé dostalo do vedení, a znovu po standardní situaci.

V šestadvacáté minutě se na zadní tyči po rohovém kopu prosadil ten nejméně očekávaný hlavičkář - 165cm vysoký Marco Veratti. Ten využil špatného vyběhnutí brankáře Ter Stegena i Rakitićova podskočení a do odkryté branky pohodlně hlavou zavěsil. Druhý inkasovaný gól už přece jen Barcelonou zamával. Ve zbytku první půle již šlo o vyrovnané střetnutí bez šancí, které narušil jen nebezpečný přímý kop Messiho těsně nad. O přestávce tak na světelné tabuli svítilo skóre 2:1 pro domácí.

Po změně stran se až neuvěřitelně přesně opakovala první půle. PSG znovu vlétlo na trávník s vervou, skórovalo a necelé dvě minuty nato opět inkasovalo. Ale hezky popořadě. Hned na úvod druhého poločasu neměl daleko ke skórování Cavani, ale v klíčové chvíli při zakončení podklouzl. Přesto Pařížané dlouho nemuseli smutnit, neboť již ve čtyřiapadesáté minutě se po ostrém centru van der Wiela prosadil nabíhající Matuidi. Barcelona však nebyla opařená ani tentokrát a téměř okamžitě po rozehrávce snížila na rozdíl jediného gólu. Propadlý Alvesův centr z pravé strany si zpracoval na hrudi Neymar a okamžitě se prezentoval technickou ranou, která se otřela o Siriguovu levou tyč a zapadla do sítě.

Bláznivé utkání otevřených obran ani poté nezvolnilo na tempu a šance střídala šanci. Kdyby tak byl Edinson Cavani ve formě a nekončila u něj jedna nadějná akce za druhou, mohlo mít PSG o poznání klidnější náskok. Absence Zlatana Ibrahimoviče tak byla viditelná navzdory třem vstřeleným gólům za úvodní hodinu hry. To Javier Pastore s Lucasem hráli až tak dobře, že by se na základě jejich dnešních výkonů daly opodstatnit i tučné přestupní částky za jejich příchod. Na druhé straně z dobré pozice na hranici šestnáctky mizerně vypálil Iniesta, stav 3:2 platil i v pětasedmdesáté minutě.

Osm minut před koncem pak měla Barcelona velice blízko k vyrovnání. Centr zprava na zadní tyč našel přesně volného Albu, jenž už po zakončení zvedal ruce vítězně nahoru, jenže perfektní blok Marquinhose španělského pravého beka zase rychle zchladil. Pár minut nato otřel svou ránu zdálky o tyč střídající Munir el Haddadi a i další mladá krev z lavičky Sandro Ramírez z další dobré pozice mířila nepřesně. Barceloně už jednoduše nebylo přáno a z územního tlaku v závěru nic nevytěžila. Famózní zápas tak skončil výhrou PSG 3:2 a skupina F tak zůstává nadále otevřená.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (669)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele